News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Osama Bin Laden

Started by Tromotorac, May 02, 2011, 03:24:31 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pijanista

Mara nema veze sa kokainom iz juzne Amerike. Odakle ti ideja da bi uvoz koke stao kad bi se iskorenila mara?
Ja stvarno ne znam kako bih resio problem droge, i secenje ruke i potpuna legalizacija imaju argumente za i protiv.

slawen

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Pijanista

Pa jebemu gajde, to ne znaci da treba rokati zemlju u kameno doba. Serem im se u ordenja i cinove ako su mislili da ce narod pesmom docekati americke oslobodioce i prestati da gaji gudru cim dobiju slobodne izbore. A Irak da ne pominjem, kakva gudra tamo i kakvi bakraci.

Tromotorac

Quote from: Pijanista on May 03, 2011, 08:49:08 PM
Mara nema veze sa kokainom iz juzne Amerike. Odakle ti ideja da bi uvoz koke stao kad bi se iskorenila mara?
Ja stvarno ne znam kako bih resio problem droge, i secenje ruke i potpuna legalizacija imaju argumente za i protiv.

Ima veze. Koriscenje lakse droge povlaci za sobom koriscenje tezih. Sto imas vise ljudi na marihuani, veci je broj pacijenata koji ce hteti nesto jace. Simple, human nature..
The bums will always loose.

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Tromotorac

Quote from: Pijanista on May 03, 2011, 08:53:56 PM
Pa jebemu gajde, to ne znaci da treba rokati zemlju u kameno doba. Serem im se u ordenja i cinove ako su mislili da ce narod pesmom docekati americke oslobodioce i prestati da gaji gudru cim dobiju slobodne izbore. A Irak da ne pominjem, kakva gudra tamo i kakvi bakraci.

Ko je ocekivao pesmu, osim left & east coast happy going lucky urban liberals?

Ivan_D

Ne znam za drogu, ali ja se ne kockam vec citava 2 meseca. Najduzi period apstinencije od 8 godine. Predhodni rekord je bio 10 dana i to sam imao nevidjenu krizu, a pre toga bih uspeo 2-3 dana maksimalno.
A bilo je dovoljno dati si zabranu kod prijatelja sa kaznom od 500K czk (oko 20K EUR) ako budem kockao. Naravno nije bilo koji prijatelj u pitanju vec jedan koji ima mehanizme da mi to i naplati u slucaju da se kockam.
Sad (makar za sada) nemam krizu, cak ni zelju da kockam, jer je rizik prevelik, a ovom coveku bih morao da dam 20K da me uhvati. I osecam se kao preporodjen.

Glede teme, castio sam sebe komentarima na B92 glede slika mrtvog bin Ladina. Srbi su stvarno super-glup narod. Ultra, ultra glup.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Pijanista

Nisu ocekivali pesmu, vec nekakve rezultate. A isti su cenim, izostali.

Holandija ima liberalnu gudra politiku, pa ipak teskih narkomana nema vise neko u ostalim zemljama stare EU.

Hate mail

Ivan_D

Ja bas mislio da sto je liberalnija upotreba i distribucija marihuane, manji je procenat zavislih na kokainu.

Je l' postoje neke zvanicno napravljene korelacije, Tromotorac, ili obojica ovde lupamo?
If you dine with the devil bring a long spoon.

Pijanista

Mislim da su Olandjani pravili istrazivanje, i da su zakljucili da im ova politika i nije tako losa, kao sto su se pribojavali.

Tromotorac

Ono je moj gut feeling o ljudskoj prirodi, nista vise od toga. Ali sam prilicno siguran da sam u pravu.

Pijanista

To je zato sto ogromna vecina heroinasha krene sa marom (pa otud argument da je mara kriva), ali isto tako ogromna vecina duvacha nikad ne proba heroin.

slawen

Само две речи: сузбијање и контрола.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Pijanista

Ala su ga suzbili (mislim ameri) svaka im cast.

