News: SMF - Just Installed!

Author Topic: Jad i beda srbijanske drzave  (Read 27331 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12136
  • hahahaha
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #50 on: February 02, 2010, 04:33:23 AM »
Quote
Pijanisto, prvu stvar koju treba da imas na umu je da ako stignes do zakljucka da nesto osudjujes to je indikacija da problem nisi razumeo.


O jebemti, ako osucdim pljackasa banke, pedofila, ubicu i Hitlera onda ih nisam razumeo?
Gde su ona stara vremena kad si pricala o seksu i nisi isla na kurseve.... :lol:

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #51 on: February 02, 2010, 05:31:21 AM »
Ooo, pa i Vi ste branili ustavni poredak. Gde, ako nije tajna?

Jel' bilo vikendasenje ili malo vise formacijski?
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12136
  • hahahaha
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #52 on: February 02, 2010, 05:35:48 AM »
Na zalost nisam. Imao sam tu srecu da sam regulisao vojnu obavezu za vreme SFRJ te sam izbegao dejstvovanje po agresoru (kao sto rekoh, mator sam, prevalio 40, daklem trecina zivota je vec iza mene) s obzirom da sam dete iz dvostrukog mesovitog braka nisam se satekao u podrucju dejstava. Tata mi je musko a mama zensko, plus tata iz SRS a mama iz SRBiH. Ovde se radi od ljudima iz bliskog (a ipak bezbedno dalekog) okruzenja - rodbina, prijatelji. Moram time da se zadovoljim, moja vojna naobrazba nije sa izvorista. Sta cu, kad sam pichka  :?:

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #53 on: February 02, 2010, 06:16:18 AM »
Da, da, sjajnih likova je bilo.

Tako se meni jednog jutra jedan ustasa, u crnoj majici kratkih rukava, sa crnom trakom oko glave i u maskirnim pantalonama i vojnickim cizmama popeo na razruseni krov neke dvospratne kuce, seo na poslednji red gredica sa kojih su pogoci odavno stresli sav crep i bezbrizno natako naocare za sunce i upalio cigaretu.

Bilo 8-9 ujutru, sunce je meni iza ledja a on kao na dlanu. Sta li je mislio, cemu li se nadao, kome li je sta dokazivao?

Gledao sam ga kroz nisansku spravu od "Fagota" (predaleko je bio za M76 snajper) i prosto nisam imao srca da ga skinem, to bi bilo cisto ubistvo. Nije ni pusku poneo. Da je neka veca budala bila na vatrenom polozaju (a desavalo se) zavario bi ga iz BsT-a ili mu naveo raketu u celo. 
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Jelence

 • 7k
 • Posts: 5767
 • always B +
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #54 on: February 02, 2010, 06:20:50 AM »
Quote from: Pijanista
Jelence, gledao sam Sonjine intervjue, i da, odvratna mi je. Sama je zrtvovala zivot za drogu i odrekla se porodice zbog umetnosti. Stvar izbora.

Pa DOZVOLI joj onda taj izbor.

I ti, kao i vbo, olako shamarash sa nekim uzrecicama a radis upravo suprotno. Ako je njen izbor, PUSTI je da ima izbor.

Tako i vbo kaze - hihihi vidi ovog sto ima dlake i gace, joj vidi mu usiju, bas je ruzan kao majmun ali o ukusima se ne raspravlja. Pa sto raspravljas ako se ne raspravlja?

Quote from: Pijanista
I moj mozak drugacije radi psole gajbe piva, imam vizije koje vi nemate, pa se time ne pravdam pred zenom.

Pravdao bi se da ti prigusti, jos kako bi se pravdao...
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Offline slawen

 • 7k
 • Posts: 5281
 • Ja se nechavam vykourit
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #55 on: February 02, 2010, 07:38:20 AM »
1. Како време одмиче све више се дивим другу Тити како је уопште успео да скупи људство за свој подухват у овој земљи тејлеса: дићи се на власт, имати неке даље циљеве од најести се/купити нове ципеле-телевизор-кола на лизинг/јебат' кеву комшији-оцу-буразеру због урасле међе и бити спреман да се због тога озбиљно награбуси, еее, наћи такво нешто тешко да би било могуће у данашњој тзв. Србији.
2. Ова тзв. држава има изванредну традицију штостиче жена својих владара. Да не залазим пуно у монархистички део историје обе ______________ (на црту упишите придев) династије, ту би Пареза мог'о да да свој научни допринос, поменуо бих само мајке и жене оба Александра, а ту је и моја драга Мира Марковић, што све опет говори о карактеру овог народа, чиме се враћамо на тачку 1. Колико сам чуо, и она Ружица би била слично прошла, да није била довољно флексибилна. А и изгледа добро.
3. "Кад би узели све паре, па поделили подједнако..." С овим мора човек да се сложи. Зато и подржавам актуелну српску тзв. приватизацију као процес у коме ће сво друштвено богатство које су својевремено комунисти национализовали постепено, преко разноразних Миша Омега и Слава Сигми да дође у руке Мишку Делти (који је под контролом дежурног Алфе), па ренационализација, па самоуправљање, па опет приватизација....
4. Дрога. Јеботе о чему сте ви овде све писали...

