News: SMF - Just Installed!

Author Topic: Iz stampe  (Read 1030316 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline Daisy

• 7k
Re: Iz stampe
« Reply #2950 on: January 24, 2016, 08:14:32 AM »
netko ima vjeronaučnu olimpijadu, a neko ima smjehotresnu
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #2951 on: January 24, 2016, 09:54:26 AM »
Supruzi se prosle godine svidelo mnogo u Hrvatskoj i planiramo opet ove godine. i ona kaze da mozda probamo neko drugo mesto - u Dalmaciji recimo.

I ja vise nisam imao snage da joj objasnjavam ono sto sam joj vec objasnjavao na primeru Vojvodine i Bejograda - da su Istra i ZG totalno drugaciji svet nego Dalmacija i Slavonija - pa sam joj samo rekao "ma ne, idemo u isto mesto".

Slusam radio Antenu i tamo se prica o cirilici o skolama i pitaju ljude sta misle o tome. Uglavnom ZG akcenat, tako da uzorak nije reprezentativan, ali od 5 ljudi bili ovakvi odgovori:

- Cirilica nikad i zauvijek ne

- Pa naravno da treba, cirilica je i hrvatsko pismo

- Naravno da da, to je pitanje opce kulture

- Ja sam protiv cirilice u skolama

- Naravno da da. Moja cerka ide u gimnaziju i ne umije procitati Branka Radicevica na cirilici. Ne umije procitati ni znakove na cesti.  (da, zaboravio sam to da pomenem, zlocinacki srbijanski rezim - valjda jos onaj Tadicev, a ovi samo nastavljaju, izbacuje latinicu i sa saobracajnih znakova i putokaza. Ne trebaju njima stranci, voli stoka da je sama u svom brlogu)
If you dine with the devil bring a long spoon.

Offline Toza

• 7k
  • Найдём и покараем
« Reply #2952 on: January 24, 2016, 12:23:51 PM »
Хтели су да рестилизују фору коју су извели онда кад је ХДЗу фалило за власт, па тражили подршку Срба, а за узврат им (осим пенеза за руководство) дали и двојезичне табле. После, кад је СДП и спровео у дело оно што је ХДЗ обећао и номинално прописао (опет да би оправдали учешће Срба у власти), исти тај ХДЗ почео просвједе са ломљењем тек постављених двојезичних табли.

Сад су хтели да пацификују Србе (зато што не партиципирају у власти) са том подгрејаном причом о ћирилици.

Ево ти, Иване још аргумената за то што ти причаш: http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/313960/Default.aspx, http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/313793/Default.aspx...

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #2953 on: January 24, 2016, 01:07:16 PM »
Ceo razgovor latinica u Srbiji vs cirilica u Hrvatskoj je totalno bespredmetan i mogu se razmatrati samo kao dve totalno razlicite stvari.

Kao prvo latinica je Srbima potrebna kao hleb nasusni. Oni koji bi najradije sasvim iskorenili latinicu verovatno bi, da mogu, ukinuli i internet mozda i kompjutere. To je podao primitivan svet kome odgovara primitivnost i zatucanost u naroda.
Jedini problem sa tim (uz naravno sve druge accompanying probleme) je taj da primitivni narodi uglavnom nisu sustainable, pa onda svako malo dodje neko pa im otme komad zemlje, otme im zene i tako to.
A glupavi Srbi insistirajuci na cirilici i marginizirajuci latinicu nanose sebi ogromnu stetu.

Kao drugo cirilica Hrvatima treba kao piletu sise. Umeti cirilicu je u domenu poznavanja par latinskih fraza ili biti sposoban prepoznati par vaznijih klasicnih dela. OK je u izvesnim situacijama i u nekim krugovima, ali inace nije preterano vazno za zivot.
Latinica, na drugu stranu, je PREVAZNA za zivot.

Offline Daisy

• 7k
« Reply #2954 on: January 24, 2016, 02:09:13 PM »
kod Pijanog... dvojezični znaci, pored engleskog i jezik lokalnih indijanaca (Squamish)...

