News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Oktobarski salon

Started by alan ford, November 25, 2009, 02:21:17 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pijanista

Neka predvidi tri zemljotresa, onda cu da se zainteresujem.

Wiz

Quote from: Paramecijum on November 27, 2009, 12:56:42 AM
dobro je što wiz nema vremena da se na netu raspravlja s nama...

Poješću ovog trena sebi muda što negde nisam kovertirao da ćeš tačno to reći. Samo sam se pitao kad, već sam počeo da se čudim kako već nisi. Šteta što nisam. Ne bi to bio dokaz moje sposobnosti predviđanja, nego dokaz toga koliko si ti trivijalna i predvidiva osoba.

@Pijanista

Slažem se. Ali, da mi taj noćas kaže da odem da spavam u parku – spavao bih u parku. Znaš, manja je šteta od spavanja jedne noći na otvorenom nego da mi plafon padne u glavu.

Jelence

Quote from: Wiz on November 27, 2009, 12:56:27 AM
Quote from: Jelence on November 27, 2009, 12:52:37 AM
A mozes li ti Wiz da predvidis kad ces da promasis predvidjanje?

Mogu. Ja nikad ne promašujem u predviđanjima. ;D ;D ;D

Znaci, ukoliko dobijes sve potrebne informacije o odredjenom slucaju, mozes da predvidis sta ce da se desi?

Evo mi (opet) trnci mile niz kicmu, golicas mi erogenu zonu  ;)
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

iDemo

Quote from: Jelence on November 27, 2009, 01:10:49 AMEvo mi (opet) trnci mile niz kicmu, golicas mi erogenu zonu  ;)
Ako i ne bude keksa bice bizMisa...

Jelence

Quote from: iDemo on November 27, 2009, 01:12:32 AM
Quote from: Jelence on November 27, 2009, 01:10:49 AMEvo mi (opet) trnci mile niz kicmu, golicas mi erogenu zonu  ;)
Ako i ne bude keksa bice bizMisa...

Evo Dzeki ju je vec upozn'o (erogenu zonu, to jest)

Pijanista

Tesko da ce biti sekasa ako je Jelencetu u avataru slika iz licne karte

Jelence

Quote from: Pijanista on November 27, 2009, 01:15:42 AM

You were saying...?  ;D

Pijanista

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa  ;D

P.S. Ova definitivno nij eiz licne karte, ne vide se one nitne

Deda

Quote from: Jelence on November 27, 2009, 01:18:51 AM

You were saying...?  ;D

obožavam te!  ;D ;D ;D

Jelence

SAD me obozavas, jel?
Sam se promenila u karakteru pa si se naprasno zacopao?

Jelence

Quote from: Pijanista on November 27, 2009, 01:20:11 AM
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa  ;D

P.S. Ova definitivno nij eiz licne karte, ne vide se one nitne

Bas imas oko za detalje  ;D

iDemo

Silicon valley sto bi rekli poznavaoci.

Pijanista

Prvo mi u oko upadnu krupne stvari,

Deda

Quote from: D(z)avid on November 26, 2009, 04:47:30 PM
Ova Teodosijeviceva logo-recenica, sa T-shirta, moze da se konotira i kao sarkasticna, u odnosu na ksenofobiju; prije ce biti da je to u pitanju. Ovisi ko nesto takvo kaze, i u kom kontekstu ("Moja Marinela... po komsiluku prica...").

Eh, najzad neko senzibilisan na savremenu umetnost (a i šire, reko bih).
Dakle, hvala ti, Davide, što si to ti napisao. Naravno, i što si pelcovan od gluposti.  8)
A mene bi odmah ispljuvali: s jedne strane dežurni bukvalisti, a s druge stari mrzitelji svega i svačega po Srbiji.

Pareski do

Quote from: Ivan_D on November 26, 2009, 04:56:57 PM
A to jos u celom Beogradu nema vise od desetak srpskih crnaca / polucrnaca.

;D

Deda

Quote from: Jelence on November 27, 2009, 01:24:35 AM
SAD me obozavas, jel?
Sam se promenila u karakteru pa si se naprasno zacopao?

;D ;D ;D don't go changing...

Wiz

Quote from: Jelence on November 27, 2009, 01:10:49 AM
Evo mi (opet) trnci mile niz kicmu, golicas mi erogenu zonu  ;)

Tebi je seksualni život baš lak, samo pomisliš na Nostradamusa i već svršavaš. ;D

A predviđanja... Šta da ti kažem... Evo ovde: Para - 100% bezmalo, Taki - 100% bezmalo, Pijanista isto... Ponekad sam se pitao "bem ti lebac, je l' ovo Para postavio neki superkompjuter, nemoguće je da živi ljudi pokazuju ovakvo odustvo svakog traga inteligencije?!"

