News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

#euromaidan

Started by Daisy, February 20, 2014, 03:51:23 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Hate mail

In Simferopol, the Crimean regional capital, gunmen toting rocket-propelled grenades and sniper rifles raised the Russian flag over the local parliament building. The men threw a flash grenade in response to a journalist's questions. They wore black and orange ribbons, a Russian symbol of victory in World War II.

http://apnews.myway.com/article/20140227/DAC7P0LG0.html
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Ivan_D

one-man-blogs always a trustworthy source of information    xrotaeye
If you dine with the devil bring a long spoon.

Hate mail

Especially with this guy: the undersecretary of the Treasury in Reagan administration and a PhD economist and so on.

Meanwhile, you're not even employed.

Fin svet ti tvoji "ukrajinci".

"Dealin' in dirt, stealin' in the name of the Lord"...

Superhik

QuoteThere is a large number of people who think reality consists of their delusions.

Sjajna misao.

Ivan_D

QuoteMeanwhile, you're not even employed.

Je l' ovo treba da bude uvreda?  :cry:

You make it sound like i'm unemployed. There's a world of difference between being unemployed and not being employed.

Slava Ukrajini!!!

Superhik

QuoteAleksandr Muzychko, who boosts of killing Russian soldiers in Chechnya, dictating to the Rovno regional parliament a grant of apartments to families of protesters.

:mrgreen:

Ivan_D

A sad najozbiljnije, nije mi jasno kako neko u celoj ovoj stvari moze da stane na rusku stranu.
Rusija je zemlja gde beli covek zivi DALEKO najlosije.
Ja Rusiju volim jer je za ljude kao sto sam ja dobra. Zene lepe a zbog nekvaliteta lokalnog muskog stanovnistva (po recima skoro svih Ruskinja sto znam) i vrlo approachable. Ali to sto je Rusija dobra za mene ne znaci da je dobra za vecinu stanovnistva tamo, niti da cu da navijam da stanje ostane takvo kakvo je tamo i drugde. Naprotiv.

Osim snazne elite Rusiji, u skoro svim sektorima, koja ih dobro reprezentuje i prirodnih bogatstava to je (u nekom zapadnom smislu razvoja) vrlo zaostalo stanovnistvo.

I sta sad, treba kao po komentarima na B92 da navijamo da i Ukrajincima bude lose jer ni u Srbiji nije najbolje? Za mene je istinska zagonetka to navijanje protiv Ukrajinaca koji su konacno nasli snage da se oslobode (makar trenutno) ruske cizme.

Ukrajinci su po svom mentalitetu evropski narod (if there's such a thing). Rusi, bas i ne. Ovde u Lvivu nedelju dana nije bilo nikakve policije, prvi dan su po gradu setali neki 'samooborona', a posle nisam nikog video. A ni taj prvi dan nisam video da su nekog zaustavili ili legitimisali. Niti sam video i jedan razbijeni izlog za sve vreme ovde.

Hate mail

Mene blago zabole za sve i svasta, pa i za te tvoje Ukrajince a i za Tesiceve Ruse no jedno stoji, a nije da nemam debelih rezervi prema celom tom Istoku ("a malo mi se i gadi, pravo'ti kazem"...), a to je da je neo-boljsevizirana, bailed out & bailing-out, cultural Marxist, nation-dissolving, unelected bureaucrat-infested tzv. EU prigrlila jos jedan sporomisleci i bazicno animalni hrvatoidni copor useless idiot "dizaca ruku" (kao sto su, sa boljsevicima u ex-USA, saveznici i sa Al-Kaidom a i sa slicnim drugim djubretom u Levantu a i sire; is there any trash that they won't take in?) na njenom (hinjenom; pitaj, objasnicu) putu sirenja dZemokracije (pitam se kako ce da im funkcionise ta UA dZemokracija i buduce clanstvo u tzv. EU sa 35 milijardi USD "dubioze", sa nekonkurentnom ekonomijom i drzavom i gradjanstvom na pragu bankrota i gladi - te sa naoruzanim WW2 scores-settling ludacima po ulici i neonacistima i ostalim ilegalcima koji paradiraju po zgradama a izgleda uskoro i stanovima koje im je napravio neko drugi... where did I see that before?) a ima tu i energetskih konsideracija, raketnih stitova, generalne "contain Russia" (why?) 200-godisnje politike (see Crimea). Ni jedni ni drugi ne vrede think-tank anti-peace full spectrum dominance Briselu i Washingtonu po' picke 'ladne vode ali verovatno, kao neki slicni idioti 24 godine ranije, misle da ako vec ne znaju da rade - znaju da se biju. Now with nukes. U stvari glavno je ne paliti se. Slava Ukrajini? EU? Rusiji? Srbiji? USA? Really? Slava meni (i, verovatno nedostiznom, Goldman Sachsu) i nadasve licni mir. Ja sam mislio da si ti imun na te price ali eto, ko ne plati na mostu (1991.) platice na cupriji (2014.). Maybe you have too much time on your hands?