О свему више на мом саиту..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Offline tarana

 • 7k
 • Posts: 1407
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #56 on: February 02, 2010, 09:29:29 AM »
Pa DOZVOLI joj onda taj izbor.


pa dozvolio joj je.

što ne znači da treba da je razume i sa njom saoseća.

što bi je razumeo? šta ga bole dal' je počela s 14 il' 15 da se drogira?
šta tu UOPŠTE ima da se razume?!

drugo, to sa "dozvoljavanjem izbora" je jako klizav teren...
nisam siguran da želiš da se upuštaš u raspravu na tu temu...

Offline Nocobdija

 • 7k
 • Posts: 1071
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #57 on: February 02, 2010, 10:05:18 AM »
Meni nije jasno šta je problem sa Jovankom? Šta me bole za nju?

Odnos prema Jovanki slican je odnosu prema starima, sirocicima ili prema kljastima. Sto je drustvo na vecem stepenu razvoja, to bolje vodi racuna o takvima.

Tako da nema tu nista cudno - ko nije znao nivo razvoja (ili zaostalosti) drzave, sad zna.

Ovaj Dacic je cirkus od coveka.

Margita EKV je pocela da uzima drogu sa 13-14 godina. Ako mi neko govori o "svesnom odabiru" balavice od 14 godina, govori mi jednu od dve stvari:
1. da nema dece (ili ih jednostavno ne voli)
2. da je veoma, veoma brz na obaracu kada je u pitanju sudjenje i osuda.

Vrlo površno čitaš napisano, a vrlo lako donosiš mišljenje i presudu o istom. Pročitaj ponovo. Problem je uvek isti, a taj je da ne može država da bude nekom majka a nekom maćeha, kao ni slocijalne službe. Gomila talentovane, pametne dece širom Srbije ima elementarnih egzistencijalnih porblema, nije videlo kupatilo, gomila penzionera  nema bre za leba, a ministri se sekiraju i brinu o osobi koja to pre svega ne zaslužuje, a IMA i penziju ko omanji starački dom. Jeftini politički poeni i ništa drugo, nikakve tu brige nema niti od nje treba početi sa tom brigom, tu se negde krije poenta, drago Jelenče.

Ti si ta koja ima brz obarač, a baš o deci i mislim kad pišem i ovo a i ono prethodno.
Margita EKV je završila arhitekturu i muzičku akademiju, ako je stvarno počela sa 14 godina da se drogira, onda je ona jedinstven fenomen. To onako uzgred, a poenta je da nema razloga da društvo glorifikuje takve primere (divan primer deci) i da ima puno boljih, kao i da njih dvoje (i Milan) nisu toliko značajne ličnosti da bi im se davao toliki prostor, posebno ako su NJU OSTAVILI SVI KAD SU JOJ BILI NAJPOTREBNIJI, a sad se pojedoše živi i ubiše dokazujući koliko su bili lepi dani kada su se družili i imali svoj svet i ...  qpuke
Ti možeš da pomogneš nekom narkomanu i izbaviš ga iz bede - sad, a ne kad rikne da mu se diviš i sažaljevaš ga.

Offline vbo man

 • 7k
 • Posts: 2038
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #58 on: February 02, 2010, 10:52:12 AM »
Quote
Pa DOZVOLI joj onda taj izbor.


pa dozvolio joj je.

što ne znači da treba da je razume i sa njom saoseća.

što bi je razumeo? šta ga bole dal' je počela s 14 il' 15 da se drogira?
šta tu UOPŠTE ima da se razume?!

Ima tu jako puno da se razume...(ne kazem i opravda) no chinjenica da vecina NECE a neki i ne mogu da razumeju...sve dok se njima u blizoj familiji ili dragim prijateljima ne desi taj uzas.
Nazalost meni bliske dve porodice su izgubile sina i cerku zahvaljujuci drogi...ako kod jednih i mogu da razumem zashto se to desilo kod drugih mi je mnogo teze. Naravno postoje i izazovi koji dolaze iz drushtva (moda, to je IN u nekim krugovima, u odredjenim godinama se sve proba itd.) ipak onaj koji zaista postane adict ima mnogo dubljih razloga za to , koje srecnici koji nisu imali ovakva iskustva teshko mogu da razumeju. Prenerazilo me koliko je droga ( i to teshka droga kao heroin) uzela maha u provinciji Srbije danas ( Beograd da ne pominjem). U Lazarevcu I OKOLNIM SELIMA neverovatan broj mladih chak i iz vrlo spolja gledano normalnih porodica je ogrezao u heroin. Svojim ochima je moj muz video kako prekoputa ispred komshijine kuce u po bela dana dolaze kupci te droge, probaju je na sred ulice i kupuju...Nekoliko porodica koje znamo tamo sa oba deteta imaju tezak problem s drogom.Posebno shto je ta preprodaja mnogim mladima tamo postala izvor prihoda...i to dobrih.
To je veliko zlo a boriti se s tim u porodici nije nimalo lako kako nekima od vas moze da izgleda.Ja znam porodice lekara koje su izgubile decu od droge.Bar oni su ih uchili o shtetnosti od malena. Vrlo ugledni roditelji nisu uspeli da se izbore s tim tako da se ne moze prichati samo o shljamu kakav je npr. Kristijan.
Tako , neka vas Bog chuva od toga...ma koliko bili samouvereni da vama to ne moze da se desi...on valjda jedini moze da vas sachuva...
The light at the end of the tunnel is the train.