No, čovek-partija me malo iznenadio, on je u prvom delu svog posta pokazao čak i neku inteligenciju u tragovima. Bem ga, ne znam, možda ga Partija malo bolje isprogramirala.

Jelence

Quote from: Wiz on November 27, 2009, 01:36:23 AM
Quote from: Jelence on November 27, 2009, 01:10:49 AM
Evo mi (opet) trnci mile niz kicmu, golicas mi erogenu zonu  ;)

Tebi je seksualni život baš lak, samo pomisliš na Nostradamusa i već svršavaš. ;D

A koje pominjao seks?
Eno ti Dzeki dao hint velik ko kuca oci da izbodes a ti ga promasio. Uf, stadose trnci niz ledja. Jebote ako nije uspeo da predvidi o cemu se uopste radi a covek mu crno na belo napisao, slabo cemo se mi leba najesti od njegovih vidovitih moci.

Jos jedna Zorka, a? E jebiga... A znas kako bismo se usrali od para, samo da umes da pogadjas...

Pijanista

Jedina nepredvidiva osoba na netu je pera detlic.

Wiz

Quote from: Jelence on November 27, 2009, 01:43:51 AMA koje pominjao seks?
Eno ti Dzeki dao hint velik ko kuca oci da izbodes a ti ga promasio.

Pa ti si šašavija od ovih nabrojanih ako stvarno veruješ da ja ovde čitam šta ko piše. Ponekad po dijagonali bacim pogled na neku direktnu repliku i to je to.

Nije totalno trivijalno ono što je rečeno x puta, 10 godina smo stariji itd. Za 10 godina čovek nauči na čija pisanija ima smisla trošiti vreme, a na čija nema.

Jelence

Quote from: Wiz on November 27, 2009, 01:46:40 AM
Pa ti si šašavija od ovih nabrojanih ako stvarno veruješ da ja ovde čitam šta ko piše. Ponekad po dijagonali bacim pogled na neku direktnu repliku i to je to.

Nije totalno trivijalno ono što je rečeno x puta, 10 godina smo stariji itd. Za 10 godina čovek nauči na čija pisanija ima smisla trošiti vreme, a na čija nema.

To da sam ja sasava nije predvidjanje nego fakat.

I stvarno, Wiz, da li ZAISTA mislis da si nesto cistiji, mirisniji, deblji od nas dok se svi zajedno kaljuzamo u istom svinjcu? Ti da si kera od pedigrea ne bi bio sa nama in the first place.

Wiz

Quote from: Jelence on November 27, 2009, 01:51:12 AM
I stvarno, Wiz, da li ZAISTA mislis da si nesto cistiji, mirisniji, deblji od nas dok se svi zajedno kaljuzamo u istom svinjcu? Ti da si kera od pedigrea ne bi bio sa nama in the first place.

Pošto ti stvarno spadaš u meni simpatičnije osobe u ovoj ekipi, odgovoriću ti sasvim ozbiljno.

Moji put se susreo sa ljudima iz ovog kruga u za mene možda najtežem preriodu života, kad sam bio bez posla, bez para, pod pretnjom da mi jednom pravnom mahinacijom Miloševićeva država uzme celokupnu imovinu i sa teško bolesnom majkom na samrti pride. Dakle, u vreme kad sam bio totalno sjeban u svakom pogledu.

I šta? Jedina reakcija mojih "internet prijatelja" je bila da se zakače za nekakvu moju potpuno izmišljenu "biografiju" (koju su širila dvojica ovde prisutnih forumaša, ja ne znam zašto, ali oni valjda znaju) i da u beskonačnost tračaju o meni, a da pritom bukvalno niko od njih o meni nije imao pojma.

Ponekad su te situacije bile bizarne... Jedna naša forumašica naljutila se na mene jer joj je Paramecijum rekao da mu je Taki rekla da sam joj ja nešto rekao. I onda je ja pitam: "Pa, čekaj... Ti mene lično poznaješ, da li sam ja tebi ikada išta uradio, rekao, šta god, što bi me prikazalo u lošem svetlu? I ti ne donosiš sud o meni na osnovu sopstvenog iskustva, nego na osnovu nečega što si čula od strinine tetke ujne kojoj je tetkine ujne strina nešto rekla?"

Sve u svemu, ovo društvo ovde se pokazalo kao prilično pobačen izbor ljudske vrste i ja nemam ama baš nikakve razloge da o nekome ovde imam ne znam kako dobro mišljenje.

