News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Oktobarski salon

Started by alan ford, November 25, 2009, 02:21:17 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tarana

psihologija je čudo.
tipičan srbin A, u razgovoru sa srbinom B, pljuvo bi po srbiji iz petinih žila.
isti srbin A, u slučaju verbalnog napada na srbiju, bilo koga ko ne živi ovde, dizao bi istu u nebesa.
dođe mu ko priča o familiji.

D(z)avid

Quote from: Paramecijum on November 27, 2009, 07:46:43 AMSrbi u Bosni neće da prihvate odstupanje od Dejtona i ta tvrdoglavost će ih mnogo koštati. Srpske enklave (osim donekle Banjaluke) su u potpunom beznađu; nema ničega, posla, para... jednostavno ničega... živi se ispod granice egzistencije i to će tako ostati dogod Srbi budu insistirali na nekim principima. Ne kažem da treba prihvatiti, ali onda ne treba ni očekivati pomoć osim baš humanitarne.

Za takvo stanje, beznadje i ekonomsko nistavilo, su najvise krivi domaci politicari, ti stratezi ekonomskog urusavanja, jer ne poticu bilo kakvu proizvodnju, bukvalno bilo cega, za razliku od one "sive zone" u kojoj nalaze svoj interes: sverc, odobravanje infrastrukturalnih "projekata" u kojima se peru pare (recimo, 10god. "pravljenja" puta BL-Gradiska, koji je napravljen za to vrijeme samo za 6-inu dionice, itd.), i sl. mogucnosti za mahinacijske manevre (ovdje izdvajam "sitne privrednike" sa kaficima, prodavnicama i sl., za njih ima mjesta, toliko da su priosutni na svakih 5m). A para da je bilo u pocetku sa Zapada, bilo je - samo je pitanje u cije su dzepove to otisle; poslije toga je, logicno, uslijedilo zavrtanje slavina Zapada.
Tacno je i da ovisi od politickih poteza, koji su nuzni i nisu teski za sprovesti, ali domacim politicarima vise odgovara nacionalna erektiranost i homogeniziranost, fiksacija na Vjeru&Naciju (na projiciranom teritoriju kojim vladaju), jer se tako lakse vlada od njihove strane dobro kontrolisanim protokom novca (u koji su sami ugradjeni).

SusFerox

Kao turistu, ono što me je zapanjilo na ulasku u Beograd (2004.g.) jest cigansko naselje ispod mosta, na novobeogradskoj strani. Izgleda... zastrašujuće. Isto tako, stvar koje me je jako smetala jest čudna raspodjela kanti za smeće u strogom centru. Primjerice, u Knez Mihailovoj, kanti za smeće kol'ko 'oćeš, a na Terazijama je bila jedna jedina, kod taksi stajališta. I dva smetlara koja su non-stop kružila Terazijama i kupila ono što bi ljudi bacili...

Što se grafita tiče, ista stvar mori i nas u Zagrebu - s rasapom moralnog sistema vrijednosti, došli smo do toga (između ostalog) da je potpuno prihvatljivo šarati po fasadama, i to uglavnom "potpise". Da barem ima duhovtih poruka, čovjek još i ne bi rek'o...

Spojene posude, izgleda.

SF
SF

Wiz

Quote from: vbo man on November 27, 2009, 08:37:14 AM
Wiz, samo se ti krsti...ali ja nauchih poneshto na ovom zapadu lately.Gledam, slusham i uchim...A chovek koji ne uchi ...

Vidim kako si naučila, pa pričaš nebuloze kakve sam, čak i ovde, očekivao jedino da čujem od nekoga poput Dede. Jer, kakav je vozni park ne dokazuje se fotkanjem nekog parkinga, žao mi je, postoji vrlo precizna evidencija o stanju voznog parka u Srbiji i ona nedvosmisleno pokazuje da je ona gospođa u pravu, a ti nisi. Ti pak misliš da je ona bezmalo neuračunljiva, "ona hoće da bude kako ona vidi". Jašta.

Neki virus na ovom forumu. Rusalja tvrdi da Andrić nije napisao ono što je napisao, Pijanista tvrdi da su rezultati na PISA testu u Srbiji super, ali sam ja ružan, glup, propao & ne vole me žene, ti tvrdiš da prosečan Srbin vozi Rols Rojs, ali neka šašava žena ne respektuje tvoje slike...

Jebeš mi sve ako vi niste pobegli iz neke ludare. Komplet. Svi!

taki

Quote from: Wiz on November 27, 2009, 02:05:26 AM

Ponekad su te situacije bile bizarne... Jedna naša forumašica naljutila se na mene jer joj je Paramecijum rekao da mu je Taki rekla da sam joj ja nešto rekao. I onda je ja pitam: "Pa, čekaj... Ti mene lično poznaješ, da li sam ja tebi ikada išta uradio, rekao, šta god, što bi me prikazalo u lošem svetlu? I ti ne donosiš sud o meni na osnovu sopstvenog iskustva, nego na osnovu nečega što si čula od strinine tetke ujne kojoj je tetkine ujne strina nešto rekla?"

