News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

turci se nesto uzjebali

Started by tempo, June 01, 2013, 09:17:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Pijanista

Quote'74 mu dali 5 godina uslovno i onda '76 opet uslovno?

Nije ista jurisdikcija.

Hate mail

Jebote, ovaj Jankovic je career criminal. Strasno.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Pijanista

Kako strasno? Pravi covek na pravom mestu. MIslim, u Srbiji...

Daisy

Beograd -- Predsednik Privredne komore Beograda Milan Janković uhapšen je zbog zloupotrebe službenog položaja. Sumnja se da je oštetio Komoru za oko 22 miliona dinara.

Milanu Jankoviću je nakon hapšenja, a na zahtev tužioca, određeno zadržavanje od 48 sati, potvrđeno je za B92.

Kako se sumnja, Janković je stan koji je plaćen 25,9 miliona dinara otkupio za četiri miliona, a u tome mu je, mimo zakona i odluke Upravnog odbora pomogla generalni sekretar PKB Ivana Zeljković.

Naime, 2009. godine Janković je podneo zahtev za stan, jer je, kako je naveo, stambeno neobezbeđen. Zeljkovićeva je iste godine naložila da se novcem Privredne komore kupi stan, i to je i učinjeno - za 25,9 miliona. Kako javlja naš reporter, tog istog dana je podnet zahtev za otkup tog stana i Janković ga je otkupio za 4 miliona.

Jankoviću i Zeljkovićevoj određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati.

Podsetimo, Janković je bio predsednik Privredne komore od 2000 godine. Za to vreme je dobio brojne nagrade, među kojima je i ona za Menadžera godine.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=06&dd=30&nav_category=16&nav_id=870203

25.9 m rsd = 225,000 €
4 m rsd = 35,000 €

Ovaj je celu karijeru gradio na lažnoj diplomi Ekonomskog fakulteta u Sarajevu. Godinama sedi na vrhu parazitske institucije, a osuđen je davno zbog prevara. Čak je u Italiji deo života proveo po zatvorima zbog pljački. Pune su nam institucije ovakvih kadrova. Lažne diplome, krađe i prevare, to im je CV.
(dragoon, 30. jun 2014 14:35)

Kako je moguce da je Milan Jankoovic jos uvek predsednik Privredne Komore Beograda kada je prosle godine osuđen na osam meseci zatvora, tri godine uslovno, zbog falsifikovanja diplome. U 'normalnom' svetu to bi bilo vise nego dovoljno da bude otpusten, ali Srbija ocigledno ne spada u tu kategoriju.
(Mikan, 30. jun 2014 14:34)

...koliko pilicara na jednom mestu...
...svima se gadio "komunizam", ali se rado prijavljuju za "dodeljene" stanove...
...kakva bagra...
(kraja, 30. jun 2014 13:43)

Odgledao sam jednu emisiju u kojoj je on bio gost zajedno sa nekim profesorom ekonomije (Ćirilica mislim). Govorio je kako Beogradu ne trebaju fabrički dimnjaci, kako svo zemljište fabrika u Beogradu treba rasprodati, kako Beograd nema radnike...Po njemu Beograd treba da bude turistički grad sa dobrim restoranima i obrazovni centar kao Oksford. Kao svoj nemerljiv doprinos toj ideji, naveo je da je PK Beograda izradila nekakvu vinsku kartu klasifikacije vina u beogradskim restoranima. Pritom se rugao i imitirao radnike u IMT-u koji su uzimali pneumatske pištolje u ruke i glumili da nešto rade, kada bi neki političar došao u posetu.

I još je dodao da je za njega najbolje i jedino rešenje: usluge, usluge i samo usluge.
Tada sam definitivno shvatio da se mi ne možemo izvući iz ove bede, jer ljudi na najodgovornijim mestima ne samo da ne znaju kako treba raditi, već su ubeđeni u ispravnost nakaradne politike. Kada bi samo neznanje bilo u pitanju, postojala bi bar neka teoretska šansa. Ipak postoji neka verovatnoća da majmun sedne za pisaću mašinu i napiše roman. Ovako sa lošom namerom, ni ta mala verovatnoća ne postoji.
(Parni valjak, 30. jun 2014 15:58)
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Pijanista

Imam utisak da u Srbiji ima nekih problema.

Toza

Jok.
Srbija je u slobodnom padu.
Kogod otkačen lift.
U njojzi je sve u redu, svira muzika, svako stoji u svoje ćoše. Mirno i dostojanstveno.
Okolo se dešava nešto.

A ovome je stan došao glave. Stari srbski usud.

Daisy

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

Ivan_D

Slicnu mapu je napravio neki Englez pre desetak godina. Dobro se secam podataka, koji su slicni ovima vise-manje osim kod Nemacke, Holandije i skandinavskih zemalja gde je prosek bio 107.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Daisy

Toza

Banditska posla

"U saopštenju se podseća da je Aerodrom ostvario najveće profite baš u periodu od kad je Radosavljević direktor i dodaje da vlast hapšenjem pokušava da prikrije dug JAT-a prema Aerodromu od oko 42 miliona evra i dug Er Srbije od šest miliona evra."

Dal' je uz'o pare? Ne znam, moguće, čak vrlo verovatno.
Ali to mi nije tema.

Nije bre on direktor tamo neke zem-zadruge, pa da niko pet godina ne zna šta taj mulja sa sirom i malinama. Wiz-er je imao medijski prostor pri dolasku u Srbiju veći od Noleta. Aerodrom je svake godine dostavljao izveštaj Vladi (koja je mislim većinski akcionar; pitajkuracšta su tzv. Srbi izmajmunisali tu, ali ako među vama ima onih koji nisu podigli & prodali svoje besplatne akcije aerodroma NT, sad je zgodan trenutak da zatražite objašnjenje ovog zamešateljstva od nadzornog odbora firme :), dobićete ga k'o mlada prvo veče). Sem toga, u Smrdiji se zna kad zamenik portira pošt eprdne, a kamoli ovo. A kurčić je vlas' i pre nego što sam ja umro i vrnuo se iz Amerike (ili beše obrnuto? ;) ).