Svratio sam da vidim da li je neko postao makar malo normalniji. Ma kakvi... Recimo, Taki, ona ista izbezumljena i ostrašćena žena itd.

Tako, šta da ti kažem... Dosadno je raspravljati se o istim onim glupostima kao pre 10 godina. Barem meni.

Jelence

Vidis Wiz... Ova prica mozda govori o Paramecijumu, Taki i jos jednoj diskutantkinji. Ali najvise ipak govori o tebi. Ocekujes od ljudi ono sto ne mogu da ti daju, i posle si ljut na njih. Eto ni to ne govori o drugim ljudima nego opet o tebi. Ne mozes ocekivati od Pare da bude dusa od coveka kad on to ne ume. Ocekujes li od slepca da pise knjigu? (E vidis od Pare mozes to da ocekujes - hahaha - bad joke).

Ne, bez zezanja. Ako od slepca ocekujes da pise knjigu, ko tu ispada glup - slepac ili ti?

I jos, u tim godinama, sa zivotnim iskustvom i vidovitoscu u koju sam zamalo poverovala - kako je moguce da podrsku u tako teskim trenucima trazis u osobama od ne-poverenja? Da li to nesto govori o tim osobama? NE, to govori o tvom losem izboru prijatelja. Sta si ti, tinejdzer?

Ne zelim da opravdavam ljude sa diskusija niti mislim da je bilo kakvo opravdanje potrebno. Do sada si, jebote patak Wiz, trebao da naucis kako se uci na sopstvenim greskama a ne da sopstvene greske i odgovornosti prebacujes kao dzak smeca kod komsije u dvoriste.

Meni je drago kad te vidim na diskusijama iako si diskutant pun gorcine (sto mi nije omiljeni flavour) jer si specfican na svoj nacin. Kao i Paramecijuma, bez obzira sto kenja cim me vidi ja obozavam kad on pocne da bode (Bodi mujo, bodi! hahaha jos jedan bad joke). Pre 10 godina sam bila u tvojim godinama, ali se od onda stosta naucilo.

Ili mozda ocekujes da ljudi budu savrseni? Da li si ti savrsen?

Prema tome, dragi moj Wiz, sledeci put umesto tuzne price o izneverenom poverenju ja bih da mi odgrokces sta si iz cele price naucio. Mozda i ostali prasici nesto nauce  ;D

Paramecijum

vi baš ne uspevate da ne ispirate usta mojim likom i delom... kad se pogleda vako unazad i naširoko i nadaleko, ja ispadam bre moralna gromada, duša od čoveka... šta su mi sve ljudi rekli, a ja nikog nisam ubio.

Wiz

Quote from: Jelence on November 27, 2009, 02:40:36 AM
ja bih da mi odgrokces sta si iz cele price naucio.

Naučio sam samo jedno: da pažljivije biram društvo.

I, da, zaboravih... Prosto je neverovatno da si onoliki post potpuno pogrešno razumela. Niti se ja žalim na ondašnje ponašanje, niti sam nešto od tih ljudi očekivao. Poenta je da je cela ta ekipa stvorila sliku o meni isključivo na osnovu iskustva u najbednijem trenutku mog života i na osnovu pregršti ekstremno zlonamernih izmišljotina. U njihovom "univerzumu" ta slika sam ja. Niti imam bilo kakvu potrebu ili želju da glumatam nečiji umišljaj moje malenkosti, niti da nekoga razuveravam ili ubeđujem da to nije tako. Prosto, jebe mi se.

Jelence

Quote from: Wiz
Naučio sam samo jedno: da pažljivije biram društvo.

There you go... Well done.
BTW, a sad, ovo drustvo ovde?

I, da, zaboravih... Prosto je neverovatno da si onoliki post potpuno pogrešno razumela.

Nisam ga ja pogresno razumela nego si ga ti pogresno napisao  ;D A mozda me je sludelo sto je bio onoliki. A, jebiga...

Niti se ja žalim na ondašnje ponašanje, niti sam nešto od tih ljudi očekivao.

Khm, ajde da ovo preskocim... Ne moram bas da se kacim na svaku bananu ko majmun...

Poenta je da je cela ta ekipa stvorila sliku o meni isključivo na osnovu iskustva u najbednijem trenutku mog života i na osnovu pregršti ekstremno zlonamernih izmišljotina. U njihovom "univerzumu" ta slika sam ja.

KO??? Pomenuo si tri osobe. Ne znam kakav si sa brojanjem, ovde nas ima malo vise od tri. Da li skup od 20tak ljudi medju kojima su 3 crnca zoves "oni crnci"?