BC, Nisga'a indijanci...

BC, Tsilhqot'in indijanci...

Quebec, Cree indijanci...

CZ, Česi ispoštovali poljski....

Detroit Airport, German and Arabic (no Spanish)

English in Đermani...

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Toza

• 7k
  • Найдём и покараем
« Reply #2955 on: January 24, 2016, 03:11:40 PM »
Ništa ti to ne vredi, nećeš ubediti/prevariti Ivana: pa gde ti je tu ćirilica? A?

Offline Ivan_D

• 7k

Offline Daisy

• 7k
« Reply #2957 on: January 24, 2016, 03:59:58 PM »
Ništa ti to ne vredi, nećeš ubediti/prevariti Ivana: pa gde ti je tu ćirilica? A?

ma taman posla da ga ubeđujem...

izuzetno cenim njegovu aktivnost na skretanju pažnje javnosti na problem gladi sa kojim se suočavaju neke tinejdžerke...

neke od tih izgladnelih tinejdžerki stiče se utisak nemaju ni šta da obuku...

pravda za gladne tinejdžerke!

postoje glasine da su žrtve okrutnih latino devojaka koje im izgleda otimaju hranu...

Hate je to i potvrdio nekim fotografijama tih okrutnih latino devojaka...

Offline Toza

• 7k
  • Найдём и покараем
« Reply #2958 on: January 24, 2016, 04:22:07 PM »
Gde su ti bre te tinejdžerke, kako ja to ne vidim?

Pravda za Tozu?

Offline Daisy

• 7k

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #2960 on: January 24, 2016, 06:06:44 PM »
Svaka cast INI. Ti si kao niko pre u svega par reci i nekoliko slika pokazao pravu razliku izmedju prefinjenosti i harambastva.  xjap

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #2961 on: January 24, 2016, 08:45:05 PM »
Ove znakove oko Vankuvera su uveli pred olompijadu, da se pokazu

Offline indie

• 7k
  • 144/233
« Reply #2962 on: January 25, 2016, 02:25:29 PM »

*
Legendarni šanker iz Njujorka došao po vilu DS u Krunskoj

Branko Božić bio je šanker u Fanelli Cafe u SoHo distriktu još od 1990. On je odbijao da pravi komplikovane koktele, besramno je flertovao sa devojkama gostiju bara i sipao besplatna pića onima koji odgovore na njegova pitanja iz opšte kulture. Bob, kako ga ovde zovu, živi život koji podseća na fabulu romana, a poslednje poglavlje ispisaće u Beogradu.

NYTIMES.COM IZVOR:  PONEDELJAK, 25.01.2016. | 12:12

Bob je bivši bokser koji je imao meč čak i sa čuvenim Lerijem Holmsom na Medison Skver Gardenu. Jednom je opljačkao banku, kako bi isplatio kiriju. Bio je u braku sa bivšom devojkom Baraka Obame. Sve to i još mnogo više stalo je u njegovih 65 godina. O njegovoj priči pisao je New York Times.

Gosti Fanelli kafea zbog njega tu i dolaze.

“Bob je najzanimljiviji čovek kog sam sreo”, kaže jedan od redovnih mušterija. “Dolazim ovde zbog njega”. “Fanelli je Bob”, dodaje drugi.

Ipak, on napušta kafe kako bi povratio svoju kuću u Krunskoj ulici u Beogradu koju su komunisti oduzeli njegovoj porodici 1946. i koja je godinama bila sedište Demokratske stranke.

“Na svoj život gledam kao na priču. Priču koja se konstantno ispisuje”, kaže Bob. “Celi moj život je niz poglavlja. Srbija je sledeće. To će biti poslednje konačno poglavlje mog života”.