Offline E

 • 7k
 • Posts: 6996
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #59 on: February 02, 2010, 12:46:34 PM »
To sto pishesh o ratu nema ama bash nikakve veze sa mojom
izjavom. Uopshte nismo na istim talasnim duzinama kjomp. Ti imash u svojoj glavi neki film koji stalno vrtish i kroz tu prizmu posmatrash sve oko sebe. Nemam nameru da ti objasnjavam shto bi reklo Jelence sedam puta. Neke stvari nikada neces da razumesh.  

Offline Deda

 • 7k
 • Posts: 514
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #60 on: February 02, 2010, 02:38:39 PM »
Shto se Jovanke tiche ne znam shta da kazem...Nije isto jer Tito se bio namestio dozivotno, ne znam dal je ikad bio izabran na bilo kakvim izborima, vladao je kao diktator (posleratne godine i zlochine da i ne pominjem) ali nikad mu nije bilo sudjeno pa je chovek pred zakonom nevin. E sad kao takav i on i njegova supruga imaju neka prava, pretpostavljam čak i po nekakvim zakonima. U Americi ti preCednici imaju raznorazne povlastice kad im istakne mandat a mozda i dozivotno( ja bar mislim). Nekako logika nalaze da ako su imali neshto protiv Jovanke trebalo je da joj sude a ako ne onda je trebalo da ima dokumenta ( pasosh included). Da li su duzni da joj daju ovakvu ili onakvu kucu i da li treba da je odrzavaju valjda takodje stoji negde u nekakvim aktima.
No imajuci u vidu kakvo ludilo je Srbija proshla ( i skoro nece moci iz njega da se izchupa) mene ovakve stvari ostavljaju potpuno hladnom.

Moja razmišljanja najviše liče na to što si napisala.
Ali, da krenem da ispravljam:
Ne, u vreme kada je Tito umro nijednim zakonom nije bilo regulisano šta se dešava s bivšima niti s njihovim suprugama. Jednostavno, neki su mislili ili da će biti bukvalno besmrtni ili će sistem (koji su montirali prema svom bonvivanskom i zločinačkom stilu) živeti zauvek.
Nije potrebno da Tito bude proglašen sudski krivim kad su dela tog sistema provereno zločinačka. A on je bio na vrhu.
To ne znači da je gospođa nešto kriva. Mislim, automacki jer sigurno ima stvari... ali su sada nebitne.

Kad već ispravljam, da ispravim i notorne gluposti:
Quote
Onaj drugi becar ti je Rasim Ljajic, ministar za nacionalne manjine (valjda se tako zove to ministarstvo). Ministar je ne zbog nekih svojih kvaliteta vec zbog toga sto je i koordinator vlade Srbije sa Haskim Tribunalom. A na toj poziciji je, opet, ne zbog nekih svojih kvaliteta, vec zato sto je musliman. Niko od onih ckepi iz srbijanske vlade nije smeo tada da prihvati tu izdajnicku ulogu, pa su stavili coveka muslimana.

Jovanki Broz su inace tek prosle godine izdali licna dokumenta. Do tad nije imala nikakvih gradjanskih prava.

Rasimovo ministarstvo se ne zove tako nego Ministarstvo rada i socijalne politike. I to nije tako teško znati, samo malo dobre volje:

http://www.minrzs.gov.rs/cir/

I NIJE VIŠE predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Međunarodnim krivičnim tribunalom jer je dao ostavku u januaru.

Ona plava kokoška sa dva prezmena nije žena Borisa Tadića nego nekog drugog Tadića. A samo budala bi mogao da pomisli da bi žena preCednika išla kod Jovanke.