Picousti & New Age Govnari. Ovo je njihov M.O.
Ruku u vatru stavljam da je ovaj uhapšeni, pa pušćeni lik bio ovlašćen tada važećim propisima da Wiz-eru da popust.
Jebote, pa koji direktor nije. Odeš da kupiš kola, disko-kuglu, leba koji izlazi iz roka, tamo neki usrani menadžerčić može da ti učini cenu, a ne glavni od aerodroma. Ako mu to nije bio posao, pa šta jeste?
Sad kao picousti se setio posle četiriipo godine da Vlada, eeej, Vlada donosi kao neke zaključke (pojedinačne pravne akte, kuj razume), ergo - pa samo je Vlada, tj. picousti nadležna i ovlašćena da odobrava popusti, ovaj uhapšeni je iz mesta kriminalac. Ubaci ga u Blic, malko dodaj na ono što su drugovi organi izračunali (1.8 > 5 M evrića) i eto našeg čoveka na tom mestu i bez konkursa (hahahahaha).
I to sve pošto je popušio onom ultragrdnom šeiku jerbo je rahmetli JAT nastavio da gomila gubitke, a ti obrezani ne vole da gube pare na lažne monopole koje im obećavaju polovni trećerazredni političari.

Aerodrom je bitan ne samo zbog para, već zato što je to tradicionalno uporište udbe.
Možda je trebao Šarić da pomene ovog direktora aerodroma kao Đoku Šljivu, pa da ga skenjamo o istom trošku sa onim pandurima. Kud se ne setismo onda, sad nam đubre pljevljačko zacepilo mnogo....

Toza

'Tedo da reknem još koju o tom M.O. al' se zanesoh u materiji.

Elem, svi znate da advokati imaju svoju tarifu po kojoj delju.
Ta tarifa važi za sve, utvrđena je prema složenosti predmeta i vrednosti spora, a može da se koriguje gore - dole samo pod određenim uslovima - na dole samo ako je stranka totalni bednik, a na gore malko češće.

Znači, tarifa važi za sve, pa i za državu, kad te država angažuje da braniš nekog u slučaju obavezne odbrane. To zovu odbrana po službenoj dužnosti. A naša država, ma kako bedna bila, ipak se ne može izjednačiti sa nekim nesrećnikom koji nema ni za 'leba.

I tako je to bilo decenijama, a ondak je Srbija koja se saginjati neće ušla u herojski rat sproću NATO agresora, a goloruki srbski narod je krenuo da beži & krije se od pozivara i konsekventno vojne obaveze (koja se iscrpljivala u ubijanju & mučenju šiptara i skrivanju po obdaništima i porodilištima, sa velikim rizikom da ga nađe tomahavka).
I onda su preki vojni sudovi počeli da rade punom parom (npr. ovi naši se nabili u podrum zgrade koju je zidao još Kralj Milan, puna cigla, gde je bio sudski restoran), a pošto je dezerterstvo ozbiljna stvar, to je za svaki pojedinačni slučaj bio angažovan branilac po službenoj dužnosti, kome je trebalo iz budžeta isplatiti nagradu predviđenu tarifom.

E, pošto Srbin rado ide u vojnike, ali nerado u rat, beše tu desetke tisuća slučajeva, zemlja u krizi, privreda u ropcu, mali Marko u Bambilendu - negde se mora uštedeti, pa daj bre dokle više i ti advokati.
Tako pokojni Cobe donese ratnu uredbu po kojoj se advokatima za vreme trajanja ratnog stanja isplaćuje 1/2 nagrade koja im pripada po tarifi za odbranu po sl. dužnosti.

Prođe rat, krenu zemlja u oporavak, sve se vrati na status ante belum, sve osim .... pogađate već, para za advokate.
Missim, ako su mogli pod bombama da rade za 1/2 tarife, što ne mogu u miru, ovoj lepoti, berićetu... Pazi kad ih boleo kurac da donesu novi podzakonski akt, teralo po onoj ratnoj uredbi.

Dođe i taj 5. oktobar, rešismo se satrapa, krenu mlada demokracija da daje prve plodove, pa tako počeše sudije stidljivo da dosuđuju troškove po punoj tarifi. Al' ne lezi vraže, kad je pokojni Batić video kako se rasipa na njegove dojučerašnje kolege, udari on u štednju još veću nego banda crvena (jerbo demokrate moraju sve više, bolje...), pa odmeri pravilnikom da se plaća 35%.
Kad su svi skočili na taj bezobrazluk, on lepo vrati na 1/2 i umiri skakače. Obrenovački ciganin, stari marveni trgovac.

I od tad to tera.
Međutim, pre neko doba donelo novi Zakon o advokaturi.
A pošto je pitanje nagrade za odbranu po sl. dužnosti regulisano pravilnikom, koji je podzakonski akt namenjen sprovođenju zakona, seti se neki pokvareni advokat da je prestankom starog zakona na koji se taj pravilnik "lapo-lapo" odnosi, prestala važnost i samog pravilnika, ergo - daj bre po punoj tarifi, nađe se i jedna budalasta (neki bi rekli hrabra i nezavisna) sudija da mu to i potvrdi, i odjedama krenuše advokati da traže (zamisli đubrad) da im država plaća isto koliko i drugi klijenti.

Tu stupa na scenu picousti.
Kad su drugovi organi primetili da se nešto nedopustivo dešava u sistemu, brže-bolje donese Vlada, ministarstvo, znači klijent, mušterija, onaj koji treba da plaća novi pravilnik koji u dlaku glasi isto kao stari, samo što na kraju stoji prelazna i završna odredba - rečenica "Stupanjem na snagu ovog pravilnika prestaje da važi onaj prethodni."
Kao da već nije prestao prestankom važenja starog Zakona o advokaturi. Tako rahmetli pravilniku udahnuše snagu za život i posle smrti, stvar ovde najnormalnija, to vam ja dobar stojim, Vampir Toza iz Zombilenda.

