News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Osama Bin Laden

Started by Tromotorac, May 02, 2011, 03:24:31 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jelence

Nego... Jel Obami Osami sudjeno? Koliko se secam bio je neki proces posle 9/11 kada su zakljucili da je on odgovoran. Da li je i presuda izrecena (posto je ocigledno bio kriv) ili sta je bila presuda?
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Tromotorac

Obami nije sudjeno, a nije ni Osami. Sta mislis da li bi dozvolili Eric Holderu da organizuje sudjenje Obami u NYC kao sto je probao sa KSM?
The bums will always loose.

Jelence

Evo ispravila sam bem ih dupe sta cu kad su im imena slicna.

Sve ostale slicnosti pa jos i ime.

slawen

Право на правично суђење у разумном року....
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Jelence

Cekaj, znaci NIJE osudjen?

slawen

... трпи изузетке.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Tromotorac

Malo li vam je cirkusa iz USA, pa jos bi i to?

zagor te nej

"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

slawen

slawen

Tromotorac

When presented with pictures of US soldiers abusing Iraqi prisoners at Abu Ghraib, the New York Times and other mainstream publications could not wait to print the pictures (and partake in the demonization of the American military) without regard to the risk posed to soldiers in the field.  In this case however, the White House is holding back on releasing the photographs of bin Laden claiming that the release could be inflammatory.

U cemu je razlika, osim u stanaru u WH?

AFord

Quote from: Jelence on May 04, 2011, 03:26:36 PM
BTW, lingo koji koriste u ovim izvestajima o OBL je strasan... Ljudi moji imate li vi usi? "Monster", "Mass murderer", bla bla bla.
Isto to su radili i mediji u Srbiji kada su hteli da satanizuju nekoga ili nesto. Ama u dlaku.

jelence a gde je ono da niko nije kriv dok mu se ne sudi, el tako?
Sto se hapsenja tice, jos jedan komentar pravo u sredu. Trebali su da ga uhapse, pa u Hag pa da mu daju da se sledecih godina zajebava sa pravosudjem na nacin na koji su to radili Sloba, seselj i njima slicni.

Vas je relativizacija svega potpuno onesposobila da razmisljate...

Pijanista

Quote from: Jelence on May 04, 2011, 06:39:13 PM
Cekaj, znaci NIJE osudjen?

Pustili su ga da se brani sa slobode. Imao je lose advokate.

Tromotorac

Hate mail

Mission accomplished!  :mrgreen: xrofl
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

tarana

Quote from: AFord on May 04, 2011, 07:11:43 PM
......

Newly-available DNA evidence has allowed the exoneration and release of more than 15 death row inmates since 1992 in the United States.

se mi to vracamo u praistoriju?
kriv je onaj za koga poglavica kaze da je kriv?

slawen

Одакле само стижу те идеје да је ово (била) ствар за суд?

Tromotorac

Quote from: slawen on May 04, 2011, 09:17:32 PM
Одакле само стижу те идеје да је ово (била) ствар за суд?

Od Erica Holdera i sefa mu.

ps. evo jednog kritickog osvrta, zasto ovo nije zavrsilo hapsenjem http://www.powerlineblog.com/archives/2011/05/028970.php

tempo

evo, dezulovic se zabavio sa fenomenom "osama kod juznih slavena"

http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=15576
kad sam cuo da triglav nije u crnu goru, tri dana sam plako

AFord

Quote from: tarana on May 04, 2011, 08:39:41 PM
......

Newly-available DNA evidence has allowed the exoneration and release of more than 15 death row inmates since 1992 in the United States.

se mi to vracamo u praistoriju?
kriv je onaj za koga poglavica kaze da je kriv?

kakve sad nove DNK metode imaju veze sa Osamom? Slazem se da su neki osudjenici oslobodjeni jer su preko DNK uspeli da dokazu da nisu ti za koje se mislilo da jesu. Sa Osamom, kao recimo Mladicem i slicnima je stvar cista. I ne treba se igrati pravne drzave i zamlacivati se nekakvim sudjenjem jer ne postoji sistem koji doticni ne bi izvrnuli ruglu, koji bi priznali i koji bi zaista uspeo da njihove poklonike i ljubitelje zavere ubedi da su zlikovci.
Zato je metak u celo iz raja izasao.

Hate mail

Kako odakle?

Goloruko, drzavotvorno Srblje voli sud. I video-nadzor.

Sud je tako snazno... I video-nadzor je, isto tako.

