Nego, Ivane, sve hocu da ti nesto kazem, pa ne stizem.
Ne znam zasto si napao da se selis u Hrvatsku, al' dobro, tvoja stvar. Ono sto je mene zacudilo je za koje pare se stanovi izdaju po Zagrebu. Kao da su Evropa.

Pre dve godine sam poslovno bila u Valensiji, lep grad, treci po velicini u Spaniji (iza Madrida i Barcelone), nema ni milion stanovnika. Moj dobar drugar sad zivi tamo, otisla sam posle posla da se vidim sa njim i porodicom, prijatelji smo preko 20 godina. Zive van grada, put od centra grada do dela gde zive ide kroz polje narandzi. Lepa, velika kuca, sa bastom ispred, starim drvecem (zamisli kad ti drvo rogaca raste u dvoristu

, vecerali smo napolju na verandi, u hladu ogromnog rogaca, cvece, ruzmarini, mazorani, lavande svuda. Bazen, ugradjen rostilj pozadi, kameni sto i klupe, velika dnevna soba sa kaminom, trpezarija, velika kuhinja 2-3 ekstra prostorije, kupatila, itd., na spratu nekoliko spavacih soba. Kuca je izdata namestena lepim namestajem koji se uklapa u ambijent (aka, nije kupljeno u Ikei). Sve to za 1,000 evra mesecno.
Razmisli. A bedu, glad i smrt nisam videla.

. Plus su
prava Evropa.