Niti imam bilo kakvu potrebu ili želju da glumatam nečiji umišljaj moje malenkosti, niti da nekoga razuveravam ili ubeđujem da to nije tako. Prosto, jebe mi se.

Vidi sta meni nije jasno, Wiz. Ako ti se jebe kao sto kazes ti bi jebao, ne bi dolazio ovde da kazes da ti se jebe.
Da uprostim? (ako moze prostije)

Obicno ljudi koji ne mare da vide Britni Spirs ne odu na njen koncert. Ateisti ne odlaze u crkvu da slusaju molitvu. Ako ne maris za nesto, onda se oko toga i ne trudis. Kako pisanje onolikog posta spada u "jebe mi se"?

Coveku kad se jebe on ne piskara onolike postove, no se jebe...

(Aiiiiiiiiii kako mi se jezik opoganio... Izvinjavam se finim usima, ako imaju koje da su zalutale ovamo)

Jelence

Quote from: Paramecijum on November 27, 2009, 03:18:38 AM
vi baš ne uspevate da ne ispirate usta mojim likom i delom... kad se pogleda vako unazad i naširoko i nadaleko, ja ispadam bre moralna gromada, duša od čoveka... šta su mi sve ljudi rekli, a ja nikog nisam ubio.

Ti da cutis  ;D

Wiz

Quote from: Jelence on November 27, 2009, 04:01:53 AMCoveku kad se jebe on ne piskara onolike postove, no se jebe...

Opet si slabo razumela, al' ajd. Ja ne tvrdim da u ovom "performansu" nema za mene neke zabavnosti.

Čak ni u ludoj Srbiji nije lako naći nekoga ko kad se spomene jedan Andrićev iskaz neće prvo zapitati gde je on to zapisao i zatražiti citat, no će, nemajući pojma o čemu je reč, krenuti da ma'nita poput rusalje i pritom ti pripisati svakojaku pogubljenost i hrpu zadnjih namera, sve se poštapajući nekakvim parolama nalik skojevskim.

Dakle, takva jedna cyber-rusalja ima izvesnu zanimljivost, ali ne može biti zanimljiva duže od dan-dva. A previše je ovde sličnih rusalja. U tome je poenta.

BTW, možda neki ne znaju, ja nikad nisam bio banovan sa ace-tovog 7k i da mi je bilo stalo da sa ovim društvom diskutujem ništa me nije sprečavalo ni do sad da to činim. Kako me tamo nije bilo, tako me i ovde neće biti. Iz istih razloga.

Razume se, to što me je lično Boban, na neki način, ovde pozvao smatram vrlo korektnim gestom.

Paramecijum

Quote from: Wiz on November 27, 2009, 01:02:24 AM
Poješću ovog trena sebi muda što negde nisam kovertirao da ćeš tačno to reći. Samo sam se pitao kad, već sam počeo da se čudim kako već nisi. Šteta što nisam. Ne bi to bio dokaz moje sposobnosti predviđanja, nego dokaz toga koliko si ti trivijalna i predvidiva osoba.

Zar ti umišljaš da si svojim najnovijim nastupom ovde izrekao i jednu jedinu reč koja nije bila očekivana?
I jedan jedini stav za koji se svako od nas nije mogao zakleti da ćeš zastupati i način svega toga?
Zar zaista veruješ da si išta bolji, vredniji, pametniji, promućurniji od bilo koga ovde?

Cilj okupljanja ovde nije da iko ikoga promeni; to valjda nije moguće; koja bi krpa neko trebalo da bude da posle svih ovih godina i raznih stavova sad najednom krene drugim putem? Eto, tu smo malo da vidimo kako naši stavovi funkcionišu danas. U svemu ovome, ja najbolje prolazim, jer ni onda ni sada nisam uvek pisao ono što zaista mislim, već ono što sam smatrao da će izmamiti najupečatljiviju reakciju. Moje reči su pogane, ali su mi um i srce čisti.
Za razliku od nekih drugih...

