News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

People of WALMART

Started by vbo man, December 01, 2009, 11:13:45 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jelence

Quote from: vbo man
...  moja haljina iz DJ ne mora nikome da se svidi ali ovo gore je katastrofa.

Hvala vbo, bas je tako.

Kao sto se ti ne oblacis da se njima svidis, tako ni ovo gore nije uklapano da se tebi svidi.
Ne mare oni vise za tvoje misljenje o njihovom groznom modnom izrazavanju nego sto je tebe briga ako se oni shokiraju tvojom haljinom.

Dakle dokle god ti nisi spremna da odslusas sta oni imaju da kazu o tvojoj groznoj odeci koja ti uzasno stoji, zasto bi bilo kome bilo merodavno sta ti mislis o 140 kg i bretelama bez brusa?
I'll tell you something about good looking people: we're not well liked

Jelence

Quote from: alan ford
A one idiotkinje su obucene "najbolje sto mogu" ne samo finansijski jer u tom istom Walmartu mozes da kupis i ukusne garderobe za iste pare, vec cisto mentalno. verujem da prosto nemaju kapaciteta da shvate sta bi bilo ukusno a sta ne - borderline retards.

ja nisam ni mislila (samo) na finansijski.
finansijska strana je samo jedna strana njihove modne licnosti.

a i za tebe vazi izazov - nadji nesto sto na 140 kg ne lici kao da stoji na 140 kg i od tebe cu da trazim 10% profita. moda ima limit...

mozda je za nijansu prejako ljude koji se previse slobodno oblace zvati "retards"...

vbo man

I ovde se zna ko gde kupuje ( i zashto).Ti poput Walmarta imaju zadatak da i sirotinja priushti sve i svashta i da se naravno zarade enormni profiti na jeftinoj robi koja se masovno ( a zbog losheg kvaliteta i chesto) prodaje.Postoji i ovde i sirotinja i slichne radnje samo nisu tako velike i rasprostranjene.
Shto se debljine tiche ovde chak kazu da prema broju debelih polako prevazilazimo Amere ( mada ko god je doshao iz USA nije mogao da se nachudi koliki su ljudi tamo i u kolikom broju bash nagojeni).Ovde sirotinja jede junk food jer nema nishta jeftinije od toga i predpostavljam to je jedan od razloga gojenja. Ali evo mi na primer veoma retko jedemo junk food ...jedemo dosta povrca , malo mesa (kolichinski) i opet se gojimo.Ajd sad meni je to u porodici ali mom muzu nije a i on se nagojio od kad smo u Australiji.Ja mislim da je do hrane generalno.Bog zna shta "turaju" unutra...hormone, antibiotike...ma svashta.Ono shto me najvishe frapira da su i Kinezi pocheli da se goje...ima ih vec tushta i tma koji su dobro zaguzichili.Plus nachin zivota...nigde se ne ide peshke.Ovi se trude da dzogiraju i vezbaju ali nishta ne pomaze.
U Srbiju valjda yek stize ta hrana pa ce i njih to stici vremenom...a i kola je sve vishe...
The light at the end of the tunnel is the train.

Jelence

Da, da, i kola nam guraju pod nos da kupimo...

alan ford

ja sam rekao borderline retards - dakle nisu ali nije da nisu blizu crti.

ja kad vidim kolegu da nose dve razlicite charape to pripisem njegovoj otkacenosti. Tip je inace genije. Kada vidim nekoga da je slozio boje koje ne idu mislim da se ne razume najbolje u boje ili ih ne raspoznaje dovoljno. Ali kada obuces nesto sa onih slika nije samo stvar ukusa. Imas debelih koji imaju neku siroku garderobu, nije za modnu pistu ali se ljudi ni ne okrecu za njima. Garantujem da je ekipi iz Walmarta IQ oko 100-ke i to u najboljim danima.

Nego kad smo vec kod puka, to je muka sa demokratijom sto je puno tih sto teoretski ne bi trebali ni nacrtanu ovcu da cuvaju a ne da mogu da glasaju i odlucuju o tako velikim stvarima za koje jednostavno nemaju kapacitete.

zagor te nej

Walmart je, najcesce,  skladiste djubreta za ekipu koja bi gladovala u vecini zemalja sveta. Tu se, najcesce, valja djubre neopojano kojim se hrani i u koje se oblaci food stamps recipients, plus nizi ekonomski slojevi drustva koji za bolje nemaju novca. Kazem najcesce jer ima sasvim pristojnih Walmarta, allegedly, ja ni u jedan nikad usao nisam, jer i da hocu u krugu od 50 milja nema nijedan oko mene. Target mu dodje the next level, ali je u targetu generalno sve kvalitetnije, a klopu cini mi se ne valjaju.
Ukratko, ocekivati ekupi iz doma lordova u Walmartu je malko nerelano.
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

slawen

Quote from: Jelence on December 01, 2009, 01:41:50 PM
ne samo da sam nasla zemlju u kojoj necu morati da vodim racuna sta cu da obucem (vise nego sto ta tema zasluzuje) nego se bavim i poslom koji ceni moj izbor odece.