Mirabella

Ne mora da se ide po budalastine na Glas Razuma i B92, ima toga i ovde, i to povise.
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

AFord

zar se nismo za to borili da sklonimo guzice u australije pa da se bacimo na filosofiju...

Tromotorac

Quote from: Mirabella on May 05, 2011, 01:43:42 AM
Ne mora da se ide po budalastine na Glas Razuma i B92, ima toga i ovde, i to povise.

Vala bas. 2-3 teme na 7k mogu da ti ustede avionsku kartu i 2 nedelje uzaludno potrosenog zivota.

slawen

Quote from: Tromotorac on May 04, 2011, 09:32:22 PM

ps. evo jednog kritickog osvrta, zasto ovo nije zavrsilo hapsenjem

Духовито и оштро, мада се не бих кладио и да је тачно; рећи да је Обама наредио Осамино убиство само због личне промоције и увећања шанси за успех на изборима 2012. је неодговорно. Премда не познајем довољно америчку политичку сцену, одуд могу комотно да изјавим да је овим потезом госн. Председник заправо себи умањио популарност и поткопао своје полазно становиште које му је донело победу на првом месту - па ево доказа и овде на форуму за то. По мом мишљењу, велики број либерала окренуће му леђа чим прође мало овај талас јавног заклињања на верност, што ће моћи да поврати само ако убиство Бин Ладена доведе до значајног смањења интензитета рата против терора у кратком року (а већ се поклапа са повлачењем из Ирака), или, пак, можда да надокнади на другој страни* ако дође до агравације кризе, какогод. Ако се то не деси, ово ретерирање и стапање у политику која је пре њега вођена (а чега смо сведоци на свим пољима) неминовно га води у пораз. Наравно, увек му преостаје "ако не гласате за нас, вратиће се они" тактика, али то је већ сламка међ' вихорове.
Дакле, разлози зашто је Обама убио Осаму су многоструки, они најважнији тичу се безбедности и, зашто не рећи, будућности целог света, уз чињеницу да је био већ доведен у изнудицу низом потеза које је повукла претходна администрција, али за ово последње ко га јебе, нико га није био по ушима да се прихвата тог посла.

*под условом, наравно, да сви остали чврсторукаши и комплетан врх републиканаца изврше колективно самоубиство

Daisy

Quote from: Mirabella on May 05, 2011, 01:43:42 AM
... još da se tarana i tromotorac nisu mešali u "diskusiju" ...
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

tarana

Quote from: AFord on May 05, 2011, 12:29:34 AM
kakve sad nove DNK metode imaju veze sa Osamom? Slazem se da su neki osudjenici oslobodjeni jer su preko DNK uspeli da dokazu da nisu ti za koje se mislilo da jesu. Sa Osamom, kao recimo Mladicem i slicnima je stvar cista. I ne treba se igrati pravne drzave i zamlacivati se nekakvim sudjenjem jer ne postoji sistem koji doticni ne bi izvrnuli ruglu, koji bi priznali i koji bi zaista uspeo da njihove poklonike i ljubitelje zavere ubedi da su zlikovci.
Zato je metak u celo iz raja izasao.
kakve veze imaju?
pa tih 15 je osuđeno na SMRT upravo zato što je sve bilo jasno i prosto.osuđeni su na osnovu dokaza.ne na mandatnu kaznu, ne na novčanu kaznu, ne na godinu dana zatvora...
osuđeni su bre na smrt.
a bilo je sve jasno...

Daisy

Ostaci američkog helikoptera koji se srušio tokom akcije

Ostaci američkog helikoptera koji se srušio tokom akcije

Bin Ladenovo dvorište. Fotografija je navodno snimljena nedugo posle napada

Krš i šut koji su ostali posle 40-minutne borbe

Krš i šut koji su ostali posle 40-minutne borbe

http://www.blic.rs/data/images/2011-05-05/139575_u.s.specialforcesassau007_origh.jpg
http://www.blic.rs/data/images/2011-05-05/139576_u.s.specialforcesassau008_origh.jpg
http://www.blic.rs/data/images/2011-05-05/139574_u.s.specialforcesassau006_origh.jpg

Tela neidentifikovanih muškaraca koje su ubili američki specijalci

Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

AFord

Quote from: tarana on May 05, 2011, 07:14:59 AM
kakve veze imaju?
pa tih 15 je osuđeno na SMRT upravo zato što je sve bilo jasno i prosto.osuđeni su na osnovu dokaza.ne na mandatnu kaznu, ne na novčanu kaznu, ne na godinu dana zatvora...
osuđeni su bre na smrt.
a bilo je sve jasno...