P.C.R. je genije i verovatno vredi ovom svetu i ljudskom drustvu vise nego cela tvoja $200-a month repressed/oppressed, passive-aggressive, castrated, bigoted, father-hating, Jew-hating, Russia-hating, Pole-hating, "Serb-terrorist"-hating... dumb peasant "Ukrajina" sve skupa (jedan Ukrajinac na drugom poslu mi je objasnio da njegova familija kuci govori samo ruski jer je "ukrajinski jezik nepismenih seljaka"), zato daj malo vise slika tih bledunjavih para-Slovena sa gotskim lakom na noktima i latexom po mrsavim telesima a manje neinformisanih Johnny-come-lately poklica na teme o kojima bitno upuceniji i iskusniji, poput P.C.R.-a, mozda treba da govore.

Daisy

Quote from: Hate mail on February 28, 2014, 04:51:43 PM

P.C.R. je genije i verovatno vredi ovom svetu i ljudskom drustvu vise nego cela tvoja $200-a month repressed/oppressed, passive-aggressive, castrated, bigoted, father-hating, Jew-hating, Russia-hating, Pole-hating, ...

bio sam zbunjen na trenutak... ko može da mrzi Pole? as in pole-dancing...
:lol:
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Hate mail

2,000 Russian soldiers land in 'armed invasion' of Crimea
AFP
1 hour ago

View photo
Men who call themselves members of Ukraine's disbanded elite Berkut riot police force stand at their checkpoint under a Russian flag on a highway that connects Black Sea Crimea peninsula to mainland Ukraine on February 28, 2014 (AFP Photo/Viktor Drachev)

Kiev (AFP) - Russian aircraft carrying nearly 2,000 suspected troops have landed at a military air base near the regional capital of the restive Crimean peninsula, a top Ukrainian official said Friday, accusing Moscow of an "armed invasion".

"Thirteen Russian aircraft landed at the airport of Gvardeyskoye (near Simferopol) with 150 people in each one," Sergiy Kunitsyn, the Ukrainian president's special representative in Crimea, told the local ATR television channel, adding the air space had been closed. It was not immediately clear if Russia had the right to use the base or send additional troops there under its agreements with Ukraine.

http://news.yahoo.com/2-000-russian-soldiers-land-armed-invasion-crimea-202159123.html;_ylt=AwrBJR.i8BBTI2MA9wXQtDMD

Ivan_D

dave 9 minutes ago
0
2

Why do people continue to question whether Obama will "do anything" or comment on what a poor 'leader' he is? Isn't it obvious by now he is THE catalyst to destroying America from within... that he is a mere puppet for Putin and all America-Hating / Communist regimes? Heard anything on those nasty Iranians or Syrians lately? ( It's like we keep asking why the guy wearing the hockey mask holding the bloody knife and chainsaw isn't doing more to help the poor, dismembered teenagers laying dead on the floor.)

佛打呵欠 37 minutes ago
0
12

Putin: the face of a confident, competent, self-assured, and focused leader, ( for better or for worse.)