OK, za bas svecane prilike imam crne japanke  ;D

Душо моја, ти си изгледа скроз заборавила моћ кравате у Србији.
А није да се не слажем с тобом, напротив, ове напирлитане дронфуље бих све по скраћеном поступку....
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

alan ford

Quote from: vbo man on December 01, 2009, 03:35:12 PM
IU Srbiju valjda yek stize ta hrana pa ce i njih to stici vremenom...a i kola je sve vishe...

zanimljiva observacija iz Srbije je da su mimo svih predvidjanja pre 20-ak godina da McDonaldsi nece proci pored nasih pljeskavica njihovi restorani skoro na svakom uglu, konstantno su puni ljudi i daleko skupljih od najboljih pljeskavica po gradu.

slawen

Јесте, али пљескавица је тако проста реч, дочим хамбургер...
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

zagor te nej

A sto se dupeta i sisa od po 35 funti tice...nazalost, gojenje je postalo znak progresa. Svaka iole bogata nacija se natovi, koleginica dosla iz Brazila, rodjena i odrasla tamo, shokirana, kaze, puna Capacabana debeljaka u speedos sa man boobs :)
GDP goes up, so does the weight scale :)
"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

E

Quote from: Jelence on December 01, 2009, 03:14:13 PM
Istina, tamponi iz Walmarta su odlicno sljakali sto jes-jes.

Koristish tampone Jelence ? Auch !

taki

Quote from: alan ford on December 01, 2009, 02:25:17 PM
Quote from: taki on December 01, 2009, 01:47:30 PM

U, bre, jelence, zar ti stvarno ne smeta kad zena od 140kg obuce tesnu haljinu iz koje vire gace i brus?

Postoje razni fetishi...

da, da, ovo mi vec nije palo na pamet... valjda sto ne ocekujem demonstraciju istih u hipermarketu... :)
Quote from: Jelence on December 01, 2009, 03:02:53 PM
Quote from: taki on December 01, 2009, 02:55:27 PM
Quote from: Jelence on December 01, 2009, 02:26:14 PM
Quote from: taki on December 01, 2009, 01:47:30 PM
Quote from: Jelence on December 01, 2009, 01:41:50 PM

(ja zapravo ne vidim sta tim ljudima fali da si se ti toliko uzjebala, docim ovim utegnutim vidim sto mana. jel vidis kako pravilo moze biti ovo ili ono - znaci nema pravila).

U, bre, jelence, zar ti stvarno ne smeta kad zena od 140kg obuce tesnu haljinu iz koje vire gace i brus?

Meni? Zasto bi meni smetalo?? Jel tebi smeta?

Pa ono jes, ako je mrdnula moje japanke (svecane) - to bi mi bas zasmetalo.

Da se ne foliram meni bi smetalo. Prosto stvar estetike. Iako mogu da se pohvalim da uglavnom gledam svoja posla  ;D

Za tebe vazi isto pitanje. Da li mislis da je ono sto TI oblacis po volji SVIMA iz tvoje okoline? U smislu prolaznici, ljude koje sreces a ne poznaju te.

Ma daj, to su ipak kategorije koje se ne mogu porediti. Moja jakna moze da se ne svidi svima, ali niko, ama bas niko, nece biti zgrozen i zapitati se da li sam normalna, dok za ovu gore hoce. I to ne mali broj ljudi, cisto sumnjam da je vecina stigla do te faze nirvane u kojoj si ti. Iskreno, ja ne bih ni volela da mi postane tako svjedno. nikada ne bih nikome rekla ili pokazala da sam zgrozena, ali mi sasvim odgovara da znam da razlikujem lepo i primereno obucenu zenu, makar i od 140 kg i stvorenje kao sto je ova gore.

Monte

Quote from: taki on December 01, 2009, 03:48:29 PM
Ma daj, to su ipak kategorije koje se ne mogu porediti. Moja jakna moze da se ne svidi svima, ali niko, ama bas niko, nece biti zgrozen i zapitati se da li sam normalna, dok za ovu gore hoce.