Nije tačno da je bila u kućnom pritvoru, bar ne od 2001.
Uostalom, u taj "Maršalat" smestili su je kriminalci iz Vojne obaveštajne i neki saradnici debelog Dolanca. To je njihovo (nezakonsko) maslo i liči na tajnu službu koja je nekad radila za nju i njenog gospodina diktatora.
Tačno je da je Jovanka bila bez dokumenata dok se tome nisu dosetila ova dvojica.
Od 2001. povremeno se objavljuju njeni intervjui u novinama (Google je majka), a to ne liči na kućni pritvor.
Uostalom, sve ove godine njene interese zastupao je najveći kriminalac u većinski kriminogenoj profesiji: Toma Fila.
Znači, nije bila bez zaštite, iako je kuća bila bez održavanja.

Offline vbo man

 • 7k
 • Posts: 2038
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #61 on: February 02, 2010, 03:39:22 PM »
E, izvini kome se ti obracash u zadnjem postu?
The light at the end of the tunnel is the train.

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #62 on: February 02, 2010, 03:42:02 PM »
To sto pishesh o ratu nema ama bash nikakve veze sa mojom
izjavom. Uopshte nismo na istim talasnim duzinama kjomp. Ti imash u svojoj glavi neki film koji stalno vrtish i kroz tu prizmu posmatrash sve oko sebe. Nemam nameru da ti objasnjavam shto bi reklo Jelence sedam puta. Neke stvari nikada neces da razumesh.  

Ja imam u svojoj glavi film koji me je, iz rova gde je mene i ortaka Edija iz Panceva u slem udarao geler koji je vertikalno upao unutra, izveo i doveo dovde gde me vozac vraca kuci a vratar otvara vrata svaki dan uz obavezno "Good evening, Sir".

Drugo, ta ratna epizoda sa vojnikom Janjicem iz Prnjavora je slika i prilika religijskog "tako je sudjeno i tu nema" razmisljanja. Fantastican comeback Saleta iz Zupe, doduse; a keeper.

Da sam ja tako razmisljao sad bi i meni mama kuvala rucak a cale preko veze trazio posao. Ili bih pokupio metak za Saleta.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12136
  • hahahaha
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #63 on: February 02, 2010, 05:17:34 PM »
Quote
Pa DOZVOLI joj onda taj izbor.

I ti, kao i vbo, olako shamarash sa nekim uzrecicama a radis upravo suprotno. Ako je njen izbor, PUSTI je da ima izbor

ja joj i dozvoljavam izbor, citaj pazljivije. Sama je izabrala drogu. Pozdravljam izbor. laka joj zemlja.

alan ford

 • Guest
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #64 on: February 02, 2010, 05:37:08 PM »
od moje super bliske rodjake rodjak, nije mi nista, ali sam ga dobro znao je narkoman. Nisam ga video vec nekoliko puta kada sam bio u BGu na porodicnim skupovima pa pitam gde je i cujem da se vec desetak godina drogira, da je upoznao neku devojku koja se pretpostavljaju navukla zahvaljujuci njemu na drogu, sada imaju i malo dete, ziveli su kod njenih prvo, pa kod njegovih koji su umrli i ostavili im stan. Stan su posle par godina izgubili (prodali da namire dugove) i sada se smucaju. Konacno su ga naterali da ode u neki centar na Avali, ali kaze mi rodjaka koja je pricala sa nekim psiholozima da su sanse da se skine male; em nemaju pare, nemaju gde da zive, zena narkomanka mu je kod kuce sa detetom pa cak i da se skine ce se navuci kad se vrati.

A znao sam coveka jako dobro. Nije bio neki super djak, ali ni preterano los. Ne znam sta je i da li je mislio, te kako se navukao. Mislim da se meni to ne bi moglo desiti, takve stvari me ne zanima ni da probam, ali su te price zaista strasne i potresne. Njihov je izbor, ali skidanje nije ni najmanje lako, a razaranje porodice, svog i svih okolnih zivota je neverovatno...

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #65 on: February 02, 2010, 05:59:31 PM »
Jadno dete.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline E

 • 7k
 • Posts: 6996
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #66 on: February 02, 2010, 06:59:02 PM »
E, izvini kome se ti obracash u zadnjem postu?
Izvini vbo ,Hateu , ti si upala tu izmedju dva posta.

Offline E

 • 7k
 • Posts: 6996
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #67 on: February 02, 2010, 07:06:59 PM »
To sto pishesh o ratu nema ama bash nikakve veze sa mojom
izjavom. Uopshte nismo na istim talasnim duzinama kjomp. Ti imash u svojoj glavi neki film koji stalno vrtish i kroz tu prizmu posmatrash sve oko sebe. Nemam nameru da ti objasnjavam shto bi reklo Jelence sedam puta. Neke stvari nikada neces da razumesh.  

Ja imam u svojoj glavi film koji me je, iz rova gde je mene i ortaka Edija iz Panceva u slem udarao geler koji je vertikalno upao unutra, izveo i doveo dovde gde me vozac vraca kuci a vratar otvara vrata svaki dan uz obavezno "Good evening, Sir".

