News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Ukinute vize!

Started by taki, November 30, 2009, 03:02:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

taki

Sta da kazem osim da se veoma radujem.
Bas, bas, bas se radujem.

Plan mi je Atina do NG ili neposredno posle, Bec u rano prolece ;)

Ivan_D

Cestitam svim gradjanima Srbije. Bilo je i vreme  :)  :)  :)

I puno lepih putovanja!!!
If you dine with the devil bring a long spoon.

Tužni Grad

Jep, potrvđeno. Od 19. dec pa nadalje na 90 dana u EU bez vize.

Stvarno krajnje vreme bilo.

Paramecijum

Meni od Evrope ništa više ne treba; nikakva članstva, krediti, olakšice...

Jelence

Ukinute vize odakle za gde?
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

taki

Quote from: Jelence on November 30, 2009, 03:17:19 PM
Ukinute vize odakle za gde?

Nama za sve zemlje potpisnice sengenskog sporazuma. U prevodu EU bez GB. Ali plus Norveska iSvajcarska koje nisu EU, al' jesu u sengenu.

E

Bez GB i Irske, sto i nije strasno

alan ford

To je super vest. Nadam se da ce sada ljudi zaista krenuti da putuju i uopste da se muvaju po svetu i okolini te vide sta se i kako zivi drugde i nesto od svega i kod sebe prenesu.

jedino mi krivo sto ce smrad Djelic - po duznosti - snositi deo zasluga. Ali valjda ne moze i jare i pare.

Hate mail

U jedine dve English-speaking zemlje na (pri) kontinentu jos ne mozete a to nije strasno?
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Jelence

Pa to je onda fenomenalna vest!

E

Quote from: Hate mail on November 30, 2009, 04:32:05 PM
U jedine dve English-speaking zemlje na (pri) kontinentu jos ne mozete a to nije strasno?

Ne razumem sta hoces da kazes?

Hate mail

Pa tu se radi, imigrira, uklapa bez problema i cimanja. Sta hoces da kazes, da se u nasim skolama masovno uci norveski, Nederlands ;D i spanski??

E

Ah na to mislish. Ovde je ipak bila rec o mogucnosti dobijanja vize za putovanja . Sa ovim ukidadjem viza gradjani Srbije mogu da putuju po Evropi bez viza  sa ogranicenjem od tri meseca koliko je meni poznato. Verovatno svi zele da putuju u toplije zemlje sa bogatom kulturom i istorijom tipa Spanija, Francuska, Grcka, a onda i severnije i zapadnije . Dakle malo ovo ima veze sa emigriranjem i engleskim govornim podrucjem. Ko hoce i ko je hteo da emigrira postoji poseban proces za to kao sto svi mi dobro znamo.
U nasim skolama se ne uci norveski, spanski ali zato ako kao turista odes u Norvesku ili Spaniju mozes sasvim dobro da se snadjes ako znas engleski  i ako to nisu zemlje u kojima je engleski zvanican jezik.
Sad vidim da si nesto nadrkan pa bi mogao malo da me zaobidjes sa ovakvim komentarima ubuduce. Hvala.

taki

Quote from: Hate mail on November 30, 2009, 05:33:48 PM
Pa tu se radi, imigrira, uklapa bez problema i cimanja. Sta hoces da kazes, da se u nasim skolama masovno uci norveski, Nederlands ;D i spanski??

Ne, ali se u Norveskoj i holandiji regularno uci engleski  ;D
Hate, ovo nisu radne vize. Imamo prava najduze na tri meseca boravka, ukupno 6 meseci godisnje.

I sasvim mi je jasno da ti ne znas sta znaci ne moci izaci iz zemlje kad se tebi hoce nego tek kad bukiras hotel, kupis kartu, pribavis dokumenta, odcekas u redu za predaju istih, pa onda u redu za podizanje vize...

Jelence

Cekaj, a pasosi? Koji sljakaju novi ili stari?

taki

Quote from: Jelence on November 30, 2009, 05:51:17 PM

iskljucivo sa biometrijskim

Jelence

El ti tvoj vec viri dva prsta iz prednjeg dzepa na 'aljini?