Европа. Ми с ове стране океана смо, али стварно, огуглали. Ако могу по сред Отаве да се шетају госпође у комплетном црном чадору, само се прорези виде, ови хипер-дебели домороци су врло један питом и не претерано фасцинантан призор.

Jelence

Quote from: zagor te nej on December 01, 2009, 03:42:00 PM

Jelence

Quote from: slawen on December 01, 2009, 03:42:26 PM

Ne nosim ni kravatu...

alan ford

Quote from: Monte on December 01, 2009, 04:25:25 PM
Европа. Ми с ове стране океана смо, али стварно, огуглали. Ако могу по сред Отаве да се шетају госпође у комплетном црном чадору, само се прорези виде, ови хипер-дебели домороци су врло један питом и не претерано фасцинантан призор.

Ovo je ziva istina. Secam se da sam prvih nekoliko godina boravka u Americi bio fasciniran kako se ljudi lose oblace, sto shvatio sam kasnije ovde nije vazna stavka. Pa tako u Njujorku vidis muskarce i zene po metroima u nekim kompletima, sakoima sa belim Nike patikama, ljude u nekim pizamama koje to nisu jer su tako komotniji nego da se 'utegnu' u nesto pristojnije, debelguze koje isticu 'obline', ljude koje nosi cipele kupljene za ne vise od 10 dolara sa popucalom plastikom itd.

slawen

Quote from: Jelence on December 01, 2009, 04:28:47 PM
Quote from: slawen on December 01, 2009, 03:42:26 PM

Ne nosim ni kravatu...
Ja nosim.

D(z)avid

Vidio ja komsiju, prijatelja svog poslije 10 god. u Banjaluci, on u Kanadi ja u Evropi, i pitam ga o impresijama o BL, o Svedskoj (bio i tamo, ima tetku), uopste o Europi i razlikama izmedju nje i sj. americkog kontinenta (radio i u USA), a on ce meni, izmedju ostalog:"U Europi, pa i u BL,  nekako vise ljudi drze do sebe, oblace se ukusnije, fizki izgledaju bolje, nisu debeli, OK mozda zbog vise kretanja i manje sjedenja u autu,bz kojeg kod nas ne mozes da odes u drugi kvart, ali vise drze do sebe...".  

Jelence

Quote from: taki
Ma daj, to su ipak kategorije koje se ne mogu porediti. Moja jakna moze da se ne svidi svima, ali niko, ama bas niko, nece biti zgrozen i zapitati se da li sam normalna, dok za ovu gore hoce.

Zavisi. Mogu da se kladim da moze da se nadje neko ko ce biti podjednako zgrozen. Mozda po izgledu ne nosis tako zastrasujuce jakne ali moze recimo da bude firma koja je omrazena ili bilo koji drugi razlog da tvoja pojava u datoj odecu bude ocenjena istim intenzitetom zgrazavanja.

Za ovo naravno nemamo dokaza ni ja ni ti, tako da posto obe idemo na osecaj, na osecaju ce i da ostane.

I to ne mali broj ljudi, cisto sumnjam da je vecina stigla do te faze nirvane u kojoj si ti. Iskreno, ja ne bih ni volela da mi postane tako svjedno.

Naravno, zato ti i nije svejedno jer ne bi volela da ti postane svejedno. Logicno.

Stvar izbora. Primetila sam da se bolje osecam kada mi je nesto zanimljivo nego kada me sokira.

Zakljucila sam takodje da mi razumevanje (140 kg zene u tangama) mnogo vise prija od osudjivanja.

...nikada ne bih nikome rekla ili pokazala da sam zgrozena, ali mi sasvim odgovara da znam da razlikujem lepo i primereno obucenu zenu, makar i od 140 kg i stvorenje kao sto je ova gore.

Pod pretpostavkom da je moguce da se i ti obuces neprimereno, sta mislis da bi TEBI trebalo da se desi pa da se to dogodi?

Jelence

Quote from: alan ford on December 01, 2009, 04:37:48 PM
Ovo je ziva istina. Secam se da sam prvih nekoliko godina boravka u Americi bio fasciniran kako se ljudi lose oblace, sto shvatio sam kasnije ovde nije vazna stavka. Pa tako u Njujorku vidis muskarce i zene po metroima u nekim kompletima, sakoima sa belim Nike patikama, ljude u nekim pizamama koje to nisu jer su tako komotniji nego da se 'utegnu' u nesto pristojnije, debelguze koje isticu 'obline', ljude koje nosi cipele kupljene za ne vise od 10 dolara sa popucalom plastikom itd.