Drugo, ta ratna epizoda sa vojnikom Janjicem iz Prnjavora je slika i prilika religijskog "tako je sudjeno i tu nema" razmisljanja. Fantastican comeback Saleta iz Zupe, doduse; a keeper.

Da sam ja tako razmisljao sad bi i meni mama kuvala rucak a cale preko veze trazio posao. Ili bih pokupio metak za Saleta.

Vidish kako izvrces moje reci i stavljash ih u pogreshan kontekst totalno. Prvo ja nikada nisam rekla :" tao je sudjeno i tu nema". To je tvoja losha interpretacija onoga sto sam ja rekla.

Jesi li izabrao sam da ti se desi to sto ti se desilo? Nisi.
Jesi li sam izabrao da se rodis pocetkom sedamdesetih u bivsoj Jugoslaviji? Nisi
Jesi li sam izabrao da taj dan budes u rovu, odnosno da li si u rat otisao kao dobrovoljac ili su te mobilisali? Nisi otisao u rat kao dobrovoljac.

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #68 on: February 02, 2010, 07:17:47 PM »
Jesu pred polazak, istina, pitali "ko nece neka istupi"... bil' ti istupio?...
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #69 on: February 02, 2010, 07:21:16 PM »
Pa kad je jedan istupio odmah mu je naredjeno da se vuce u paviljon "stoka, majmun, idiot" i da ce "na vojni sud" i nekim organima koji su stajali na pisti je naredjeno da hitro odu za njim i da ga sprovedu, valjda u krevet, ko zna..

Nevazno.

Uvek imas baseline ispod koga ne mozes.

Ono sto je luksuz jeste stajati uspravno kao prostac sa svojih 1.90 na mitraljeskoj vatri umesto kopati.

Cak je pozeljno uvek dumati i o tome kako probiti baseline. You never know what you could come up with.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Ivan_D

 • 7k
 • Posts: 8762
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #70 on: February 02, 2010, 07:23:13 PM »
Narkomanija je zajebana. Moj otac je lecio narkomane i mnogima vestacio;  jednom je cak rekao da bi vise voleo da mi (deca) nekog ubijemo ili da neko cak ubije i nas nego da postanemo narkomani.

Naravno treba praviti razliku. Narkoman je za mene neko ko si uspricava heroin. Neko ko jednom za mesec smrce kokain ili svaki dan pusi travu, a inace normalno funkcionise, za mene nije narkoman.

Inace, ja sam jedini covek koga znam sto je proveo 10 godina u Amsterdamu, a nikada ni dim trave (ili bilo koje druge droge) nije povukao. Isto i sa alkoholom. I dobro je da je tako, velika sreca. Posto sam inace vrlo zavisnost-prone.

If you dine with the devil bring a long spoon.

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #71 on: February 02, 2010, 07:23:49 PM »
 :mrgreen:
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12136
  • hahahaha
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #72 on: February 02, 2010, 07:24:53 PM »
Pa i Keith Richards normalno funkcionise.

Offline E

 • 7k
 • Posts: 6996
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #73 on: February 02, 2010, 07:30:26 PM »
Zato danas Srbija ima
http://www.sretenje.org/
pa se vi samo drogirajte drugovi i drugarice

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12136
  • hahahaha
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #74 on: February 02, 2010, 07:35:04 PM »
A tko se to drogira molit cu lijepo?

Offline E

 • 7k
 • Posts: 6996
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #75 on: February 02, 2010, 07:38:42 PM »
Bio ovde juce jedan sa avatarom kako se fiksa

Offline E

 • 7k
 • Posts: 6996
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #76 on: February 02, 2010, 07:39:22 PM »
Nego osecam sad cete da opletete i po Crnoj Reci.

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12136
  • hahahaha
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #77 on: February 02, 2010, 07:39:55 PM »
Bio i otisao.

Osecaj te vara.

Offline D(z)avid

 • 7k
 • Posts: 255
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #78 on: February 02, 2010, 07:44:33 PM »
Njihov je izbor, ali skidanje nije ni najmanje lako, a razaranje porodice, svog i svih okolnih zivota je neverovatno...

Da, skidanje nije ni malo lako, cak je - kada se i neko skine - ostati u apstinenciji clean   nije ni malo laka stvarka: navodno su u pitanju tako snazne "rupe u mozgu", tako jak dozivljaj egzistencijalne apsurdnosti koji se moze malo s kojim "sadrzajem" uspjesno popuniti (zato nije rijetko "konvertitanje" ex-dzankija u neku od religija, ili se nerijetko navuku na alkohol).

Licno, imao sam vrlo dobrog i dragog druga koji je overdozirao, ovdje u Swe (poslije dolaska iz Londona, koji je bio - po njegovim pricama - "opijatski paklen", zbog uprilicenog "spajanja sa porodicom", tj. "sklanjanja", jer mu otac, majka i brat zive ovdje), i ja takve ljude, koji su upali u narko-pakao, iskreno mogu jedino da - zalim.

