News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

People of WALMART

Started by vbo man, December 01, 2009, 11:13:45 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

taki

Quote from: Jelence on December 01, 2009, 06:23:32 PM
Quote from: taki

Ne bih, jer smatram da to tako ne treba. Sta cu kad sam konzervativna :)

Po cemu si onda drugacija od one utegnute sa bretelama? Ona se takodje ne oblaci kako misli da ne treba. Odnosno oblaci se kako misli da treba.

Tvoj fazon, ko jaje i jaje.

Po cemu ste drugacije?

ako ti to onako na prvi pogled nije jasno onda ti ja ne mogu objasniti.
Skromno cenim da nas dele nebo i zemlja.

taki

Quote from: Jelence on December 01, 2009, 06:39:19 PM
Sve se nesto mislim... Zurka, svi dosli napucani, firmirani, od gaca i carapa pa do kravate, samo ti u kupacim gacma i nekom ispranom sorcu.

I sad si ti kao ladan ko spricer... Jesi, znas kako...

Mene si naso...

a kako bi se ti osecala u istoj situaciji?

Jelence

Quote from: taki on December 01, 2009, 06:47:30 PM

Po cemu si onda drugacija od one utegnute sa bretelama? Ona se takodje ne oblaci kako misli da ne treba. Odnosno oblaci se kako misli da treba.

Po cemu ste drugacije?

Pa to ti ja kazem, taki, pricamo o razlicitim stvarima.
Kada pricas o pojedinacnom slucaju, normalno da je uvek ono sto ti radis ispravno i da tako treba.

Medjutim, ako pogledas kakav je princip i TAJ ISTI PRINCIP primenis na sebe, stvari izgledaju malo druacije.
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

taki

Quote from: Jelence on December 01, 2009, 06:52:27 PM
Quote from: taki on December 01, 2009, 06:47:30 PM

Po cemu ste drugacije?

Kada pricas o pojedinacnom slucaju, normalno da je uvek ono sto ti radis ispravno i da tako treba.

Medjutim, ako pogledas kakav je princip i TAJ ISTI PRINCIP primenis na sebe, stvari izgledaju malo druacije.

Pa primenjujem identican princip i na sebe. nikada ne bih izasla onako obucena. ni na maskembal.

Jelence

Quote from: taki on December 01, 2009, 06:49:48 PM
Sve se nesto mislim... Zurka, svi dosli napucani, firmirani, od gaca i carapa pa do kravate, samo ti u kupacim gacma i nekom ispranom sorcu.

Mene si naso...

Interesantnomi je da me to pitas - jel ti se ne svidja odgovor?:)
Jel bi ti bila isto flegma kao Pijanista? Ti si zensko, pa jos sa goreopisanim  stavom, ako kazes da ne bi marila necu ti verovati.

Pijanista

Jelence, ti uopste ne obracas paznju dok citas.
na bazen idem u gacama (kupacim). Na poslovnu veceru u odelu. Na intervju zamalo u odelu. U park u farmerkama i majici.
A ne tangira me da li neko u mom drustvu ima bolju ili losiju garderobu od mene, sve dok je ta garderoba prikladna za datu priliku. Sta tebi vise nije jasno?

slawen

Кад смо код купаћих гаћа:
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

taki

Quote from: Jelence on December 01, 2009, 06:55:49 PM
Quote from: taki on December 01, 2009, 06:49:48 PM

Mene si naso...

Interesantnomi je da me to pitas - jel ti se ne svidja odgovor?:)
Jel bi ti bila isto flegma kao Pijanista? Ti si zensko, pa jos sa goreopisanim  stavom, ako kazes da ne bi marila necu ti verovati.

Pitam jer nisam nasla odgovor kako bi se ti osecala u ispranoj odeci na zurci gde su svi napucani.

trebalo bi da te bas briga, da si hladna kao spricer, al' me zanima da cujem to od tebe.

Ja sa takvim stvarima uopste nemam dilemu. Ako postoji dres-kod, postujem ga ako mogu ili ne dodjem ako mi ne odgovara.
Kad bi neko sutra trazio da obucem dugacku haljinu i sve sto ide uz to dobro bih razmislila sta ja tamo trazim, i koji ce mi to. Al' se sigurno ne bih pojavila u pantalonama.

