News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Oktobarski salon

Started by alan ford, November 25, 2009, 02:21:17 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

neprijateljska emigracija

Quote from: Wiz on November 29, 2009, 05:12:30 AM
@emigracija

Koliko je uzeto kredita? Kolika je lova od privatizacije? Nemoj samo da računaš 1.5 za Telenor, uzmi koliko puta je bilo po 100 preduzeća za 100x manje pare. Pa donacije. 2000. je dug Srbije (ne samo državni, ukupan) bio oko 10 milijardi US$, sad je skoro 31 milijarda US$.

Ma nema sanse da je i upola od toga. Kakve crne donacije, ko jos kome poklanja silne milijarde? Pa skupe "donatorsku konferenciju" za Avganistan i ovi naobecavaju 12B evra, kad tamo dvije godine kasnije uplaceno svega dvije-tri.

Uostalom, par krupnijih ( i koliko-toliko postenih) privatizacija ( Hemofarm, par onih pivara) se ipak odlilo i prema sitnim akcionarima, tako da bas nije sve drzava razjebala. A cak ni Hemofarm nije prodan za vise od 420 miliona evra.

I da te sad ne hvatam na trivijalnosti, ali 100 puta manje od $1.5B pa pomnozeno sa 100 je $1.5B. :-)

Ali, slazem se da je ovo bila decenija koju su pojeli skakavci glede Srbije, i da je to trebalo mnogo bolje i mnogo vise, takodje se slazem da je kajmak skinut tamo gdje treba, ali samo sumnjam da su tolike pare u pitanju.

Posto svake godine idem u Srbiju od 2000. mislim da imam, kakav-takav realan uvid i slazem se da je to sve vrlo klimavo. Na kraju krajeva, da imalo valja, nebi prosjek plata bio 300 evra. A pitanje je koliko je to naduvano s obzirom na davanja u drzavnoj upravi.

Ne treba covjek biti autonomaski ostrascen zilot kao Hate, pa to primjetiti.
sweetness, sweetness I was only joking
when I said by rights you should be bludgeoned in your bed

Wiz

@Hate

Zaboravljaš da je Sloba Sloboda razdelio stanove za 10 maraka. Nije malo onih koji su se domogli nekoliko stanova, prodali nekom "ratniku" i najednom završili sa deviznom lovom u džepu kakvu nisu mogli ni da zamisle. Za Slobinog vakta je cvetala siva ekonomija. Naravno, nafatirali su se tajkuni, ali je taj oklošareni svet nešto muvao i švercovao, prodavao na kutijama i buvljacima, valjao benzin u flašama... I u tim ratovima se pljačkalo i pljačkalo, prelivalo se to posle po Srbiji. Sad su sve te rupe zapušene. Koji će qrac nekome podelitii Deda i Tadić? Štranjku da se obesi?

Hate mail

Taj pokloshareni puk ce svemu i pristupit - klosharski. Uzet ce od komsije. Uselit ce se bespravno u neciji stan. Ukrast ce UNIOR-ov alat iz firme. Skinut ce ptt vodove pored tracnica ili ce ukrast prometne znake sa ceste. Strajkovat ce ali samo dok na racun (samo) njegove tvrtke ne legnu svjeze odstampane pare. Ili bar obecanje o tome. By the way, puk u Leskovcu, Kursumliji, Pirotu, Vranju itd. vec 10 godina de facto umire od gladi ili se iseljava na sjever. Citava sela su napustena. Nisam cuo da je netko u SANUgradu mrdnuo kurcem oko toga. Ocekujes vidjeti francusku revoluciju sa takovim materijalom? HA!
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Wiz

Pa hoće, da, sve će to da se radi... Ja se slažem. Ali, zar zaista misliš da tome nema granice? Iseliće se na sever? Gde? U Austriju? Mađarsku? Pa u materinu, nek cela Srbija ode na sever, nek u Subotici bude 7 milona ljudi. I šta dalje? Za Slobinog vakta nije svaki dan neko sam sebi sekao prst. Šta misliš, taj što seče prste, šta će Deki da odseče kad ga do'vati? A Tadiću?