cekaj zar ti sumnjas u njegovu nevinost. Zar to nije covek koji se na video snimku, i to ne jednom vec u nekoliko navrata, hvalio postignutim uspesima od eksplozije u WTC, preko pokusaja da potopi onaj brod razarac pa do avionskih napada 9/11, te koji je povremeno izbacivao video snimke na kojima zaklinjao i poretio da ce pobiti sve nevernike i druge koji kroce na muslimanske teritorije?
Ili mislis da je trebalo da se privede, stavi u pritvor na 30 dana, pa ga pustiti da se brani?
Po meni ljude kao sto su Osama, Milosevic, Seselj i slicni su trebali da okoncaju sa metkom u celo momentalno a ne da im se dopusti da idu kroz sistem koji ni sami ne priznaju i koji koriste za svoju dalju promociju. Jedino pitanje koje imam je gde to resenje 'metak u celo' prestaje a gde pocinje  sudjenje. No nekako mislim da bi vrlo malo ljudi zavrsilo kao koleteralna steta i da tu nevinih ne bi bilo.

Tromotorac

Quote from: slawen on May 05, 2011, 05:19:36 AM
Quote from: Tromotorac on May 04, 2011, 09:32:22 PM

ps. evo jednog kritickog osvrta, zasto ovo nije zavrsilo hapsenjem

Духовито и оштро, мада се не бих кладио и да је тачно; рећи да је Обама наредио Осамино убиство само због личне промоције и увећања шанси за успех на изборима 2012. је неодговорно. Премда не познајем довољно америчку политичку сцену, одуд могу комотно да изјавим да је овим потезом госн. Председник заправо себи умањио популарност и поткопао своје полазно становиште које му је донело победу на првом месту - па ево доказа и овде на форуму за то. По мом мишљењу, велики број либерала окренуће му леђа чим прође мало овај талас јавног заклињања на верност, што ће моћи да поврати само ако убиство Бин Ладена доведе до значајног смањења интензитета рата против терора у кратком року (а већ се поклапа са повлачењем из Ирака), или, пак, можда да надокнади на другој страни* ако дође до агравације кризе, какогод. Ако се то не деси, ово ретерирање и стапање у политику која је пре њега вођена (а чега смо сведоци на свим пољима) неминовно га води у пораз. Наравно, увек му преостаје "ако не гласате за нас, вратиће се они" тактика, али то је већ сламка међ' вихорове.
Дакле, разлози зашто је Обама убио Осаму су многоструки, они најважнији тичу се безбедности и, зашто не рећи, будућности целог света, уз чињеницу да је био већ доведен у изнудицу низом потеза које је повукла претходна администрција, али за ово последње ко га јебе, нико га није био по ушима да се прихвата тог посла.

*под условом, наравно, да сви остали чврсторукаши и комплетан врх републиканаца изврше колективно самоубиство

Veliki deo liberala nema problema sa ratovima, kad je njihova partija na vlasti. Isto tako, nemaju nikakvih problema da miniraju war efforts kad je republikanska administracija vodi show. Isto je i sa medijima - gde su svi oni koji su histerisali oko Iraka, da se bune protiv Obame i njegove akcije u Libiji ili Pakistanu? Obe su suverene drzave, i ni jedna nije napala USA.

Obama moze veoma lako da izgubi sredinu i ekstremnu levicu - DailyKos ekipu. Mainstream levica ukljucujuci i MSM su suvise investirali u njega, da bi ga se odrekli oko sitnice kao sto je treci rat, ili likvidacija teroriste (dok slicna akcija republikanske administracije izaziva outrage, congressional and prossecutorial investigations).

Pijanista

slawen

Оградио сам се унапред да не познајем довољно америчку унутрашњу политику, па ћу да ти верујем на реч; оно што је, заправо била суштина моје напомене је то да је Осама морао бити убијен једном кад буде пронађен - тога су били свесни сви, па и сам Бин Ладен, а да су разлози за то бројни и да многи од њих директно утичу на мир, безбедност и стабилност у свету, што је по мени било пресудно у доношењу одлуке да се поведе акција против Осаме из које се он не доводи жив.

Ово што говори АФ о иманентној злоупотреби права* којој радо прибегава тај свет којем је припадао и који је предводио & пропагирао Бин Ладен**, треба рећи да она припадају сваком човеку uti civis, под условом да их се он не одрекне унапред. То је оно главно: наиме, уколико неко отворено, несумњиво и свесно понови да му је намера да уништи цивилизацијски систем који признаје и гарантује та права, он се истовремено недвосмислено одрекао и тих права која би имао у оквиру тог система. Јер, то његово право, нпр. право на правично суђење у разумном року није установљена ради нас који ствар посматрамо са стране, већ ради њега, који се тог права конклудентном радњом одрекао, па није у нашем дохвату да му ми то право остварујемо или намећемо.
Посебно је, пак, сасвим питање треба ли ради јавног интереса испитати да ли је одлука да се Осама убије добра или лоша са становишта правног поретка и друштвеног морала, али то тешко да је посао суда.

