Ne kontam ono sa tuzbom???
ma neki malware
u sredu ili četvrtak svratim do jedne tu srednje škole koju kao zastupam kad je tuže zaposleni prosvetari i pomoćno osoblje i vidim na ulazu dva prašinara (u uniformama, kasnije saznam da je jedan od njih tzv. školski policajac) u razgovoru sa jednom sredovečnom osobom (dakle, nije đak) i direktorom (lično poznat)
pomislim, eto još posla za mene (neko nekoga naražnjio na času kulinarstva, ili direktoru opet zapalili kombi), kad ono - jok
došli da upozore da ovi iz škole nikako ne otvaraju emajlove koji stižu iz policije, jer - nisu iz policije
narodna vlast je došla do informacija da je neko hakovao (vidimo i kako) policijske tkompjutere i da se sad lažno predstavlja kao policija i narodu šalje virusi koji vam sjebu sve
i par dana posle i ja dobijem takav emajl
stvarno, k'o da su ga ovi naši pravili, ne znam prosto kako je policija otkrila razliku (lažem, znam, neki drugi naprednjaci uhlebljeni po raznoraznim katastrima, opštinama i ostalim ministarstvima otvarali na službenoj pošti ove mejlove, pa posle nekoliko dana na mukama u stanici to i priznali)
btw, tu školu zastupam u nekoliko parnica koje su zaposleni pokrenuli sproću nje:
- dvoje nastavnika fizičkog sipali superlepak u bravu fiskulturne sale, da ova ne bi mogla da se otključa da se sala koristi, zbog toga bili novčano kažnjeni (jer im nije prvi put da sjebavaju školsku imovinu), pa su zato njih dvoje tužili školu sa dve tužbe koje su zapale kod dvoje različitih sudija; ceo događaj su inače snimile dve nadzorne kamere, od kojih su za jednu ovo dvoje znali, pa je stariji kolega ispred nje držao loptu za pilates, dok je mlađa koleginica operisala sa bravom, ali nisu znali za drugu, tako da je snimak predložen kao dokaz na sudu i jedna od sudija zaduženih tužbama prihvati ga kao dokaz, dok drugi sudija jok; ondak ovaj drugi sudija koji ne veruje u video nadzor donese rešenje (protiv koga nema prava žalbe) da će on da sudi u oba predmeta, jer je tako bolje za advokata ovih nastavnika, koji mu je, izgleda, drugar
- blagajnica koja je zbog smanjenja broja odeljenja đaka postala tehnološki višak (bilo ih je tri dok je bilo čet'res odeljenja, a po novoj "sistematizaciji" može samo jedna, jer ima mnogo manje dece sada; missim, kakve veze ima broj blagajnica sa brojem đaka, ne isplaćuju one deci plate nego nastavnicima, a njih ima isto, čak i da se jedno jedino dete ne upiše, to vam je, drugovi, socijalizam u praksi) tužila školu što nije iz tog razloga dobila otkaz (nakon što bi ministarstvo utvrdilo da nema ni jedne škole u krugu od 50 kilometara kojoj fali blagajnica, takva je procedura, ne dobiva se otkaz odma'), već ju je direktor zadržao na poslu (kao i druge dve njene druge-kavopije), tako što je smislio sledeću matematiku: svakoj od njih će da smanji radno vreme na radnom mestu blagajnice na 33% (cirka 13 sati nedeljno, pa pošto je njih tri, to je isto kao da radi samo jedna puno radno vreme), a za resto do 40 sati će da ih prekvalifikuje tako što će da im podeli diplome kuvarice, pekarke i konobarice (čuveni peti stepen), pa da ih onda proizvede u zvanje nastavnica praktične nastave na određeno vreme za ta zanimanja i preraspodeli ih na te poslove za ostatak radnog vremena (po 27 sati nedeljno, recimo) prvo za školsku 2019. godinu, pa 2020. godinu, pa 2021. godinu i tako sve ukupno pet godina, dok ne ispune zakonski uslov (godine radnog iskustva) da može da dve od njih tri prebaci za stalno na te poslove (inače, bolje plaćene nego što je blagajnički) bez ikakvog konkursa, jer je zabranjeno (stranačko) zapošljavanje sa strane; elem, ta je blagajnica čula od zaove da je njojzi tako u stvari prestao radni odnos "za stalno", jer, "vidiš ženo šta ti piše u rešenju, ti si nastavnik samo za ovu školsku godinu, šta ti to treba, bolje ti nj' tuži, znam ja dobrog advokata koji je sve sporove radnika iz filipa kljajića (otišao u stečaj) dobio na sudu"
- druga jedna blagajnica (od ove tri) najavila je da će da tuži školu jer što je dobila otkaz na mestu blagajnice zato što je prilikom prijave na konkurs za zapošljavanje donela lažnu diplomu srednje ekonomske škole; ženi je, inače, bilo ponuđeno da je škola zadrži na poslu kao tetkicu, ali je ona to sa indignacijom odbila, jer nije se ona toliko mučila i školovala da bi čistila iza tamo neke žgepčadi, a teza kojom podupire svoju tužbu je da nije znala da joj je diploma falsifikovana, ona je mislila da je prava (nije vic, živa istina, dva sata nas je njen advokat, isti ovaj od gore, na sednici školskog odbora ubeđivao da nije ona falsifikovala diplomu, već ko zna koji tamo mufljuz i tako zajebao ženu, a uostalom, kaže on, kakve veze ima sve da je diploma i falsifikovana, pa u današnje vreme diplome i onako ništa ne znače i ne vrede, takva je situacija u društvu, to svi znamo ako čitamo novine - umalo mu ovi proizvođači diploma nisu oči zbog toga isterali); elem, dobre su šanse da i ta tužba padne kod onog sudije koji i sam ima neka iskustva sa videonadzorom, lažnom diplomom i duvanjem lepka (ili beše nečeg jačeg), a na mesto sudije za radne sporove je preraspoređen sa mesta krivičara zato što ga mrzi precednik suda, tako da...