E, tako isto i za ovaj aerodrom. Doneo zaključak kojim je odobrio popuste (kome on 'oće, a ne tamo nekom Wiz-eru), dakle, tim zakljućkom on proteže svoju diskreciju i unazad, jer se bre podrazumeva da mora da ima neki zaključak na osnovu koga se odobravaju popusti, dakle novim zaključkom prestaje da važi nepostojeći prethodni zaključak po kome direktor aerodroma nije mogao da se cenka sa Wiz-erom.

Missim....

Hate mail

Inokosni poslovodni organ/stari Zakon o advokaturi (pitam se dal' ove moje budale uopste imaju tako nesto) poleteli u osam, leteli sat vreme, kruzili do 7 i vratili se nazad na aerodrom "Nikola Tesla"/u novonastalu realnost u 8?

Daisy

Disertacija Aleksandra Šapića naslovljena je "Karakteristične aktivnosti marketing odnosa u funkciji interesa individualnih potrošača", a odbranjena je 2012. na Fakultetu za poslovni i industrijski menadžment Univerziteta Union.

Kako tvrde autori, naši stručnjaci iz Velike Britanije, pojedini delovi rada su samo obični i doslovni prevodi. Kao primer su naveli delovi iz knjige Jobber i Lancaster, dostupne na internetu, preko Google Books. Iz te knjige su, kako tvrde, preuzete reference, tabele, pa čak i prevedene iste kineske poslovice.

Kako navode, Šapić nije nigde ni naveo tu knjigu kao izvor, ali i da to nije jedina literatura koju je preuzeo bez navođenja. Autori tvrde da je, na osnovu njihove analize, ceo rad "veliki plagijatorski kolaž iz raznoraznih izvora".

Kako su napisali, postoji velika podudarnost teksta između delova Šapićevog doktorata i stručnog članka autora Gorana Dašića, koji je pomoćnik direktora i docent na Visokoj školi modernog biznisa u Beogradu.

Autori su pozvali Univerzitet Union u Beogradu da pokrene postupak oduzimanja doktorskog zvanja g. Šapiću, "te da za razliku od Univerziteta Megatrend u slučaju g. Stefanovića, obezbedi punu nepristrasnost i nezavisnost tog postupka, između ostalog tako što će u odlučivanje o validnosti doktorata g. Šapića uključiti i profesore koji nisu zaposleni na Unionu".

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=07&dd=05&nav_category=12&nav_id=872661

Ne budite smešni. Nije Šapić plagijator, nego onaj koji mu je taj rad napisao.
(Beli, 5. jul 2014 11:17)

Hajde prvo da sacekamo da Aleksandar Vucic procita rad i da svoju ocenu, mozda se ipak radi o orginalnom naucnom radu.
(dovla, 5. jul 2014 12:26)

A Stefanovic je jos uvek doktor? Ministar policije krade tudju intelektualnu svojinu? To je koliko znam, krivicno delo.
(Pepe le tvor, 5. jul 2014 11:21)

Pa dobro, nisu Šapić i Stefanović krivi, možda im niko nije rekao da se pisanje doktorata i pisanje seminarskog malo razlikuju.
(dejan, 5. jul 2014 11:25)

Daisy

Šapić: Ako pažljivo uporedite doktorate, videćete da jedan na srpskom a drugi na engleskom
http://www.njuz.net/reagovanje-sapic-ako-pazljivo-uporedite-doktorate-videcete-da-jedan-na-srpskom-a-drugi-na-engleskom/

Milojko kaže: 6. jul 2014. u 00:38
Ovo je udar na drzavu! Covek posteno platio doktorat, oni mu uradili plagijat... pa ovoga nema ni u Nambiji.

Megatrend pooštrio uslove za poklanjanje diploma
... šokiralo me je kada su mi u studentskoj službi rekli da za odbranu diplomskog nije više dovoljno da se lepo obučem zbog fotografisanja za dodelu zvanja
... neprijatno iznenadila kada su je juče pozvali sa fakulteta i rekli joj da treba lično da dođe kako bi je profesor upoznao i upisao joj ocenu u indeks
... ne samo što sam morala da kupim indeks, već sam morala da zovem najbolju drugaricu da je pitam gde se nalazi fakultet
http://www.njuz.net/megatrend-poostrio-uslove-za-poklanjanje-diploma/

Državni vrh naše zemlje nije zabrinut zbog prisluškivanja američke bezbednosne agencije (NSA) jer, kako kažu, nikada ne pričaju o nekim bitnim stvarima.
http://www.njuz.net/politicari-ne-brinu-zbog-prisluskivanja-jer-nikada-ne-pricaju-o-bitnim-stvarima/

Zaposleni traže da dobiju status nacionalne manjine
http://www.njuz.net/zaposleni-traze-da-dobiju-status-nacionalne-manjine/

Vlada Srbije poziva građane da ne obraćaju pažnju na poskupljenja jer postoje mnogo važniji problemi u ovom momentu

BEOGRAD, 8. jul 2014, (Njuz) – Vlada Srbije poziva građane da pokažu odgovornost i ne dopuste da im poskupljenja i pad životnog standarda skrenu pažnju sa najbitnijih problema sa kojima se suočava država.

- Prethodnih meseci građani su imali priliku da se uvere da je došlo do talasa poskupljenja, a neka od njih nas tek očekuju - kaže potpredsednica vlade Zorana Mihajlović – Građani moraju biti svesni prioriteta i bilo bi jako loše kada bi dopustili da im ovako nevažne stvari zamagle širu sliku i prikriju prave probleme sa kojima se, kao društvo, susrećemo.

Pored pada standarda od izuzetne važnosti je da građani zanemare i rast javnog duga, smanjenje broja zaposlenih kao i ekonomska predviđanja koja za ovu godinu najavljuju produbljivanje krize. Sve te teme su apsolutne nebitne jer u ovom momentu imamo mnogo važnije probleme koje treba rešiti – jasna je Mihajlovićeva.