vbo man

JaoooooooooojjjjjjJJJJJ! Aman ljudi!
Pa vi stvarno niste naucili ni jednu lekciju u komuniciranju za ovih 10 godina.
Taman htedoh da se javim na onom (relativno) ugodnom ulaznom topiku pa makar mi se posrali po glavi jer sam obecala da mozete ako se ponovo javim na kakvu srpsku diskusiju, kad otvorih ovo cudo.Ne nisam imala nerava da odcitam do kraja...
Ocigledno necete potrajati dugo ni ovde.
A tema je bila fina...I pocelo je dobro.Ali neda vama djavo mira.Dok se ne pocnete gadjati govnima nema tu zabave za vas.
I ja sam bila ovog leta u Srbiji i htedoh da prenesem (uglavnom dobre ) utiske ali nesto izgubih volju za komunikacijom...Pa majku mu valjda smo SVI i vi tamo u Srbiji a POSEBNO mi koji evo zivimo vec 15-20 godina u "zapadnoj civilizaciji" bar neshto naucili...Pa toliko se toga izdesavalo na svetskoj sceni, tolike su maske pale...
Svima koji pljuju po Srbiji (ja je obidjoh uzduz i popreko ovog leta) mogu da kazem da sam ovog leta obitavala u Engleskoj (bez Londona) i ovlas protumarala po Frankfurtu i da je utoliko moje vidjenje Beograda ( a i Srbije) bilo pozitivnije.Beograd je MNOGO napredovao (Srbija ukupno verovatno nesto manje) dok se onaj deo Engleske koji sam obisla  nije mako od tacke na kojoj sam ga ostavila pre 30 godina...ili vrlo malo.S tim sto danas mnogi nemaju posla a pre su imali. U Frankfurtu sam videla sibicare na glavnoj ulici a u Beogradu ovaj put ne.Ciganka sa detetom u krilu koja prosi na sred Franfurta me je dotukla kao i bezbrojne prodavnice ($2 shops) koje drze Turci ( predpostavljam po liku ) i ostali sa tih terena.Come on people! U Americi jos nisam bila mada slabo imam i zelju vise, no moracu ... kako da zivis u Rimskoj imperiji a da ne vidis Rim.Jebenu imperiju naseg doba bojim se dok ja odem da vidim naci cu je na kolenima...ali tako je i pravo.Danas sve to brzo ide.
Ja kao sto znate zivim u Australiji koju evo kriza nije jos ni ocesala.Ovde je bilo moguce naci sluzbenicu u banci koja ne ume da vam preracuna jednu valutu u drugu ( licno dozivela) bez vase pomoci sve dok im nisu instalirali software pa sad samo kliknu i svi jako pametni.
Toliko od mene.Necu se javljati ali moj muz voli da vas cita (on jos prati politicku situaciju u Srbiji) pa sam ga registrovala...mada vidim nece dugo imati priliku, haha.
I jos da vam kazem...planiramo da se za 7-10 godina vratimo u Srbiju (bar na neke duze periode) pa vas molim da se uozbiljite i da poradite malo na tom nekakvom redu u javnom zivotu.Da ne bude da se vracamo ovamo pre nego smo i otisli.Pozdrav svima vbo  
The light at the end of the tunnel is the train.

Pijanista

CW, nema potrebe da ovde ostavljas svoju biografiju. Ne pada mi na pamet da branim ili napadam, ali prostim citanjem se moze videti sa jedina neslaganja ovde nalaze na relaciji CW-neko drugi. Opusti se (ako mozes) i uzivaj.

P.S. Pozdrav vbo (wo)man

iDemo

Quote from: vbo man on November 27, 2009, 06:42:52 AMToliko od mene.Necu se javljati ali moj muz voli da vas cita (on jos prati politicku situaciju u Srbiji) pa sam ga registrovala...mada vidim nece dugo imati priliku, haha.
...
Pozdrav svima vbo  
Pozdrav i tebi i gospodinu i, naravno, dobrodosli. Znas kako je - ima ona pesma (ili refren) "Kao da je bilo juce"...  
Mos' se reci da je to 'ona nasa stara'. ;D

vbo man

Da zaboravih da okachim slike uglavnom Beograda i Srbije:

http://picasaweb.google.com/vbovbovbo/BelgradeAndSerbia#

Moji prijatelji u Beogradu kad su ih videli pitase me " Ma jel ovo Beograd? Ko bi rekao!"

A ljudi na jednom Evropskom forumu gde povremeno ucestvujem ostali su u cudu... Kazu mnogo lepo i kad jos cuse za provod i dobru klopu kazu pobedice strah od Srba  koji su im ulili i doci ce da obidju...

Ma zao mi je sto ovaj forum nikako da profunkcionise. Ima tu sveta od koga se ima sta i cuti i nauciti ( kao i onih drugih, haha) pa mi nije jasno zasto ne moze da se kaze sve ovo isto sto mislite ali bez vredjanja ( i medjusobnog i bilo koga drugog).

Jelence

Quote from: Wiz on November 27, 2009, 05:28:39 AM
Opet si slabo razumela, al' ajd. Ja ne tvrdim da u ovom "performansu" nema za mene neke zabavnosti.

Mislis opet si slabo objasnio?  ;D
Interesantno je koliko pokusavas da se distanciras, a zamazan si u blato do usiju.

