Nego ja sam konacno resio misteriju zvana Viktor. Ne znam kako vi, ali ja sam bio pod utiskom - po Hate-ovim pricama, da je Viktora majka rodila da bi vozio Hate-a.
Ja licno se ne hvalim preko onog sto je realno, a cak i to umanjujem, cesto ni ne pominjem odredjenoj publici. Npr. necu se hvaliti Dusanu, iako mi je najbolji prijatelj, za svaku rusku stjuardesicu, posto znam da on zivi sa zenom od 55 godina.
Ostalim cu se hvaliti jos manje, a nikad, bas nikad necu preterivati i/ili preuvelicavati.
Ja sam te neke svoje osobine projektovao i na Hate-a, te sam bio uveren da je jedina Viktorova funkcija u zivotu da njega sluzi. I thought he had him on call. Mislio sam da ga ceka svaki dan ispred zgrade u 7 ujutru, pa Hate kad ustane - ustane, 9am, 10am, 11am i sidje dole Viktor ceka na njega nasmejan, sveze obrijan, raspolozen i u uniformi. Da tokom dana he runs errands for Hate, picks up his dry cleaning, donosi mu rucak u kancelariju, sredjuje gomilu drugih stvari i onda ga poslepodne opet saceka i vozi kuci.
I sad kad sam bio poslednji put ja ga pitam da li ga Viktor jos ponekad vozi, on kaze malo kad, poslednjih par godina mozda 10-tak puta godisnje, a pre toga je bilo i po 300 puta, kad je bilo puno posla zbog cega je ostajao do kasno u kancelariji, pa firma nije mogla da rizikuje da im se nesto desi u metrou kad se pred ponoc vracaju kuci s posla.
Ja ga pitam, da li ga je u rano vozio na posao tada, kaze ne, samo uvece kad kasno ostane i kaze mi da je tih godina to bilo svaki dan. Svaki dan si radio do 9pm pitam? Kaze da, nekad i kasnije, a par puta je i spavao u kancelariji - i super mu bilo.
Su ti platili extra za to? Ne, ali dobio nekakav bonus na kraju godine.