Sorry about yours, America...

Freddy 1 hour ago
0
12

Unfortunately the US have demonstrated over and over again that its warnings can be safely ignored. I hope I'm wrong...

concerned 1 hour ago
0
15

Hey---I thought Obama, Susan Rice and Kerry warned Russia not to get involved. Don't they take us seriously ?.

MikeD 1 hour ago
0
10

Obama better get his lips ready and puckered up.

Robert 53 minutes ago
0
11

Congratulations Kenyan, once again you look like the idiot that you are.

This is simply the worst president ever in US history.

Ivan_D

Ja licno mislim da je neprijateljski nastrojen Krim mala cena za slobodu od Rusije. Ali sta ja znam.

Pijanista

Javlja mi se da Ukrajina treba da se podeli, pa svako svome jatu. Problem je sto nijedna strana ne zeli da popusti.

Mirabella

Speaking of Croatia...

http://www.theguardian.com/world/2014/feb/28/chess-champion-garry-kasparov-croatian-citizenship

His application for citizenship received support from politicians and organisations within Croatia. After they met in January, the Croatian president, Ivo Josipović, praised Kasparov for providing "great moral support to Croatia" during the country's war of independence between 1991-95. Kasparov is widely perceived in the country as having been a vocal supporter of Croatian independence. The Croatian war veterans' association has encouraged issuing him a passport.
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Pareski do

Неће бити поделе јер руска спољна политика и даље пате од комплекса ниже вредности. Њима је најбитније да се допадну, да их воле Британци и Американци, зато су им убацивали комаде метеорита у златне медаље и због тога су спуцали 50 милијарди у припрему ЗОИ...

Ће употребе Крим као дугме за притискање целокупне Украјине у нади да (јудео-)Московију једног дана заволе Лавовљани што је оствариво колико и да Широкобријежани заволе Србију и Србе.

У оваквим моментима човек помало, макар на трен, саосети са русофобијом Иванових истомишљеника. Ко себе не поштује не завређује никакво поштовање од других.

Hate mail

Ukrajina bez Krima PNAC-u/AIPAC-u ne vredi nista. 40 miliona bednika koje treba hraniti a nista zauzvrat; pace, ruska crnomorska flota i dalje plovi. Ergo: no "containment".

Daisy

pre par nedelja otprilike bio je valjda bivši ambasador UK u Ukrajini, na BBC-u
izneo je mišljenje da su male šanse da dođe do podele
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Daisy

Prime Minister of Crimea: Sergey Aksyonov, Сергей Аксёнов
Assumed office: February 27, 2014
Political party: Russian Unity

Aksyonov was elected into office during an armed occupation of the Crimean parliament by pro-Russian militia.
The position of Prime Minister is normally appointed by the President of Ukraine, and in Aksyonov case this consultation never took place.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sergey_Aksyonov

Russian Unity, Руська Єдність
Leader: Sergey Aksenov
Founded: 2008

During the 2010 Crimean parliamentary election in the Supreme Council of Crimea, Russian Unity won 3 seats (of the 100 in total).

In the 2012 Ukrainian parliamentary election the party competed in/for 4 constituencies (seats); but it won in none and thus missed parliamentary representation. The parties best results in was in constituency 1 (located in Simferopol) with 9.12%. In constituency 2 (also located in Simferopol) it scored 4.12%, in constituency 6 (in Feodosiya) 4.11% and in constituency 10 (in Bakhchysarai) 2.28%.

http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Unity

Daisy

Krim: Referendum pomeren za 30. mart

IZVOR: TANJUG

Simferopolj -- Referendum o statusu Autonomne Republike Krim biće održan 30. marta, izjavio predsednik krimske vlade Sergej Aksjonov, a prenosi ruska agencija RIA Novosti.

Ranije je krimska skupština referendum zakazala za 25. maj.

"Zbog neophodnosti, odlučili smo da ubrzamo održavanje referenduma o statusu AR Krim. Referendum je zakazan za 30. mart", rekao je Aksjonov na prvoj sednici vlade Krima u novom sastavu.