Sve u svemu, ovo društvo ovde se pokazalo kao prilično pobačen izbor ljudske vrste i ja nemam ama baš nikakve razloge da o nekome ovde imam ne znam kako dobro mišljenje.

Svratio sam da vidim da li je neko postao makar malo normalniji. Ma kakvi... Recimo, Taki, ona ista izbezumljena i ostrašćena žena itd.

Tako, šta da ti kažem... Dosadno je raspravljati se o istim onim glupostima kao pre 10 godina. Barem meni.

Koji si ti manipulator... i lazljivac.
Ne postoji nista sto sam rekla o tebi, a da ti nisam i napisala javno, na diskusijama. Da sam umela da budem ostra jesam, ali bespredmento je sad ici u raspravu ko je koga tu prvi nagazio. I ja sam tada bila mladja 10 godina pa sam dozvolila sebi da se primim i pokusam da ti odgovorim, ne shvatajuci da sa ljudima tvog profila razgovora nema. Jedino za cim zalim je sto sam tada u pokusaju da oslikam stanje u tvojoj glavi postirala nasu prepisku sa icq, opet iskljucivo da pokazem i dokazem koliko si sklon manipulaciji i izvrtanju istine. Nazalost vidim da nisi mnogo odmakao od tog vremena.

tarana

QuoteOn the basis of their comprehensive approach, Delli Carpini and Keeter concluded that only 5% of Americans could correctly answer three-fourths of the questions asked about economics, only 11% of the questions about domestic issues, 14% of the questions about foreign affairs, and 10% of the questions about geography. The highest score? More Americans knew the correct answers to history questions than any other (which will come as a surprise to many history teachers). Still, only 25% knew the correct answers to three-quarters of the history questions, which were rudimentary

pisa test  govori o  kvalitetu sistemu obrazovanja. nema dalje.

taki

Quote from: Wiz on November 27, 2009, 09:58:06 AM
Wiz, samo se ti krsti...ali ja nauchih poneshto na ovom zapadu lately.Gledam, slusham i uchim...A chovek koji ne uchi ...

Vidim kako si naučila, pa pričaš nebuloze kakve sam, čak i ovde, očekivao jedino da čujem od nekoga poput Dede. Jer, kakav je vozni park ne dokazuje se fotkanjem nekog parkinga, žao mi je, postoji vrlo precizna evidencija o stanju voznog parka u Srbiji i ona nedvosmisleno pokazuje da je ona gospođa u pravu, a ti nisi. Ti pak misliš da je ona bezmalo neuračunljiva, "ona hoće da bude kako ona vidi". Jašta.

Neki virus na ovom forumu. Rusalja tvrdi da Andrić nije napisao ono što je napisao, Pijanista tvrdi da su rezultati na PISA testu u Srbiji super, ali sam ja ružan, glup, propao & ne vole me žene, ti tvrdiš da prosečan Srbin vozi Rols Rojs, ali neka šašava žena ne respektuje tvoje slike...

Jebeš mi sve ako vi niste pobegli iz neke ludare. Komplet. Svi!

Hvala Bogu te si ti jedini ostao normalan.

Wiz

@Taki

Šta sam slagao? Ti si ta koja laže već 10 godina o meni. Čak i ta privatna prepiska koju si bez moje dozvole postirala bila je krpačena i editovana. Kad sam zatražio od tebe dozvolu da objavim kompletan log ti si to odbila. I ja sam lažljivac i manipulator? Ajde! Ko je postirao po forumima da se ja lažno predstavljam kao novinar i da nikad u životu nisam uradio intervju s nekim? I to istina? Ajde!

iDemo

Quote from: tarana on November 27, 2009, 10:15:02 AM
pisa test  govori o  kvalitetu sistemu obrazovanja. nema dalje.
Ovo smo valjda odavno apsolvirali?? Plus ko je i koliko 'funkcionalno' nepismen, ko se i koliko kune u Kosovo i/ili u Alamo i ko kako/koliko-dugo zivi kod roditelja u kuci/stanu/zemunici. Plus, naravno, ko je na kome mestu na listi korumpiranih i te fore...

Nego - kad smo kod korupcije - do pre nekog vremena niko se (normalan) nije bavio korupcijom po drzavama unutar USofA. Onda dosli neki profani i uradili studiju i izracunali... Plus izracunali i ovo sto inace objavljuje (na osnovu percepcije) ta medjunarodna institucija za koprupciju... Super stvar... Mis'im u pauzama opismenjavanja u vecernjoj skoli.