Dragomir Anđelković, politički analitičar sa Instituta za sudbinu baš važnih problema iz Sremske Kamenice slaže se sa vladom i tvrdi da bi razmišljanje o lošem finansijskom stanju moglo dovesti do jako loših posledica po građane i državu.

- Najvažnija stvar u ovim kritičnim momentima po državu je da građani skrenu misli sa svojih malih problema kao što su nedostatak novca i perspektive i svoje misli usmere na ključne probleme sa kojima se vlada suočava. Promena svesti naših građana je neophodna kako bi ovi problemi bili rešeni – tvrdi Anđelković i poziva građane da svoje misli usmere na najvažnije probleme koje Srbija ima i tako pokažu svoju odgovornost i podršku najavljenim reformama.

Bojan Savić

aleksandar kaže: 8. jul 2014. u 13:05
malo sta se moze uraditi po pitanju sive sadasnjosti,
ali zato crna buducnost jos nije izgubljena!

http://www.njuz.net/vlada-srbije-poziva-gradane-da-ne-obracaju-paznju-na-poskupljenja-jer-postoje-mnogo-vazniji-problemi-u-ovom-momentu/

Hate mail

:P

Dakle, animalno.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2685923/Shocking-moment-ISIS-militants-sledgehammers-Mosul-tomb-Prophet-Jonah-50-blindfolded-bodies-massacred-south-Baghdad.html

I komentari...

Skidoo, Calgary, moments ago

I hope they're stopped before they get to the pyramids in Egypt.

Mr919er, London, United Kingdom, 53 minutes ago

Smashing up their own country. Clever!

Hate mail

Superhik

Tornadoes Kill Four in Central New York

Pazi kad sam, ovlaš pogledavši naslov, skontao da se radi o Central Parku..

:shock:

Daisy

Dok svi tvoji besprizorni usrećitelji
I samozvani štovaoci onog što ne razumiju
I svi tvoji plaćeni nitkovi, doušnici i sjecikese
I svi tvoji mutavi urlatori zvučnih titula
Hrabro spletkare zastićeni lopovskim kodeksom

http://pescanik.net/2014/07/velike-tajne-malog-majstora-ili-kako-je-sinisa-mali-ukrao-doktorat/

... U svojoj karijeri nikada se nisam suočio sa količinom prepisivanja kakva je prisutna u doktorskoj tezi gospodina Siniše Malog. Količinu neoriginalnog teksta najbolje dočarava sledeći grafikon, na kojem se vidi procenat neoriginalnog teksta na svakoj strani doktorske teze.

Na gotovo svim stranama disertacije postoji određeni procenat neoriginalnog teksta, a na više od jedne trećine strana svoje doktorske teze gospodin Siniša Mali je prepisao čak 33% ili više teksta!

Uz toliku količinu plagijata ova doktorska teza teško da može da se nazove vlasništvom Siniše Malog – jer veliki deo teksta on nije ni napisao. Gospodin Siniša Mali veliki je plagijator.

Uzmimo za primer stranu 125 gde Mali iznosi "svoj" zaključak u okviru četvrtog poglavlja:

Potpuno identičan tekst nalazi se na strani 26 rada koji su napisali profesori Boris Begović, Boško Živković i Boško Mijatović pod naslovom "Novi Model Privatizacije u Srbiji" koji je objavio Centar za liberalno-demokratske studije. http://www.clds.rs/newsite/novi-zakon-o-privatizaciji.doc

U nastavku "zaključka Siniše Malog" na strani 126 sledi:

Pasusi obeleženi crvenom su kao i prethodni sa strane 125 prepisani od reči do reči iz rada profesora Begovića, Živkovića i Mijatovića. Paragraf obojen u ljubičasto od reči do reči kopiran je iz slobodne enciklopedije – Vikipedije, i to konkretno stranice posvećene privatizaciji. http://sh.wikipedia.org/wiki/Privatizacija#Prodaja

Ovo naravno nisu jedina takva kopiranja. Ovakvih primera u doktorskoj tezi gospodina Siniše Malog je pregršt.

Na žalost ovoj priči ovde nije kraj. Gospodin Siniša Mali je u svojoj doktorskoj tezi upotrebio pun arsenal plagijatorskih metoda. Tako pored krađe teksta iz raznih izvora napisanih na sprskom, gospodin Siniša Mali je krao tekst i iz izvora pisanih na engleskom jeziku. Takva vrsta plagijata se vidi iThenticate izveštajima i gornjem grafikonu. Naime, ugledavši se na Šapić dr Aleksandra, i g. Mali je veliki deo svoje teze doslovce preveo sa engleskog, i to iz doktorske disertacije čija je tema privatizacija u Eritreji:
Stifanos Hailemariam, Corporate Value Creation, Governance and Privatisation:
Restructuring and Managing Enterprises in Transition – The Case of Eritrea

(doktorska disertacija odbranjena na Univerzitetu u Groningenu, Holandija, 2001).
Disertacija dr Hailemariama (koji je sad profesor na Univerzitetu u Asmari, glavnom gradu Eritreje), u celosti je dostupna na Internetu. http://dissertations.ub.rug.nl/faculties/management/2001/s.hailemariam/

G. Mali je iz ove teze tako plagirao najveći deo svog drugog poglavlja, o teorijskim konceptima i iskustvima procesa privatizacije, ukravši od dr Hailemarima i njegove reference i pregled literature, jedino izbegavajući analize konketne situacije u Eritreji. Na primer:

http://pescanik.net/wp-content/uploads/2014/07/sinisa-mali/MaliPrevod.html

Pošto se radi o prevodu sa engleskog na srpski jezik, ova vrsta plagijata se ne vide se u iThenticate izveštajima i to znatno otežava njihovo otkrivanje. Doslovni prevodi gotovo čitavog drugog poglavllja doktorske teze gospodina Siniše Malog prikazani ovde su pronađeni ručno. Postoje osnovane sumnje da u ovoj tezi postoji još ovakvih prevoda iz drugih izvora, tako da ostaje nejasno da li u ovoj tezi uopšte ima originalnog teksta.