Bob je rođen u Ontariju kao Branko Božić, prekasno da bi osetio blagodeti koje je njegova porodica uživala u Beogradu. Njegov otac Dobrivoje Božić, bio je mašinski inženjer i konstruktor prve vazdušne kočnice za železnička vozila. Izum mu je doneo veliko bogatstvo i vilu u Krunskoj, ali mu je posle Drugog svetskog rata Komunistička partija oduzela većinu imovine.

Preseljenje u Kanadu promenilo je sve. Nekoliko dana posle Bobovog rođenja, otac je napustio porodicu.

Božić je oca sreo samo jednom, kada je imao pet godina, na nekom porodičnom okupljanju. Njegova majka Radmila postala je kuvarica u hotelu i tu i živela u maloj sobi sa Bobovim bratom. Boba je dala u hraniteljsku porodicu.

“Sve nesreće koje su Boba zadesile u detinjstvu potiču od prvih godina njegovog života i kuće u Beogradu”, kaže njegova bivša supruga Aleks Meknir, inače bivša devojka Baraka Obame, koja je s Bobom ostala u bliskim odnosima.

Njegovo odrastanje iz njegove i perspektive njemu bliskih ljudi sada ima oblike mita.

Kada je imao 11 godina, nastavnica ga je lažno optužila da je pričao na času, a on ju je zbog toga napao metalnom štanglom. Kada ga je grupa dečaka tukla posle škole, Božić je osvetu preuzimao u svoje ruke.

Napustio je srednju školu, a iz kuće pobegao kada je imao samo 15 godina. Živeo je na ulicama Toronta, ali ga je pod “zaštitu” uzeo zelenaš Berti Minjako i učinio ga potrčkom, a kasnije uterivačem dugova. Minjako je takođe bio vlasnik bokserskog kluba u kom je Bob počeo da trenira. Uspeo je nedugo potom da osvoji amaterski nacionalni kanadski šampionat u teškoj kategoriji.

Borba sa Holmsom, kasnijim svetskim šampionom, dogodila se u Gardenu 1973. Bobov nos polomljen je već u prvoj rundi, a zub mu je izbijen u trećoj.

“Znao sam da sam gotov posle tog meča. Znao sam da je bolji nego što ću ja ikad biti i već sam se spremao da uđem u sledeće poglavlje”, kaže Bob.

Zanimljivo je da se Holms (66) i dalje seća Božića.

“Dobijao sam za dlaku svaku rundu, ali je to bio meč koji nikad neću zaboraviti. Ne znam da li je bio dobar bokser, ali je bio dobar borac. Nije želeo da odustane”.

Kasnije je Bob postao izbacivač u čuvenom njujorškom klubu Studio 54. Bio je lični vozač novinaru koji je izveštavo iz Nikaragve osamdesetih i vozio kamion u konvoju koji je prevozio “delove automobila i šivaće mašine” od Istanbula do Avganistana.

Osamdesete je opljačkao banku i to bez oružja, ali ga je policija uhapsila. Nekako je uspeo da izbegne zatvor.

Poslednjih 20 godina koje je proveo kao barmen u Fanelli baru u Njujorku verovatno su najdosadnije u njegovom životu. Zato i kaže da mu Njujork verovatno neće nedostajati.

Već je stigao u Beograd i dok čeka odluku suda vezanu za kuću u Krunskoj, polako je istražuje i zamišlja kako je izgledala njena prošlost.

“U njoj smo ja i duhovi”, kaže Bob.

Jedan detalj ga je oduševio. Našao je jedan od modela kočnica koje je napravio njegov otac. Prethodni stanari smatrali su da može poslužiti kao graničnik za vrata.

“Da li verujete? Sve je tu i posle svih ovih godina. Ova mala kočnica koja je stvorila ovu kuću i moje nasleđe. Da li verujete?”
*

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2016&mm=01&dd=25&nav_id=1089085
'на љуту рану - љуту траву..!'

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #2963 on: January 25, 2016, 03:01:36 PM »
ali mu je posle Drugog svetskog rata Komunistička partija oduzela većinu imovine.

xrofl xrofl xrofl   how yes not

Napustio je srednju školu, a iz kuće pobegao kada je imao samo 15 godina.

