Vučić: Vidim da narod neće reformeBeograd -- Premijer Aleksandar Vučić rekao je da vidi da se narod protivi reformama i da je, ako tako misle građani, uvek spreman da izađe na crtu svima.
IZVOR: TANJUG PETAK, 13.11.2015. | 14:45
http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=1062691#ratingnije reforma uzeti od siromasnih i dati bogatima
(seljadin, 13. novembar 2015 14:46)Objavio MMF naš napredak! Najveći javni dug i najmanji rast BDP. Napredujemoooo!
(botox, 13. novembar 2015 14:46)Ako je ovo napredak, kako onda izgleda stagnacija? Tragedija je što je narod iscrpljen od ulice, a nove generacije bez identiteta, zatupljene privatnim fakultetima, i lošim školama inače bi vrvelo na trgovima od protesta protiv laži i obmane u kojoj živimo.
(ADVOKAT, 13. novembar 2015 14:54) Pa sta cekas? Da padne plafon?
(Zenon, 13. novembar 2015 14:52) Reforme kažeš?
Reforma je kad mom ocu uzmeš od penzije 9,000 dinara MESEČNO? Kada mojoj ženi profesorki otmeš 7,500 dinara MESEČNO?
To su reforme, to da sada patetišeš što ne žele da prihvate tih 7,000 dinara JEDNOKRATNO, a tih 7,000 din vaši direktori ostavljaju kao bakšiš po kafanama svakodnevno, ljutiš se na mog oca koji je ozlojeđen na "povećanje" od 1,25% penzije, čoveka koji je pošteno radio ceo svoj radni vek - 40 GODINA STAŽA IMA, jer mu neko ko ima NULA dana radnog staža van politike skida POŠTENO zarađenu penziju.
Ti se ljutiš? Ti ne razumeš zašto je narod protiv reformi?
Vama u SNS je očito lepo, visoke plate, kola, položaj, funkcije, fotelje, nadzorni odbori, upravni odbori, JE L' TO RAZLOG ULASKA U POLITIKU, da TI živiš bolje a NAMA DA SMANJUJEŠ PENZIJE I PLATE?
E pa izvini molim te, da ljuti smo. Da, nervozni smo. Da, mislimo da treba da odeš.
Što pre.
(MarkoNS, 13. novembar 2015 15:04) Pa nisu reforme da Mali prodaje stanove na Savi za 5,000 evra kvadrat! Reforme su da Mali bude u zatvoru a ljudi kupuju stanove po 500 evra kvadrat!
(poznavalac, 13. novembar 2015 15:08) Botovi će, ubuduće, uz sendviče dobijati parče reforma torte
(buđav sendvič, 13. novembar 2015 14:56) Jesi igrao fudbal nekada?
E ti si onaj mali koji se trudi, puno vice da mu se doda lopta, trci, znoji se ali - pojma nema.
Sta ces, da te voli - nece niko.
Da igras na turniru - neces. Mada si predsednik odeljenske zajednice,
a na izborima si pobedio onog najiritantnijeg klinca.
Samo ti ostaje da budes ljut sto se toliko trudis - a niko nece tvoje reforme.
(Fudbaler, 13. novembar 2015 15:01)'Ajd sad, kao svi u svetu vide da nam je bolje samo mi ne vidimo. Pa valjda mi, a ne oni, jedva preživljavamo i najbolje znamo kako nam je.
Biću potpuno otvoren, 2007-08 imao sam platu oko 60,000 sa smenama, vikendima, toplim obrokom i regresom. 2015- te, evo oktobar, 16 radnih dana, osam noći po 12 sati, tri cela vikenda, preko 220 sati ukupno i ne mogu da dobacim do 45,000. Cirka 44734,08 din.
Ej, posle 7-8 godina ja imam manju platu za 15,000?! Tada je evro bio 78 din. a danas je 121 din.?!
Tada sam imao 700 e a danas ni 400?! O čemu pričamo? Da ti kažem da mi je sada bolje?
Važno da Jorgovanka ima platu kao 12-13 ljudi iz moje smene! Jel jede deset puta više ili joj je deset puta hladnije ili su njena deca deset puta bolja od moje?
Kako te bre nije sramota? Narod skapava, nema za hranu, lekove, grejanje, odeću, obuću... Vozim Yuga od 18 god. ne mogu da naspem 10 litara gasa... Ne obilazim rodbinu, prijatelje, ne idem na more, planinu, ne kupujem ništa ko normalan svet, a zamisli imam duplo veću platu od minimalca.