I ne bih bila 'ladna kao spricer da strcim bilo gde na negativan nacin.

slawen

Али кад си геније, само кажу да си ексцентричан.
Једно цело лето сам ишао у суд у папучама, хавајкама и црним наочарима.
Док је другима то било строго забрањено.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

Pijanista

Quote from: slawen on December 01, 2009, 07:17:59 PM

"Посерем им се у правну државу."

E

Ni malo mi se ne svidja topic. Mislim da je strasno postavljati sebe u poziciju nekakve kvazi superiornosti i suditi o drugim ljudima na osnovu njihove boje koze, rase, pola, seksualne orijentisanosti, odece koju nose. Svi smo mi ljudi i nikada ne znas kako je to drugo ljudsko bice odrastalo, kakve snove sanjalo, cemu se u zivotu nadalo. Ima jedan film Little Miss Sunshine koji bas prolazi kroz srz ove problematike opisujuci jednu disfunkcionalnu americku porodicu , koja cak i kao takva naizgled bez nekog reda i ustaljenih vrednosti ipak ima ono sto porodicu drzi na okupu a to je neizmerna ljubav prema bliznjem.
Sto mi se jos manje svidja je kad se ovako pokace slike slucajnih prolaznika po ulici , u prodavnici. Pa jebem mu misha zar smo postali toliki neljudi i globalni paparaci , poklonici facebookova i twitera da idemo okolo proganjamo ljude koji nam se svidjaju i ne svidjaju , slikamo ih a potom postiramo njihove slike bez dozvole po internetu. Pa tako ce neko sutra tebe ili tvoje dete, unuce, da slika i postavlja po diskusijama na milost i nemilost stranacima koji ce da prosudjuju o tome koliko si po nekim njihovim merilima ok ili nisi ok.

slawen

Quote from: Pijanista on December 01, 2009, 07:20:36 PM
Quote from: slawen on December 01, 2009, 07:17:59 PM

"Poserem ti se na pravnu drzavu"
Видиш, ти си схватио.
Браво!

neprijateljska emigracija

Quote from: Jelence on December 01, 2009, 05:56:32 PM
Quote from: neprijateljska emigracija
Ali, koliko je to izraz posebnosti, odbacivanje konformizma i odbijanje nametnitih normi, a koliko je lenjost? Da bi se sredio treba uloziti napor i pozabaviti se sobom, a mnogi to nece. Ili ne znaju. Tako da najcesce "casual" znaci lenjo.

A koliko je to bitno? Svaka osoba na ovom svetu ima svoj spisak licnih mana i vrlina. Nekome medju manama pise "lenjost" a nekome medju vrlinama "vrednoca". Sta to znaci? Nista. Samo crtica o osobinama razlicitih ljudi.

Da bi se doneo bilo kakav valjani sud o datoj osobi treba nam ceo spisak, i leva i desna strana, o datoj osobi, a ne samo jedna jedina osobina.

Pitanje je kada i donesemo sud, cemu on sluzi? Sta cemo sa tim, i koga to zanima? Koja je UPOTREBNA VREDNOST, to pitam, tako nekog pausalnog etiketiranja?

Pa itekako mi je bitno da li je neko uredan ili ne, odnosno moja projekcija toga na necije radne navike. Ako gledam da zaposlim nekoga, veoma mi je bitno da li je ta osoba lijena ili nije.

A vec rekoh, meni licno je to osobina koju vrednujem kad zena "drzi do sebe,  ukljucujuci to i napor koji ulozi da bi bila sredjena.

Najvise mrzim kad mi konobarica sa oguljenim lakom na noktima donese pice, na mjestu mi se ogadi. Ako vec nemas vremana da ih sredis, onda ih barem ocisti.

Daleko od toga da je to zelim napraviti kao univeralnu vrijednost, ali u mom svijetu ( kuca, posao) to je bitno.
sweetness, sweetness I was only joking
when I said by rights you should be bludgeoned in your bed

E

I ja vrednujem :D kad je muskarac ovakav , ali to nije tema topica

E

Mislim jedna je stvar diskutovati o tome sta ti se svidja , a druga ruziti ljude koji zive na marginama zivota, sa kompleksnim socialim, psiholoshkim, finansiskim, zdravstvenim ( dodaj jos nesto) problemima.

neprijateljska emigracija

Quote from: E on December 01, 2009, 07:42:54 PM
Mislim jedna je stvar diskutovati o tome sta ti se svidja , a druga ruziti ljude koji zive na marginama zivota, sa kompleksnim socialim, psiholoshkim, finansiskim, zdravstvenim ( dodaj jos nesto) problemima.