Hate mail

A ne: uglavnom sjele u SANUgrad. Sposobniji i preko Dunava i Save, u centralnu Europu.

Wiz

Ma dobro, nek svi dođu u SANUqrac, ali šta ćemo sa onima koji seku prste? Misliš da će doveka samo sami sebe seći? Ja ne mislim.

Hate mail

Dok god Kostunica i Zlocinacko Udruzenje et al mogu kad oce skupit 100 tisuca, povuc policiju i poslat ove skupljene da zapale 2-3 ambasade jer su one krive sto ovima cure sline na iscepano, 20 godina staro odelo ja se ne bih zabrinjavao. Zaboravljas da je gro najsposobnijih medju vama vec vani. Van jednadzbe. Ne mozes ocekivat od relativno nesposobnih da nesto oposle. Sto bi rekao moj otac: "Ostala samo patoka". Panem et circences, at best. Again.  ;D

Wiz

Ma daj, nemoj da si naivan... Ti što pale embahade, to su tzv. navijači, u stvari sitni narkodileri koje kontroliše Udba. Nije valjda da veruješ da je iko ko nije deo sistema išao da pali embehade? Oni koje ne kontroliše Udba imali su pametnijeg posla od paljenja ambasada - krali patike!

Hate mail

Ja ne znam kaj vi mislite kad velite ili ocekujete ne znam kakove "socijalne nemire" u tzv. Srbiji. Tzv. Srbija je jedno posve necovecno, nesolidarno drustvo lopova i bezveznjaka. Plus nema brodogradilista (osim ono malo u Pancevu a i to je samo remont; a i to je samo do daljnjega Srbija...) a o Svetom Ocu vec necemo niti govorit...

vbo man

Sve to (valjda) stoji shto kazete ali Helllouuu jel bre vi vidite shta se deshava u USA i ostalim provincijama Rimskim.Za chije babe zdravlje ginu ovi momci po Iraqu i Avganistanu a onaj pijani mamlaz u Engleskoj ne moze ni ime da im izspeluje? Daju im ( toboznje) pochasti a familijama djoku.
Pokrashe bre trilione dolara...bankrotiraju drzave i gradovi ( chak i daleki im i voljeni Dubai) ljudi zive pod shatorima bez sanitarija...Ma shta vi ljudi ochekujete u Srbiji...chudo?
Ja ne vidim nikakvu revoluciju ni tamo ni ovamo...sve je to zombirano i utrnuto...nema od toga nishta.
The light at the end of the tunnel is the train.

Wiz

Quote from: Hate mail on November 29, 2009, 05:53:03 AM
Ja ne znam kaj vi mislite kad velite ili ocekujete ne znam kakove "socijalne nemire" u tzv. Srbiji.

Ja ne očekijem nikakve "socijalne nemire" nego neartikulisano nasilje. Trebaju ti patike, tresneš izlog i uzmeš patike. Nadrkan si na Partiju, tresneš Dedu ili tako nekog. Srbija ulazi u fuckin' prirodno stanje.

iDemo

Quote from: vbo man on November 29, 2009, 05:54:39 AM
Za chije babe zdravlje ginu ovi momci po Iraqu i Avganistanu a onaj pijani mamlaz u Engleskoj ne moze ni ime da im izspeluje? Daju im ( toboznje) pochasti a familijama djoku.
Momci rade za pare. Pera poshtar, Djura djubretar, Zoran krade patike, Mica tajkun, Djole ima tezgu a Dzoni & Dzimi rade u vojsKi a posto je vojska (po zakonu i uz dozvolu kongresa) poslata i finansiraTa da ratuje tamo - oni ratuju. Dok ih ne zakaci toplo ili hladno jer nemaju - kao ekipa sa druge strane - zapis od hodze sa 'mene nece ni toplo ni hladno'.