Zbog cega ti je toliko stalo da dokazes da ne maris, da ti nije stalo i da pljuckas odozgo na nas dole??

OK. Ne maris. Nije ti stalo. Pljuckas odozgo. Jel bolje?

Nego, da te pitam... Kako je moguce da covek tvog kalibra krivi druge za ono sto se njemu desava? Tu se izdas svaki put. To ti je kao kada bi tebe stokilasica ubedjivala da je balerina. I sve zna, od baletana i ekipe da se napravi jedno labudje jezero preko opreme i tehnikalija pa do rezisera, producenata itd. Sve zna, samo je jedna ocigledna stvar odaje da laaaazzeee...

Covek koji je dosao dokle ti tvrdis da si dosao vise ne krivi druge za stvari koje mu se desavaju u zivotu. Prema tome ako ti jos uvek vuces kao najvece zlopamtilo racune od pre 10 godina i jos uvek se svadjas oko njih - jebote... mislim, ne znam sta da ti kazem. Od toga se dobja rak, pusti to.

Paramecijum

Evropa ima sumanut višak radne snage i sada su ljudi prinuđeni da rade za mnogo manje para nego pre 10-15 godina. Hajde da izuzmemo programere, doktore, inženjere... to su ipak promili populacije; običan radni čovek živi sve teže, a novim generacijama se smeši smanjivanje socijalnih ugođaja i još teže do svega. Tu mislim na Nemačku, Francusku, Italiju i južno od te linije. Italija i Francuska su preplavljene siromašnima iz Rumunije i Bugarske koji su spremni da za siću odrađuju poslove. Priča mi ortak iz Francuske da tamo retko zapošljavaju programere iz npr. Rumunije, nego ga dovode na 30 dana probnog rada i tako po deset puta, sa pauzama od po nedelju-dve; na taj način izbegavaju da im se useli sa brojnom prodicom, a pošto ga kao stalno proveravaju, čovek je prinuđen da se nenormalno trudi i bude natprosečno efikasan.
Lagodan život može da ima samo 10% ljudi u nekoj sredini, to je lepo objasnio još Aristotel u svojoj Državi. Ništa se nije promenilo; tada su bili potrebni robovi, danas je to jeftina radna snaga i kraj priče. Da ne pominjem izmeštanje fabrika u Treći svet.

Eks-Yu države ne kapiraju da je Jugoslavija rasparčana da bi Zapad zaradio, ne da bi nama bilo bolje. I to što je u jednom trenutku nekome bolje, samo je zbog toga što nekome odgovara da npr. ulaže u Hrvatsku a obara Srbiju da bi Srbima pokazao kakav je model Zapadu prihvatljiv; nije to nikakva zavera, jednostavno, niko neće dati lovu neposlušnima i problematičnima. Srbi u Bosni neće da prihvate odstupanje od Dejtona i ta tvrdoglavost će ih mnogo koštati. Srpske enklave (osim donekle Banjaluke) su u potpunom beznađu; nema ničega, posla, para... jednostavno ničega... živi se ispod granice egzistencije i to će tako ostati dogod Srbi budu insistirali na nekim principima. Ne kažem da treba prihvatiti, ali onda ne treba ni očekivati pomoć osim baš humanitarne.
Zato sam vrlo osetljiv na lupetanja da Hrvatska napreduje a Srbija propada... to su naprosto privremene dirigovane okolnosti i ko to nije u stanju da vidi, bolje da ćuti. Primorje je civilizovano jer uzima pare od turista, ali recimo Slavonija. Osijek. Nedavno sam proveo 3-4 sata u pregrađu Osjeka tražeći neku adresu i raspitujući se, pa su me šetali tamo-vamo jer je u pitanju bila lokacija sa srpskim življem. Svi su kao ljubazni ali odmah shvate ko sam i šta tražim i uopšte nisam mogao da dobijem pravu informaciju. Da ne beše navođenja mobilnim po nebeskim koordinatama, pitanje je šta bi se tu sve desilo u nadolazećoj noći. Mržnja koja se oseća na svakom koraku, mržnja koja kaplje sa svakog hrvatskog krova... a popreko pogledi u muslimanskim delovima bosne. Sve to može da plane za sekund. Pare i interes su ono što će možda da spreče sukobe u budućnosti, ali niko neće zauvek da ubacuje pare u nas da se ne bismo klali. I Jugoslavija je funkcionisala neko vreme super. Dok je odgovaralo Zapadu da bude uporište protiv Istočnog bloka.
I onda ti dođe neko ko živi 10000 km odavde i prošeta se u dve ulice po Hrvatskoj i dve ulice po Beogradu i nađe da priča kako je ovde propast a tamo blagostanje. Naravno da ćemo da se svađamo.