vbo man

Wiz ti bash nishta ne mozesh da napishesh a da nekoga ne opljunesh. Uvazavam ja da ti ne vidish isto shto i ja, pa i da je tebi vishe verovati jer ti Beograd vidjash svaki dan a ja sam veseli turista...Ja opet pokushavam da gledam shto otvorenijih ochiju i onda volim da napravim i koju fotku tek da se kasnije uverim da nisam bila previshe subjektivna.Ja nisam snimila jedan parking, jednu zgradu, jedan restoran, jedan kulturni spomenik...imam verovatno hiljade fotografija ( zahvaljujuci digitalnoj tehnici).To su stvari koje nisam ranije videla u Beogradu ( i ne samo u Beogradu) i prosto to konstatujem.Smatram to boljitkom ( bar u ekonomskom smislu) ne komentarishuci ovom prilikom cenu za to. Jasno je meni da su stare lopurde danas veliki biznismeni, da ljudi u mojim godinama masovno ostaju bez posla pred penziju (neki srecnici uz nekakav "socijalni plan").Moj brat koji je odavno privatnik zanatlija ( josh od Ante Markovica) i koji nije znao shta ce s parama ( pa ih uludo troshio) danas je duzan ko Amerika (haha, nekad je bila Grchka) i nalazi se pred bankrotom i privatno i "sluzbeno". Moj pak dever naprasno doshao do bash velikih para otvorivshi zgodno ( bar proizvodnu) firmu u Srbiji.Politichare da ne pominjem ovom prilikom koja je to marva , samo nisu mnogo bolji ni na zapadu , veruj mi.
Verovatno je ova diskusija bespredmetna no samo htedoh da dam neko svoje opshte vidjenje...i ono je takvo kakvo je.
Cigansko naselje ispod Gazele je i mene sablaznilo 2005 a i sad.Chujem da su ih makli ili je proces u toku.
Opet kazem kad videh ono u sred Frankfurta manje sam neshto "ljuta" na Beograd. S druge strane svi ste imali prilike da vidite shatorska naselja u Americi ( specijalno Kalifornija i sl.).Ono je tuga Bozja...nekadashnja srednja klasa pod shatorima.Kazu najvishe im fali tush, muchenici.Mnogi kriju od svoje dece i rodbine gde su.Ma svet je postao jedan veliki ZOO i da vam pravo kazem sve ovo shto sad o svetu uchim chisto mi se gadi. Kad smo kod toga jel ko video " Capitalism - love story" od Majkla Mura?Sve smo to znali i da je izvedena pljachka UNIVERZUMA u poslednjih nekoliko administracija u USA a samim tim i mnogo shire...i opet svet samo gleda s nevericom...Koja je to tek banda, pa ovi u Srbiji su pioniri maleni...
The light at the end of the tunnel is the train.

iDemo

Quote from: vbo man on November 27, 2009, 10:29:57 AMKoja je to tek banda, pa ovi u Srbiji su pioniri maleni...
Sto bi rekli - ziv je Sloba, mrtav nije...  ;D

D(z)avid

Quote from: vbo man on November 27, 2009, 10:29:57 AM
Kad smo kod toga jel ko video " Capitalism - love story" od Majkla Mura?

Ovaj je jos ozbiljniji, studiozniji, a uradjen je prije mooreovog:

The Corporation (2003)

http://www.imdb.com/title/tt0379225/

Ima ga i na Jutjubu, fragmentiran:

http://www.youtube.com/watch?v=Pin8fbdGV9Y&feature=player_embedded#at=24

iDemo

Quote from: D(z)avid on November 27, 2009, 10:36:21 AMOvaj je jos ozbiljniji, studiozniji, a uradjen je prije mooreovog:

The Corporation (2003)
Da, taj je stvarno k'o zemlja.

vbo man

Nego izgleda da se sprema veliki finansiski storm. ili chak mozda cunami. Dubai nam prdnuo u chabar.Shta je ostalo za nas sirotinju...haha?Mnogi su upleteni s njima pa se sad preslishavaju...
Ovde bez prestanka da prostite prde kako je kriza gotova , iza nas je, eto nama sunca u 2010...malo morgen , shto bi rekao pokojni nam vodja...

Wiz

Quote from: vbo man on November 27, 2009, 10:29:57 AM
Wiz ti bash nishta ne mozesh da napishesh a da nekoga ne opljunesh.

Ne, ovde ne, definitivno. Jer ako je napolju pao sneg onda možemo prijateljski diskutovati o tome je li to dobro ili nije, da li je lepo ili je lepše u proleće, o skijanju i grudvanju... Ali ako je napolju pao sneg a neko kaže da to nije sneg nego skakavci (a na pokušaj racionalne argumentacije saspe hrpu uvreda), drugi kaže da sneg nije ni pao, a treći da su to ljubičice. Onda tu više nema rasprave.  

Quote from: vbo man on November 27, 2009, 10:29:57 AMUvazavam ja da ti ne vidish isto shto i ja, pa i da je tebi vishe verovati jer ti Beograd vidjash svaki dan a ja sam veseli turista...

Ma nebitno šta ja vidim. Stvar je u tome da se stanje voznog parka ne procenjuje ni na osnovu mog, ni na osnovu tvog utiska, nego na osnovu podataka prilikom registracije. Ako želimo ozbiljno da diskutujemo, hajde onda da se držimo i nekih ozbiljnih podataka i kriterijuma.