Bio je super clanak pre par nedelja/meseci na temu kako se mornarica muci da izregrutuje dovoljno 'novaka' uz napomenu da cemo 'mozda biti i bolje ako se kriza produbi'. Hoce covek da kaze - 'sto gore to bolje' - jer se ljudi (osim psihipata i zalutalih) odlucuju za taj 'posao' tek kad svi drugi poslovi presushe...

Hate mail

Pa to je 1993. Sto je tu novo? Tko je, osim onih sto su odlazili bez razmisljanja, ucinio bilo sto oko toga 1993-stanja (pri tomu, oni koji su odlazili zapravo su bili iz bolje situiranih stratuma srbijanskoga drustva; oni izravno ugrozeni/ugrozeniji nisu se niti culi)? Nitko. Nitko osim, malo, NATO-a.

Wiz

Quote from: Hate mail on November 29, 2009, 06:01:43 AM
Pa to je 1993. Sto je tu novo?

Novo je to da je '93. Sloba bio dovoljno pametan da pusti milion ventila koji su ljudima omogućavali da prežive. Moj školski drug, ostao bez posla itd. Valjao neke eksere koje je dovlačio u džakovima iz Rusije. Sasvim pristojno živeo. A sad? Šta bi sad? Jedino da sebi seče prst.

E sad pazi Dedino ludilo (on je meni paradigma, jebe mi se za njega konkretno). Deda misli da ako negde zajebe mene, da me je zajebao. A ne kapira da ako ja dođem u situaciju da sečem prst, neću seći svoj prst – nego njegov.

Hate mail

Da, ali to ce bit samo jos jedna od onih standardno smijesnih vijesti iz tzv. Srbije koje mi kacimo po nasim virtualnim okupljalistima vec deceniju-dvije. Pace, sasvim sam siguran da ce te pustit iz pritvora da ti ne krepa prasica ili izgubit negdje cijeli slucaj itd. Ever seen Idiocracy?

Wiz

Pa sad ja ne znam hoće li tako biti... Mislim da će ovih što seku prste biti toliko da Deda i družina neće imati dovoljno prstiju za sečenje.

Ja sam se odavno zalagao za to da svako izabere svog predstavnika za batine. Zajebe te Telekom, Radujko je prvi na listi da ga izmlatiš. Ne možeš njega, onda sledećeg, pa tako naniže dok ne nađeš koga možeš. Baba sera, baba sera, bitno je da radi u Telekomu.

Isto za državu, nađeš svog predstavnika vladajuće partije koga ćeš da biješ kad god te država zajebe, a on posle nek' prenosi nezadovoljstvo višim instancama. Ne mogu da istučem Tadića, ima one padobrance? E pa Deda nema padobrance.

Hate mail

OK, zorno iscekujemo vijesti "Hronika"-tipa sa Wizom kao jednim od aktera.

A gle ove kraljeve (tako su radili i po Kninu ili Glini). I mean, you just know these perps are ending up in some refugee center south of the border one day. Sooner than they even know.

QuoteProstorije LSV-a ponovo na meti huligana

Uništene i table

Na meti zasad nepoznatih huligana, u noći između 22. i 23. novembra, ponovo su bile prostorije Gradskog odbora LSV-a. Ovog puta su odvaljene dve table s nazivom i stranačkim obeležjima, koje su se nalazile na ulaznim vratima.

– Bez obzira na to što smo Policijskoj upravi Pančevo prijavili svaki od šest prethodnih napada na naše prostorije i tražili od njenih pripadnika da neselektivno štite imovinu svih političkih stranaka i obezbede pojačan nadzor nad našim prostorijama, nije bilo nikakvog efekta.