Ivan_D

Novi - cirilicarski :puke:

taki

Quote from: Ivan_D on November 30, 2009, 05:56:05 PM

Novi - cirilicarski :puke:

Jel' se isto ovako zgadis kad vidis grcki, izraelski, spanski (ima kvacicu na n), bugarski... pasos ili ti je samo srpski gadan?

taki

Quote from: Jelence on November 30, 2009, 05:55:32 PM
El ti tvoj vec viri dva prsta iz prednjeg dzepa na 'aljini?

Viri, viri, eno se muzu vec digla kosa na glavi  ;D

Ivan_D

Samo srpski nema natpis i latinicom na koricama.

Tromotorac

Sta je bio razlog da se izostavi latinica?
The bums will always loose.

E

Quote from: Ivan_D on November 30, 2009, 06:31:18 PM
I spy with my liitle eye da ih ima jos bez natpisa latinicom ili na engleskom sta god si hteo da kazes.

D(z)avid

Debilitet, posto je logcino da "svi ne pricaju srpski, da nas razumeju" i ne znaju azbuku...

Ivan_D

Quote from: Tromotorac on November 30, 2009, 06:33:34 PM

Primitvna krezuba srbijanska stoka iz Narodne skupstine, sa IQ cca 92 prosek, izbacili latinicu iz Ustava.

Pijanista

Quote from: Ivan_D on November 30, 2009, 06:36:35 PM

Primitvna krezuba srbijanska stoka iz Narodne skupstine, sa IQ cca 92 prosek, izbacili latinicu iz Ustava.

Na tu stomatolosku frazu Hate Mail polaze pravo. Smisli nesto originalno, kad si vec tako pametan.

Ivan_D

Quote from: E on November 30, 2009, 06:35:49 PM
I spy with my liitle eye da ih ima jos bez natpisa latinicom ili na engleskom sta god si hteo da kazes.

aha, ako je  Srbija = Grcka onda je i Govno = Kolac. (Vidi moj tekst u postu o srbofobiji. Nasli ste opet jedan jedini primer i drzite ga se kao pijan plota)

neprijateljska emigracija

Covjek ti okaci sliku grckog pasosha, a ti opletes pausalno. Nije vazno da li je istina ili ne, vazno da se zapljune.  ::)

BTW, yours trully je friski drzavljanin udbaske tvorevine, zvane Republika Srbija. Sa zadovljstvom sam dao prilog od $400 americkih, zelenih, petro-dolara za taj luksuz :D
sweetness, sweetness I was only joking
when I said by rights you should be bludgeoned in your bed

Tromotorac

Quote from: Ivan_D on November 30, 2009, 06:36:35 PM
Quote from: Tromotorac on November 30, 2009, 06:33:34 PM

Stvarno? Odkad to?  :o

Pa jel se uci latinica u skolama? Na casovima stranih jezika?
The bums will always loose.

Pijanista

Evo jos jedan gde je srpski tekst samo na cirilici:

Pijanista

I jos jedan:

P.S. Latinicni natpis je na Bosanskom  8)

Ivan_D

Quote from: Tromotorac on November 30, 2009, 06:42:39 PM
Stvarno? Odkad to?  :o

Pa od kad su krajnje sumnjivo izglasali poslednji Ustav, pre jedno dve godine. Stoka smrdljiva glupa.

Latinica se uci, onako ofrlje. Deca uopste ne znaju da pisu latinicom pisano. Presude ljudskim ljigama (tipa Goran Davidovic i drugima) koje su stampane latinicom se ne prihvataju, tako da pravosnasnzih presuda cesto ni nema i zastarevaju. U jednom gradu u Vojvodini cak ponistili rezultate lokalnih izbora jer se neko zalio da mu je ime bilo odstampano latinicom na glasackom spisku.

Hate mail

Cekaj bre, pa i ja sam bezao 1999. pa dosao ovde na M-1 studentsku vizu neku bezveznu od 6 meseci. Sta ja hocu da kazem: ide se napolje tamo gde se zna jezik i uz jezik pa se onda gradi iznutra. Ja pretpostavljam da se vi radujete zbog tih viza jer cete moci da kidnete, ne? Ako je to, kida se tamo gde se zna jezik, a jezik koji se u nas zna je engleski, ne? Jeste da bih voleo naucit Nederlands ;D, ali first things first.