Agencija podseća da su 25. februara proruski žitelji Krima počeli trajnu akciju protesta kod zgrade Vrhovnog sovjeta (parlamenta) tražeći od poslanika da ne priznaju novo rukovodstvo Ukrajine, izabrano posle demonstracija u Kijevu.

Učesnici su tražili i da se obnovi krimski Ustav iz 1992. godine po kom je ta republika imala svog predsednika i nezavisnu spoljnu politiku.

Građani će se, kako je ranije javljeno, izjašnjavati o tome da li Krim ima "državnu samostalnost" i ulazi u sastav Ukrajine "na osnovu ugovora i sporazuma".

AR Krim nalazi se na istoimenom poluostrvu, a posle Oktobarske revolucije 1917. ušla je u sastav ruske federativne socijalističke republike RSFSR, da bi 1954. godine sovjetska vlada kojom je rukovodio Nikita Hruščov predao Krim u sastav Ukrajinske Sovjetske Socijalističke Republike, obrazlozivši to zajedništvom Rusa i Ukrajinaca.

Prema statističkim podacima iz decembra prošle godine Krim ima 1.958.000 stanovnika, među kojima najviše Rusa, Ukrajinaca i krimskih Tatara.

Po statistici koju prenosi ruska štampa, zvanično Rusa ima 58,5 odsto, Ukrajinaca 24,3 odsto a Tatara 12,1 odsto, dok se smatra da realno Rusa ima 1,5 miliona.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=03&dd=01&nav_category=78&nav_id=818181

Hate mail

Pazi kad se neko mesto u tzv. Ukrajini tj. na Krimu zove "Balaklava".

The irony...

Hate mail

Zasto se taj covek ne bavi proracunom/dizajnom transformatora, odrzavanjem i optimizacijom nekakvog elektomotornog pogona ili prosto programiranjem umesto sto se nasukao na drustvene fenomene koje zaista ne razume?

Daisy

Jeste li čitali?
Ovo je dosta različito od onoga što sam očekivao od Tešića...

http://www.standard.rs/index.php/svet/28522-2014-02-27-20-11-17

Међутим, многи аналитичари у Русији оцењују да ситуација није тако проста, тојест да није све тако једнострано. Они сматрају да је боље не забијати главу у песак, већ реално сагледати ситуацију да би се извукле поуке. Према њима, већу одговорност за слом Украјине сноси сам Виктор Јанукович као производ једног болесног политичког система, који практично постоји од проглашавања украјинске независности 1991. године.

...

Погоршању ионако лоше ситуације у Украјини умногоме је допринео покушај Јануковича, чије окружење називају "Породица" (синови Александар, бизнисмен, и Виктор, посланик Партије региона, и други блиски људи), и такозваног "Доњецког клана" да ставе под контролу основне бизнис-активе и кључне административне дужности, пренебрегавајући полиархијске традиције и грубо нарушавајући баланс снага.

Радикализацији протеста је такође кумовала недоследност у спољној политици, која више није била балансирање, већ отворена трговина.

...

Један од главних разлога за слом Јануковича и саме Украјине, као што смо рекли на почетку, је то што је украјински политички систем у потпуности заснован на олигархијском моделу.

...

Овде је важно поменути и недавно уведене санкције ЕУ Јануковичу и њему блиским људима због чињенице да и олигарси са истока свој капитал држе у западним банкама. Сигурно је да су се неки олигарси забринули за свој капитал и послове, а то је за последицу такође могло да има смањење или потпуно отказивање лојалности Породици.

...

ЗАКЉУЧАК Јанукович је умногоме сам допринео свом паду са власти. Политички систем у Украјини је систем у коме је спрега политике и крупног бизниса сувише тесна и која може да буде стални генератор кризних сценарија. Та сувише тесна спрега политике и крупног бизниса је и довела до тога да Украјина као држава нема јасно дефинисану развојну политику, већ се све углавном своди на задовољавање интереса појединих пословно-интересних група. Такав систем је сигурно и генератор сталног незадовољства народа, који пред очима има игру политичара и богатих бизнисмена, а које би у датом повољном тренутку могло да се искористи за радикалније политичке акције, као што је и био случај са Мајданом.