Sta je sa tom glupom stokom nepismenom. I kako uopste takvi pisu za novine??? Bezi se od kuce kad je to trajnijeg karaktera. Iz kuce moze da se pobegne kad je recimo pozar ili ti dodju razbojnici u kucu.

Kada ga je grupa dečaka tukla posle škole, Božić je osvetu preuzimao u svoje ruke.

Kakva je ovo idiotska recenica?

Osamdesete je opljačkao banku i to bez oružja, ali ga je policija uhapsila. Nekako je uspeo da izbegne zatvor.

Mozda je pokusao da opljacka banku, if that. Verovatno je samo imao nameru.

Smrt nepismenoj stoci.

Offline Toza

• 7k
  • Найдём и покараем
« Reply #2964 on: January 25, 2016, 05:37:57 PM »
Мислим да се правилно каже how yes no.

Offline Toza

• 7k
  • Найдём и покараем
« Reply #2965 on: January 25, 2016, 05:56:27 PM »
Ali ovo definitivno jebe kevu:

Крагујевац – Србија ће у трећу деценију 21. века ући као земља која је у стању, не само да прати, већ и да утиче на савремене научне токове из области медицине, заједничка је порука државног врха и академске заједнице чији су представници присуствовали свечаном полагању камена темељца Центра изврсности Универзитета у Крагујевцу у оквиру којег ће бити формирана и прва национална банка матичних ћелија.

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #2966 on: January 25, 2016, 06:31:01 PM »
Crkva, grobar i maticne celije?

Offline Hate mail

• 7k
    • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
« Reply #2967 on: January 25, 2016, 06:37:13 PM »
Idiots...

JFK allowed passengers arriving on international flight to exit without going through Customs

http://www.nydailynews.com/new-york/jfk-allowed-passengers-exit-customs-article-1.2507437
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #2968 on: January 25, 2016, 09:03:19 PM »

*
Legendarni šanker iz Njujorka došao po vilu DS u Krunskoj

Branko Božić ....

Dacu ovo sinu da procita, sa poukom da ne bude takav.

Offline indie

• 7k
  • 144/233
« Reply #2969 on: January 25, 2016, 09:42:18 PM »
obveztano...

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #2970 on: January 25, 2016, 10:42:50 PM »

Offline indie

• 7k
  • 144/233
« Reply #2971 on: January 25, 2016, 11:05:58 PM »
obveztano
i said...

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #2972 on: January 25, 2016, 11:11:30 PM »
"obveztano"..?

Offline indie

• 7k
  • 144/233
« Reply #2973 on: January 25, 2016, 11:17:57 PM »
'prema svecu i tropar'...

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #2974 on: January 25, 2016, 11:19:13 PM »
si provetrio sobu?

Offline indie

• 7k
  • 144/233
« Reply #2975 on: January 25, 2016, 11:21:51 PM »
ne palamudi...

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #2976 on: January 25, 2016, 11:23:32 PM »
Avatar ti pristaje. Bez zezanja.

Offline indie

• 7k
  • 144/233
« Reply #2977 on: January 25, 2016, 11:25:37 PM »
ako ti to kazes,
moracu da ga promenim...
stajace to malo vremena...

Offline indie

• 7k
  • 144/233
« Reply #2978 on: January 25, 2016, 11:31:13 PM »
ne mogu, rano je, a i mrzi me nesto

sace dejzi kad ustane...

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #2979 on: January 25, 2016, 11:34:55 PM »
40cm navodno....

Offline indie

• 7k
  • 144/233
« Reply #2980 on: January 25, 2016, 11:52:18 PM »
ne znam a i kasno je
mashala, sto bi rekla ona moja bivsa
idem da spavam....

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #2981 on: January 25, 2016, 11:53:05 PM »
Bivsa? Au jebote...