Ako ćemo da prenosimo utiske, to je OK, ali uz respekt da neko drugi s pravom ima drukčije utiske. A ne tako da je tvoj utisak glas božji, a ona žena sa drukčijim utiskom bezmalo luda i sklona da se samoobmanjuje, pa slike parkinga pa ne znam šta. Tu onda opet nema diskusije. Jer šta da se kaže na utisak koji se a priori postavlja kao istina sa velikim I, a pritom još i ne odgovara činjenicama?

vbo man

Ma otkud je moj utisak "glas Bozji"...to je ja se ogradih moj utisak ali me prosto iznenadilo da ta zena ima svoj utisak toliko razlichit od mog.Potpuno.Ne znam gde je ona obitavala u Srbiji (pretpostavljam neko selo u Juznoj Srbiji) ali ja shto videh svojim ochima u Beogradu ne slaze se brate s njenim utiskom.Nikako se ne slaze.A sumnjam da su i njoj doshli do ruke neki podatci o registraciji vozila kao uostalom shto nisu ni meni.Shodno tome ne mogu da diskutujem o tim podatcima vec samo o onom shto videh svojim ochima.
Ali nisu samo automobili u pitanju...Sad cesh ti meni prichati o gradjevinskoj mafiji ( shto je bez sumnje realnost ali je isto i ovde samo se drugachije zove, mnogo milozvuchnije) ali stoji fakat da se po Srbiji praktichno po svim gradovima zaista puno zida.Ja moje Lekino Brdo ne mogu da poznam i bez obzira na sve drago mi je zbog toga.Beograd je prepun sjajnih radnji i novih shoping centara s vrlo finom robom ( dakako vrlo skupom narochito za tamoshnjeg prosechnog choveka).Veruj mi da mi ovde za shta god se uhvatimo je Made in China i chak i kad nosi zvuchne marke vrlo je slabog kvaliteta.Opet mi drago za Beograd.Ne bih da pominjen restorane i kafice kojih je sad bezbroj i na vrlo su zavidnom nivou (chak i usluga jer ovde te poslove radi studentarija uglavnom).Samouslugu kakva je otvorena u LAZAREVCU u ovom mom gradu ne mozesh da nadjesh...(u Beogradu nisam ni ishla u one velike vec u oblizni Maxi koji i ako je mali dosta je dobro opremljen).Dobar broj mojih prijatelja je renovirao svoje stanove al bash ono kvalitetno...svetski.Itd...ja sam videla te stvari. Videla sam ja i drugo.Na primer da nas kumovi nisu mogli pozvati na vecheru jer je kuma ostala bez posla a kum u penziji a deca studenti pa ljudi nemaju.Drugi pak kumovi vec decenijama bez posla oboje pa zive od para koje su dobili prodajom roditeljskih stanova i imanja.Nisam slepa...ali generalno gledano meni izgleda bolje. Mada kad pitash mog brata danas on kaze " Nikad nije bilo gore" (njemu, dodajem ja...).To su utisci i ne pretendujem da su neprikosnovena istina...

Paramecijum

Quote from: SusFerox on November 27, 2009, 09:50:07 AM
Kao turistu, ono što me je zapanjilo na ulasku u Beograd (2004.g.) jest cigansko naselje ispod mosta, na novobeogradskoj strani. Izgleda... zastrašujuće.

A sad izgleda ovako:

Tu će biti hoteli, šetališta, kockarnice...
Stari izgled za nostalgičare: http://www.paramecijum.com/diskusije/viewtopic.php?t=88

miskop

Ti si Vizivoje zadzabe onomad bio izdajnik.
Zato je sada sve po Srbiji ruzno.
Uspeo si jedino (ti i tebi slicni) da odzipavite dedu i njemu slicne.

Da mu kojim slucajem upadnes u garazu, ti bi znao da je Srbija napravila
OGROMAN korak napred...

vbo man

E hvala milom Bogu da ih sklonishe.Nadam se da su im obezbedili bolje uslove zivota nego oni u Americi svojim shatorashima.Da izvinete ni jedan WC da im stave nego se ljudi pate da treche do pumpe.O tushiranju nema govora.Oni koji imaju josh neku kintu uplate teretanu pa se tamo muchenici operu.A ljudi ni luk jeli ni luk mirisali...samo ostali bez posla a drugoga nema.Ovima "nashima" sve ce biti bolje od ovog uzasa koji su imali ovde.Jedino ako im ne odgovara lokacija, haha.Znash kako kazu ovde najvaznije su tri stvari kod real estate-a : lokacija , lokacija i lokacija...
E meni danas bash dosadno pa se primila da pishem.

SusFerox

Quote from: Paramecijum on November 27, 2009, 11:20:34 AM
Quote from: SusFerox on November 27, 2009, 09:50:07 AM
Kao turistu, ono što me je zapanjilo na ulasku u Beograd (2004.g.) jest cigansko naselje ispod mosta, na novobeogradskoj strani. Izgleda... zastrašujuće.

(...)

Tu će biti hoteli, šetališta, kockarnice...
Stari izgled za nostalgičare: http://www.paramecijum.com/diskusije/viewtopic.php?t=88

Ufff, svaka čast! Baš mi je drago da se to riješilo...

BTW, kod nas su Kozari bok i Kozari put poznati po zanimljivim stanovnicima. Uostalom, eto i sličice našeg vrlog gradonačelnika Milana (Tali)Bandića aka Milana Bandi(ti)ća: http://www.imagesforme.com/out.php/i615407_Bondic2.jpg u šetnji jednim od Kozari puteva...