Ukratko, g. Mali je u svom plagiranju bio nadasve eklektičan – uzimao je i iz tuđih doktorskih disertacija i naučnih članaka, ali nije se libio ni Vikipedije ni nekih dvadesetak strana doslovnog prepisivanja sadržaja sajta Agencije za privatizaciju. Mali nije samo malo kraduckao, već je plagirao i čitava poglavlja. Pored njega odgovornost naravno leži i na članovima njegove komisije, koji su g. Malom dozvolili da ovakav nakaradni doktorat odbrani.

... da citiram profesorku Danicu Popović sa Ekonomskog fakulteta: "...koliko puta neko treba da ukrade da bi bio optužen za krađu?" Granica je jasna, i jedna krađa je dovoljna.

FAQ

Da li je Siniša Mali prepisivao samo nebitne stvari koje ne ulaze u suštinu njegove doktorske teze?

- Ne. Siniša Mali prepisivao je i suštinski bitne delove poput zaključaka i tuđe misli predstavljao kao svoje zaključke.

Da li ima smisla braniti se izjavama tipa: "Ali ja sam samo zaboravio da citiram izvor, nisam namerno!"

- Nema. Ta odbrana je besmislena. Sve i da je autor naveo izvor a prepisao tekst od reči do reči bez jasnog navođenja koji deo teksta je prepisan, to se i dalje smatra krađom.

Zašto je besmisleno čekati rezultat rada neke komisije da bi Stefanović, Šapić i Mali bili smenjeni?

- Zato što svako ko ume da čita može da se uveri u istinitost tvrdnji da su Stefanović, Šapić i Mali plagirali. Oni nisu samo plagijatori, već su očigledni plagijatori. Komisije su neophodne za formalno oduzimanje njihovih doktorskih zvanja, ali ne i za njihovu smenu sa javnih funkcija koje obavljaju.

Da li je Siniša Mali kopirao više ili manje nego što ovaj grafikon pokazuje?

- Mnogo više. Između ostalog, grafikon ne pokazuje izravni plagijat disertacije dr Hailemariama o privatizaciji u Eritreji. Programi za detekciju plagijata ne pronalaze plagijate ukoliko se radi o direktnom prevodima sa drugih jezika ili ukoliko je prepisivano sa ćirilice. Verovatno je da u doktorskoj tezi Siniše Malog postoji još mnogo plagiranog teksta.

Zašto se u slučaju strana sa manjom količinom plagiranog teksta brojka na grafikonu ponekad razlikuje od brojke u odgovarajućem PDF dokumentu sa analizom plagijata date stranice?

- U ovoj analizi pored programa iThenticate koristio sam turnitin.com i grammarly.com. Rezultat na grafikonu je kombinacija sva tri programa, a sam izveštaj o krađi teksta je generisan programom iThenticate koji dozvoljava generisanje ovakvih izveštaja. Maksimalna razlika između tačaka na grafiku i onih u odgovarajućim PDF dokumentima je 3 procentna poena. Na stranicama na kojima je prepisano više od 50% ne postoje razlike i rezultati sva tri programa se podudaraju.

Kako je tehnički odrađena ova analiza?

- Doktorska teza je najpre podeljena po stranama koristeći Adobe Acrobat Pro. Potom je svaka strana zasebno uploadovana na web sajtove tri različita servisa za detekciju plagijata: ithenticate.com, turnitin.com i grammarly.com. Interaktivni grafikon sam kreirao pomoću biblioteke d3js.org.

Peščanik.net, 09.07.2014.

http://pescanik.net/2014/07/velike-tajne-malog-majstora-ili-kako-je-sinisa-mali-ukrao-doktorat/

Toza

QuoteProgrami za detekciju plagijata ne pronalaze plagijate ukoliko se radi o direktnom prevodima sa drugih jezika ili ukoliko je prepisivano sa ćirilice.

Jeblo matere, možda je i mene плагир'о.

Daisy

SUBOTA 12.07.2014 | 17:54
Lazar Krstić podneo ostavku

IZVOR: B92
Ministar finansija Lazar Krstić podneo je danas ostavku na tu funkciju, a kao razlog za to naveo je neslaganje s Vučićem oko visine smanjenja plata i penzija.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=07&dd=12&nav_id=875911

Neka beži iz zemlje ko može.
(Aleksa, 12. jul 2014 17:44)

Pitao si se u vladi, kao sto se i ja pitam vunderkindu.
(Milan Banjaluka, 12. jul 2014 17:45)

Stanje je beznadezno lose i nece covek da prlja svoj CV.
(shvatio na vreme, 12. jul 2014 17:47)

Pametno, sinovče. Idi u Ameriku, uči i usavršavaj se. Odavde ne beži samo ko ne može.
Srećan put i uspešne godine...
(Poslednji nek ugasi svetlo, 12. jul 2014 17:47)

Verovatno je on posten covek, i kad je video sa kime ima posla, podneo je ostavku
(Hmmm, 12. jul 2014 17:46)

Opa, pocela vec rekonstrukcija!
(Srećko, 12. jul 2014 17:46)

Jasno je kao dan da ova vlada nema buducnost, samo je pitanje koliko ce to brzo da shvate glasaci bivsih radikala. Ako kojim slucajem uspeju da na sledecim izborima pobede, zasluzujemo sve sto nam se desava.
(Pero, 12. jul 2014 17:47)

Ne znam da li da se smejem ili da placem!
Pozdrav za sns botove
(Mijat, 12. jul 2014 17:50)

Eh, i sta vam vredi istorijska podrska kad nemate ideju sta s njom...
(vaza, 12. jul 2014 17:49)

I treba, tolike godine u SNS jedini nije uspeo da doktorira.
(kg, 12. jul 2014 17:50)

Minuta cutanja, svi za sve!!!
(Captain Sorrow, 12. jul 2014 17:47)

Bravo Lazare. Koj si semoj uopste hvatao u kolo kada se ni zasta ne pitas.Tvoj resor preuzima Aleksandar Vucic
(Konstatacija, 12. jul 2014 17:50)