Moj pokojni drug Laris, bio je (stono se kaze) "dusa od covjeka", dobar i plemenit, nesklon mutljavini vecine dzankija (nista kradje i prevare, vrlo malo posudbe koje je uvijek redovno vracao), iz uzorne banjalucke porodice (otac zubar, majka profesor, ali - saznace se kasnije - bila je to jedna duboko disfunkcionalna familija, sa vrlo malo ljubavi u sebi: otac "sluzbenicki" indiferentan prema porodicnom zivotu i sa ljubavnim aferama iza sebe, a majka predominantan kompulzivni neurotik), ali, opet, imao je neko "prokletsvo" u sebi, nesto sto ga je - uprkos volji da se skine (i bezbroj neuspjesnih takvih pokusaja) - uvijek vracalo tom paklenom "anestetiku", koji mu je, valjda, jedini na trenuke vracao osjecaj "tolpine" koji nije dobijao od svojih bliznjih, nije nalazio oko sebe (Lari je perfektno svirao 3 instrumenta, koje je vrlo malo uzimao u ruke u stanjima trezvenosti, ali "opaljen" je svirao, iz dushe po 2-3h: kada bih ga zatekao u takvom stanju, bilo ga je uzivanje slusati, a svirao je uglavnom klasiku i jazz)...

Kod moje sestre (koju je, i ciju je djecu je prosto obozavao) ili kod mene nikada nije svracao opaljen, "iz postovanja" kako je to znao da kaze (i nije, jer bih ja to primjetio: tzv. "kljucanje"/"nodding", max 5-minutni "san" koji ih zna uhvatiti, "vlazne oci" i sl.), i tacno cetiri dana prije posto ce ga jedan prijatelj naci na WC-solji mrtvog od OD-ja (prijatelj koji nije u tome), jedan treci frend i ja smo bili kod njega sa katarzicnom pricom do kasno uvece da prestane s tim, da odemo zajedno s njim da se prijavi slijedece sedmice u jedan od programa za skidanje (jer sam je to pokusavao bezbroj puta, ali nije islo), i sve smo dogovorili (idemo zajedno s njim, dolazicemo u posjete, itd.), bio je ziv do te proklete i jebene subote... Da li je namjerno uzeo "golden shoot" ili ne (jer je zivot, ma koliko on to zadrzavao za sebe, emocionalno percipirao kao poprilican Pakao, pogotovo s tim u kombinaciji: rat, izgnanstvo, porodicni problemi... hm, ucenje svedskog poslije Londona :mrgreen: ; da li mu je prosto "dokurcilo da zivi"), ali mi to, eto, nikada necemo saznati.

Ja narkomane mogu samo da zalim, jer nije tu u pitanju jedino "stvar izbora" - obzirom da je za njih zaista tesko i "skinuti" se sa neceg takvog (cisto "tehnicki"), nego su tu u pitanju i i cinjenicne tezine necijih egzistencija, koje su mozda i natjerale nekog da posegne za drogama.              

Offline E

 • 7k
 • Posts: 6996
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #79 on: February 02, 2010, 07:49:46 PM »
Ti si D(z)avide jedna dusha

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12136
  • hahahaha
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #80 on: February 02, 2010, 07:51:45 PM »
Kod mog brata nakratko radio jedan narkoman, burazer nije imao pojma dok mu ovaj nije maznuo par iljada jevara. Razisli se onako drugarski,

alan ford

 • Guest
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #81 on: February 02, 2010, 07:53:19 PM »
moj stric je 30 godina bio opak alkoholicar. Pre 15 godina je konacno pristao da moj otac i deca odvedu kod lekara a onda i lecenje. Od tada je 'cist' ali znam da malo-malo svi pretrnu kada upadne u neku redovnu zivotnu frku, ili kada ga pozovu na nekakve proslave, bojeci se da ne popusti i ne proba jednu...

Za narkomane lek ne postoji. Nikakva volja tu ne pomaze. Ti koji se skinu predju na medikamente koje citav zivot uzimaju da im zamene drogu, tako da ostaju zavisni od toga no to je barem provereno i dozirano kako i koliko treba.

Inace za ovog tipa znam da su ovi iz tog centra kod Avale trazili da on dodje posto kod kuce bude cist 30 dana. Stariji brat koji je digao ruke od njega mu je prethodno rekao da ga vise ne zanima i da ga zove ili ako hoce da se leci ili da mu nabavi drogu da se OD. Ovaj ga je nazvao da mu pomogne tih 30 dana a cuo sam da su bili zakljucani u stanu, da ga ni sekund nije smeo ostaviti samog, da ga je par puta kaisem vezao za namestaj, ovaj je plakao, grebao i brata i sebe, molio da prestanu... strasno.