Kandidir'o se za predsjednika... :bljuv

SF
SF

vbo man

Da josh da dodam Gazela je u groznom stanju ali koliko me muz obavestio chitajuci okolo spremaju se da je srede.To mora ljudi.Prvi utisak je najvazniji a kad dolazish od aerodroma to mu dodje kao jedan od prvih utisaka. I jeste u pravu je onaj ko reche : saobracaj u Beogradu je totalni haos.Ja ne znam kako vi ljudi vozite.To je takav stres...Ne znam shta tu moze uopshte da se uradi imajuci u vidu zadatu shirinu ulica.Ono sa placanjem parkinga preko SMS vam je jako dobro.Mi ovde josh nismo dotle stigli, haha.Ali parkiranje je misterija u Beogradu.Koliko shvatam broj vozila se drastichno povecao...

tarana

spremaju se dakako..k'o što se spremaju i pančevački most da oprave.
jab isto teo da preuredim kuću, promenim oluke, kompjutor, kupim traktor, skoknem par mesci na odmor - al' neće da može sve odjednom.

vbo man

Da ovo ispod Gazele bilo je najgore zimi kad oni muchenici dole zapale svo ono djubre koje su naneli da bi se ogrejali a onaj uzasan smrad i dim se podigne pravo na Gazelu pa pravo tebi u auto.
S druge strane moram da pohvalim Beogradski aerodrom.Jeste mali al je taman fino i primereno uredjen.Onaj Hitrou u Londonu ko zeleznichka stanica i to ne Beogradska vec pribogu negde u Aziji ili Africi.Bruka!Frankfurtski je sredjen pre nekog vremena al je brate odvratno nefunkcionalan i rasut na sve strane.Ovaj put smo ishli preko Abu Dabija i on je relativno mali ali skroz (malo i preterano) glamurozan.
Apropo sigurnosti dece...Unuka mi se prvi put za 8 godina u Srbiji igrala sama na ulici sa drugom decom bez da je neko nadgleda.

iDemo

Quote from: tarana on November 27, 2009, 11:50:07 AM
spremaju se dakako..k'o što se spremaju i pančevački most da oprave.
jab isto teo da preuredim kuću, promenim oluke, kompjutor, kupim traktor, skoknem par mesci na odmor - al' neće da može sve odjednom.
Kako si krenuo po spisku samo sam cekao deo sa "a Sosu da zamenim za dve od po dvaes godina"...

tarana

Quote from: vbo man on November 27, 2009, 11:53:04 AM
Da ovo ispod Gazele bilo je najgore zimi kad oni muchenici dole zapale svo ono djubre koje su naneli da bi se ogrejali a onaj uzasan smrad i dim se podigne pravo na Gazelu pa pravo tebi u auto.
S druge strane moram da pohvalim Beogradski aerodrom.Jeste mali al je taman fino i primereno uredjen.Onaj Hitrou u Londonu ko zeleznichka stanica i to ne Beogradska vec pribogu negde u Aziji ili Africi.Bruka!Frankfurtski je sredjen pre nekog vremena al je brate odvratno nefunkcionalan i rasut na sve strane.Ovaj put smo ishli preko Abu Dabija i on je relativno mali ali skroz (malo i preterano) glamurozan.
Apropo sigurnosti dece...Unuka mi se prvi put za 8 godina u Srbiji igrala sama na ulici sa drugom decom bez da je neko nadgleda.

kad vidim šta tebe sikira, malo ti zavidim...

vbo man

E bilo bi dobro da me (samo) ovo sIkira (htedoh da stavim smajlica pa ne znam koga bih...haha i to treba vezbati).Omatorilo se brate pa se nema nerava ni za sIkiraciju.Hvala Bogu nemam egzistencijalnih problema ( josh al videcemo shta ce da se izdogadja s ovom krizom) ali moj Tarana nemam vishe ni materijalnih zelja uopshte ( imam prechih potreba).Da dobijem 10 milliona dolara na loto nisam sigurna dal bih se nasmejala...Uvek ti zivot neshto smesti, tako " nemoj da brigash, brigash, zivot se stara..."

D(z)avid

Quote from: SusFerox on November 27, 2009, 11:38:00 AM

Da, pitanje je jedino na koji su nacin rijesili, tj. kako su se rijesili tih Cigana (da kazem, u ovoj slucaju, i ljudi?)??
Nadam se sao da i danas imaju bar karton nad glavom, kaosto su ga tada imali...

P.S. Pogledajte obavezno onaj gore "The Corporation"-dokumentarac...

taki

Quote from: Wiz on November 27, 2009, 10:19:30 AM
@Taki

Šta sam slagao? Ti si ta koja laže već 10 godina o meni. Čak i ta privatna prepiska koju si bez moje dozvole postirala bila je krpačena i editovana. Kad sam zatražio od tebe dozvolu da objavim kompletan log ti si to odbila. I ja sam lažljivac i manipulator? Ajde! Ko je postirao po forumima da se ja lažno predstavljam kao novinar i da nikad u životu nisam uradio intervju s nekim? I to istina? Ajde!