I da dodam. Smanjenje penzija penzionerima, a ostaje uhlebljen javni sektor i ostaju Audi, BMW i ostale limuzine na parkingu. Bando lopovska!
(Aleksa, 12. jul 2014 17:53)

Srecan vam bankrot gradjani Srbije!!!
(amfilohije, 12. jul 2014 17:52)

evo bas sam slusao pocetka prenosa i kad izadje vucic i kaze da ce dati tacne podatke, pa kao prvi podatak kaze da su penzije za poslednjih 6-7 godina porasle 70%. LAZE. neka dodje kod mene kuci da mu pokazem isecke od pre 7 godina i od premesec dana pa da vidimo ko je u pravu i zasto laze. mozda je nekome podizana peznija 70% to ne tvrdim ali nama obicnim gradjanima nije i to svako moze da potvrdi. zasto nije izasao pred narod sa brojkama koliko nas je zaduzio od kada je na vlasi u prethodnom mandatu i ovom novom. po nekim podacima koje su bili objavljeni ranije zaduzio nas je duplo vise nego sve prethodne vlade zajedno. i samo mi nije jasno kako moze da stoji pred kamerama i direktno laze narod. a polovina ljudi tamo je na vlasti vec nekoliko godina pa ako su krivi za sve to zasto nisu dobili nogu nego i dalje sede u vladi.
(ma, 12. jul 2014 17:52)

Ohoho! Pobegao je Radulivić, pa sada Krstić! Dva partiski nezavisna! Srpski brod baš tone! I to sa brzinom od 8.7% BDP-a! Krstiću: pokušao si, i nisam ti ljut! Ti si još mlad i čeka te karijera!
(švajcarac, 12. jul 2014 17:53)

Conchita je bez angazmana... moze da zameni...
(fan, 12. jul 2014 17:55)

Rođen sam u Beogradu i četiri decenije živim u centru, ali ovde više nema 'leba!! Drago mi je što je otišao još jedan američki đak! Pobornik pogubne politike MMF-a kao što je to bio Đelić i njegov pajtos Dinkić. Hoće dete Jejla da smanji penzije za 20 odsto i plate za 15 odsto od 1. septembra 2014??? E baš fino sto to neće biti u prilici da uradi. Izdržaćemo ovom Tadićevsko - Vučićevom ekonomskom politikom još dve godine (prvo prodaja Telekoma pa EPS-a) a onda argentinski "tango". E meni treba još nekoliko meseci da prodam stan i odem na selo. Imanje ću da ogradim bodljikavom žicom pod naponom a naći će se i neka tandžara i dva šarplaninca. Taman za dve godine dok mi poraste zasad i savladam gajenje paradajiza, krastavaca i pasulja. E onda će da me z.bole za ministre, BUS PLUS, Beograd na vodi, političku situaciju i uređivačke politike. IMAĆU DA JEDEM A NEĆU IMATI NESPOSOBNE DIREKTORE DA ME MALTRETIRAJU!!! I radiću tri puta manje nego u "lopovskom" Beogradu za istu zaradu. A u selu bežični internet mi je brži nego u centru Beograda :) i nema pasa lutalica, ulice nisu usrane a voda je ZDRAVIJA od ovih fekalija iz Save a vazduh 100 puta čistiji. Povratak "majci" prirodi.
(Đole, 12. jul 2014 18:16)

Hate mail

...i zvaces se Djole...

xrofl xrofl xrofl

Ivan_D

Mi idemo u Amsterdam na mesec dana i pricamo klincu kako je vazno da nauci holandski jezik. Pita on zasto i mi mu kazemo da ce onda kasnije moci tamo da putuje kad hoce, da studira, i uopste da ce moci da radi stagod bude hteo. A on ce na to "i da kradem?"   xfoht xrotaeye :roll: :?  xrotaeye

Hate mail

Mirabella

Deca pokupe ono sto cuju kod kuce, u skoli i od drugara.  Znaci, da odes da da ozbiljno porazgovaras sa nastavnim osobljem i da deci sa kojom se mali druzi izvuces usi.
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Ivan_D

Ili jednostavno sama razmisljaju  :mrgreen:

Pre neki dan procitao pricu o zlatnoj ribici i 3 zelje i kaze mi, znas koja bi mi bila prva zelja? Da imam jos 100 zelja.
Jes mi bilo milo, to je to isto sto sam ja rekao baki pre skoro 40 godina kad mi je pricala tu pricu.   :lol:

Mirabella

Znaci, genecki.  :mrgreen:
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Hate mail

Toza

Quote from: Ivan_D on July 12, 2014, 08:15:15 PM
Ili jednostavno sama razmisljaju  :mrgreen:

Pre neki dan procitao pricu o zlatnoj ribici i 3 zelje i kaze mi, znas koja bi mi bila prva zelja? Da imam jos 100 zelja.
Jes mi bilo milo, to je to isto sto sam ja rekao baki pre skoro 40 godina kad mi je pricala tu pricu.   :lol:
Da citiram mog bivšeg klijenta Radosava, u trenutku kad je čuo da napuštam uspešnu advokacku karijeru i idem u Ameriku da se (još više) "nafatiram": Pa dobro, kad je dosta?!

Još sto želja?
A koja bi bila stota? Još 'iljadu?
Ja se ne bi' hvalio time da mi je dete željno.

Toza

... mada, opet, takva su deca. Što to može da te obruka... Mi (sestra & ja) nismo bili od onih nesrećnih "gladne im oči - alavih" nevaspitanaka koji traže da im mama da kolače pred gostima (jer tad ne može da kaže "ne), ali sam primetio da ova moja keruša (rase mali holandski pas za lov na patke) upravo to radi: kad nam neko svrati, pa ga izvedemo na terasu da tu posedimo (višestruko korisna stvar), eto i nje, naše kujice, da istog trenutka navali na svoje granule; a kažu da su kučići tu negde k'o deca do 4 godine, daklem - nismo je lepo vospitali. Pazi kad smo gori nego naši roditelji...