Hate mail

Quote from: Ivan_D on November 30, 2009, 06:49:45 PM
Quote from: Tromotorac on November 30, 2009, 06:42:39 PM
Stvarno? Odkad to?  :o

Pa od kad su krajnje sumnjivo izglasali poslednji Ustav, pre jedno dve godine. Stoka smrdljiva glupa.

Latinica se uci, onako ofrlje. Deca uopste ne znaju da pisu latinicom pisano. Presude ljudskim ljigama (tipa Goran Davidovic i drugima) koje su stampane latinicom se ne prihvataju, tako da pravosnasnzih presuda cesto ni nema i zastarevaju. U jednom gradu u Vojvodini cak ponistili rezultate lokalnih izbora jer se neko zalio da mu je ime bilo odstampano latinicom na glasackom spisku.

Taj ce na "ZETORU" da opici uskoro jedan reli do Race Kragujevacke otprilike.

Wiz

Ja ozbiljno razmišljam da povedem neku kampanju, u fazonu ugrožena su mi prava jerbo ne znam da čitam ćirilicu. Ako su onom nacošu ("Fireru") ukinuli presudu samo zato što su neki papiri bili i latinicom, pa nije ispoštovano pravo itd. Sve ću početi da vraćam, račune, sudske pozive, presude, rešenja... Ne znam ćirilicu, jebite se, prevedite, to je moje ustavno pravo da mi se prevede na jezik koji razumem. Možda budem tražio da mi prevedu na neki sasvim bizaran jezik.

Pijanista

QuoteMožda budem tražio da mi prevedu na neki sasvim bizaran jezik

Mislim da ne mozes tek tako da biras. Mozes na odredjenim jezicima nacionalnih manjina, u sredinama gde je to propisano. Ako vec insistiras, mozes u Prizrenu da trazis na turskom :)

taki

N-da, za pocetak i grcki.

slawen

Ни до сад нормални људи нису имали проблема да добију шенгенку на годину дана, а ни проблема са министарствима силе земаља домаћина.
Ценим да ће од сад имати.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

taki

Quote from: Hate mail on November 30, 2009, 06:50:25 PM
Cekaj bre, pa i ja sam bezao 1999. pa dosao ovde na M-1 studentsku vizu neku bezveznu od 6 meseci. Sta ja hocu da kazem: ide se napolje tamo gde se zna jezik i uz jezik pa se onda gradi iznutra. Ja pretpostavljam da se vi radujete zbog tih viza jer cete moci da kidnete, ne? Ako je to, kida se tamo gde se zna jezik, a jezik koji se u nas zna je engleski, ne? Jeste da bih voleo naucit Nederlands ;D, ali first things first.

Ne pada mi napamet da kidnem, meni je ovde sasvim lepo. Ja samo zelim da mogu da otputujem gde hocu i kad hocu.

Zasto mislis da je svima ideja da kidnu?

taki

Quote from: Ivan_D on November 30, 2009, 06:39:15 PM

aha, ako je  Srbija = Grcka onda je i Govno = Kolac. (Vidi moj tekst u postu o srbofobiji. Nasli ste opet jedan jedini primer i drzite ga se kao pijan plota)

E svarno izvini sto smo nasli primer. Ako bi se potrudili sigurno bi ih jos iskopali.
Uostalom pasos je biometrijski. Lepo teta na granici prisloni pasos na onu makinu i sve joj se lepo pojavi na ekranu... cenim na latinici...

Hate mail

Quote from: taki on November 30, 2009, 06:59:35 PM

Ne pada mi napamet da kidnem, meni je ovde sasvim lepo. Ja samo zelim da mogu da otputujem gde hocu i kad hocu.

Onako...

Fino sto ti je dobro ("onda nista"). Svakako ima i masa onih koji jedva cekaju da kidnu, just the same. Za njih mi srce drkce...

Hate mail

Quote from: taki on November 30, 2009, 07:01:50 PM
Quote from: Ivan_D on November 30, 2009, 06:39:15 PM

aha, ako je  Srbija = Grcka onda je i Govno = Kolac. (Vidi moj tekst u postu o srbofobiji. Nasli ste opet jedan jedini primer i drzite ga se kao pijan plota)

E svarno izvini sto smo nasli primer. Ako bi se potrudili sigurno bi ih jos iskopali.
Uostalom pasos je biometrijski. Lepo teta na granici prisloni pasos na onu makinu i sve joj se lepo pojavi na ekranu... cenim na latinici...