Jelence

Interesantno, vbo, moji su bili zimus po nasem (letos po starom ;) znaci u julu) u istoj zemlji, a zatim i po istoj Evropi i doneli su potpuno drugacije utiske (doneli su i Mocart kugle :) ).
Ne bih rekla da se radi o zemlji, vec o "oku posmatraca". Zato je bilo kakva rasprava na tu temu bespredmetna - ne zato sto je bolje ovde ili bolje tamo, nego sto je svaka ocena tacna.

Drugim recima kao sto tebi zvuci suludo da je u zemlji X lepo, tako i meni zvuci van pameti da je u toj istoj zemlji ruzno.

Wiz

Quote from: Jelence on November 27, 2009, 07:36:27 AM
Prema tome ako ti jos uvek vuces kao najvece zlopamtilo racune od pre 10 godina i jos uvek se svadjas oko njih - jebote... mislim

Jelenče, ne kenjaj! Pre 10 godina sam ostavio rusalju da vileni nad svojim umišljajem moje malenkosti. Dođem posle 10 godina, rusalja još vileni nad istim umišljajem. I sad sam ja kriv što ona 10 godina u svojoj poremećenoj tintari ima istu fiks ideju i što sam to primetio?

Pijanista je ovde raspravljao i o mojoj karijeri, i o mojim finansijama, i o mojoj lepoti, i o mojim vezama sa suprotnim polom... a da je povod za sve to bila moja (potpuno intersubjektivno dokaziva i praktično nesumnjiva) opaska o PISA testu, koja niti je s njim neke veze imala, niti je na bilo koji način bio pomenut. I onda Wiz ne valja, svi ostali dobri? Elem, jesam ti rekao da ne kenjaš? Ako nisam, onda da ti kažem – ne kenjaj!

Osim toga, pusti me da se na miru krstim. Evo, pročitah šta VBO piše i krstim se i rukama i nogama.

Jednom nađoh na jednom srpskom forumu fotke železničke stanice u Tirani. Kažu, pogledajte koji je to jad. Smesta zgrabim foto aparat sa idejom da pokažem evidentnu činjenicu da je ona beogradska još gora. A onda se setih da ovde odmah apse ako pokušaš da snimaš bez pismenog odobrenja ŽTP. Odobrenja koja, inače, ne izdaju. Kako ih neki imaju? E, pa ovo je Srbija! A znaju oni i zašto ne daju da se snima. Kao što i ja znam.

Jelence

Sve je to lepo Para, samo si izostavio iz pismenog sastava "onaj ko pare prima" deo.

Jeste, zapad daje sakom i kapom da kontrolise i napravi sta hoce. Fakat je da se za pare ne kupuje sreca Zike Petrovica nego moc i uticaj. Sa te strane si ga apsolvir'o za cistu peticu.

Jedino sto nisi spomenuo ko je kako i na koji nacin drzao pistolj na celu rukama koje su primale pare... Ako bi tu mogao malo da produbis, bilo bi sjajno...

Paramecijum

U Srbiji u ovom veku ne postoji ukradeno dete da bi bilo preprodato (osim Cigančića i osim kidnapovanja dece najbogatijih)... to mi rekao čovek koji radi kao savetnik ministra pravde, a na pitanje moje žene koliko je bezbedno da puštamo dete da se samo vrzma danju i noću napolju. Kaže čovek da nema zabeleženih slučajeva krađe dece, napada u gradovima da se otme dete za obredne rituale i organe ili takve stvari. Deca u Srbiji se mirno igraju po parkovima i ulicama. Koliko to vredi?

Jelence

Ma sve je to lepo, Wiz, samo sto ja ne procitah tuznu zivotnu pricu od "rusalju" - jedino tvoju. Eto tu sam se pomela i posla pogresnim putem.

(btw, ko mu dodje "rusalja"?)

Wiz

Bože, bože, kako ste se vi odrodili od matuške Srbije kad ne znate ni šta reč "rusalja" znači.

iDemo

Quote from: Wiz on November 27, 2009, 07:58:56 AM
Bože, bože, kako ste se vi odrodili od matuške Srbije kad ne znate ni šta reč "rusalja" znači.
Da si rek'o nesto ja kineskom ili bar japanskom mozda bi proslo a ovako, je@i ga, razumi nas...

baggio

Quote from: Paramecijum on November 27, 2009, 07:54:09 AM
Deca u Srbiji se mirno igraju po parkovima i ulicama. Koliko to vredi?