Zar to nije sjajno? Svako oblaci sta hoce i niko se ne oseca ugrozenim (jer se iz nekog razloga u sredinama koje vise drze do formi u oblacenju najugrozenijim osecaju oni koji postuju kodeks a ne oni koji ga ne postuju - iz ove ugrozenosti i nastaje pritisak okoline, itd itd).

Secam se kako mi se na prvu loptu dopalo bosonogo hodanje u zimu po samoposluzi (ja probala u leto, smrzla sam se ko...), vecernji soping sa decom koja su u pidzami, docek Nove godine u drustvu koje je obuceno od svecane haljine do uniforme sa gradjevine sa sve onim njihovim fluoroscentnim majicama i radnickim cipelama.

Misao koja mi je pala na pamet bila je PA JA OVDE MOGU DA RADIM STA HOCU.

Vaistinu. Ostalo je historija ;)

alan ford

sta ja znam, ima nesto sto se zove kucno vaspitanje, i stvar kulture. Ja niti sam tako indiferentam prema svemu niti bi zeleo biti, niti smatram da je takav pristup (sve se moze)  generalno dobar. Recimo primetio sam da u firmama gde se ljudi lezernije oblace (farmerke, majce itd) cesce psuje i ponasa opustenije, dok u drugim gde smo u nekim kosuljama, odelima itd. komunikacija daleko profesionalnija, i uopste atmosfera je zdravija.

Otprilike kao sto svako ko drzi do sebe gleda da ima oprane i sredjene zube a ne da je krezav, da su mu zubi u svim pravcima.

Jelence

Da li si ti primetio Alane da sve sto jedna osoba nabraja kao "normalno" i sto smatra "u redu" i "kulturno, odmereno" jednom recju - primereno, nekako spada u ponasanje TE osobe?

Dal si primetio?

Tromotorac

Quote from: zagor te nej on December 01, 2009, 03:42:00 PM
Walmart je, najcesce,  skladiste djubreta za ekipu koja bi gladovala u vecini zemalja sveta. Tu se, najcesce, valja djubre neopojano kojim se hrani i u koje se oblaci food stamps recipients, plus nizi ekonomski slojevi drustva koji za bolje nemaju novca. Kazem najcesce jer ima sasvim pristojnih Walmarta, allegedly, ja ni u jedan nikad usao nisam, jer i da hocu u krugu od 50 milja nema nijedan oko mene. Target mu dodje the next level, ali je u targetu generalno sve kvalitetnije, a klopu cini mi se ne valjaju.

Zanimljivo, generalno stoji to sto kazes za Target, ali ovaj meni najblizi je ko opljackan vec 5-6 godina.  Od dva Super-Walmarta jedan je fantastican, drugi je Meksiko; dva starija (non-super) Walmarta su otprilike kao ovaj ofucani Target.

Takodje, zahvaljujuci prisustvu super-Walmarta, lokalni Fry's/Domnicis/Alberstsons sad imaju nize cene, nego sto su ranije drali. Meni je za istu kolicinu/kvalitet namirnica racun iz Walmarta konzistentno 30% nizi od racuna iz Albertsona. Povrce, voce im je svezije... obilazim i Whole Foods i Sprauts ... onaj top super-Walmart ima sve kao i ove dve prodavnice.

Sve se svodi na lokalni menadzment, radilo se o Targetu, Walmartu ili bilo kojem drugom lancu. Ako hoce da naprave pristojnu radnju, napravice takav nivo; nekima je dovoljno da budu meksicka stanica...
The bums will always loose.

taki

Quote from: Jelence on December 01, 2009, 04:44:31 PM

Zavisi. Mogu da se kladim da moze da se nadje neko ko ce biti podjednako zgrozen. Mozda po izgledu ne nosis tako zastrasujuce jakne ali moze recimo da bude firma koja je omrazena ili bilo koji drugi razlog da tvoja pojava u datoj odecu bude ocenjena istim intenzitetom zgrazavanja.

Za ovo naravno nemamo dokaza ni ja ni ti, tako da posto obe idemo na osecaj, na osecaju ce i da ostane.

I to ne mali broj ljudi, cisto sumnjam da je vecina stigla do te faze nirvane u kojoj si ti. Iskreno, ja ne bih ni volela da mi postane tako svjedno.

Naravno, zato ti i nije svejedno jer ne bi volela da ti postane svejedno. Logicno.

Stvar izbora. Primetila sam da se bolje osecam kada mi je nesto zanimljivo nego kada me sokira.

Zakljucila sam takodje da mi razumevanje (140 kg zene u tangama) mnogo vise prija od osudjivanja.