Ovog puta je prevršena svaka mera, zbog čega ponovo zahtevamo od nadležnih organa da hitno pronađu i kazne one koji stoje iza demoliranja naših prostorija i demonstriranja političkog kukavičluka ugrožavanjem tuđe bezbednosti i sprovođenjem nasilja – izjavila je Marinika Čobanu, portparol Gradskog odbora LSV-a.

http://www.pancevac.eu/index.php?module=section&issue_id=253&id=2

Wiz

Quote from: Hate mail on November 29, 2009, 06:18:41 AM
OK, zorno iscekujemo vijesti "Hronika"-tipa sa Wizom kao jednim od aktera.

Ma ja sam suptilan... Recimo odštampam 1000 vizit karti sa Dedinom adresom, pa kad god naiđem na nekog gladnog, jadnog oli gnevnog, pošaljem ga Dedi. A on neka gleda šta će. ;D

Dovoljno da mu na vrata istovremeno zazvoni 100 "majstora" da mu poprave kišobran. Ima li Deda 100 kišobrana? ???

Hate mail

Evo sta tzv. Srbi rade:

Ukraden bakar iz porte

Zasad nepoznati lopovi u noći između 19. i 20. novembra iz dvorišta crkve u Omoljici ukrali su bakar koji je bio namenjen za rekonstrukciju crkvenog krova.

Ukradene su dve tone ovog metala, čime je pričinjena ogromna materijalna šteta.

iDemo

Quote from: Hate mail on November 29, 2009, 06:48:44 AM
Ukradene su dve tone ovog metala, čime je pričinjena ogromna materijalna šteta.
Kako ono kazu - igrala se deca??

Wiz

Quote from: Hate mail on November 29, 2009, 06:48:44 AM
Evo sta tzv. Srbi rade:

Nemoj tako, to mora da je ukrao onaj Pera Luković. A ako nije Pera, mora da je neko od "onih koji ga podržavaju". Srbi su jedan saboran, pravoslavan itd. narod, a zna se ko je ovde protiv crkve - Pera L. i "oni koji ga podržavaju". Pitaj Dedu, ako meni ne veruješ.

Hate mail

Dades im jedan prst ;D ode cijela ruka...

Wiz

Sa'će oni da srede Peru... Deda se ne hvali da nije on usamljen u svojim "mnjenjima" (a i kako bi mogao biti, ne dobija samo Deda direktive iz centrale). Isto to što je ovde natrtljao Deda još pre njega su napisali (poduprti parama iz budžeta) likovi iz NSPM (zapravo, Deda je bio umereniji od njih, nije tražio sudsku zabranu i zatvor, not yet), potom izvesna Mirjana Bobić Mojsilović u, gle čuda, Čika Miškovim "Novostima", a onda i izvesni "autor" u Đilas-Forcankinom "Pressu".

A zna se šta sledi kad te opale NSPM, Press i ostatak družine, slede neonacisti sa štanglama, manje više oni isti koji su palili embahade i ubili Brisa Tatona. Prema tome, nemojmo biti naivni, Deda zna da pridružujući se onima koji pozivaju na linč – poziva na linč.

Tako da... Grdno greše svi koji misle da sam ja tek tako ispljuvao ono govno na topiku o crkvi i e-novinama. Eto, kao, Wiz namćor i nevaspitan. Aha, kako da ne.

Hate mail

Sedim ja tako februara 2000. u firmi, radim tamo frei, malo blejuckam po onom prvom pribezistu (Novogate), cekam da mi stigne H1-B i gledam kako se Wiz, Boban/Danijela, Paramecijum i Deda isto ovako preganjaju kao sada. Da znas da si/ste mi prijatan flashback izazvali. Ja trenutacno cekam fingerprinting za drzavljanstvo U.S.A. a vi i dalje ista meta isto odstojanje.  ;D Keep up the good work.