After regularly producing 70% of the world's opium, Afghanistan decreased production to 74 tons per year under a ban by the Taliban in 2000, a move which cut production by 94 per cent. A year later, after American and British troops invaded Afghanistan, removed the Taliban and installed the interim government, the land under cultivation leapt back to 285 square miles (740 km2), with Afghanistan supplanting Burma to become the world's largest opium producer once more. Opium production in that country has increased rapidly since, reaching an all-time high in 2006. According to DEA statistics, Afghanistan's production of oven-dried opium increased to 1,278 tons in 2002, more than doubled by 2003, and nearly doubled again during 2004. In late 2004, the U.S. government estimated that 206,000 hectares were under poppy cultivation, 4.5% of the country's total cropland, and produced 4,200 metric tons of opium, 76% of the world's supply, yielding 60% of Afghanistan's gross domestic product

slawen

Quote from: Pijanista on May 03, 2011, 09:18:12 PM
with Afghanistan supplanting Burma to become the world's largest opium producer once more
Бурма беше Мијанмар? Тамо Мира Слобина постанула кадемиком?

Pijanista

Da ali nisam znao da je tamo akademik. Znam da je Kariq akademizirao u Ukrajini.

slawen

Stipu sad Ukrajinu.
Oni ne sade mak. I nisu (vishe) komunisticka diktatura. Samo ruska gubernija.
Nije problem sto ce neko da uzme grdne pare od droza, vec na shta ce da ih potrosi.

A to sa ponudom i neelasticnom traznjom ce ti objasni neki ekonomista bolje.

Hate mail

Pijanista

Kako ti se ne zavrti u glavi od tolikog okretanja.

Hate mail

Pa zavrti mi se pri kraju dana no me sva sreca Victor spakuje u auto i safely deliveruje podalje od sveta (commonly known as commoners)...

Pijanista

O, pa ti mu dodjes nesto kao royalty?

Hate mail

Ma ja sam samo punk u zelenoj vijetnamci iz 1974.

You talkin' to me?

Pijanista

To je sve OK, i Klinton je pusio travu (ali nije uvlacio)

Pijanista

AFord

nema sumnje da je svet bolje mesto bez bin Ladena. Prema poslednjim vestima izgleda da nije ni bio naoruzan te se mozda moze zakljuciti da je mogao da se i ziv uhvati da se imala volja. Mislim da je ipak prava stvar bila metak u celu to je nekako tacka na tu pricu. Sve ostalo bi se pretvorilo u saradu poput sudjenja milosevicu, seselju i slicnim zlikovcima u Hagu.

Uzgred, nemam ni malo sluha za ekipu koja se okupljala po trgovima, skandirala USA, USA kao na utakmicama...

E

Quote from: slawen on May 03, 2011, 08:28:44 PM
Мала Милица на ноши?
Био сам овде тада. Ениуан елс (except Mr. H.)?

Jelica Munitlak (27), šminker, Ksenija Banković (27), video-mikser, Darko Stoimenovski (25), tehničar u razmeni, Nebojša Stojanović (26), tehničar u masteru, Dragorad Dragojević (27), radnik obezbeđenja, Dragan Tasić (29), električar, Aleksandar Deletić (30), kamerman, Slaviša Stevanović (32), tehničar, Siniša Medić (32), dizajner programa, Ivan Stukalo (33), tehničar, Dejan Marković (39), radnik obezbeđenja, Milan Joksimović (47), radnik obezbeđenja, Branislav Jovanović (50), tehničar u masteru, Milovan Janković (59), precizni mehaničar, Tomislav Mitrović (61), režiser programa i Slobodan Jontić (54), monter

Hate mail

Now, that was an inside job.

Tromotorac

Quote from: AFord on May 03, 2011, 10:46:51 PM

Uzgred, nemam ni malo sluha za ekipu koja se okupljala po trgovima, skandirala USA, USA kao na utakmicama...

Ja licno nikad ne bih isao ni na kakva spontana a ni organizovana okupljanja, ali za one koji su se skupili u ponoc oko Ground Zero ili na Times Square imam razumevanja. Cut them some slack...