Procitaj sta sam ja na ovoj temi napisao, pa reci koga sam ja ruzio.

Uopste mi ne pada na pamet da raspisujem opste norme ili da nekome nesto branim, govorim o svom svijetu. Ako neko hoce da ide u gacama u bakaluk neka ide.
sweetness, sweetness I was only joking
when I said by rights you should be bludgeoned in your bed

Wiz

Hm, sad sam počeo da shvatam zašto se vi tako teško uklapate tamo gde ste. Ja da sretnem te likove iz Walmarta verovatno ih praktično ne bih ni primetio, a kamoli se nešto zgražavao. U čemu je problem sa njihovim izgledom, hoću li ih voditi kući, u krevet, ili šta? Sukladno tome, ne moram u glavi da pravim neki fiktivan svet u kome pijačari na Kaleniću, kobajagi, nose smokinge.

Rečju, vi imate neki sistem pravila (ne ulazim u to je li dobar ili ne) i od svih ljudi očekujete da se ponašaju po tiim pravilima i vrlo vas iritira ako to nije tako. Šta meni smeta čador, hoću se ja ženiti s tom u čadoru? Vama smeta! I vaš problem sa mnom svodi se na to isto, nisam onakav kakav bi trebalo po vama da budem. Verovatno zajedno sa 5-6 milijardi ljudi na Zemlji.

E

Quote from: neprijateljska emigracija on December 01, 2009, 07:47:19 PM
Quote from: E on December 01, 2009, 07:42:54 PM

Procitaj sta sam ja na ovoj temi napisao, pa reci koga sam ja ruzio.

Uopste mi ne pada na pamet da raspisujem opste norme ili da nekome nesto branim, govorim o svom svijetu. Ako neko hoce da ide u gacama u bakaluk neka ide.
No no ljutish , samo diskutujemo

Pareski do

Quote from: alan ford on December 01, 2009, 03:43:38 PM
Quote from: vbo man on December 01, 2009, 03:35:12 PM
IU Srbiju valjda yek stize ta hrana pa ce i njih to stici vremenom...a i kola je sve vishe...

zanimljiva observacija iz Srbije je da su mimo svih predvidjanja pre 20-ak godina da McDonaldsi nece proci pored nasih pljeskavica njihovi restorani skoro na svakom uglu, konstantno su puni ljudi i daleko skupljih od najboljih pljeskavica po gradu.
Затворили су два комада, један у Зрењанину и други у Лесковцу чини ми се.

Инсајдерка ми је рекла да је ваљда онај на Новом Београду у константном минусу (држе га због престижа) док ваљда онај на Славији излази онако квит.

И ту франшизу држе неки чудни људи који се не руководе увек здравим разумом, ако схватате шта хоћу да кажем.

iDemo

Quote from: Pareski do on December 01, 2009, 11:15:04 PM
Инсајдерка ми је рекла да је ваљда онај на Новом Београду у константном минусу (држе га због престижа) док ваљда онај на Славији излази онако квит.
Koji na Novom Beogradu?? Bio je (u svoje vreme) jedan kdo 6 kaplara a drugi kod Fontane.

Monte

Quote from: taki on December 01, 2009, 05:11:38 PM
Nadam se da ce taj trend ostati u prekookeanskim krajevima ;)

И ја се надам... али ме све нешто страх да лоши трендови воле да претрче преко баре.

Прије годину или двије се канадска влада одрекла пореза на паре које се потроше за дјечје бављење спортом. Разлог је што је гојазност дјеце досегла алармантне размјере.

Ја се нешто фолирам ка' назови "тренер" у локалном фудбалском клубу гдје ми клиња (рекреативно) игра. Да видиш пар момака на што личе, кукала ти мајка. То није "буцо", то није "дебељуца", то је да се згранеш.

Туга. А дјеца из имућних породица, "западна страна" града. Колики је проценат такве дјеце у сиромашнијим слојевима, анђели знају.

Pijanista

Joj, "Michelin kid".
Sto je najzesce, najdeblji su najsiromasniji.