Wiz

U, grešiš hate, grdno grešiš... Ja uopšte nisam isti čovek kao onda. Prvo, tada sam u internet smislu bio "dete predškolskog uzrasta". Drugo, tada nisam shvatao te razne seljoberske fore (sve vreme neko laže k'o pas, glumi finoću onako kako to samo seljoberi umeju - cile mile u beskonačnost, dok se ne iznerviraš, a onda kao "jao, strašno!"). Treće, u međuvremenu sam prošao nekoliko strašnih životnih kriza, od finansijskih do ljubavnih, tako da sam znatno zajebaniji nego onda.

Evo, to sa Taki... Ja onda nisam hteo da objavim log bez odobrenja, pokušavaš da budeš moralan sa ološem i ispadneš budala i grbav. Da sam sad u istoj situaciji objavio bih taj log u roku od 2 sekunde + bi je još 200x iznapušavao kurcem!

Hate mail

E za to/za taj angle ne znam (a bojim se i da pitam, tako se ne trudi). To mora da je bilo dok sam cekao da mi stigne zelena karta. ;D

Wiz

Ma nije to nikakav "angle"... U ono vreme sam krpačio USD stranu u FrontPage Expressu, sad bih mogao maltene ovaj forum da isprogramiram u Notepadu. Onda sam nekako bauljao kao neki mod i Sandman mi pomerao dupe (a koliko ga je tek Pari pomerao, to da ne pričam), u međuvremenu sam bio i global mod na jednom od najvećih foruma u Evropi i naučio da sa svakom vrstom budala efikasno izlazim na kraj. Onda su me Deda & co. prilično ozbiljno drkali u real life, a ja samo jaukao po Internetu. Sad kad bi me Deda drkao u real life reč na Internetu ne bih rekao, ali bi on u real life bio zgažen kao bubašvaba. Puno je vode proteklo Savom i Dunavom od onda, vaistinu.

Hate mail

Speaking of which: decembra te godine je zajedno sa Dunavom & Savom ispod mosta "protekao" i onaj muceni sudija Simeunovic sto nije hteo da ponistava neke izbore... ne, ne: sto nije hteo da izda nalog za hapsenje lidera DOS-a u septembru-ranom oktobru 2000. i sto je "sudio" slucajeve ubojstava Arkana, ministra odbrane Bulatovica, ministra tzv. unutarnjih dela Stojcica-Badze. Another flashback.

Wiz

Čoveka mi žao... A opet, nemoguće da on nije znao da je sudstvo u sVrbiji udbaška rabota, a kad je nešto udbaška rabota onda se znaju pravila igre. Štaviše, bez blagoslova Udbe nikad on ni postao sudija ne bi. Tako da, ne znam šta da ti kažem, da nije igrao u tom kolu...

Hate mail

Wiz

Ali ima tu i drugi aspekt... Na koju foru nešto da menjaš ako si sasvim izvan sistema? Mislim, šta, ako celo sudstvo prepustiš njihovim ljudima – pa oni to i hoće.

Tako da, kako god okreneš, gubiš. Mislim, ne možeš da živiš u Srbiji a da dobijaš, nemoguće. Ili nemaš položaj, ili nemaš prst. ;D

Hate mail

Pa missim kad su ubili onog jadnika sto je, po sluzbenoj duznosti, izradio i izdao (uz potvrdu) falsh tablice za onaj kamion sa peskom... ili onog Krijestorca outsidera koji je slucajno nesto video (ili samo mislio da je video) onda stvarno...

Hate mail

Wiz

Quote from: Hate mail on November 29, 2009, 08:45:41 AM
ili onog Krijestorca outsidera koji je slucajno nesto video (ili samo mislio da je video)

E, al pazi, njega niko ne spominje... Spominje ga, ali u fazonu "ubili su Kuja Kriještorca", otprilike kao da je najnormalnija stvar da taj Kriještorac bude ubijen. Kao da kažu "padala je kiša".

Hate mail

Da, da, nije se jos rodio srBski Zapruder...