Ту бих ја ипак повукао танану, али јасну и значајну линију разграничења између њега (Осаме) и ових говнара по Хагу, који се, пак, ни по чему не резликују од најобичнијих криминлаца које сам и сам заступао, кад је то заклањање иза права & процедуре у питању: кад треба своје ухапшено дупе да сачувају, нема човека на свету који ће више да инсистира на дословном поштовању закона, то јест оних, макар и најпрозачинијих одредаба закона које случајно иду њему у прилог од убице, дилера или силеџије који су се нашли пред судом, ту вам добар стојим. А ако то (говорим сад о јуначинама у Хагу) повремено поприми ироничан или спрам трибунала прекоран, надмоћан и праведнички тон, то је само зато што лаичка публика то тако доживљава.

*њиховим коришћењем супротно сврси ради које су установљена
**минарети по Швајцарској, нпр.

Pijanista

Quoteтреба рећи да она припадају сваком човеку uti civis, под условом да их се он не одрекне унапред.

:|

Quoteкад треба своје ухапшено дупе да сачувају, нема човека на свету који ће више да инсистира на дословном поштовању закона, то јест оних, макар и најпрозачинијих одредаба закона које случајно иду њему у прилог од убице, дилера или силеџије који су се нашли пред судом,

DEvedeesetih rece jedan pandur/inspektor nesto u stilu "Kad bi vi znali kako momci sa beogradskog asvalta cmizdre i kukaju kad ih privedu na razgovor...

Hate mail

Pijanista

Tromotorac

Slawene, ova dva posta su ti najbolja u zadnjih par meseci. Hvala na, prakticno, besplatnoj lekciji! :)

AFord

jedina neverovatna glupost citave operacije (ko zna od kada to datira) je dati Osami ime Dzeronimo po indijancu koga su lovili dok ga na kraju nisu prisilili da se preda.

I kao nisu mislili da bi se indijanci nasli uvredjeni?!

Tromotorac

Trebalo je da se konsultuju sa Office of Political Correctness da ovi blagodare plan hvatanja osame. Ovako ce neko morati u prevremenu penziju.

Mirabella

Quote from: Tromotorac on May 05, 2011, 05:38:52 PM
Slawene, ova dva posta su ti najbolja u zadnjih par meseci. Hvala na, prakticno, besplatnoj lekciji! :)

Vaistinu!  :)
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

AFord

nema direktne veze sa Osamom ali evo dve slike koje su mi upale u oko. Neverovatno je da veliki broj zena muslimanki cak misli da je taj zabradjen zivot opravdan...
moja ljubimica jos odonda

Osamina ljubimica (jedna od)

Hate mail

Svako voli da misli da je njegov usud moralni high ground...

Jelence

Quote from: Jelence on May 04, 2011, 03:26:36 PM
BTW, lingo koji koriste u ovim izvestajima o OBL je strasan... Ljudi moji imate li vi usi? "Monster", "Mass murderer", bla bla bla.
Isto to su radili i mediji u Srbiji kada su hteli da satanizuju nekoga ili nesto. Ama u dlaku.

Sto se hapsenja tice, jos jedan komentar pravo u sredu. Trebali su da ga uhapse, pa u Hag pa da mu daju da se sledecih godina zajebava sa pravosudjem na nacin na koji su to radili Sloba, seselj i njima slicni.

OK, let's wrap it up, shall we?

Nisam ja pala s Marsa da mi nije jasno koja su ovde pravila igre. Hvala kurcu da je OBL igrao igru opasnu po zivot. Takodje nema sumnje da nista dobro za covecanstvo nije uradio. Pod ovim naravno ne mislim da je napadao Ameriku nego da je ubijao nevine ljude. Da je dobio sta je zasluzio ne mogu da kazem (posto ne znam da je uopste ustanovljeno sta je zasluzio) ali mogu reci da nije iznenadjenje nacin na koji je zavrsio.