Offline indie

• 7k
  • 144/233
« Reply #2982 on: January 26, 2016, 12:00:25 AM »
opet prostakluk
ccc
zajebo sam u proracunu
one dve moje bivse po mashala...
jbg
mea culpa

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #2983 on: January 26, 2016, 12:04:26 AM »
jebote, kakav sad prostakluk? Mislio sam da je problem sto je bivsa, kad tamo a ono medjutim

Offline indie

• 7k
  • 144/233
« Reply #2984 on: January 26, 2016, 12:11:55 AM »
nista ni ne shvaats...

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #2985 on: January 26, 2016, 12:14:06 AM »
jebiga, svaka ti je Aristotelova

Offline indie

• 7k
  • 144/233
« Reply #2986 on: January 26, 2016, 12:32:56 AM »
izvini ako sam bio nejasan...

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #2987 on: January 26, 2016, 12:33:49 AM »
Ne treba da se izvinjavas, ja nisam navikao kad nego govori kratko ali sazeto.

Offline indie

• 7k
  • 144/233
« Reply #2988 on: January 26, 2016, 12:39:52 AM »
ma, zaronimnekadd u dubine sofizma, al brzo izronim

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #2989 on: January 26, 2016, 02:23:27 AM »
Cist hai-ku.

:lol:

http://znaksagite.com/7k/index.php?topic=1548.msg35019#msg35019

Sad ce da me prokune al' prezivecu. Nije prvi put.

Offline Toza

• 7k
  • Найдём и покараем
« Reply #2990 on: January 26, 2016, 07:50:20 AM »
"Orobili su mi stan, a onda me POLICIJA zafrkavala telefonom da su to bili BETMEN i ROBIN".... и потресне исповести (у коментарима) жртава којима полиција није помогла, нити "расветлила" случај, на пример:

~mostarac : mi dali video snimak kradje, glava ko u bumbara, evo vec treca godina niko nista

Offline Daisy

• 7k
« Reply #2991 on: January 26, 2016, 01:00:21 PM »
"Orobili su mi stan, a onda me POLICIJA zafrkavala telefonom da su to bili BETMEN i ROBIN".... и потресне исповести (у коментарима) жртава којима полиција није помогла, нити "расветлила" случај, на пример:

~s ka ~JA:
Bratu i meni su obili stan dok smo kao podstanari, ziveli na 7 spratu... oboje smo bili na poslu..
a onda je mudri pandur pitao mog brata da li je reza na vratima bila navucena.....
inace, redovno navucemo rezu, pa se kroz prozor, konopcem, spustimo sa sedmog sprata... ccc..

~pravda :
meni 2007 me ukrali juga sa parkinga Rosica na nbgd usred bela dana da bi tek dve gosine kasnije nacelnik rekao pa da sad smo pogledali kameru sa obliznje raskrsnice i fazon ne nadajte se, to je vec u Sapcu ili Bosni znaci sve znate ali vas briga za gradjane

~Dejan X :
Dok sam sredjivao kredit sebi u jednoj banci u Pancevu, u banci izbije frka oko nekog sefa, na kraju sve bilo u redu..
I sluzbenica mi dodatno kaze nonsalatno da ljudi donose pare kad prodaju nekretnine jer se desava da se vec iste noci pljackaju prodavci....
Znaci postoje dojave iz agencija ili od advokata... Tj uigrana je ekipa a I policija je sigurno umesana...

~starina novak :
e da se nadovežem na slučaj ovog gospodina. Iz dvorišta mi ukradu kompresor koji je bio na točkovima (zakačiš ga za auto iodvučeš). Prijavim u sup prođe par godina sup naravno ništa nije "pronašao"
ja slučajno naravno kompresor nađem kod čoveka kod koga sam slučajno radio i vidim moj kompresor. Kažem čoveku o čemu se radi on kaže da je kompresor dobio u razmeni.
Prijavim supu (namerno malim slovima još bih sa manjim da ih ima toliko su neprimetni kad trebaju da rade svoj posao).
Sad počinje šou. Trebalo im je dve nedelje da uruče poziv za saslušanje iako su imali sve generalije o tipu koji je izvršio krađu. Dve nedelje je trebalo da dođe na saslušanje na moj protest što sve dugo traje inspektor mi je rekao da nemam dokaz da je kompresor moj iako je ovaj sve priznao. Na moje dosađivanje i nakon intervencije kod načelnice koja mje rekla da imaju jako puno posla pa naravno da imate kad dobijete gotov slučaj i niste u stanju da ga rešite. Konačno dobijem kompresor nakon neka 3 meseca.