Pareski do

Quote from: iDemo on December 01, 2009, 11:47:34 PM
Quote from: Pareski do on December 01, 2009, 11:15:04 PM
Koji na Novom Beogradu?? Bio je (u svoje vreme) jedan kdo 6 kaplara a drugi kod Fontane.

мислим да је реч о Фонтани али могу да проверим ако ти је баш толико битно

iDemo

Quote from: Pareski do on December 02, 2009, 12:04:17 AM
мислим да је реч о Фонтани али могу да проверим ако ти је баш толико битно
Nije mi bitno koji se pati nego da li jos uvek postoje 2 ili je jedan zatvoren a drugi se pati...

Pareski do

Оба постоје.

Отворени су па затворени у Зрењанину, Јагодини, Шапцу, Крагујевцу и Чачку.

Онај на Славији шљака тако-тако.

Hate mail

"Sestru nije ni spominja' "... ;D
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

vbo man

E ove prve slike mi je poslao bivshi komshija koji zivi u LA vec jedno 20 i vishe godina , ima zenu Amerikanku i sa njom dvoje dece.Voli Ameriku ali i ako ove slike nije on slikao vec ih dobio mailom , nashao je za shodno da mi to poshalje.
To mu dodje isto kao kad mi dobijemo one slike iz Srbije ( a dobijam ih svako malo) koje na otprilike isti nachin ismevaju (valjda, jer ne izgledaju mi dobronamerno) onaj narod tamo.Mozda nije lepo ismevati bilo koga , ali sve te slike ukazuju na situaciju (i tamo i ovamo) i u ovom sluchaju su posluzile da malo protresemo situaciju.Naravno da su ovo ljudi sa margine zivota ( kao i oni na slikama u Srbiji) , na toj margini se chesto nisu nashli svojom krivicom vec krivicom drushtva ( mada pochesto , bar ovi u Americi dele tu krivicu sa drushtvom zbog svoje lenjosti ili nezainteresovanosti da se izvuku iz blata).Trenutno zbog krize verovatno imaju opravdanje jer posla slabo ima.Mada oni sa minimal wage i ako rade nalaze se u ovoj situaciji.Walmart i slichni im omogucavaju da veruju da je sve OK.Shto reche Zagor u nekoj drugoj zemlji oni bi bili gladni.
Shto se mojih slika sluchajnih prolaznika tiche neki su pitani i pristali da se slikaju ( oni na pijaci) mada mi je jedna baba rekla da ne smem da je slikam pa sam isposhtovala njeno pravo.Ovi ostali su uhvaceni sluchajno dok sam slikala objekte osim onog para u Skadarliji koji je svima privukao paznju pa sam ih uslikala.Nek mi oproste shto su evo izashli iz anonimnosti bez svoje volje ali zaista su toliko interesantni.Stariji ljudi, on izrazito pun a tako elegantan.Dokaz da se moze i to...
Ona tako prikladna u svemu.
Apropo toga da "sve moze" shto neki ovde odobravaju, verujem da nas je ta ravnodushnost prema svim ovim "nebitnim" aspektima zivota i dovela do ovde gde smo u bitnim aspektima.Kao civilizaciju. Kome se chini da je sa ovom civilizacijom sve OK i da idemo u pravom pravcu ja mogu samo da mu zavidim.
Sad mozda sam ja zaostala i mozda me je vreme pregazilo ali shto rekao Stanislav u Radovanu " ja ne vidim shta ce nam treci rukav na ledjima"...
The light at the end of the tunnel is the train.

alan ford

Quote from: iDemo on December 01, 2009, 11:47:34 PM

Na Novom BGDu ih ima barem 4 jer pored ta dva gorepomenuta postoji i jedan u 44. bloku i to od vajkada, a vidim ima ga i u Delta citiju koji je barem tokom mog boravka konstantno imao trostruko vise gostiju od svih restorana sa tog sprata (food court).
Onako na prvi pogled ne deluje da im lose ide.