Znaci moze mrska latinica u pozadini ali ne sme da se vidi.

Ja ako ikada krocim tamo ponovo, prvo cu da se popisam na zemlju cim izadjem iz aviona.

Ivan_D

elem, umesto da se slozite sa mnom, da je nenormalno da na korici medjunarodne putne isprave pise samo cirilicom, vi branite nebranljivo. jest Srbija jedna prokleta zemlja.

Hate mail

Quote from: Wiz on November 30, 2009, 06:53:14 PM
Ja ozbiljno razmišljam da povedem neku kampanju, u fazonu ugrožena su mi prava jerbo ne znam da čitam ćirilicu. Ako su onom nacošu ("Fireru") ukinuli presudu samo zato što su neki papiri bili i latinicom, pa nije ispoštovano pravo itd. Sve ću početi da vraćam, račune, sudske pozive, presude, rešenja... Ne znam ćirilicu, jebite se, prevedite, to je moje ustavno pravo da mi se prevede na jezik koji razumem. Možda budem tražio da mi prevedu na neki sasvim bizaran jezik.

Ja sam mojima predlozio da se "popisemo" kao Hrvati sledeci put. Ja latinicu ne dam a ovima ako se svidja da imaju Hrvate u tzv. Srbiji, a osobito u Vojvodini - fine with me.

Wiz

Quote from: slawen on November 30, 2009, 06:58:27 PM
Ни до сад нормални људи нису имали проблема да добију шенгенку на годину дана

U te "normalne", razume se, ne spadaju advokati. Naime, pošto advokati stalno nešto muljaju sa porezom onda im jako teško pada kad im u nekoj embahadi traže potvrdu da su izmirili porez. Ako su mene advokati lagali, onda i ja ležem vas.

A da me u nekoj embahadi ispituju o seksualnom opredeljenju i sličnim stvarima (bilo je i toga) posrao bi im se na glavu jednako kao i Dedi.

@Pijanista

Čak i da je tako (mislim da nije baš sasvim tako) šta im vredi da odbiju moj zahtev kad ja neću razumeti jezik, a pogtovu pismo, na kome je odbijanje napisano.

Hate mail

Kako sto je polupismeni cata iz Bosanskog Samca izmislio "reislamizaciju bosanskih Muslimana" (zbog koje ovi danas zive u getu punom izbeglica, okruzeni zicom i stranim trupama) tako i primitivni srbijanski militaristi i klerofasisti "re-cirilizuju" vaskoliko SrBstvo. Smejurije, jebote...

Ivan_D

Ma latinica je savrsena za srpski jezik, kao i cirilica. U stvari i bolja je zbog modernih tehnoloskih termina itd.

Ni jedan drugi jezik koji je pisan cirilicom ne moze savrseno da se zameni latinicom kao sto moze srpski.

taki

Quote from: Hate mail on November 30, 2009, 07:03:49 PM
Quote from: taki on November 30, 2009, 06:59:35 PM

Onako...

Fino sto ti je dobro ("onda nista"). Svakako ima i masa onih koji jedva cekaju da kidnu, just the same. Za njih mi srce drkce...

Mnogo, neuporedivo manje nego kad si ti otisao. Veruj mi.

Pijanista

Prosao je talas emigracije 90-ih. U Srbiji je sad bolje, ovde (bar u Kanadi) je sad teze za posao u hi-tecu (a to su struke gde vecina imigranata trazi posao)

taki

Quote from: Ivan_D on November 30, 2009, 07:05:21 PM
elem, umesto da se slozite sa mnom, da je nenormalno da na korici medjunarodne putne isprave pise samo cirilicom, vi branite nebranljivo. jest Srbija jedna prokleta zemlja.

A jesi ti sasvim siguran da bi bilo koji od evropskih naroda, ukljucujuci i taj gde ti zivis, da ima svoje pismo kao na pr grci, ili mi, imao pasos na latinici?
Meni ne bi smetalo ni da ima natpis na latinici, sasvim ravnopravno koristim oba pisma, al' ne vidim zasto je toliki problem sto nema latinice.