Toza

А у Србља се наставља сезона лова на доктори: Јадни Обреновчани опет најебали (ударна вест у Блицу)

Daisy

Турци у Неуму

Турска тражи да у босанско-херцеговачке морске воде уплове две фрегате турске ратне морнарице

...
Стога су се градски оци Неума сасвим оправдано побунили против најављених турских поморских вежби – сматрају да то може да отера туристе, а Неум живи од туризма.
...
Ако је Турцима до поморских вежби, што не отплове мало до Крима па да тамо маневришу? Ем им је ближе, ем би имали вежбу у сасвим реалним условима, ем реалног ,,условног противника".
...

Мирослав Лазански
објављено: 12/07/2014

http://www.politika.rs/pogledi/Miroslav-Lazanski/Turci-u-Neumu.sr.html

Daisy

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je u svojoj doktorskoj disertaciji neprecizno koristio literaturu, kaže dekan Fakulteta organizacionih nauka Milan Martić.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=07&dd=16&nav_category=12&nav_id=877483

nije cika ukrao - samo je uzeo iz prodavnice i nije platio...
sta smo mi - slikari naivci????
(fekete diablo, 16. jul 2014 16:49)

Daisy

Most Zemun - Borča, Završeno spajanje obala na Dunavu

http://www.beobuild.rs/read.php/675.html

Daisy

Šta će vrtiću 666 litara alkohola?
Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović oštro je osudio nabavku stotina litara alkoholnih pića za potrebe banjalučkih vrtića.

http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2014&mm=07&dd=21&nav_id=879127

Djavolski dobra kapljica. I deca znaju.
(Djoshica, 21. jul 2014 12:12)

Pa da deca lakše zaspe
(ozbiljno, 21. jul 2014 12:45)

Daisy

"U neko doba su počeli naši prijatelji da nam ukazuju da im garderoba, kad odu od nas, jako smrdi", priča Danijela.

Miris koji podseća na benzin izbija iz zidova u većini stanova ove zgrade već mesecima. Posle konsultacija sa stručnjacima i investitorom uradili su analize isparenja.

"Oni su isto postavljali neke kolektore u nekoliko stanova i mere koncentraciju tih hemikalija i isparenja u vazduhu", kaže Danijela.

Posle nedelja cekanja, straha i sumnje stanara, neki od rezultata koji su stigli ukazuju na to da jesu registrovane različite materije poput benzena, okluena, akrolina, fenantrena, ali prema rečima Milana Milutinovića iz Gradskog zavoda za javno zdravlje, njihova koncentracija nije opasna.

"Registrovane su niske koncentracije koje u akutnom smislu ne mogu da dovedu do nastanka neke bolesti. Možda bi takve koncentracije imale uticaj na zdravlje kada bi bili izloženi duži vremenski period", objašnjava Milutinović.

Kod osetljivih osoba od ovih isparavanja mogu se javiti alergija, kašalj ili glavobolja.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=07&dd=21&nav_id=879357

Povecati dozvoljenu kolicinu toksicnih materija u gradjevinskom materijalu!
(Alcale, 21. jul 2014 19:24)

Pomenuta jedinjenja su kancerogena i samim tim opasna u bilo kojoj koncentraciji. Ne postoji bezopasna količina benzena. Sem akutnog, postoji i hronično trovanje, ali se neko ovde očigledno pravi lud.
(Hemičar, 21. jul 2014 19:18)

"Možda bi takve koncentracije imale uticaj na zdravlje kada bi bili izloženi duži vremenski period", objašnjava Milutinović.........
neverovatno pa ljudi treba da žive tu. da li je to duži period.
(dex, 21. jul 2014 19:14)

Registrovane su niske koncentracije koje u akutnom smislu ne mogu da dovedu do nastanka neke bolesti. Možda bi takve koncentracije imale uticaj na zdravlje kada bi bili izloženi duži vremenski period", objašnjava Milutinović.

Sta reci a ne zaplakati.
(Pfc, 21. jul 2014 19:48)

Hate mail

Daisy

Rezultati Gradskog zavoda za javno zdravlje pokazali su da se u zidovima u tim zgradama nalazi nedozvoljena materija fenol, koja može negativno da utiče na zdravlje ljudi.

Nedozvoljeni gas se nalazi između betona i maltera.

"U Srbiji radimo već 22 godine i svi poslovi prolaze kontrolu. Iako je u ovoj zemlji poslovanje veoma teško i moramo da se dovijamo da bismo preživeli, za sve što smo do sada radili imamo potrebne ateste, a to su dokumenta koj agarantuju kvalitet", kažu u firmi Koto.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=07&dd=23&nav_id=880052

kljucna recenica u ovoj zemlji je poslovanje veoma tesko i za sve moramo da se dovijamo. nije poslovanje tesko nego svinjarije
(hm, 23. jul 2014 14:31)

Jel ima neki pošten direktor sa prezimenom Tomić u Srbiji?
(Seljotajp, 23. jul 2014 14:32)

Ih, kao da je teško u Srbiji dobiti dokumenta koja garantuju kvalitet!
(gaga, 23. jul 2014 14:40)

Pustite nas molim vas sa atestima. Papir trpi sve, ziv covek izgleda jos vise! Za oplatol vam atest ni ne treba, nemojte nas smatrati imbecilima!
Razmislite malo o tome, dok mi razmisljamo o tome jesu li nam se deca otrovala ili nisu.
(Usreceni stanar, 23. jul 2014 15:56)

Pa jeftinije bi bilo da su stanarima kupili gas maske koje ce nositi 24 h dnevno. A da im se za pripremu hrane i jelo napravi postavi u naselju velik sator.
(bb, 23. jul 2014 15:52)

Daisy

Nećemo se oporaviti za deset godina
IZVOR: BETA

Beograd -- Srbija će u najboljem slučaju tek za desetak godina moći da javni dug vrati na 45 odsto BDP, što je maksimum koji je propisan zakonom, kaže Vladimir Vučković.