Gledaj, opet sve prilagodjavas svojoj istini te je krajnje izlisno da ti odgovaram jer tome kraja nema. Bez obzira na to kakav si ti i sta si ti, evo deset godina kasnije ja imam potrebu da ti se izvinim za to postiranje zaista krpacene prepiske jer sta god mi je bio motiv nije tako trebalo. Bila je krpacena izkljucivo zato sto sam postirala delove koji su se odnosili na temu o kojoj se pricalo, a ne zato sto sam htela nesto drugo da postignem, ali to ne cini stvar nimalo lepsom. Eto, toliko od mene, a ti nastavi kako hoces.

SusFerox

Quote from: D(z)avid on November 27, 2009, 12:57:46 PM
Quote from: SusFerox on November 27, 2009, 11:38:00 AM

Da, pitanje je jedino na koji su nacin rijesili, tj. kako su se rijesili tih Cigana (da kazem, u ovoj slucaju, i ljudi?)??
Nadam se sao da i danas imaju bar karton nad glavom, kaosto su ga tada imali...

P.S. Pogledajte obavezno onaj gore "The Corporation"-dokumentarac...

To je uvijek pitanje... No, ne treba smetnuti s uma, takvo naselje je potencijalno leglo zaraze, ne potpada pod urbanističke planove i pruža lošu sliku grada putniku namjerniku.
SF

Tromotorac

Quote from: tarana on November 27, 2009, 08:45:53 AM
psihologija je čudo.
tipičan srbin A, u razgovoru sa srbinom B, pljuvo bi po srbiji iz petinih žila.
isti srbin A, u slučaju verbalnog napada na srbiju, bilo koga ko ne živi ovde, dizao bi istu u nebesa.
dođe mu ko priča o familiji.

Eto, naveo si slican primer. Radi se o internoj nasuprot ekstrne komunikacije; content, symbolism & mores koji vaze unutar grupe, nisu isti u komunikaciji sa drugima koji nisu clanovi te iste grupe. Razgovor o Srbiji ce biti drugaciji sa nekim iz inostranstva, nego li sa komsijom; drugi primer, crnci mogu medjusobno da se nazivaju pogrdnim imenom, nazove li ih tako belac, nastane medjunarodni sukob.
The bums will always loose.

Jelence

Quote from: Paramecijum on November 27, 2009, 07:54:09 AM
Deca u Srbiji se mirno igraju po parkovima i ulicama. Koliko to vredi?

Puno.
Moj sin se igrao na ulici od kako smo se preselili u Syd. Odlazio je kod drugara u kucu bez najave telefonom i pravo sa ulice (kao sto smo i mi nekada). I ispred i iza kuce smo imali travnjak gde su se deca iz komsiluka sponatno okupljala. Sada, kada je malo porastao, pocinje da mi prica gde su sve isli i sta su sve radili, kako su ulazili u garaze u zgradama, zavlacili se po budzacima. Dobro je da ovo nisam znala jer ne bih imala mira.

Takodje je isao sam u skolu od 8/9-te godine. Ujutru bi se kao pilici skupljali i isli prema skoli, a popodne bi se vracali. Zute majice i zelene pantalone (uniforma), bas su bili kao pilici. Imao je samo jednom da predje put na putu do skole, u odlasku bi isao sa drugarima a u povratku bi bio dezurni ucitelj koji zaustavlja saobracaj povremeno da deca predju put.

Sada kao srednjoskolac opet ide sam u skolu. Putovao je autobusom dok se nismo preselili, a sada pesaci. Ima jedno kilometar ipo i sad posto je kraj skolske godine sve manje ima domaceg pa na povratku kuci usput svraca kod drugara i igraju se do vecere.

Priceless, sto bi kazli.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

amans

Quote from: Paramecijum on November 27, 2009, 12:29:11 AM
Sedamdesete su bile vreme poplava (ovo se odnosi na okolinu Dunava, ne na ostatak Srbije), a 1982. godine je krenulo sušno-topilije vreme;

najkriticnije stanje sa Dunavom je bilo 1965. godine
We're lost, but we're making good time.

amans

Quote from: Paramecijum on November 27, 2009, 07:46:43 AM
Evropa ima sumanut višak radne snage i sada su ljudi prinuđeni da rade za mnogo manje para nego pre 10-15 godina. Hajde da izuzmemo programere, doktore, inženjere... to su ipak promili populacije; običan radni čovek živi sve teže, a novim generacijama se smeši smanjivanje socijalnih ugođaja i još teže do svega. Tu mislim na Nemačku, Francusku, Italiju i južno od te linije. Italija i Francuska su preplavljene siromašnima iz Rumunije i Bugarske koji su spremni da za siću odrađuju poslove. Priča mi ortak iz Francuske da tamo retko zapošljavaju programere iz npr. Rumunije, nego ga dovode na 30 dana probnog rada i tako po deset puta, sa pauzama od po nedelju-dve; na taj način izbegavaju da im se useli sa brojnom prodicom, a pošto ga kao stalno proveravaju, čovek je prinuđen da se nenormalno trudi i bude natprosečno efikasan.
Lagodan život može da ima samo 10% ljudi u nekoj sredini, to je lepo objasnio još Aristotel u svojoj Državi. Ništa se nije promenilo; tada su bili potrebni robovi, danas je to jeftina radna snaga i kraj priče. Da ne pominjem izmeštanje fabrika u Treći svet.