Stavise, smatram da svi koji snose odgovornost za masovna ubijanja (well, masovna ili pojedinacna) trebaju i na ovom svetu da podnesu odgovornost svojih postupaka. Za onaj svet se ne brinem. Pod uslovom da se sve odigralo kao sto Ameri pricaju (hahahaha, treba li ovde komentar?) recimo da je dobio ono sto se dobija kad se u toj igri izvuce deblji kraj.

Sa druge strane, oni koji su ga tako zgodno skenjali u najzgodnijem politickom trenutku ni sami nisu bez putera na glavi. Reci BRAVO AMERIKO je kao velicanje jednog ubice jer je skenjao onog drugog. Jer to je upravo sta marketing menazerija radi sa ovim: jeste, ubili smo ali to je bio los covek. Takav izgovor moze da pali kod onih koji su presisali anti-OBL govoranciju, ali to je pisanje na temelj demokratije u koju se ti isti Ameri kunu.

I da li zaista ima medju nama onih koji veruju da americke ruke nisu krvave do lakata? Ima li takvih?

Najvaznije pitanje je: a gde sam ja u svemu tome? Nigde. Jebe se Americi za mene, a OBL je tek mrtav ladan. Prema tome, zasto bih drzala stranu bilo kome? I KAKO MOGU da drzim stranu bilo kome kada mi je dostupna samo americka propaganda? Pa jeboga patak da li je moguce HALOOOO DA LI JE MOGUCE da ovde ima nekoga ko misli da je sposoban da formira tzv "objektivno misljenje" tako sto prati americke ili pro americke medije????

C'mon...

Jedna od najteszih lekcija u zivotu bila mi je da cak i kad zivis u okruzenju u kojem se desavaju stvari o kojima steknes misljenje ne znaci ce to misljenje izdrzati test vremena.

Anyway... Jedan los covek manje na planeti. Da je srece da sa lica zemlje nestanu svi od te sorte njegovorg kalibra. Njegova smrt nije nikakva velika pobeda kakvom je predstavlja vlast u Americi koja gubi plot kako vreme prolazi. Njegova smrt je samo pobeda jedne sile nad drugom. Nema nikakvog i ama bas nikakvog razloga za radovanje. Naprotiv.

Tromotorac

"Naprotiv"?

I dalje mi nije jasno zasto i kako "naprotiv".

Jelence

Jedan ubica ubio drugog ubicu. Finalni skor: nasilje.

Ili mislis da ce njegovo ubistvo nesto da resi?

BTW, ako si na jednoj ili na drugoj strani normalno je da vidis da je ubistvo ili hit ili shit. Da li zaista zelis da budes na strani ubica?

Tromotorac

Ovi sa moje strane nisu ubice. Simple.

Jelence

Kako objasnjavas da nisu? Nisu jer nisu ubijali neduzne ljude ili zato sto su ubijali, ali s pravom? Ili nesto trece?

Tromotorac

Ti Jelence zalazis u neke sofisticke polemike, zasta ja nisam zainteresovan.

Meni je ovo ocigledno, i sasvim dovoljno:

Lawful Combatants. A lawful combatant is an individual authorized by governmental authority or the LOAC to engage in hostilities. A lawful combatant may be a member of a regular armed force or an irregular force. In either case, the lawful combatant must be commanded by a person responsible for subordinates; have fixed distinctive emblems recognizable at a distance, such as uniforms; carry arms openly; and conduct his or her combat operations according to the LOAC. The LOAC applies to lawful combatants who engage in the hostilities of armed conflict and provides combatant immunity for their lawful warlike acts during conflict, except for LOAC violations.

http://usmilitary.about.com/cs/wars/a/loac_2.htm

Jelence

Tough questions, aren't they?

Tromotorac

Iz pera/tastature Charlsa Krauthammera:

...

Bin Laden declared war on us in 1998. But it was not until 9/11 that we took him seriously. At which point we answered with a declaration of war of our own, offering the brutal, unrelenting and ferocious response that war demands and that police work prohibits.

Including bin Laden's execution. It's clear there was no intention of capturing him. And for good reason. Doing so would have been insane, gratuitously granting him a second life of immense publicity on a worldwide stage from which to propagandize.

We came to kill. That is what you do in war. Do that in police work and you've committed murder. The Navy SEAL(s) who pulled the fateful trigger would be facing charges, not receiving medals.

You want to say we've now won the war? Fine. It's at least an arguable proposition. After all, the war on terror will end one day, and we will return to policing the odd terrorist nut case. I would argue, however, that while bin Laden's death marks an extremely important inflection point in the fight against jihadism, it's far too early to declare victory.

http://www.washingtonpost.com/opinions/evil-does-not-die-of-natural-causes/2011/05/05/AFhTKG2F_story.html