Ivan_D

Daisy

Mirabella

Quote from: Hate mail on March 02, 2014, 03:20:13 AM
Pazi kad se neko mesto u tzv. Ukrajini tj. na Krimu zove "Balaklava".

The irony...

Tu je bila cuvena bitka u krimskom ratu.  Otud i ime kapi.  Iz nepoznatih razlloga, dobro se secam ovog predavanja na casu istorije.  Profesorka sa izrazenim ruskim akcentom.

http://en.wikipedia.org/wiki/Balaklava
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Mirabella

Quote from: Ivan_D on March 02, 2014, 09:27:10 AM
Ovaj Paul Craig Roberts je izlapeo. Trebao bi da sadi cvece ili posveti se nekoj slicnoj disciplini.

Ovo je dobar clanak:  http://www.nytimes.com/2014/03/02/world/europe/after-initial-triumph-ukraines-leaders-face-battle-for-credibility.html?action=click&contentCollection=Europe&region=Footer&module=TopNews&pgtype=article

Ova  NYT analiza je dobra i almost izbalansirana.  Taj almost deo mozes da nadjes u PCR analizi.

Zbog tog almost, NYT se odavno pretvorio u sljam koji ne vredi citati.

Hate mail

I'd be delighted if Ukraine suddenly had a viable economy and could decide its own geopolitical course without conflict with Russia's great-power sphere of influence, but neither of those is true. And, Ukraine has a Constitution. Revolutions can become legitimate over time, but that doesn't happen instantly; why do we and other western powers say that Russia "violates international law", given that the Ukrainian Constitution exists, the Kiev rump government is self-appointed and is highly unlikely to have more support than barely 50% of the electorate given that they overthrew a President that was elected by a majority, and the democratically elected President has called for Russian military aid? It appears to me that under the Ukrainian Constitution, Yanukovych retains Constitutional authority and has that power until next December. It's about as dumb for some revolutionaries to expect to break a country out of a great power sphere of influence just because they want to, as for those revolutionaries and their supporters to expect that their dysfunctional national economy will dramatically turn around and they'll all have nice subsidized Western-Europe-like lifestyles just because they join the EU. The revolutionaries' goal should have been to summon an appropriately representative Constitutional Convention to determine how to balance their country's 50:50 geopolitical division; and summon a Special National Court to investigate both Yanukovych and Tymoshenko, and their families and friends, for corruptly stealing Ukraine blind and moving the stolen funds out of the country. Those would have been respectable goals that neither Putin's Russia nor the Western powers could publicly reject, even if the money-trail investigations might lead to bad press for their own countries.

A Yahoo! User, 2 mins ago

http://news.yahoo.com/ukraine-navy-chief-switches-allegiance-crimea-pro-russia-172726132.html;_ylt=AwrBJSDxahNTSBEA4VXQtDMD

Hate mail

Sutra ce D.C. biti closed for business ceo dan jer, zaboga, pasce 10cm snega. Do srede kad malo pociste i pootvaraju skole, radnje i Capitol Hill - invazija / balvan-revolucija / anschluss vec gotova (verovatno skupa sa zatvaranjem vazdusnog prostora tzv. Ukrajine; missim, ako poznajete bilo koga tamo ko se sprema da putuje van UA posavetujte ih da to oposle odmah).

tempo

je li ivan jos tamo?
kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

Hate mail

Mislim da se vratio u Prag...

Pijanista

Primecuje li neko misterioznu cinjenicu da se Premijer Ruske Federacije Dimitrij Iljic Medvedev ne oglasava? Nesto se golemo iza brda valja....