Eks-Yu države ne kapiraju da je Jugoslavija rasparčana da bi Zapad zaradio, ne da bi nama bilo bolje. I to što je u jednom trenutku nekome bolje, samo je zbog toga što nekome odgovara da npr. ulaže u Hrvatsku a obara Srbiju da bi Srbima pokazao kakav je model Zapadu prihvatljiv; nije to nikakva zavera, jednostavno, niko neće dati lovu neposlušnima i problematičnima. Srbi u Bosni neće da prihvate odstupanje od Dejtona i ta tvrdoglavost će ih mnogo koštati. Srpske enklave (osim donekle Banjaluke) su u potpunom beznađu; nema ničega, posla, para... jednostavno ničega... živi se ispod granice egzistencije i to će tako ostati dogod Srbi budu insistirali na nekim principima. Ne kažem da treba prihvatiti, ali onda ne treba ni očekivati pomoć osim baš humanitarne.
Zato sam vrlo osetljiv na lupetanja da Hrvatska napreduje a Srbija propada... to su naprosto privremene dirigovane okolnosti i ko to nije u stanju da vidi, bolje da ćuti. Primorje je civilizovano jer uzima pare od turista, ali recimo Slavonija. Osijek. Nedavno sam proveo 3-4 sata u pregrađu Osjeka tražeći neku adresu i raspitujući se, pa su me šetali tamo-vamo jer je u pitanju bila lokacija sa srpskim življem. Svi su kao ljubazni ali odmah shvate ko sam i šta tražim i uopšte nisam mogao da dobijem pravu informaciju. Da ne beše navođenja mobilnim po nebeskim koordinatama, pitanje je šta bi se tu sve desilo u nadolazećoj noći. Mržnja koja se oseća na svakom koraku, mržnja koja kaplje sa svakog hrvatskog krova... a popreko pogledi u muslimanskim delovima bosne. Sve to može da plane za sekund. Pare i interes su ono što će možda da spreče sukobe u budućnosti, ali niko neće zauvek da ubacuje pare u nas da se ne bismo klali. I Jugoslavija je funkcionisala neko vreme super. Dok je odgovaralo Zapadu da bude uporište protiv Istočnog bloka.
I onda ti dođe neko ko živi 10000 km odavde i prošeta se u dve ulice po Hrvatskoj i dve ulice po Beogradu i nađe da priča kako je ovde propast a tamo blagostanje. Naravno da ćemo da se svađamo.

bravo Para.

Ja sam bila ovog leta u Istri--na nasem [sic] moru po prvi put posle dvadeset i kusur godina. Nastranu sto me je miris mora i cetinara raspametio.....blahblahblah...Ono sto me je iznenadilo, moram priznati, je bilo koliko su ljudi, konkretno u Puli, istroseni, slomljeni, izradjeni. Zivalj u Novom Sadu i Beogradu mi nikad nije tako izgledao,  nikad. Ne znam, nisam to tamo ocekivala.
Vozac autobusa (Trst-Rijeka), bivsi profesor necega iz Bosne, je pricao o totalnom raspadu sistema, zabrinut za svoje dve skoro odrasle cerke. U totalnom beznadju. Kao da sam slusala svoje novosadske prijatelje....

A sa ove strane bare, radnicka klasa (crno/belo/zuta) i dalje je daleko od raja. I udaljava se, polako, sigurno, temeljno.

iDemo

Quote from: amans on November 27, 2009, 03:38:42 PMOno sto me je iznenadilo, moram priznati, je bilo koliko su ljudi, konkretno u Puli, istroseni, slomljeni, izradjeni. Zivalj u Novom Sadu i Beogradu mi nikad nije tako izgledao,  nikad. Ne znam, nisam to tamo ocekivala.
Vozac autobusa (Trst-Rijeka), bivsi profesor necega iz Bosne, je pricao o totalnom raspadu sistema, zabrinut za svoje dve skoro odrasle cerke. U totalnom beznadju. Kao da sam slusala svoje novosadske prijatelje....

A sa ove strane bare, radnicka klasa (crno/belo/zuta) i dalje je daleko od raja. I udaljava se, polako, sigurno, temeljno.

Pa to smo znali i ranije. Ono gde se (ne) vidi napredak je 'hrvatska strojnica o hrvatskom ramenu' a sve ostalo ionako nije od zivotnog znacaja. Bice bolje...

amans

Evo upustih se u diskusiju...

music to my ears  8)

amans

ja bih rekla da je "rusalja" neka alternativna varijanta "rusalke" tj. "vile" (rimuje se sa "haljina od svile)

amans

Quote from: iDemo on November 27, 2009, 03:42:12 PM
Pa to smo znali i ranije. Ono gde se (ne) vidi napredak je 'hrvatska strojnica o hrvatskom ramenu' a sve ostalo ionako nije od zivotnog znacaja. Bice bolje...

turizam je kriv za sve...mislila sam da je bar na moru bolje... to im je uvek bila velika uzdanica...a prodaju Brione za dzabe... sumasshedshiji

amans na Brionima 8) 8) 8) ;D

Wiz

Quote from: amans on November 27, 2009, 03:47:35 PM
ja bih rekla da je "rusalja" neka alternativna varijanta "rusalke" tj. "vile" (rimuje se sa "haljina od svile)

Nije, nema veze sa rusalkama. ::) Nije čudo što ti to ne znaš, toga nikad nije bilo u Vojvodini. Rusalje su fenomen Istočne Srbije.