...nikada ne bih nikome rekla ili pokazala da sam zgrozena, ali mi sasvim odgovara da znam da razlikujem lepo i primereno obucenu zenu, makar i od 140 kg i stvorenje kao sto je ova gore.

Pod pretpostavkom da je moguce da se i ti obuces neprimereno, sta mislis da bi TEBI trebalo da se desi pa da se to dogodi?

A ne, nema sanse da povuces znak jednakosti. Bar u mom sistemu vrednosti. Mi ne pricamo ovde o nekome ko se obukao na nacin koji se meni ne svidja, nije moj stil, nije moja omiljena marka, nisu moje omiljene boje i slicno tome, pa da mi sad objasnjavas kao sam opterecena i ogranicena te mi smeta nesto sto je sasvim prihvatljivo. mi pricamo o zeni koja je nakazna, ne zato sto ima 140 kg nego zato sto nema osecaj za to sta se moze i sta se ne moze kad tako izgledas. I nikada necu imati razumevanja za to jer se tu ne radi o slobodi i mogucnosti da radis sta hoces a da te niko ne osudjuje vec o nedostatku dobrog ukusa. E, sad, jednako ne dajem za pravo ni onima koji bi je javno prozvali, napali, osudili... u tom smislu i sto se mene tice moze da radi ko sta hoce i da se obuce kako hoce.

I ja obozavam japanke, imam ih nekolicinu, cak i crne ;D, al' u njima ne bih dosla na ispit ili neko zvanicno mesto, sastanak... prosto iz postovanja prema studentu koji je preko puta mene, prema njegovom radu koji prikazuje...

I sad sam bas napregla mozak, i mogu ti reci da ja ovako nesto po Evropi zaista nisam videla. Valjda je ovaj Davidov poznanik u pravu. Jednom kad predjes granicu sve postaje prihvatljivo, a mislim da ne bi trebalo tako da bude.

taki

Quote from: Monte on December 01, 2009, 04:25:25 PM
Quote from: taki on December 01, 2009, 03:48:29 PM

Nadam se da ce taj trend ostati u prekookeanskim krajevima ;)

Pijanista

Ovde (vankufer) ima pristojnih Walmartova. Ne vidim nikakvu razliku izmedju nekih od njih i Sears prodavnica, na primer. Izgleda cisto i uredno, narod OK, roba malo jeftinija i manje fancy, ali sve je OK.
Razlika izmedju Srbije i zapada je sve manja, nije kao pre 30 god.

Razlicite stvari se cene u razniclim drustvima. Ovde ljudi voze bolja kola, imaju vise love i to se vidi, medjutim generalni konsenzus medju nasima ovde je da je u BG bolji izbor garderobe i cipela. Takodje, kanadjanima malo smeta kad im mahovina raste po krovovima kuca. Izadjes uvece u klub, a na 100 cura (ne, nisu sve odrpane, fino su sredjene) ima ukupno 0.12 grama sminke.

alan ford

setih se price koju moja Mama cesto prica. Ona i njeni su iz austrougarskih krajeva. Moji su kada su se vencali kupili plac na Divcibarama i sagradili vikendicu, i jednom je dosao Mamin Tata koji je valjda stigao u nedelju i zgranuo se kada je video seljake onako obucene za pijacu kako tumaraju krajem, jer tako sta po Gorskom Kotaru i kasnije Subotici nisi mogao da vidis, barem ne nedeljom kada su se svi doterivali i isli u crkve ili na glavno setaliste.

prosto je to stvar kulture.

baggio

Quote from: alan ford on December 01, 2009, 05:01:51 PM
sta ja znam, ima nesto sto se zove kucno vaspitanje, i stvar kulture. Ja niti sam tako indiferentam prema svemu niti bi zeleo biti, niti smatram da je takav pristup (sve se moze)  generalno dobar. Recimo primetio sam da u firmama gde se ljudi lezernije oblace (farmerke, majce itd) cesce psuje i ponasa opustenije, dok u drugim gde smo u nekim kosuljama, odelima itd. komunikacija daleko profesionalnija, i uopste atmosfera je zdravija.

Otprilike kao sto svako ko drzi do sebe gleda da ima oprane i sredjene zube a ne da je krezav, da su mu zubi u svim pravcima.

Upravo tako Alane.

'ajd' sad da kazemo i to, da je bosonogo hodanje po javnim vecerajkama prihvatljivo.  Svasta!
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Jelence

Mi ne pricamo ovde o nekome ko se obukao na nacin koji se meni ne svidja, nije moj stil, nije moja omiljena marka, nisu moje omiljene boje i slicno tome, pa da mi sad objasnjavas kao sam opterecena i ogranicena te mi smeta nesto sto je sasvim prihvatljivo. mi pricamo o zeni koja je nakazna, ne zato sto ima 140 kg nego zato sto nema osecaj za to sta se moze i sta se ne moze kad tako izgledas.