vbo man

Vodili smo neku decu u onaj prvobitni Mc Donalds na Slaviji.Vrlo fino uredjen, chist, sjajna bashta u kojoj moze da se pushi ???a sluze i pivo 8).Ovde i kad su sasvim novi brzo se ofucaju i nisu ni nalik Beogradskom.Ne bih tamo ni krochila da nije zbog unuke koju su tamo vodili da se igra s decom u onim igraonicama koje su ovde obavezne uz Mc. pa voli da ide.Nisam videla al neko negde pomenu da je onaj na Terazijama sjajno uredjen.Ima posetilaca...i tamo su navikli decu i mlade mada sigurno ne u tolikoj meri jer ovde je to zamena za ruchak, lunch, dinner, supper...ko da josh i kuva i te gluposti...a i dzaba je ( bilo do skoro).U Beogradu je to za mlade malo i moda.Ja lichno te hamburgere ne jedem odavno (u pochetku mi se i svideli)...ne bih dala pljeskavicu za to , nema sile.Ima ovde poneko pravi i prave nashe pljeskavice i cevape ( i to sa kajmakom) ali nije tako jeftino...

Da pri tom onaj na Slaviji bio je pun neke strane mladezi...(bila Univerzijada pa valjda zato)...oni traze da jedu shta im je poznato...za svaki sluchaj.

Jelence

Quote from: taki on December 01, 2009, 06:54:03 PM
Quote from: Jelence on December 01, 2009, 06:52:27 PM

Pa primenjujem identican princip i na sebe. nikada ne bih izasla onako obucena. ni na maskembal.

OK, to je sa jedne strane.
Sa druge strane, ako hoces da se neko povinuje pravilima sa kojima se ti ne slazes, moras biti spremna da se i TI povinujes pravilima sa kojima se TI ne slazes.

Inace, ja ti odmah ko iz topa postavljam pitanje: a KO SI TI da diktiras pravila? Ko kaze da su tvoja pravila "ispravna" a tudja "neispravna"? Ako se svi ovde slozimo da si ti u pravu to ne govori nista o pravilu i principu nego o nacinu na koji biras drustvo.
Ja bih se kladila da okolina ljudi u kojima se krecu 140kg zene utegnute u minice ne razumeju o cemu TI pricas.

Ne znam koliko sam uspela da budem jasna, ja sve vreme govorim o principu, ne o tvom pravu da imas svoje misljenje.

Jelence

Quote from: Pijanista on December 01, 2009, 06:59:38 PM
Jelence, ti uopste ne obracas paznju dok citas.
na bazen idem u gacama (kupacim). Na poslovnu veceru u odelu. Na intervju zamalo u odelu. U park u farmerkama i majici.
A ne tangira me da li neko u mom drustvu ima bolju ili losiju garderobu od mene, sve dok je ta garderoba prikladna za datu priliku. Sta tebi vise nije jasno?

Mislim da se oko ovog pitanja nismo razumeli ama bas nikako. Bas mi je zao sto nisam uspela bolje da objasnim sta sam htela reci, jer me fazon sjajno sluzi (od kako sam ga ukapirala).

Jelence

Quote from: E on December 01, 2009, 07:21:22 PM
Ni malo mi se ne svidja topic. Mislim da je strasno postavljati sebe u poziciju nekakve kvazi superiornosti i suditi o drugim ljudima na osnovu njihove boje koze, rase, pola, seksualne orijentisanosti, odece koju nose. Svi smo mi ljudi i nikada ne znas kako je to drugo ljudsko bice odrastalo, kakve snove sanjalo, cemu se u zivotu nadalo. Ima jedan film Little Miss Sunshine koji bas prolazi kroz srz ove problematike opisujuci jednu disfunkcionalnu americku porodicu , koja cak i kao takva naizgled bez nekog reda i ustaljenih vrednosti ipak ima ono sto porodicu drzi na okupu a to je neizmerna ljubav prema bliznjem.
Sto mi se jos manje svidja je kad se ovako pokace slike slucajnih prolaznika po ulici , u prodavnici. Pa jebem mu misha zar smo postali toliki neljudi i globalni paparaci , poklonici facebookova i twitera da idemo okolo proganjamo ljude koji nam se svidjaju i ne svidjaju , slikamo ih a potom postiramo njihove slike bez dozvole po internetu. Pa tako ce neko sutra tebe ili tvoje dete, unuce, da slika i postavlja po diskusijama na milost i nemilost stranacima koji ce da prosudjuju o tome koliko si po nekim njihovim merilima ok ili nisi ok.