E

Quote from: Hate mail on May 03, 2011, 11:06:38 PM
Now, that was an inside job.

Znala sam da ce neko ovako nesto da prokomentarise, ali kad vec pominjes inside job i meni je palo na pamet u vise navrata i kad je u pitanju bilo bombardovanje Srbije , pa Iraka, pa svih ostalih misija kako je moguce da jedna takva sila nema coveka koji ce da uradi inside job.  Assassins su bili prisutni u politickim igrama vekovima. Zar nema smisla da se u 20 , 21 veku plati neko ko ce da zavrsi posao jednim metkom , nego treba da ginu i odud i odovud necija deca, braca, sestre. Mora da se dize citava jedna sila, da se salju vidljivi i "nevidljivi" avioni da malo poseju osiromaseni uranijum?

Hate mail

Ne znam za to ali res iudicata pro veritas accipitur: ergo, u tzv. Srbiji jedan covek robija za pogibije ovih tehnicara i sminkerki jer je znao, tj. znali su (i) oni koji su mu tako naredili, da su te veceri na spisku ciljeva (javio im neki Francuz ili bese Srbin-ljubavnik tog francuskog oficira, go figure) izmedju ostalog i postrojenja tzv. RTS-a a nije evakuisao te radnike. Otud (a ne odud) je taj slucaj inside job. Za ovo drugo ne znam, nemam informacija; plus niko ne robija...

E

Ok ako je znao i nije  evakuisao radnike  treba da robija, tu nema sta da se polemise, ali ja ne pricam o tome vec o cinjenici da je bombardovana medijska kuca. I oni koji su bombardovali su znali da ovi sto rade nisu evakuisani. Hoces da kazes da je to ok? E pa nije ok. Sorry ali nije.

Hate mail

There's an app for that.

Hate mail

Otkud ovi znaju da ce Milosevic nakon sto su mu, krajnje kulturno proigravsi onu dvojicu golupcica, diskretno javili da ce televizija da mu bude skrljana (pa su beogradske vlasti nagomilale vatrogasna vozila u parku iza coska), da odluci da ljude ne evakuise?

Da nije trebalo da ih sami isele odatle? Ono, da posalju (Israeli?) movers?...

Hate mail

Mada, dok se ne probudi slawen pa me pred svima upozori, da se preventvno (preemptively?) ogradim; missim res iudicata i srBska Iustitia kolokvijalno znana i kao Caeca (Ceca?)...

zagor te nej

Sto nije posejan uranijum po Belgiji, recimo, ili Kostariki? Actions have consequences.
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

zagor te nej

Neverovatno sta covek moze da procita na komentarima vesti ovih dana. Sem desetak posto talaca koji zive u toj nesrecnoj zemlji, a imaju mozak I obrazovanje, ostatak je u prosto katastrofalnom stanju nekulture, zapustenosti, elementarnog nepoznavanja sveta oko sebe, I onako glupachke samouverenosti.Strucnjaci za rusenje zgrada koji pisu "neznam" I "nemogu", istoricari kojima je istorija pocela prvog dana bombardovanja Srbije. Sve to jako malo veze ima sa elementarnim zajednickim vrednostima evropskih naroda, I blize je plemenima u Waziristanu nego recimo Nemcima ili Holandjanima.
Niels Bohr

Tromotorac

Pa Srbija je oduvek i bila deo bliskog istoka.

zagor te nej

Moze biti, ali sada je blizha plemenskim oblastima srednjeg istoka.
Niels Bohr

Tromotorac

Jel' se secas Arcibalda Rajsa i njegovog "Pocujte Srbi"? Srpska kultura nikad nije bila bitno drugacija od tog korumpiranog, burazersko-plemenskog, siledzijsko/gubitnickog i konspiracionog mentalita. Ako sada gravitiraju prema srednjem istoku, to je samo prirodan sled globalizacije bliskog istoka - u tom smeru se svi krecu, od Srbije, Turske, Egipta do Jemena.

