https://m.cdm.me/svijet/ex-yu/svestenik-stefan-kupio-gliser-od-180-000-eura/
i treba
naravski da treba, jedan je život
e, al' pazi koja je to stoka sitnog zuba koja gleda drugom u tanjir
jebote
zvali lučku kapetaniju ili tu tamo njihovu policiju, šta li već, i ovi im još na sve to odgovorili!
ovde (obuhvata teritoriju napučenu srboidima) je tzv. crkva bre institucija od nacionalnog interesa, kao neko specijalno superministarstvo, uprava za zemaljske poslove duševnog nadzora nebeskog naroda, pa se opravdano zahteva da u svemu što radi štiti tzv. širi društveni interes, otuda i ovakva pitanja tipa: a šta će vama gliser od €180.000?
šta te boli kurac, glasi tačan odgovor na to pitanje, u normalnim zemljama u kojima je crkva organizacija sveštenstva i vernika, udruženje građana ili naprosto biznis (to je ono kad kažu "odvojena od države", znači nije grana vlasti, već privatna rabota)
moje pare, mogu sa njima da radim šta 'oću, pa i da kupim gliser, mršupičku materinu
missim, koji je cilj ovakvog "istraživačkog novinarstva"?
da li to pišu ateisti i šta oni time hoće da pokažu: da su vernici kreteni zato što daju pare nekim likovima koji onda od toga kupe gliser? a nisu kreteni zato što veruju da na nebu živi bradati čiča koji kažiprstom okreće sunce oko zemlje?
ili da su neki popovi, možda i veliki broj njih, hipokrate? majku mu, pa da li je to moguće? a ponikli su u ovako divnoj sredini...
ili to pišu ozlojeđeni vernici? zamisli da neki moj klijent pošalje "Politici" gnevno pismo u kome iznosi svoje zgražanje što se ja luksuziram sa parama koje sam mu uzeo, pošto sam ga spasio da ne ide u tvorza koji je realno zaslužio i kako to moje troškarenje nije primereno, već bi ja trebalo da živim skromno i od onoga što mi takav ološ kao što je on udeli, a da za njih radim zato što to volim, iz ubeđenja.... hahahahahaha