Ne pricamo, dabome. Mi pricamo o nekome ko je neciji seksualni parner, pa prema tome seksi , cak i sa manje odece. Znaci, zena je seksi, samo sto nije tebi. Nekome jeste.

Oblaceci se tako kako se oblaci, ona se tebi ni ne obraca.

I nikada necu imati razumevanja za to jer se tu ne radi o slobodi i mogucnosti da radis sta hoces a da te niko ne osudjuje vec o nedostatku dobrog ukusa.

Ukus je individualna stvar, ne znam kako moze da bude "nedostatak ukusa" kada "etalon ukusa" ne postoji?

E, sad, jednako ne dajem za pravo ni onima koji bi je javno prozvali, napali, osudili... u tom smislu i sto se mene tice moze da radi ko sta hoce i da se obuce kako hoce.

Nije mi jasno kako ovaj deo ide uz ostatak tvoje price?

I ja obozavam japanke, imam ih nekolicinu, cak i crne ;D, al' u njima ne bih dosla na ispit ili neko zvanicno mesto, sastanak... prosto iz postovanja prema studentu koji je preko puta mene, prema njegovom radu koji prikazuje...

Interesantno, i ja odlazim na sastanke sa svojim klijentima obucena vrlo neformalno da bi se (i) oni osecali bolje.

Jednom kad predjes granicu sve postaje prihvatljivo, a mislim da ne bi trebalo tako da bude.

Znaci, volis da ti drugi odredjuju sta da oblacis i sta je za tebe prihvatljivo da nosis od odece a sta nije?

neprijateljska emigracija

Ma u redu je to, niko nikome ne brani da bude  poseban, samo svoj. Ili da bude sam na ulici.

Ali, koliko je to izraz posebnosti, odbacivanje konformizma i odbijanje nametnitih normi, a koliko je lenjost? Da bi se sredio treba uloziti napor i pozabaviti se sobom, a mnogi to nece. Ili ne znaju. Tako da najcesce "casual" znaci lenjo.

A sa licne strane, najveci turn-off mi je kad vidim drljavu, nesredjenu zensku, nokti i lose cipele posebno.
sweetness, sweetness I was only joking
when I said by rights you should be bludgeoned in your bed

Pijanista

Quote from: neprijateljska emigracija on December 01, 2009, 05:45:00 PM
Ma u redu je to, niko nikome ne brani da bude  poseban, samo svoj. Ili da bude sam na ulici.

Kao ni da bude tezak kao konj   ;D

Jelence

Quote from: neprijateljska emigracija
Ali, koliko je to izraz posebnosti, odbacivanje konformizma i odbijanje nametnitih normi, a koliko je lenjost? Da bi se sredio treba uloziti napor i pozabaviti se sobom, a mnogi to nece. Ili ne znaju. Tako da najcesce "casual" znaci lenjo.

A koliko je to bitno? Svaka osoba na ovom svetu ima svoj spisak licnih mana i vrlina. Nekome medju manama pise "lenjost" a nekome medju vrlinama "vrednoca". Sta to znaci? Nista. Samo crtica o osobinama razlicitih ljudi.

Da bi se doneo bilo kakav valjani sud o datoj osobi treba nam ceo spisak, i leva i desna strana, o datoj osobi, a ne samo jedna jedina osobina.

Pitanje je kada i donesemo sud, cemu on sluzi? Sta cemo sa tim, i koga to zanima? Koja je UPOTREBNA VREDNOST, to pitam, tako nekog pausalnog etiketiranja?

taki

He
Quote from: Jelence on December 01, 2009, 05:39:46 PM
Mi ne pricamo ovde o nekome ko se obukao na nacin koji se meni ne svidja, nije moj stil, nije moja omiljena marka, nisu moje omiljene boje i slicno tome, pa da mi sad objasnjavas kao sam opterecena i ogranicena te mi smeta nesto sto je sasvim prihvatljivo. mi pricamo o zeni koja je nakazna, ne zato sto ima 140 kg nego zato sto nema osecaj za to sta se moze i sta se ne moze kad tako izgledas.

Ne pricamo, dabome. Mi pricamo o nekome ko je neciji seksualni parner, pa prema tome seksi , cak i sa manje odece. Znaci, zena je seksi, samo sto nije tebi. Nekome jeste.

Oblaceci se tako kako se oblaci, ona se tebi ni ne obraca.