Na seminaru za poslanike u Skupštini Srbije o budžetu i budžetskim procedurama Vučković, koji je član Fiskalnog saveta, rekao je da i neke projekcije koje je pravio Fiskalni savet, kao i Vlada u poslednjoj fiskalnoj strategiji, pokazuju da Srbija neće moći brzo i lako da se vrati u okvire održive putanje za javni dug.

Vučković je ipak dodao da kriza javnog duga "nije iza ćoška".

"U vreme kada su pisana fiskalna pravila izgledalo je da je ovo dobro odmerena granica za javni dug za državu nivoa razvijenosti Srbije", rekao je Vučković, napominjući da je javni dug sada znatno iznad te granice, odnosno da je već na 65 procenata BDP-a.

Prema rečima Vučkovića, Srbija ima i znatno veći deficit budžeta opšte države nego što je propisano Zakonom o budžetskom sistemu, koji predviđa jedan procenat, i sadašnji proračuni pokazuju da je osam odsto.

"Kao što znate, mi kuburimo sa deficitom. Videćemo kakav će biti rebalans i mere, ali sadašnji proračuni pokazuju deficit od osam procenata BDP. Tako da smo daleko od cilja, a još veća nevolja je što iz godine u godinu, umesto da imamo smanjenje deficita i približavanja tom cilju, mi se krećemo u suprotnom pravcu", rekao je član Fiskalnog saveta.

On smatra da, i pored toga što su daleko premašene maksimalne granice za javni dug i deficit budžeta opšte države, postavljene granice ne bi trebalo menjati.

"To je moje mišljenje, i čini mi se preovlađujuće, jer upravo su propisanje vrednosti one kojima Srbija treba da teži. Granica je potrebna da bi se što pre preokrenulo putanju javnog duga i kako bismo došli na jedan silazni trend i vratili dug vremenom u propisane granice", rekao je Vučković.

On je istakao da je Zakon o budžetskom sistemu dobar, napominjući da to nije samo njegova ocena, već stav koji može da se pročita u različitim izveštajima različitih relevantnih institucija.

"Srpski Zakon o budžetskom sistemu je moderan i u njemu se ukazuje na značaj održivosti javnog duga, na uredno servisiranje javnog duga i na upravljanje fiskalnim rizicima", rekao je član Fiskalnog saveta Srbije Vladimir Vučković.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=07&dd=23&nav_id=880047

i plus sada sa ovim nazadnjacima koji nas vracaju jos sto godina unazad, znaci 110 godina...
(MILENKO, 23. jul 2014 16:25)

Ova vlada je populisticka, diletantska, nesposobna i primitivna. Pogledajte samo sednice u skupstini. Imamo jednog "Supermena" i nekoliko stotina uvlakača. Efikasniji bi bio sastav skupstine kada bi nasumice izabrali nekoliko prodavaca krompira sa Kalenica (nemojte se prodavci sa pijaca uvrediti). Svi gledamo kako propadamo i kopamo rupu jos dublje.
Da iz sadasnje vlade ne bi svi ostali bez posla, angazovala bih aktuelne ministarke za kuvanje kafe i odrzavanje prostora (zalivanje cveca itd.)
(Zuborenje, 23. jul 2014 16:11)

Daisy

Proradio Google Street View za Srbiju
Od danas možete virtuelno prošetati ulicama Beograda, Niša i Novog Sada zahvaljujući Google Street View servisu koji je stigao u Srbiju.

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2014&mm=07&nav_id=880323

Hate mail

Strike hits shelter in Gaza, U.N. official says
Watch this video
U.N.: 'Many have been killed'

Women, children and U.N. staff are among the dead, according to a statement from the U.N. secretary-general. Footage shows pools of blood at the scene. It's unclear who was behind the strike. FULL STORY

http://www.cnn.com/2014/07/24/world/meast/mideast-crisis/index.html?hpt=hp_t1

Daisy

Profesor serijski krao bicikle?
Beograd -- Hapšenje profesora Prehrambeno-ugostiteljske škole iz Čačka iznenadilo je mnoge zbog dela za koje je on osumnjičen - serijske krađe bicikala.

Policija sumnja da je profesor ukrao više od 60 bicikala u Valjevu i Kraljevu, da ih je potom prefarbao, a zatim i preprodavao.

Kako su objavile agencije, profesor fizičkog vaspitanja u Valjevu je ukrao 15, a u Kraljevu "moguće i svih 50 firmiranih" bicikala, koje je potom najčešće prodavao na pijaci u Bubanj potoku.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=07&dd=25&nav_category=12&nav_id=881033

Pripadnici islamske militantne grupe "Islamska država", primorali su vlasnike svih prodavnica u Mosulu na severu Iraka da velom pokriju glave lutaka u izlozima.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=07&dd=25&nav_category=78&nav_id=881029

Hate mail

Ivan_D

Htedoh i ja da primetim.

Nije mi jasno kako coveku koji verovatno krade 1 (jedan, uno, one) bicikl at a time, i onda ga proda dok ne ukrade sledeci, natovare 60 bicikla i to u Kraljevu na buvljoj pijaci gde verovatno nema kamera, a iako ih ima verovatno ih je mrzelo da potrose sate proveravajuci ih.

Odbrana svakog kome je IQ 95+ bi bila vrlo jednostavna "ovo mi je prvi bicikl/stvar sto sam ikad ukrao. nije bio vezan/bio je lose zakljucan i moji instikti su na trenutak nadvladali moj razum."

Pareski do

Tвоји или заправо Темпови Васојевићи  :mrgreen:

Hate mail

Hate mail

Ti rozajski dusevni bolesnici bi hteli da im se vrati smrdljiva, uvasljana Turska (i njen "kalifat") koju zale "vec 100 godina".

Umesto da zale sto ne dobijaju potrebnu psihijatrijsku negu.

Ko moze zaliti za smradom Turske? I uopste za smradom slicnih kalifata mentalno zaostalog muslimanskog sveta?

Samo dusevno bolestan covek.

A masakri, u Gazi i svugde, moraju prestati.