Ti si mala pametna za dvojicu ;)
Ne, be zezanja, drago mi je da ima i onih koji gledaju stvari na nacin na koji si opisala.
Fakat je da si nabola u sridu jer se vbo pravda kako je dobila slike.

vbo, nemoj da se palis, nije vazno, paparaci su deo danasnjeg zivota. Sve je OK.

vbo man

QuoteJa bih se kladila da okolina ljudi u kojima se krecu 140kg zene utegnute u minice ne razumeju o cemu TI pricas.

Srecom okolina ovih ljudi ipak nije vecina...al nije iskljucheno da ce da bude. Bilo bi nade i za njih imajuci u vidu masovna sredstva informisanja kada odande ne bi kroz neke naizgled naivne vidove komunikacija ( kao reklame , serijale pa i informativne emisije) stizala poruka da je SVE ne samo DOZVOLJENO nego i OK.

vbo man

Ma neka njih u Walmartu u gacama ...nek uzivaju ljudi tekovine demokraCije.
Oni i ne idu odande ...nemaju kintu muchenici i kad bi hteli.Lepo njima - lepo nama.
Al samo da konstatujemo da postoje...u toj za mnoge idealnoj drzavi.

Jelence

QuoteSrecom okolina ovih ljudi ipak nije vecina...

A zbog cega je bitno da bude vecina?

Da li je fakat da si ti u Australiji manjina imao ikakvog uticaja na tebe da odustanes od svojih principa i prihvatis sta radi/kaze vecina?

Zasto mislis da ce nekakva 140-kilasica da mari za stavove vecine? Zato sto si TI u toj vecini?

Nice try.

Jelence

Quote from: vbo man
Al samo da konstatujemo da postoje...

Moze biti da sam bila previse osetljiva na temu (kao sto sam uvek kada se gazi ovaj princip).

Ja vidim razliku izmedju "ovakvi ljudi postoje" i "kako samo mogu tako da..."

Ja vidim OGROMNU razliku.

Evo primer. Sta bi vise volela da cujes, vbo. Recimo da si obukla carape koje imaju rupu. Od mnogo nacina da ti se to stvi do znanja, koji ti od ova dva vise odgovara:

1. vbo, imas rupu na carapi
2. vbo, opet si bila nemarna i obukla si carape sa rupom, sram te bilo sad si se opet obrukala pred svetom

vbo man

Ouu i te kako se u javnom zivotu ponasham kao vecina...a u mojoj kuci to je moja stvar. Ne moram da mislim kao vecina ali ih zato necu daviti onim shta ja mislim ( osim ako me izrichito ne pitaju).Kada Americhka vecina ( il se ja bar tako nadam) zadje kakvom sluchajnoshcu u OVAJ Walmart ja mislim da ce primetiti shto i ja.Al verovatno iz kurtoazije ( ili straha ;D) nece im nishta reci. Ja ovo pricham vama a kad ovde gde zivim naidjem na "tetovirane" kako ih ja zovem iz miloshte ;D  (premda su danas mnogi oslikani od vrha do dna pa i neki svet kome to po meni nije trebalo), ovako obuchene , izbushene i rashchupane , veruj mi ni rech ne prozborim...uglavnom se sklanjam.

Jelence

A kako znas da medju nama nema istetoviranih i izbusenih?

slawen

И тај секс бре више...

vbo man

Ne znam...dapache...sumnjam na najgore ;D :o
Nek ste vi meni probusheni i izbodeni...Ja lichno ne volim tetovazu nijedne vrste ali sam tolerantna prema onima kojima je to deo folklora (Maori, itd).Meni je to njihovo ruzno do Boga al neka im.No mislim da znash na koje ja ovako zaostala mislim.Na one shto tetoviraju LOVE po prstima ili JNA na podlaktici.Ovi nashi momci ovde u dobrom broju krenuli s tim al onako krvnichki...
O Boze bash sam zaostala... :(

Jelence

Quote from: vbo man on December 02, 2009, 08:05:19 AM
O Boze bash sam zaostala... :(

;D

PS. Malo si mozda (pre)ostra prema sebi.

iDemo

Quote from: Jelence on December 02, 2009, 07:51:55 AM
A kako znas da medju nama nema istetoviranih i izbusenih?
Ajd sto ima izbushenih al' sto vrvi od izbrushenih - uh...

miskop

Cudno mi da se ovde prica iskljucivo o estetskim vrednostima i kategorijama.
Ove slike su kompletna sociologija a i socijalna patologija.