Ne daj Bože, ne mogu ni da zamislim kako ljudi žive sa 15-20,000 din. Daleko vam lepa kuća. Umiljavate se nekim belosvetskim hohštaplerima a narod vam nestaje, odlazi ili umire. Rade kao kmetovi za tajkune i lopove. Pocrveniš li ikad ili ti srce poskoči od sramote kako ti narod živi?
(Mrmac, 13. novembar 2015 15:13)Na koje to druge misli, na vladu Slobodana Milosevica 2000 godine u kojoj je Vucic bio ministar a Toma potpresednik, to je jedina vlada koja nije dala ostavku posle poraza u novijoj istoriji Srbije. Opet obmanjuje narod.
(Laki, 13. novembar 2015 14:56)Menjaj narod!!!!!! Botovi će "naći" opravdanje.
(Alek, 13. novembar 2015 15:00) Da, narod bi sad trebalo da podnese ostavku jer nije ispunio premijerova ocekivanja.
(Milan, 13. novembar 2015 14:58)A kako će tek da se zaprepasti posle izbora.
Ima da bude u šoku ;)
(Marko, 13. novembar 2015 14:59)Dosta kukanja, radi nesto covece! Da li on smatra da su ove njegove izjave i konferencije za stampu sa prenemaganjem i pretnjama rad?
A pa da, covek nikad nije nista ni radio!!!
Ostavka i odlazi ( kod bate u firmu sa ili bez identiteta )!
(banbus, 13. novembar 2015 15:03) Cenjeni premijeru, postoji jedna fundamentalna greska u tvojim reformama.
Ne moze u preduzecima kojima gazduje drzava da budu evropske plate, a u privatnom sektoru "srpske".
Ne moze da vazi za obicnog gradjanina "odakle ti pare" a da ne vazi za velike biznismene.
Ne moze za pokusaj samara politiciaru u roku od mesec dana kazna zatvora od dve godine, a za ubistvo motornim vozilom na pesackom prelazu sinu bogatasa - nista.
I na kraju, SAD imaju 4 miliona ljudi na drzavnoj sisi (sa sve vojskom, policijom itd) Srbija ima skoro milion. Ne ide brate...
(Patria, 13. novembar 2015 16:20)Kakve crne reforme narodu i privredi gulite kozu sa ledja. Pricate o blagostanju a privreda je u 2014. ostvarila 4x vece gubitke nego u 2013. o kakvom onda rastu pricate.
Vi ste izabrani da vrsite volju naroda a ne svoju volju.
Narod ne zeli da lize d...e Eu ne bi li nas mozda primili 2050. godine.
Narod ne zeli Arape i to sigurno 90% a vi kazete da su vise nego dobrodosli e pa nisu.
Afera za aferom izbija. Kadar SNS kao npr. guvernerka malo malo dize svoju astronomsku platu dok se onima koji najmanje imaju skida od iste. Kakve su to onda reforme uzmi od sirotinje i daj bogatima. E pa gospodine premijeru Srbija nece takve reforme.
(Zeljko, 13. novembar 2015 15:03) Nije reforma zaposliti keramičara kao ministra vojnog, pa onda bude katastrofa i pogine sedam ljudi.
Nije reforma kada ti kum prepiše rad, doktorira, a onda postane ministar policije.
Nije reforma kada gradonačelnik koga postaviš, a koji ti je kućni prijatelj, ima dvadesetak nekretnina u inostranstvu.
Nije reforma kada šef tvoje stranke ne zna koji fakultet je završio i o čemu je diplomski rad koji je napisao.
Nije reforma kada ti rođeni brat natera vojsku i policiju da se biju po ulici.
Nije reforma kada dozvoljavaš da bahati mladići gaze poštene po ulicama, a ne reaguješ sve dok porodica ne mobiliše Srbiju.
Nije reforma kada ti je Toni Bler savetnik.
Nije reforma kada iz budžeta osiromašene i prezadužene Srbije uplatiš novac opštini u drugoj državi.
Nije reforma kada ljudima deliš sendviče kako bi pisali komentare tebi u čast.
Nije reforma kada ti je jedini način da dođeš do novca taj da prodaš Telekom.
Nije reforma kada ti većina prosvetnih radnika štrajkuje mesec dana, a tebe nije briga zbog toga.
Nije reforma kada dobiješ maltene jednoglasno izbore, a onda da ne bi bio kriv ako nešto pođe po zlu u vladu primiš članove drugih stranaka iako ne moraš.