Daisy

1917 - Кримски Татари су прогласили Кримску Народну Републику
1918 - формирана Совјетска Социјалистичка Република Таурида. Затим је исте године успостављена Кримска регионална влада
1919 - успостављена Кримска Совјетска Социјалистичка Република

Подручје је затим било под контролом снага руске Беле гарде и управом Владе Јужне Русије.

Значајне промене, како у саставу становништва, тако и у управи над територијом, бележе се након доласка комуниста.

18. октобра 1921. - образована је Kримска Аутономна Совјетска Социјалистичка Република у саставу Руске СФСР и СССР-а.
Августа 1941. - врши се масовна депортација кримских Немаца, али након тога долази до окупације Крима од стране нациста. Тада Крим постаје део нацистичког Рајхскомесаријата Украјина.

После Другог светског рата врше се масовне депортације Татара, Бугара и Јермена из ове области.

1945 - у саставу совјетске Русије формира Кримска област.

19. фебруара 1954. - Никита Хрушчов за 300. годишњицу Перејаславског споразума одваја Крим од совјетске Русије и припаја га совјетској републици Украјини.

Период након распада СССР-а

1991. - распадом Совјетског Савеза, Украјина постаје независна држава.
Између 1992. и 1995. - Крим је био самопроглашена полунезависна република, која се противила централним властима Украјине. Након тога, власти Крима су приморане да прихвате садашњи статус аутономне републике у Украјини.

Аутономна Република Крим (Википедијa)

Ivan_D

Ja se vratio u Prag prekjuce.

I prvo sta cujem je da se u praskom rabinatu vehemently navija za Putina i Rusiju  :? :shock: i rabini ulaze u zestoke verbalne okrsaje sa svojim stadom kad se isto usudi da misli drugacije.

Jes' prokleto svestenstvo uvek i svugde.

Daisy

pa dobro, kakav si ti to džuvonabi?

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Holocaust

The mass killing of Jews in Kiev was decided on by the military governor Major-General Friedrich Eberhardt, the Police Commander for Army Group South (SS-Obergruppenführer Friedrich Jeckeln) and the Einsatzgruppe C Commander Otto Rasch. It was carried out by a mixture of SS, SD and Security Police, assisted by the Ukrainian Auxiliary Police.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Holocaust_in_Ukraine

Daisy

Rojters javlja, pozivajući se na Interfaks, da je ruska Crnomorska flota saopštila ukrajinskim snagama na Krimu da se predaju sutra do 5.00 časova po lokalnom vremenu ili će biti suočeni sa vojnim napadom.

Ultimatum je, kako je preneo Interfaks, dao komandant ruske flote Aleksandar Vitko.

Seleznjov je danas rekao da je ukrajinskoj vazduhoplovnoj brigadi ispostavljen ultimatum da do 16 časova pređe na stranu krimskih vlasti i zakune se na vernost, ili će prema ukrajinskim vojnicima biti sprovedene žestoke mere.

"Imamo 15 miliona etničkih Rusa tamo, a kada je reč o stanovništvu koje govori ruski, ima ih još više. Mora biti obezbeđeno da njihov život i prava ne budu ugroženi", poručio je ruski diplomata.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=03&dd=03&nav_category=78&nav_id=819018

Jel' preti neko Rusima na Krimu?
Koliko vidim, Rusi su ti koji prete, izdaju ultimatume... a osećaju se ugroženi?! how yes no? :roll:

Hate mail

Pa tako se to radi. Humanitarna katastrofa, ljudska prava, izbeglice, granatom po pijaci, sve sto treba.

Ivan_D

Rusi su grozni. Uvek i bili.

Pazi ovo: 

Seleznjov je danas rekao da je ukrajinskoj vazduhoplovnoj brigadi ispostavljen ultimatum da do 16 časova pređe na stranu krimskih vlasti i zakune se na vernost, ili će prema ukrajinskim vojnicima biti sprovedene žestoke mere.

Donekle bih razumeo da traze da se predaju i da ce im biti omogucen bezbedan prelazak na ukrajinsku teritoriju. Ali ovo "pobicemo vas ako nam se ne pridruzite" je vise nego bizarno.

