Mislis, brojno stanje groznog sveta se povecava?
Rapidno. Toliko da se bojim da ce poceti da nas napadaju u roku od par godina. Mi jos zivimo odmah pored najveceg parka u Pragu, a upravo tu su poceli da se okupljaju beskucnici, spavaju u parku, luduju, svasta. Najmanje ih desetorica spava/zivi u parku, svako jutro ih vidjam dok setam psa.
Jedan od njih ima neku dzukelu (mesavina vucjaka s necim) koji se jednom besno zaleteo na naseg psa i poceo da laje kao nenormalan. Na srecu bio je privezan za struk vlasnika na uzici dugoj par metara pa nije stigao da nas pozdere. Ali lajao je toliko da je probudio pijanog vlasnika.
Jedna gospodja prolazila takodje sa psom i rekli "to je radost ovde u parku, zar ne?"

A i komentari na razne clanke po novinama su sve vise takvi da vidis da to pise siromasan, pun mrznje, besan svet odnosno nesvet.
Mada jednom sam video komentar kao odgovor tim groznim ljudima, nesto u smislu: "Odrpanci, nemate pojma koliko se radujem vasoj sigurnoj i brzoj propasti, kako me cini srecnim kad vas u prodavnici vidim kako brojite korune (valuta - najmanja jedinica kruna), ili placate bonovima i trazite kupone na popust po vasim novcanicima za jeftinu robu i kako ste uvek namrsteni i neraspolozeni.
Zelim vam jos puno takvih godina. Nama ostalima zelim puno zdravlja, to ostalo cemo da kupimo"

Kazem, ne mogu da kazem da mi je zao tih odrpanaca jer su upravo oni (mada ne samo oni) ti kojima smo za sve krivi
mi Ukrajinci i ostali Indijanci i koji neprestano zure na nas cim cuju akcenat.
Ali na drugu stranu, pocinjem da strahujem da ce za par godina poceti da nas napadaju (ne nas strance, vec ce randomly napadati i otimati od normalnog sveta).