I nikada necu imati razumevanja za to jer se tu ne radi o slobodi i mogucnosti da radis sta hoces a da te niko ne osudjuje vec o nedostatku dobrog ukusa.

Ukus je individualna stvar, ne znam kako moze da bude "nedostatak ukusa" kada "etalon ukusa" ne postoji?

E, sad, jednako ne dajem za pravo ni onima koji bi je javno prozvali, napali, osudili... u tom smislu i sto se mene tice moze da radi ko sta hoce i da se obuce kako hoce.

Nije mi jasno kako ovaj deo ide uz ostatak tvoje price?

Interesantno, i ja odlazim na sastanke sa svojim klijentima obucena vrlo neformalno da bi se (i) oni osecali bolje.

Jednom kad predjes granicu sve postaje prihvatljivo, a mislim da ne bi trebalo tako da bude.

Znaci, volis da ti drugi odredjuju sta da oblacis i sta je za tebe prihvatljivo da nosis od odece a sta nije?

Ovo ti radis najobicnije uproscavanje, svodjenje na apsurd.

Ako je tebi ovo lepo, ok, ja te svakako necu ubedjivati da postoji nesto sto se generalno podrazumeva kada govorimo o ukusno i neukusno obucenim ljudima.

Ne obraca se meni, niti ja diskutujem kome je ona seksi, to me ne zanima, ni ja se ne obracam njoj kada komentarisem njen izgled. Pricam na mestu na koje ona ne zalazi te je ne mogu ni povrediti ni uvrediti. Da moze da vidi ja bih precutala. to ti je valjda odgovor i na neko od pitanja ispod.

Niko meni ne odredjuje sta cu da obucem niti ima sta da volim ili ne volim. To su me odavno naucili te mi uopste ne predstavlja problem da odecu prilagodim situacijama. Na plazi sam u kupacem, golog dupeta, za prodavniu se obucem. U pozoriste ne idem u minicu, u setnju sa porodicom idem. Japanke ne izuvam, al' kad idem na ispit preobujem se. Ne znam kako bi moji goli prsti opustili studenta niti kako bi moje golo dupe u prodavnici dovelo do toga da se osecam slobodnije.

taki

Quote from: Jelence on December 01, 2009, 05:56:32 PM
Quote from: neprijateljska emigracija

A koliko je to bitno? Svaka osoba na ovom svetu ima svoj spisak licnih mana i vrlina. Nekome medju manama pise "lenjost" a nekome medju vrlinama "vrednoca". Sta to znaci? Nista. Samo crtica o osobinama razlicitih ljudi.

Da bi se doneo bilo kakav valjani sud o datoj osobi treba nam ceo spisak, i leva i desna strana, o datoj osobi, a ne samo jedna jedina osobina.

Pitanje je kada i donesemo sud, cemu on sluzi? Sta cemo sa tim, i koga to zanima? Koja je UPOTREBNA VREDNOST, to pitam, tako nekog pausalnog etiketiranja?

Pa ima upotrebnu vrednost, kako da nema. Evo kod mene vrlo konkretnu. Tesko da bih pozlela da ostavarim bilo kakav kontakt sa osobom koju smo uzeli kao primer. Mozda bih izgubila, mozda i ne bih, ali bih pre rizikovala gubitak nego sto bih se angazovala.

I to nije pausalno etiketiranje. Kod ove osobe nista nije pausalno, sve je vrlo, vrlo konkretno.

Pijanista

jelence, ako ti mislis da je ovo gore iz Walmarata OK, izvoli obuci se tako kad odes na intervju za posao, pa javi kako  je bilo.

Jelence

Ako je tebi ovo lepo, ok, ja te svakako necu ubedjivati da postoji nesto sto se generalno podrazumeva kada govorimo o ukusno i neukusno obucenim ljudima.

To je vidis odlicno pitanje, taki, da li se meni dopada kako se obukla.
Cini mi se najbolji odgovor na to je: ne znam, ne razmisljam o tome. Stam'briga ili whatever bi bili takodje odlicni odgovori.

Moje misljenje o njenoj odeci je potpuno irelevantno, pa prema tome sta ima da gubim dah da ga izgovorim. Sto da trosim mozdanu struju da uopste formiram misljenje o tome.

Niko meni ne odredjuje sta cu da obucem niti ima sta da volim ili ne volim.

Pa dobro, mozda ne za sada.

Taki, ono gde imam utisak da se saplicemo konstantno je sto ja govorim o principu, a ti o tvom/njenom slucaju. Ako je princip da se trebaju postovati kodeksi ponasanja, onda kodekse treba postovati.