Ne procenjivo. Veruj mi.
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

iDemo

Quote from: Paramecijum on November 27, 2009, 07:54:09 AMDeca u Srbiji se mirno igraju po parkovima i ulicama. Koliko to vredi?
To nema cenu. Istina, jos je bolje sto moze da se desi da deca idu u istu skolu u koju su i roditelji isli. Super stvar. Moze samo da se desi - k'o mom drugaru iz Studentske - da neki slepci zapucaju jedni na druge tako da deci mozda treba obezbediti i pancir al' dobro - to je bajata prica (ima jedno 7-8 godina) a i taj pilicar ( is'o sa nama u odelenje eno lezi negde za neki 'ozbiljniji' prestup).

Pijanista

Ja raspravljao... O cemu?
Wiz, shvati, ti nikoga ili malo koga zanimas. Niko se ne bavi niti razmislja o tebi. Licno niti te mrzim, niti me interesujes  van ovih caskanja, samo mi te ponekad, kad sam dobre volje zao. Kad sam lose, zaobidjem te. A i ne vidim sto bi me ti zanimao kad te ne poznajem (jebiga, losa mi je opsta kultura). Tebe najbolje moze da opise ono Paramecijumovo "tja..."
Pulicer je za tebe mila majka, kod njega bar tablete pomazu.

Da se vrnem na temu: Koliko kosta bezbednost dece? Priceless. Srbij ajeste mirna, mada ces se iznenaditi da nije ni ta omrazena SAD tako losa. Sasvim prosecna zemlja (kad se poredi sa EU clanicama) i mnogo, mnogo mnogo mirnija i bolja od Rusije.

Wiz

A pazi Pijanistu, isključivo ad hominem. Ali isključivo! Ma ni u ludilu mu se ne bi omaklo da kaže nešto ad rem. A, ne, taman posla. Inače sam ja njemu totalno nebitan, i uopšte i kao čovek & pojedinac. Toliko nebitan da se bavi i mojom karijerom, i mojim seksom, i mojom lepotom i boga pita čime sve ne. OK, od nekoga ko ne zna šta je pisao na ovom istom topiku ja priznajem da je iluzorno očekivati makar elementarnu suvislost. Tu zaista ni pilule ne pomažu, vaistinu.

Nego, vreme je da ja vas ostavim u ovom vašem svinjcu. Smrdi previše.

Pijanista

Ma to je zato sto ti zavidim, kako ne kontas.

vbo man

Jelence , tacno je to shto kazes.Za nekim ruchkom nakon povratka iz Srbije gde je sedeo i jedan par koji je u isto vreme bio u Srbiji ja taman da zaustim kako me je (prijatno ) iznenadilo shto jako veliki broj ljudi i u Beogradu a i shire sada vozi novije modele zapadnih marki kola ( sa poprilichnim brojem BMW, Mercedesa i Audia) kad ce ti ta zena " A kakve krsheve voze tamo!". Ja zinula.Reko dal smo bili u istoj zemlji? Htedoh da joj pokazem ove moje slike parkinga i sl. pa reko : Ne vredi. Ona HOCE da to bude kako ona " vidi".
Ja nisam mnogo boleciva niti nostalgichna kad je Beograd i Srbija u pitanju. Ja sam bila i 95 u Beogradu i nije mi se dopalo ( dodushe bila je zima a tad je malo sumornije). Ovaj put mi se dopalo.Prvi put od kad sam otishla.Necu da ulazim u dublju analizu ( naravno ima tamo svega i svachega shto bi se dalo kritikovati) , svim ljudima nije isto a mnogima nije bolje dok nekim drugima jeste daleko bolje nego pre. Ja ovo konstatujem gledajuci shiru sliku ( uglavnom bazirajuci se na Beograd i okolinu, mada chujem da su i Novi Sad i neki drugi gradovi napredovali). Ok razumem ja da je to zbog zapadnih para i kredita koje sad i oni imaju ali zar je razlichito ovde? Zar se ova "nasha" drzava ne zaduzuje u ime nashih unuka da odrzi ovaj standard? Ameriku da ne pominjem...Posle triliona (duga)  shta ide ? Zilioni? Gazilioni? Evo malopre vest na TV-u da Dubai hoce da propadne.Zaduzili se preko gushe pa grad Dubai OBUSTAVIO SVAKU gradnju.Srbija nije mnogo razlichita ...samo je manje zaduzena jer joj nisu dali pare na chasnu rech kao ovima sa zapada.
Wiz, samo se ti krsti...ali ja nauchih poneshto na ovom zapadu lately.Gledam, slusham i uchim...A chovek koji ne uchi ...
Evo upustih se u diskusiju...

iDemo