Wiz

Ma... Zapruder... I ovde sad ima toliko sigurnosnih kamera posvuda da ti nikakav Zapruder ne treba, nema 3 kvadratna metra da nisu pokrivena. Tako da kad kažu da nekoga ne mogu da nađu ili da ne znaju šta je bilo - seru ko foke.

Hate mail

Or, may it be that the coolest stuff is only captured on 8-tracks... we'll never know (ko je ubio Anu Lind)...

AFord

Juce na Pescanikovom sajtu preko citavog ekrana cestitaju rodjendan Rasi (pogledaj pocetak topika).
Danas opet na Pescaniku izasao Rasin tekst. Pretpostavljam da je poruka nesto tipa kako je trulo u Americi/trula AMerika mada ne povezujem sve bas potpuno. Kako god, sa ovime je Pescanik definitivno presao sa one strane, na koju ne volim da zalazim zbog raznoraznih kretena koji zive svoje neke nenormalne fantazije i truju okolinu umesto da smrde u sebi.

Evo teksta:
"God bless America
Raša Todosijević, (koregirano) final corrections
Beograd, 04. 07. 2010.

Gospodin i gospođa Anderson se voze iznajmljenim drvenim čamcem po jednom pustom jezercetu. Jezero je obrubljeno svakojakim vodenim biljem koje je dobro zagazilo u plićak, zatim niskom travom a onda, četiri-pet koraka dalje, gotovo neprozirna hrastova šuma. Naokolo vlada praiskonska letnja tišina. Gospodin Anderson, Bob Anderson, lenjo poteže vesla, pogledom prati let usamljene ptice, i, lepe li sreće, on nigde ne žuri. Da se Robert pita on bi najradije da peca, da zabacuje varalicu sred ove umirujuće čarolije ali Mej prezire taj, kako ona obično ume da kaže, ,,dozlaboga dosadan sport". Njegova draga Mej sedi na pramcu. Mej u levoj ruci drži roze suncobran koji su usput kupili na benzinskoj pumpi a drugom rukom bajagi vesla kroz bistru vodu. Mej je malčice bucmasta ženica; ima izrazito svetlu put, velike zelene oči, gustu zlatkastu kosu i mogla bi biti privlačna, pa čak i lepa da nije onih tamno riđih i strogih mal' ne muških obrva koje je nasledila od nekog rutavog irskog pretka. Ako bi trebalo da se pogađa svako bi smesta ustvrdio da ona nema više od 45 godina mada stvari ipak stoje nešto drugačije, dosta drugačije. Roze suncobran njenoj pojavi daje zasenčeno topli crvenkasti ton i naspram zelene šumske tame Mej izgleda veoma ljupko.

Njena frizerka Kristina, koja je, udavši se za izvesnog Travisa, naprosto nestala iz njihovog kraja, često joj je zanovetala i prijateljski je ubeđivala da trimuje ili makar posvetli obrve. Mej nije htela ni da čuje za tako nešto. Travis se u frizerskom salonu predstavljao kao glavni doktor u veterinarskoj bolnici ali je Mej sumnjala u to njegovo prostačko hvaljekanje. On je njoj ličio na serijskog ubicu. Čak ni u najluđem snu niko ne bi mogao zamisliti da će se lepršava Kristina smrtno zacopati u tu mračnu spodobu besnog pogleda i vampirskih manira. Pljunuti grof Drakula.

Nekoliko meseci kasnije Kristina se iznenada pojavila živa, zdrava i lepša no ikad. Frizerkama je trijumfalno objavila da je postala udovica. Naglasila je da više neće morati da rinta niti da sluša baljezganja dupeglavih žena jer joj je njen Travis u nasledstvo ostavio kuću punu dragocenih stvari i poveći račun u banci. Eto, lakonski rečeno: Bože blagoslovi Ameriku!

Peščanik.net, 06.09.2010."