Nije reforma kada čitavog života visiš o državnoj sisi, a onda drugima govoriš o slobodnom tržištu.
Nije reforma kada rasprodaješ Srbiju i dozvoljavaš ženi koja je (baš kao i ti) od nacionaliste došla do evropljanina bez alternative, da je vrtoglavo zadužuje.
Nije reforma kada cementiraš Briselski sporazum čime... limit hit.
(Tačno 1500 karaktera iz glave, 13. novembar 2015 15:42) Ceo zivot nisi nista ni radio nego se bavio politikom, pa je i red da sad radis svaku subotu i nedelju, ne znam zasto kukas, je l' te tera neko!?
Da si radio negde znao bi sta je teskom mukom zaradjena penzija, pa je ne bi tako lako smanjivao, niti bedno povecavao!!!
(Penzioner, 13. novembar 2015 15:23) Što se tiče reformi, nije uvek dovoljna dobra volja... često je potrebno i znanje.
(Nenad-EU, 13. novembar 2015 15:07)Ja mislim da je naš narod jako nezahvalan. Naša Vlada i naš Premijer čine sve kako bi bilo dobro. Uh, kako sam ljut na narod.
(Kiki, 13. novembar 2015 15:04) Svakog dana po jedna drama jednocinka od ove osobe! Pa previse je. Ne kukaj vise, skupi to sto mislis da imas u gacama i izadji vise na tu crtu.
Mesecima pricas "izbori ovo, izbori ono... njeeee, izbori, kmeeeee.... reforme" aman vise dosadio si svima zivima. Raspisi izbore, izgubi dostojanstveno i idi u politicku istoriju.
Nije da "narod" (valjda gradjani...) nece reforme, nego nece TVOJE reforme sa sve bracom, kumovima i laznim doktorima. DOSTA!
(MojeIme, 13. novembar 2015 15:41)Gospodine premijeru, jeste li napunili tankove automobila kad ste boravili u BiH? Trebali ste.
(mica, 13. novembar 2015 15:41) Mudro zbori nas vodja. Najbolje bi bilo da narod izabere nekog novog
(Gradjanin Z, 13. novembar 2015 16:03)Ne tako davne 2008. prosecna zarada u republici je bila 44000 a euro 80.
Proslog meseca prosecna zarada je iznosila 44000 a euro 120.
Cena benzina je iznosila 97din a danas 140...
Prosto me je sramota... ali zato sto sam bio tvrdoglav i ostao ovde...
(Alexander, 13. novembar 2015 15:29) Čudan neki narod. Ne voli da gladuje.
(Stefan, 13. novembar 2015 15:39) Kalimero
(Cyberboy, 13. novembar 2015 15:44)Fellow Vojvodjani.. Sta cekamo????
(kimi, 13. novembar 2015 16:09)Uh koja melodrama, sve mi oči zasuziše...
(LOL, 13. novembar 2015 15:37)",,Danas u prodavnicu penzionerka nije imala da plati ceo racun tj falilo joj para za sir znate koja tuga me je uhvatila prvi put da platim nekom nepoznatom u radnji na kasi (kupila je hleb, ulje i jaja)...
Ovo se ne desava u Pirotu ili Valjevu vec u Beogradu tugaa"
A da je u Pirotu ili Valjevu to bi bilo ok?
(LastjediKnight, 13. novembar 2015 15:26)2008 god 1€ je 80 din.
Kako je lako porediti babe i zabe, kad narod ima pileci mozak.
Pre 10 dana"JA NEDAM" sad "NAGODILI SMO SE OKO PROCENATA" Zivela baba Anka!
(sandrica, 13. novembar 2015 15:57)Evo ga ovaj opet plače! Dokle?!...
(Mirzino jato, 13. novembar 2015 16:08) Suza suzu stize. Covek se ubi da nam bude bolje, a mi tako. Eh da sam ja on sve bi ja nas promenio.
(glisa cica, 13. novembar 2015 15:46)Meni recimo odgovaraju njegove reforme. Nikad mi nije bilo lakse da apliciram za radnu vizu u inostranstvu.
(USA, 13. novembar 2015 15:58)Imam 49 godina, za vreme Vučićeve vladavine sam prvi put gladan, kada platim sve račune i lekove ne ostane skoro ništa za hranu. I da, prvi put mi je žao što nisam otišao iz Srbije, bilo gde samo da ne gledam ovu sramotu i tugu.
(Dragan, 13. novembar 2015 16:43)