Offline D(z)avid

 • 7k
 • Posts: 255
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #82 on: February 02, 2010, 07:58:48 PM »
Ti si D(z)avide jedna dusha


Ah, hvala, ali jedino kada uzmem svoju "dozu", kao sada - 4 cidera ("cactus&lime", 1/2l can, 4,5% alc.)... ;) :lol:

Offline E

 • 7k
 • Posts: 6996
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #83 on: February 02, 2010, 08:02:54 PM »
Meni je zao i mogu sve to da razumem i da ne sudim, ali licno ne bih mogla da zivim sa alkoholicarem ili narkomanom ni jedan dan.

Offline D(z)avid

 • 7k
 • Posts: 255
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #84 on: February 02, 2010, 08:11:18 PM »
Meni je zao i mogu sve to da razumem i da ne sudim, ali licno ne bih mogla da zivim sa alkoholicarem ili narkomanom ni jedan dan.

Ja, isto tako; njihov citav dan se sastoji u ganjanju toga (sutradan, ista je prica), sve im je na to skoncentrisano, droge su vrlo egoisticne (+ muljanje, laganje i prevare, kod vecine njih)...   

Offline E

 • 7k
 • Posts: 6996
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #85 on: February 02, 2010, 08:13:25 PM »
Bila je neka emisija na TV-u pre par godina, mozda je ima jos uvek ne znam , zove se Intervention, gde pomazu narkomanima da se skinu sa droge. Gledala sam 2-3 epizode i strasno ...ne daj Boze nikom. To su strasne stvari.

alan ford

 • Guest
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #86 on: February 02, 2010, 08:14:38 PM »
hmm, juce je na TVu (PBS) bio dokumentarac o Donerovom karavanu koji je 1840-tih zaglavio u  Siera Nevadi zakopan snegom i kada su pojeli sve volove i konje koje su imali su poceli da jedu ljude. Bas sam za ruckom pricao sa kolegom, i moje misljenje je da ja apsolutno ne mogu da se stavim u njihov polozaj da sa sigurnoscu tvrdim sta bi a sta ne bi radio.

Tako mislim da je tesko reci sta bi a sta ne radio da mi je neko blizak alkoholicar ili narkoman. Prvo to se sve desava kroz odredjeno vreme, niko nije dibidus zavisnik prvi dan. Malo po malo stanje je sve gore, sve nepodnopsljivije, a ljudi valjda ostaju, nadaju se da ce pomoci, mozda nemaju opcije, mozda je to neciji otac/majka, brat/sestra. 


Offline amans

 • 7k
 • Posts: 1305
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #87 on: February 02, 2010, 08:15:43 PM »
We're lost, but we're making good time.

Offline amans

 • 7k
 • Posts: 1305
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #88 on: February 02, 2010, 08:16:45 PM »
To sto pishesh o ratu nema ama bash nikakve veze sa mojom
izjavom. Uopshte nismo na istim talasnim duzinama kjomp. Ti imash u svojoj glavi neki film koji stalno vrtish i kroz tu prizmu posmatrash sve oko sebe. Nemam nameru da ti objasnjavam shto bi reklo Jelence sedam puta. Neke stvari nikada neces da razumesh. 

Ja imam u svojoj glavi film koji me je, iz rova gde je mene i ortaka Edija iz Panceva u slem udarao geler koji je vertikalno upao unutra, izveo i doveo dovde gde me vozac vraca kuci a vratar otvara vrata svaki dan uz obavezno "Good evening, Sir".

Drugo, ta ratna epizoda sa vojnikom Janjicem iz Prnjavora je slika i prilika religijskog "tako je sudjeno i tu nema" razmisljanja. Fantastican comeback Saleta iz Zupe, doduse; a keeper.

Da sam ja tako razmisljao sad bi i meni mama kuvala rucak a cale preko veze trazio posao. Ili bih pokupio metak za Saleta.

Vidish kako izvrces moje reci i stavljash ih u pogreshan kontekst totalno. Prvo ja nikada nisam rekla :" tao je sudjeno i tu nema". To je tvoja losha interpretacija onoga sto sam ja rekla.

Jesi li izabrao sam da ti se desi to sto ti se desilo? Nisi.
Jesi li sam izabrao da se rodis pocetkom sedamdesetih u bivsoj Jugoslaviji? Nisi
Jesi li sam izabrao da taj dan budes u rovu, odnosno da li si u rat otisao kao dobrovoljac ili su te mobilisali? Nisi otisao u rat kao dobrovoljac.


Covek je kovac svoje sudbine, ali ne pod uslovima koje je sam odabrao. (good ol' Karl  :mrgreen:)


We're lost, but we're making good time.

