sa druge strane
bio sinoć na tradicionalnom novogodišnjem koncertu simfonijskog orkestra i hora rts u sava centru
izgledalo... siromašno
tema: bal pod maskama; kao, kako su nekad tzv srbi poprimili običaje iz europe da organizuju balove umesto posela, pa drži, pa udri, pa kako su narodnjake obrađivali...
i odmah na početku - šamar
četiri konferansijea, četiri smarača apokalipse koji su tokom cele večeri nastavili da prekidaju program svojim nebuloznim govorancijama (u jednom trenutku ih suđić odjeba, nastavi čovek sa muzikom, ali to je bila samo mala pobuna, ipak je on gospodin), jebote, sve je bilo tako retro, kao da se snima "selima u pohode", i scenografija, i glasovi, i to što su ovi kenjali svako malo, i osvetljenje...
počeli su sa bojarkom, baš lepo
a onda, ponovo govorancije, program tanak, izvođači bezvoljni, udariše s'početka neke ruske valcere (?!), pa neke deliće iz krcka oraščića, malko se povadiše sa verdijem (kad je grunuo hor cigana, ja se još i ponadah), uglavnom, teško da je repertoar bio novogodišnji
gostujući tenor je pokušao da spase stvar (i skoro u tome uspeo, što se publike tiče)
a onda opet govorancije, pa splet igara iz južnu srbiju...
i to bi uglavnom bilo to, da se nije desio bis
tačnije, polubis, kao onaj vučićev poluzagrljaj (imao sam, inače, utisak da im je do tog trenutka neko iz sns-a komandovao šta i kako da rade, mislim da se ne varam uopšte u tom pogledu)
znači, otpeva tenor na bis par pučinijevih arija, publika udari u frenetični aplauz, on se ispoklanja, siđe sa scene, taman da zamakne kroz ona vratanca levo, kad se suđić seti nečega, proba da ga dozove nazad, ovaj ga, međutim, više ne čuje i bojan, šta će - ku'će, poče da radi ono što i inače radi kad mu fale pevači
stade za mikrofon i poče da peva "pukni zoro"
uz odličnu pratnju svojih muzičara
tu se sad vrati i tenor i jelena tomašević (koja je prethodno malko izfalširala "zlatni dan") i haos
naravno, za oproštaj, marš na drinu (kad u beču mogu da sviraju radecki, možemo i mi...)
prošle godine, koncert je završio sa "tamna je noć"
valjda mu više dopizdio ovaj mrak