Quote from: miskop on November 27, 2009, 11:25:25 AM
Ti si Vizivoje zadzabe onomad bio izdajnik.
Zato je sada sve po Srbiji ruzno.
Uspeo si jedino (ti i tebi slicni) da odzipavite dedu i njemu slicne.

Sve si pobrk'o. Ja ne da sam bio izdajnik, ja sam još uvek izdajnik.

A Deda... Pa on je sad tvoj, slobovista. Rehabilitov'o sve Slobine, Dačić kaže: "Što ste nas uopšte skidali kad sad vodite našu politiku?" Eno, Deda & co. su sad dočekali onog Brežnjeva kao Bog da im je sišao. Valjda bi samo povampirenog Slobu dočekali sa više majmunisanja.

@VBO

Odgovoriću, ali ne mogu ukratko, a sad nemam vremena za opširnije.

Pijanista

QuotePijanista tvrdi da su rezultati na PISA testu u Srbiji super, ali sam ja ružan, glup, propao & ne vole me žene

Citiraj me.

Wiz

Veliki si ti dečko pa znaš dobro da je ono gore bio sarkazam, a citat na koji se odnosi umećeš i sam da nađeš.

Pijanista

Ja to nisam napisao, mada se velikim delom slazem sa tim.
Ajd zdravo sad, sve najbolje.

P.S. Rezultati PISA testa su stvarno jadni.

Deda

Pijanista

Deda

Quote from: Pijanista on November 27, 2009, 11:08:00 PM
O boze.....

U pravu si...  ???
Podrumaš ostaje podrumaš, a dežurni ludak odrađuje svoje. 

Pijanista

Bog je intervenisao  ;)
Missim stvaaaaaaarno, dajte ljudi, pa sve je ovo (net) samo zezanje.

Jelence

Quote from: Pijanista on November 27, 2009, 11:17:25 PM
Bog je intervenisao  ;)
Missim stvaaaaaaarno, dajte ljudi, pa sve je ovo (net) samo zezanje.

Taman tako.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

neprijateljska emigracija

Quote from: iDemo on November 27, 2009, 03:42:12 PM

Da, to je neophodna faza u projektu "hrvatska novcarka u njemackom dzepu".
sweetness, sweetness I was only joking
when I said by rights you should be bludgeoned in your bed

neprijateljska emigracija

E stvarno, a zasto Srbija nije odmakla dalje od ovog nivoa na kome je?

Jel' NATO kriv sto je recimo, NIS prodan upola cijene, u uz to napravio i 8B RSD manjka u oblasti u kojoj ima monopol?

Ili sto npr, kad predjes madjarsku granicu, a tamo seoska dvorista uredjena, cvijece na svakom prozoru, sve kuce fasadirane, a odmah preko, sa juzne strane granice dvorista puna krsa, zarasla u travu, i sl. ( da ne ulazimo u poredjenja GNP per capita i sl, jer je tek tamo "duznicka ekonomija" na snazi).

Zapaljeni kontejneri sa smecem po Pancevu? Eto, par random pitanja.

Jel' moze neko to da objasni? Ako i skoro deset godina nakon "demokratskih promjena" ne mozemo bolje onda u kurac.

BTW, ko misli da se sa Slovenijom ne treba mjeriti, neka mi kaze sa kime bi trebali.  ( A to da smo (JNA) ih  '91 trebali zgaziti, to stoji).

sweetness, sweetness I was only joking
when I said by rights you should be bludgeoned in your bed

vbo man

Nisam bila u Hrvatskoj niti u bilo kojoj ex-YU republici i ne mislim da cu ici ali stvarno ne vidim potrebe za tim takvim poredjenjima.Pa ni Nemachka , Francuska ili Engleska nisu iste po mnogo chemu (premda ima slichnosti).Hrvatska ima to lepo more i neka im ga nek naprave najbolje shto umeju od njega...Madjarska nema more (zbog chega smo ih uvek zalili, haha) a nema bash ni nekog veceg ekonomskog potencijala koliko razumem...Srbija ima...pored shljiva i svinja i poneshto turistichkog potencijala i najbrojniji narod od svih ex-YU republika i interesantna je bar kao trzishte (svega i svachega)...Svi zajedno imamo DUGOVE.
Svi smo mi mali igrachi i sluzimo uglavnom za potkusurivanje velikih.
Evo i Australija je na aukciji ...pitanje samo ko da vishe...USA ili Kina...ni bez jednih a ni bez drugih nama ovde nema zivota.Menjaju se vlade (zabava za narodne mase)  al nishta se drugo ne menja...ni ovde ni u USA a niti bilo gde...