To znaci da sutra da se usvoji da se nose thongs (japanke) na ispit, ti bi ih nosila. Zajedno sa minicem u pozoristu i kupacem u prodavnici. Nesto mi govori da bi imala veliki problem sa time. Da li sam u pravu?

Jelence

Quote from: Pijanista on December 01, 2009, 06:02:46 PM
jelence, ako ti mislis da je ovo gore iz Walmarata OK, izvoli obuci se tako kad odes na intervju za posao, pa javi kako  je bilo.

Mogu da se obucem i u trenerku, kad se kresnes sa vlasnikom firme posle sve ide ko po loju (jebiga...)
Direktor inace ide na svoje poslovne sastanke prateci moju modnu liniju.

Jelence

Quote from: Pijanista on December 01, 2009, 06:02:46 PM
jelence, ako ti mislis da je ovo gore iz Walmarata OK, izvoli obuci se tako kad odes na intervju za posao, pa javi kako  je bilo.

PS. Nego, jel ova gore krenula na intervju za posao? Kako znas?

taki

Quote from: Jelence on December 01, 2009, 06:12:10 PM

To je vidis odlicno pitanje, taki, da li se meni dopada kako se obukla.
Cini mi se najbolji odgovor na to je: ne znam, ne razmisljam o tome. Stam'briga ili whatever bi bili takodje odlicni odgovori.

Moje misljenje o njenoj odeci je potpuno irelevantno, pa prema tome sta ima da gubim dah da ga izgovorim. Sto da trosim mozdanu struju da uopste formiram misljenje o tome.

Niko meni ne odredjuje sta cu da obucem niti ima sta da volim ili ne volim.

Pa dobro, mozda ne za sada.

Taki, ono gde imam utisak da se saplicemo konstantno je sto ja govorim o principu, a ti o tvom/njenom slucaju. Ako je princip da se trebaju postovati kodeksi ponasanja, onda kodekse treba postovati.

To znaci da sutra da se usvoji da se nose thongs (japanke) na ispit, ti bi ih nosila. Zajedno sa minicem u pozoristu i kupacem u prodavnici. Nesto mi govori da bi imala veliki problem sa time. Da li sam u pravu?

Ne bih, jer smatram da to tako ne treba. Sta cu kad sam konzervativna :)

Jelence

Ne bih, jer smatram da to tako ne treba. Sta cu kad sam konzervativna :)

Po cemu si onda drugacija od one utegnute sa bretelama? Ona se takodje ne oblaci kako misli da ne treba. Odnosno oblaci se kako misli da treba.

Tvoj fazon, ko jaje i jaje.

Po cemu ste drugacije?

Pijanista

Jbt Jelence, sta vam rade tamo u toj Australiji kad ste izgubili svaki smisao za osecaj?

Ako sve do principa, obuci se tako i prosetaj Knez Miksajlovom sledeci put kad dodjes u BG.

Jelence

Jelence

Nego, kazi mi ti Pijanisto kako se ti osecas kada sedis u drustvu ljudi bolje obucenih od tebe?

Pijanista

Pijanista

Quote from: Jelence on December 01, 2009, 06:34:12 PM
Nego, kazi mi ti Pijanisto kako se ti osecas kada sedis u drustvu ljudi bolje obucenih od tebe?

Sasvim normalno, uglavnom se prikladno obucem za svaku priliku, sad da li neko ima skuplji sako i kravatu, ili bolje kupace me ne tangira.
Secam se jednom odem u park sa monstrumima, a dodju neki Jevreji (prepoznazu se po kapicama) sve sa kravatama i belim kosuljama. I deca im tako obucena (!). igraju se klinci u pesku, sve u petnaest. Sad, ja ne mislim da su oni bili bolje obuceni od mene.

Jelence

Sve se nesto mislim... Zurka, svi dosli napucani, firmirani, od gaca i carapa pa do kravate, samo ti u kupacim gacma i nekom ispranom sorcu.

I sad si ti kao ladan ko spricer... Jesi, znas kako...

Mene si naso...

Pijanista

O jebote, citaj sta pise!
Obucem se prikladno, dakle ne idem na zurku u gacama.

slawen

Иде човек без гаћа.

Jelence

Quote from: slawen on December 01, 2009, 06:43:16 PM
Иде човек без гаћа.

Pa jel vidis?
Ko zna sta ce jos isplivati...

(Pitam se dal ga Wiz u svojim vizijama vidi s gacama il bez gaca

Pijanista

Jelence, stvarno cu pomisliti da ti je u avataru slika iz licne karte.