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #89 on: February 02, 2010, 08:28:02 PM »
Jadno dete.

hejt, imas piće

35 godina sam aBstinirao pa su me magarci iz industrije navukli pre 2 godine. Srecom, odselise se ta drinking ekipa iz grada (jedan ode na UC Davis za JD, a drugi dole u Durham/Duke na medicinu) pa sam opet cist.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Pijanista

 • 7k
 • Posts: 12136
  • hahahaha
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #90 on: February 02, 2010, 08:32:01 PM »
Evo ja se javljam kao dobrovoljac onda, da spasem hatea. Molim litru crnog i tepsiju baklave sa strane

Offline amans

 • 7k
 • Posts: 1305
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #91 on: February 02, 2010, 08:42:23 PM »
Jadno dete.

hejt, imas piće

35 godina sam aBstinirao pa su me magarci iz industrije navukli pre 2 godine. Srecom, odselise se ta drinking ekipa iz grada (jedan ode na UC Davis za JD, a drugi dole u Durham/Duke na medicinu) pa sam opet cist.


esspresso u Brajant parku  :mrgreen:
We're lost, but we're making good time.

Offline amans

 • 7k
 • Posts: 1305
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #92 on: February 02, 2010, 08:43:18 PM »
Evo ja se javljam kao dobrovoljac onda, da spasem hatea. Molim litru crnog i tepsiju baklave sa straneok, cekace te u Cikagu, kod mene na verandi  :lol:
We're lost, but we're making good time.

Offline E

 • 7k
 • Posts: 6996
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #93 on: February 02, 2010, 08:54:16 PM »
Je l se to samo okupljate vi sto ste religios less ;)

Offline amans

 • 7k
 • Posts: 1305
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #94 on: February 02, 2010, 09:04:23 PM »
1. Како време одмиче све више се дивим другу Тити како је уопште успео да скупи људство за свој подухват у овој земљи тејлеса: дићи се на власт, имати неке даље циљеве од најести се/купити нове ципеле-телевизор-кола на лизинг/јебат' кеву комшији-оцу-буразеру због урасле међе и бити спреман да се због тога озбиљно награбуси, еее, наћи такво нешто тешко да би било могуће у данашњој тзв. Србији.
2. Ова тзв. држава има изванредну традицију штостиче жена својих владара. Да не залазим пуно у монархистички део историје обе ______________ (на црту упишите придев) династије, ту би Пареза мог'о да да свој научни допринос, поменуо бих само мајке и жене оба Александра, а ту је и моја драга Мира Марковић, што све опет говори о карактеру овог народа, чиме се враћамо на тачку 1. Колико сам чуо, и она Ружица би била слично прошла, да није била довољно флексибилна. А и изгледа добро.
3. "Кад би узели све паре, па поделили подједнако..." С овим мора човек да се сложи. Зато и подржавам актуелну српску тзв. приватизацију као процес у коме ће сво друштвено богатство које су својевремено комунисти национализовали постепено, преко разноразних Миша Омега и Слава Сигми да дође у руке Мишку Делти (који је под контролом дежурног Алфе), па ренационализација, па самоуправљање, па опет приватизација....
4. Дрога. Јеботе о чему сте ви овде све писали...

О свему више на мом саиту..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

bila sam ti u viziti  :)
We're lost, but we're making good time.

Offline Hate mail

 • 7k
 • Posts: 20195
  • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #95 on: February 02, 2010, 09:12:33 PM »
Link?
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline amans

 • 7k
 • Posts: 1305
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #96 on: February 02, 2010, 09:22:03 PM »
We're lost, but we're making good time.

Offline Ivan_D

 • 7k
 • Posts: 8762
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #97 on: February 02, 2010, 09:35:04 PM »
poceli da jedu ljude. Bas sam za ruckom pricao sa kolegom, i moje misljenje je da ja apsolutno ne mogu da se stavim u njihov polozaj da sa sigurnoscu tvrdim sta bi a sta ne bi radio.


Ja mogu da ti kazem sa ogromnom sigurnoscu sta bi ti uradio. Jeo bi i ti ljude.

Kad sam bio u Oswiecimu vodic nam je pokazao malu prostoriju, 2m x 1.5m od kamena, Nemci su tamo uvek stavljali po dvoje ljudi i davali im samo vodu, nikakvu hranu. I za to vreme, ne znam koliko je "eksperiment" trajao, pola godine, godinu, svaki put bi posle 2-3 nedelje doslo do kanibalizma. Bez izuzetka.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Offline tarana

 • 7k
 • Posts: 1407
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #98 on: February 02, 2010, 11:40:01 PM »
to mozak vise ne vrsi nikakvu funkciju.
ako pride ne moz' ni da se ubijes, rezultat je logican.

Offline E

 • 7k
 • Posts: 6996
Re: Jad i beda srbijanske drzave
« Reply #99 on: February 03, 2010, 02:06:06 AM »
Ivanche da nas dvoje neko tako ne daj Boze zatvori u 2x1.5
sta mislis ko bi koga pojeo? :o
 xrofl