E

Colbert je bolji  xrofl ( obavezno odgledati do kraja )
http://colbertreport.thecomedynetwork.ca/

Pijanista

nego, moze li netkoda mi objasni zasto je napadnut A-stan

OBL - nije tamo
Droza - Talibani je vec bili sjebali
DEmokracija, ljudska prava - Sta je sa Jemenom, SA, S KOrejom, Kuuuuubom...

E

Quote from: zagor te nej on May 04, 2011, 01:45:21 AM
Sto nije posejan uranijum po Belgiji, recimo, ili Kostariki? Actions have consequences.

Meni bacanje bombi sa osiromasenim uranijumom nikada nece biti opravdana akcija.

slawen

Обогаћенији и бољи је отишао обогаћенијима и бољима, а нама сиромашнима једва и овај осиромашени допаде... (припремам се за џоб интервју, па ми нешто ово паде на памет).

slawen

Quote from: E on May 03, 2011, 11:51:17 PM
meni je palo na pamet u vise navrata i kad je u pitanju bilo bombardovanje Srbije , pa Iraka, pa svih ostalih misija kako je moguce da jedna takva sila nema coveka koji ce da uradi inside job.  Assassins su bili prisutni u politickim igrama vekovima. Zar nema smisla da se u 20 , 21 veku plati neko ko ce da zavrsi posao jednim metkom , nego treba da ginu i odud i odovud necija deca, braca, sestre. Mora da se dize citava jedna sila, da se salju vidljivi i "nevidljivi" avioni da malo poseju osiromaseni uranijum?
Прво о доследности: да се сви посеремо на исту? Колико сам те ја пратио, убијање Осаме није О.К. бај ју, а било би да су одрадили Цобета и остале Садаме?
И следствено томе
Друго: кољективнаја распаљотка (руски израз за групни секс, видети под бајати вицеви) илити колективна одговорност - није тачно да такво што не постоји, само не треба миксинг фрогс и ....
Појединци одговарају за своје личне акције, које су предузели као појединци* - ентитети и сви њихови чланови за акције које појединци** изврше у оквиру реализације политике ентитета ком хотимице или силом прилика припадају.

*у процесу остваривања своје личне воље, своје личне одлуке, без обзира да ли је била примарно индукована или условљена
**то могу бити и неки други људи, дакле, а не они које погађају санкције

slawen

Сецкам ове поруке к'о прошлогодишњи лука за динстање, е да бих избегао постирање чаршафа који се по навици прескачу. Тежак је живот нас едукатора.

slawen

Грем, грева, гремо далше:
Све ово горе не значи да санкција усмерена на некога, било као појединца у оквиру његове субјективне одгоорности, било као члана колективитета, дакле не значи да санкција сме да буде незаконита.
Е, детс слипери слоп!

Jelence

Quote from: E
Jelica Munitlak (27), šminker, Ksenija Banković (27), video-mikser, Darko Stoimenovski (25), tehničar u razmeni, Nebojša Stojanović (26), tehničar u masteru, Dragorad Dragojević (27), radnik obezbeđenja, Dragan Tasić (29), električar, Aleksandar Deletić (30), kamerman, Slaviša Stevanović (32), tehničar, Siniša Medić (32), dizajner programa, Ivan Stukalo (33), tehničar, Dejan Marković (39), radnik obezbeđenja, Milan Joksimović (47), radnik obezbeđenja, Branislav Jovanović (50), tehničar u masteru, Milovan Janković (59), precizni mehaničar, Tomislav Mitrović (61), režiser programa i Slobodan Jontić (54), monter

Jebiga, ali ovih nema tri hiljade ko u WTC pa da se za neki kurac racunaju.
Americka zrtva je zrtva, a sve ostalo je relativno.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

slawen

А убило и ОВОГ несрећног мученика. Како их није срамота? Прво су га стотине њих ловили као дивљу звер, па везали, затворили у кавез, изложили психолошкој тортури у посебном поступку, на крају везали за кревет и убризгали му отров у вену....