Pijanista

You are either with us, or against us.

Superhik

Ruska flota demantuje ultimatum

IZVOR: BETA, TANJUG

Kijev -- Ruska Crnomorska flota negirala da je ukrajinskoj vojsci na Krimu dala ultimatum o predaji.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=03&dd=03&nav_category=78&nav_id=819018

Hate mail

Quote from: Pijanista on March 03, 2014, 07:28:45 PM
You are either with us, or against us.

...or with the terrhurrhists.

Hate mail

Pareski do

Quote from: Superhik on March 03, 2014, 07:45:59 PM
Ruska flota demantuje ultimatum

IZVOR: BETA, TANJUG

Kijev -- Ruska Crnomorska flota negirala da je ukrajinskoj vojsci na Krimu dala ultimatum o predaji.

Нормално кад се начелник украјинске Морнарице ставио на услугу Кримске тј. Руске војске  :|

Pareski do

Quote from: INI on March 03, 2014, 05:38:20 PM

Jel' preti neko Rusima na Krimu?

Ma joк, ма дај, ма сањали бре Руси... украјински национал-социјализам уопште неће бити као Хитлеров рече маљчик након другог минута...

Neo-Nazi threat in new Ukraine: NEWSNIGHT

Hate mail

Pijanista

Iz pouzdanih izvora saznajemo da je Ruska vojska zauzela fabriku carapa.

Ivan_D

Ovi Srboidi su nevidjeni. Rusi izgubili uticaj u Ukrajini ali oni ce sad da slave i onanisu na to sto su dobili Krim.
Slicno kao kad su Srbi izgubili Kosovo, sad im je vrhunac satisfackije kad onaj klaun Vulin udje nelegalno u Kosovo i tamo napravi neku stetu.

Oksi ima prijateljicu iz Krima koja je Ruskinja i zivi ovde i ona kaze da po Krimu aktivisti obilaze ruske stanove/kuce, daju im parole i teraju ih pod pretnjom da idu na ulice i nose te parole.
Vec vidjeno u Srbiji pre 25 godina.

Putin ima veliku prednost u odnosu na Zapad. On moze 'ladno u vojnom konfliktu da izgubi 50 hiljada vojnika i da niko ne trepne / ne sme da se pobuni.
Secam se kad su pustili one mornare, pre nekoliko godina,  da se poguse u podmornici jer nisu hteli da im Norvezani pomognu. Majka jednog od tih mornara pocela da histerise i oni joj pred stotinama ljudi i kamerama dali na silu inekciju u vrat, da se smiri. That's Russia for ya.
Takodje, Putin ima istrenirano stanovnistvo. Mogu da zive sa $500 mesecno, ali ako treba mogu i sa $200, bez bojazni  od socijalnih nemira.
Zapad is no match for that ako dodje do lokalnog sukoba.

Spucali su $50bn na olimpijadu, a samo 50km od Sochi su bolnice po kojoj setaju pacovi i nema svetla. Neko ukazao na to, odmah ga skinuli sa tv i otpustili.

Ako ne racunas top 15% u Rusiji, ostatak zivi na skoro africkom nivou. Bottom 85% Rusa zivi gore nego bottom 5% na Zapadu.

Meni Pareski nije jasno zasto se ti lozis na njih? Nit si dete devedesetih, nit si preterano glup, nit si preterano neobrazovan, druzeci se sa mnom ovde poceo si da razvijas rafiniran ukus za zene, sta se ti lozis na njih molim te mi reci?

Ovo sa desnicom na UA je kao da predstavis one budale iz Dveri i Obraza kao relevantnu politicku snagu u Srbiji.
Onaj klinac iz videa sto si okacio, sto je pricao na ruskom i koji ima jedno 16-17 godina, on je kao relevantan faktor?
I u kakvooj su molim te opasnosti Rusi u Krimu? U opasnosti su od Rusa ako odbiju da izadju na ulice, eto u kakvoj su opasnosti.