Ма, ухапшен је по налогу српске полиције, која сумња да је он "потенцијални убица певачице".
Обзиром да је наша народна власт прво сумњала да је ту жену (нешто ми ружно да је зовем "певачица" или "звезда Гранда" као по новинама) убио њен муж, кога су држали у 'апсу два дана и онда пустили због недостатка доказа*, па онда да ју је убио свекар, па свекрва, па онда овај Ројко (јер има кућу у близини места где је убијена жена пронађена), па онда остали грађани Борче, па случајни пролазник итд, дакле не може сад полиција да изађе у јавност са саопштењем да је Ројко ухапшен јер мисле да је баш он убица. Изгледало би неозбиљно, зар не?
А и супротно је устаљеној пракси. Они овде прво зову на информативни разговор, који може да траје четири сата, где није обавезно присуство адвоката лица које се саслушава, што значи да су то четири флексибилна сата веома квалитетног времена.
Затим, кад грађанин призна да је извршио дело због кога је и позван да да информације, онда му саопште да је осумњичени, да има право на браниоца итд.
Онда грађанин поново призна дело, али овога пута пред адвокатом, обично по службеној дужности.
Да му одмах кажу да је осумњичени, изгубили би оно драгоцено време које имају на располагању док га третирају као грађанина.
Тако се решава 100% свих кривичних дела која добију судски епилог. Наиме, углавном су то они "злочини" где починиоци и не крију да су нешто урадили, односно извршили су дело јавно или према познатом оштећеном, нпр. насиље у породици, телесне повреде, крађа струје или гаса (јер нећу ваљда ја да одем у Чачак и тамо некога прикључим илегално на гас, а да он то и не зна) итд. Код оних других криминалаца, од каријере, који буду "ухваћени", то је обично захваљујући томе што се сами хвалишу около, па их ортаци оддрукају.
Дакле, супротно устаљеном веровању, полицију боли она ствар за форензику, криминалистичку технику, па чак и логику. Кад почну да гледају америчке серије, деси се да се попале накратко за научним методама, па онда навале, нпр. да траже анализу ДНК за све и свашта, а нормално да то не плаћају (јебај га, па и тај медицинскобиолошки институт је државни, а и полиција је држава, шта онда има везе, то ти је к'о из џепа у џеп...), па онда одједном нема више вршења ДНК анализа ни онда кад то стварно треба. Ја сам лично био шокиран кад су открили оног касапина који је окривљен да је убио мал. Тијану Ђурић, на основу записа сигнала мобилних телефона (њеног и његовог) на истим базним станицама. Мора да им је неко рекао да то ураде, сигурно се не би сетили сами, јер им је требало три дана да уопште почну да траже на овакав начин. Кад сам ја изгубио мобилни ономад, затражим одмах од свог оператера да га лоцира истом методом, они ми кажу не може, то само на захтев полиције, на шта би то личило да свакоме траже мобилни!
Тако и у овом случају: хапсе редом, па ко призна. Муж убијене им је био сумњив јер је био потрешен након што је сазнао да му је жена убијена, па узимао седативе. А и зна се ко то обично ради. Онда иде свекар, па свекрва, па комшија.... Па кад им то не прође, аупичкуматерину, хај' поново на терен, па претражуј, нема везе што је прошло десет дана. Ево, пишу новине, недељу дана пошто је та убијена жена сахрањена, поново се окренули мужу и свекру као "потенцијалним убицама", па им из куће после претреса изнело неколике црне кесе. Ваљда рачуна полиција да су ови били заузети око сахране и погађања споменика, па нису стигли да униште доказе*. За сваки случај, ако Ројко не призна.
*то што полиција зове доказима у ствари нису докази - то су трагови кривичног дела - доказ је логичка конструкција да се нешто десило у прошлости, изведена на основу чињеница које имамо пред собом; међутим, очигледно је да нашој полицији углавном нису ни потребни трагови кривичног дела, да би имала доказе да је неко извршилац.