Kakogod da okrenem, i OVO nam je donosilo demokratiju onomad a donosi
je i svugde gde ima bilo sta da se ukrade.

Zalostno.

iDemo

Quote from: slawen on December 01, 2009, 07:04:43 PM
Кад смо код купаћих гаћа...
Sad tek videsh da nosi nedeljni kontiNgent kupacish gaca na ruci k'o narukvicu...

iDemo

Quote from: vbo man on December 02, 2009, 08:05:19 AM
Na one shto tetoviraju LOVE po prstima...
Jasno. Na prstima moze samo ono iz Blues brothers-a - ili Jake ili Elwood (uz pozdrav pobratimu)... ;D

tarana

ne mogu da vidim slike iz nekog qrtza, al' nemam ni želju.
kad vidim nekog ko mi deluje nakaradno, zanimljivo mi 2 sekunde...
ne krstim se, ne vučem druge za rukav da se zgražavaju zajedno samnom i ne slikam ih...
ako je tebi prika dobro - dobro je i meni...nosi šta oćeš, id' golišav, baš me zabole...
svašta raste u bašti božijoj..

iDemo

Quote from: tarana on December 02, 2009, 09:51:41 AM
ne mogu da vidim slike iz nekog qrtza, al' nemam ni želju.
Nije valjda da ne vidis ni ovu u kupacem kostimu?? Steta, simpaticna je - onako na prvi pogled...

taki

Super je taj princip da niko nikom nema prava nista da odredjuje, i koliko god human bio mislim da ima prizvuke anarhije. Mozda gresim, ali kada bi se vise ljudi zgrazavalo nad onakvim prizorima mozda bi se desio neki kvrc pa ti ljudi ne bi bili ravnodusni sto imaju po 200 kg i sto su im deca Miselini. Mozda bi im bilo malo tesnije u sopstvenoj kozi pa bi bar svaki 10 pokusao nesto da promeni sto bi mu definitivno poboljsalo kvalitet zivota. Makar u zdravstenom smislu.

Takodje, okrenimo se iskljucivo estetskoj kategoriji, da joj je neko nekada rekao na sta lici i kako izgleda u toj haljini, mozda bi se zamislila pa obukla nesto drugo, sto joj vise pristaje jer koliko god mi sada ovde demonstrirali kako potpuno postujemo tudji izbor ne dovodeci ga u pitanje, a jos manje analizirajuci ga, ne mozemo izvesti zakljucak da je ona ugodan prizor za oko.

A to prihvatanje svega zarad principa nemesanja najdirektnije vodi ka otudjenosti. Ljudi treba da kominuciraju, komentarisu, daju svoja vidjenja. Na drugoj strani je da odabere sta ce prihvatiti a sta ne. Iz toga se radja kvalitet jer mozda nesto nisi ni video/primetio/zapazio/ukapirao dok ti neko iz okoline nije skrenuo paznju. Ja ne bih volela da zivim u svetu u kome mi prijateljica ne bi rekla 'alo, stani malo imas sto kila, vidi na sta licis' ili 'nemoj da nosis te pantalone povecavaju ti zadnjicu'. Meni bi to bio znak da su ravnodusne... e, sad, naravno da se jako dobro zna ko kome sta moze da kaze i dokle sme da ide.

Sto se tice komentarisanja slika nekih tamo ljudi... ok, ima voajerizma i elemenata velikog brata. Al' u krajnjoj liniji pa sta. Nikoga nismo uvredili niti povredili, razmenili smo misljenja, culi druge. Eto ja sam mogla da umrem a da ne znam da postoje ljudi sa stavovima kao sto su tvoji jelence, vrlo sam ih pazljivo citala i razmisljala o njima i sasvim sam zadovoljna sto nas je ova tema isprovocirala na razgovor. Mozda i usvojim ponesto, mozda i ne, vreme ce pokazati, al' imam o cemu da razmisljam.

E

Lepo pishesh taki ali sta ako je sve to bazirano iskljucivo na tvojim pretpostavkama. Ti pretpostavljas da je tamo nekoj debeljuci svejedno kako izgleda.
Prihvatanje drugih onakvima kakvi jesu meni vishe govori o tome koliko je drushtvo tolerantno i humano a ne anarhisticko.