Vlasnik bio (mozda je i dalje) neki Miki Djakovic. Bila pekara 22 i kafic 22 u istom objektu.
U jednom momentu doneli 2 poker automata u kafic i prvi dan momak sto je radio za barom izgubio 350 dinara (bila Antina godina) i dosao kod nas u pekaru dan posle toga i odrzao quasi intelektualni monolog kako je on u stvari pobedio masinu jer tih 50 maraka je sve sto ce on ikada u zivotu da izgubi na tim automatima i yadda yadda yadda.
Long story short, izgubo u sledecih nekoliko dana jos par hiljada maraka. Miki mu je svoju polovinu oprostio a polovinu vlasnika masina je morao da otplacuje nekoliko meseci.
Bio i neki Doka - Dokic, u kasnim tridesetim, podbuo, procelav, visok, mrcina ogromna, razvozio hleb ujutru a preko dana radio kao taksista. Stalno pricao kako je kao mlad bio kosarkaska nada dok nije povredio koleno. Pio je i takodje se navukao na gorepomenute automate. Samo sto je sa Mikijem bio prijatelj i smatrao da su ravnopravni pa ge nije molio da mu da break, vec je morao sve da isplati. Jutro posle jednog velikog gubitka pricao kako se krisom vratio nocu kuci na prstima da ga ne cuju zena i otac, otisao u sobicu pokojne babe koja je bila prazna, legao na kauc, stavio palac u usta i isti sisao dok nije zaspao.
Doka mi je u jednom momentu vizionarski rekao “za tebe je ovo samo epizoda, ovog posla i ove pekare ces se kasnije u zivotu secati kao neceg zanimljivog i prolaznog”
Drazen Dalipagic valjda imao neki ulog u tome, pa je dolazio par puta kao i neki lik iz genexa i njegova zena koja je dolazila golfom. ponasali su se kao da im pripada pola Beograda a ne mozda 10% obicne pekare.
Policija dolazila po burek i pecivo skoro svake noci. Miki je voleo da ih hrani.
Neki kriminalac dolazio u kafic i posle nekog posla obavljenog u Nemackoj kupio neki besan bmw za 80k maraka. Posle bukvalno dve nedelje dolazio kod Mikija da pozajmi novac za benzin.
Ja zaradjivao 1100-1200 maraka mesecno, majstori po 2K. Antina godina kao sto rekoh. Ali narod je vec bio poceo uveliko da se desava i ja sam znao vise intuitivno nego intelektualno a u kombinaciji sa losom situacijom kod kuce da je vreme da se pakujem.