~superhik :
Sta cete gospodine, dobro ste prosli, mom bratu su ukrali LK i otvorili firmu, uzeli kredite i da Vam ne pricam.....
jedva sam ga ubacio u Narodnu Banku za direktora.

~Nista me ne cudi ni od koga... :
U Somboru su poslali muskarca da ide na dalje ispitivanje u Sremsku Kamenicu sa konstataciom da ima rak grlica materice.

~boo :
Kao sto su i mojoj drugarici obili stan i kad je otisla sa sestrom da prijave, pandur umesto da ih saslusa on im se nabacuje i pita zasto takve devojke niko "ne cuva" ...

Offline indie

• 7k
  • 144/233
« Reply #2992 on: January 26, 2016, 03:49:40 PM »
... ili od advokata...

o, tempura...

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #2993 on: January 26, 2016, 03:51:19 PM »
Chemer!

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #2994 on: January 26, 2016, 05:35:32 PM »
Mob bratu nekoliko puta obijali firmu, odnosili alat, cak i zice sekli sa masina koje su teske. Jednom to urade dva puta u nekoliko dana. Stave oni metalne resetke, ali Cigani dodju sa konjem (!) i odvale to. U SUP-u im rekli da ne mogu nista, Cige salju decu do 14 godina, valjda nisu krivicno odgovorna. A i ako ih stegnu, onda roditelji odma idu u Helsinski odbor, Sonja Liht, Pesic, tako neki kurac i odma se zale.
Dok jednomnije jedan radnik popizdeo, seo ko covek, popio par piva, ukrao im konja (Ciganima, ne pandurima sefa) i vezao ga za upravnu zgradu u kompleksu gde iznajmljuju prostor. Panika posle jebote, docice im nemacki ambasador i visoki predstavnik...

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #2995 on: January 26, 2016, 05:49:58 PM »
Zivot ne-belaca... omanula organizacija aminokiselina...

Offline Toza

• 7k
  • Найдём и покараем
« Reply #2996 on: January 26, 2016, 07:03:55 PM »
~superhik :
Sta cete gospodine, dobro ste prosli, mom bratu su ukrali LK i otvorili firmu, uzeli kredite i da Vam ne pricam.....
jedva sam ga ubacio u Narodnu Banku za direktora.

xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl

Прави.

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #2997 on: January 26, 2016, 07:31:56 PM »
UŽAS U DOBOJU
Baba ubijala tek rođene unučiće

E. B. | 26. 01. 2016 - 13:25h  izmena vesti 13:29h
| Komentara: 3

Policija je danas uhapsila Vojkanu Bogojević zbog sumnje da je u selu Trnjani kod Doboja ubila dvoje novorođene dece njene ćerke Sanje.

Kako nezvanično saznajemo, Sanja je ubila svoju bebu na nagovor majke Vojkane.

Od izvora bliskog istrazi saznajemo da je istraga u ovom slučaju trajala od marta prošle godine, a da su danas osim osumnjičene starice na saslušanje pozvana i tri muškarca koji su navodno očevi ubijenih beba.

Svi osumnjičeni su u dobojskom tužilaštvu na saslušanju.

http://www.blic.rs/vesti/hronika/uzas-u-doboju-baba-ubijala-tek-rodene-unucice/qr94gjd

2 (baba) + 1 (majka) = 3 (od 3 oca)?

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #2998 on: January 26, 2016, 07:36:14 PM »
Koje grozote...

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha