News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Miladin Kovacevic iliti prica zbog koja bih ja iskocila iz koze

Started by taki, December 03, 2009, 11:07:29 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Pijanista

taki

Australija

Sietl

London

Aberdin

Svi ovi jure da kupe jaftinije, bas kao i oni gore u Beogradu... i, u cemu je razlika?

Pareski do

Quote from: Pijanista on December 07, 2009, 10:41:35 PM
Zavisi od percepcepcije.
Kad lekaru das 200EU a sestri bombonjeru, to nije korupcija, vec kako bi Hate rekao, ti si isposhtovao vlast *).

-------------
*) Vlast - U sirem smislu, svako ko moze da odlucuje o necijoj sudbini. (Prim. prev.)

Тако некако, ко је крив Канађанима што не носе новчанице и бомбоњере лекарима, можда би мање умирали чекајући на операције. Него шта би са здравственим, уведе ли Харпер двокласни како су хистерисали да ће?

Pijanista

Situcaija sa kanadskim zdravstvom nije bajna, alli daleko je od lose. Zdravstvo ostaje socijalno, uglavnom.

Pareski do

Quote from: Ivan_D on December 07, 2009, 10:43:17 PM
Primeti da je u obe zemlje vrlo malo Rusa. Stvarno si neverovatan.

Аха, док их је у Естонији и Украјини толико пута више него у Литванији па је опет стопа убистава нижа...

Ти си се ономад хвалио знањем из статистике и вероватноће?

Pijanista

Pijanista

Pareski, ako u jednoj zemlji imas 0.00001% rusa a u drugoj 0.0001% (deset puta vise) ocekujes li da ce stopa ubostava biti deset puta veca?

Ivan_D

Quote from: Pijanista on December 07, 2009, 10:31:59 PM
TEsko ce se vecina sloziti oko kriterijuma koja ze zemlja dobra/bolja/gora.
Meni je ovo dosta realan pokazatelj, jedino su mu Japan i Izrael sumnjivo visoko:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Human_Development_Index

Japan je Japan, A Izrael ima ogroman broj univerzitetski obrazovanih gradjana, jedan od najvisih po glavi stanovnika.

Citao nedavno The Six Day War. http://www.amazon.com/Six-Days-War-Making-Modern/dp/0345461924/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1260226223&sr=8-1
U prva dva sata unistili 90% svih egipatskih aviona. A budale Egipcani jos 15 sati posle toga na radiu javljali kako su izgubili 2 aviona a oborili 200 izraelskih aviona  xrofl
Kako da i ne izgubis rat kad si tako gluuuuuup.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Pijanista

Ma izgleda da se podaci za Izrael odnose na samo jednu konfesiju.

Tromotorac

Quote from: Pijanista on December 07, 2009, 10:50:51 PM
bese nedavno izgazili u walmartu radnika/cu na smrt.

Prosle godine. Ove godine je Wallmart napravio drugacije procedure. Nije bilo redova, niti guzvi (na crni petak). Ljudima koji su se okupljali ranije delili su tickets, zapisivali su robu sta zele da kupe pa su ovi mogli da napustaju redove i da se vrate kasnije, u toku normalnog radnog vremena.
Ja sam nevezano za crni petak isao u redovnu kupovinu namrinica/grocery oko 3:00pm i nije bilo ni trunke vise ljudi nego obicnim petkom/subotom.

Sta je poenta - corrective action. Kad se jednom desi nesreca, oni kreiraju procedure da se to isto ne ponovi. Malo li je?

PS. Znam da su slicne procedure napravili i BestBuy i CostCo, moguce i drugi.
The bums will always loose.

Pareski do

Quote from: Pijanista on December 07, 2009, 10:51:52 PM
Pareski, ako u jednoj zemlji imas 0.00001% rusa a u drugoj 0.0001% (deset puta vise) ocekujes li da ce stopa ubostava biti deset puta veca?

Све зависи да ли су Руси тамнопути или косооки

Pijanista

Ne, nij emalo, alo to nije bila poenta, vec da se Srbiji zameraju guzve pred merkatorom, i omalovazava narod koji tamo hrli. A i radnja i narod izgledaju bolje od walmart klijenata.

Tromotorac

Quote from: Pijanista on December 07, 2009, 10:58:28 PM
Ne, nij emalo, alo to nije bila poenta, vec da se Srbiji zameraju guzve pred merkatorom, i omalovazava narod koji tamo hrli. A i radnja i narod izgledaju bolje od walmart klijenata.

Ok, u tu diskusiju se ne mesam...
The bums will always loose.

Ivan_D

To sa rasprodajama je svugde. I svaki put kad to vidim stidim se kao covek a ne kao Srbin  :)
Ovde otvarali electroworld i najavili snizenje cena za odredjen broj proizvoda. I ljudi poceli da se okupljaju vecer pre otvaranja oko 8pm i cekali celu noc da bi MOZDA ustedeli max 40 eura. Strasno nesto.
Ja sam imao perioda u zivotu kad nisam imao sta da jedem, isao na dok gde je Hare-Krisna svaki radni dan donosila jelo besplatno i tamo jeo 3 meseca svaki dan i jos tri meseca najmanje 2 put nedeljno. E, u to doba, i samo u to doba bih verovatno proveo celu noc negde cekajuci za ekvivalent danasnjih 40 eura.
Ali inace ne razumem sta je to sto tera coveka koji ima krov nad glavom i makar ispod prosecni prihod da celu noc ceka napolje sa jos par hiljada ljudi da bi mozda ustedeo 40 eura. Stvarno ne znam.

Pijanista

Evo ovde u Vankuveru, kad se otvarala Ikeja, nudili Vaucer prvim kupcima, valjda 10k, nisam siguran. Ljudi kampovali danima.

Pijanista

taki

Ako je tako avugde, a jeste, mrzelo me da guglam i lepim slike koje ionako svi znamo, cemu onda ruganje ovom gore narodu koji je stao u red u Beogradu na dan otvaranja trznog centra jer je sve 50% jeftinije?

Pijanista

Taki, ne razumes, Na zapadu se narod gura, lomi i gazi kulturno, sa stilom.

Pareski do

Quote from: Pijanista on December 07, 2009, 11:03:24 PM
Dajes li bar sad prilog Hare Krisni, da im se oduzis?

Вероватно не даје из принципијелних разлога јер би се косило с његовим верским убеђењима.

Право питање би било да ли помажеш сиромасима око себе или их презиреш као и Србе, Београђане, Босанце, Херцеговце, Крајишнике, Русе, купце Меркатора/Делта Ситија/Ушћа, пољопривреднике, Роме и џепароше?

taki

Quote from: Pijanista on December 07, 2009, 11:12:07 PM

Gaze se na engleskom, ne na srpskom? :mrgreen:

Ja generalno nemam nikakve predrasude prema zapadu, naprotiv, niti Srbe smatram superiornom vrstom, al' sto je mnogo mnogo je ;)

Pijanista

Evo recimo, kako je to u zemlji iz koje je dosla Ivanova "trofej-zhena":

Pijanista

QuoteПраво питање би било да ли помажеш сиромасима око себе или их презиреш као и Србе, Београђане, Босанце, Херцеговце, Крајишнике, Русе, купце Меркатора/Делта Ситија/Ушћа, пољопривреднике, Роме и џепароше?
Ako je upuceno meni, ne pomazem nikome osim kroz porez. Drzava kanada je preuzela na sebe tesko ali zahvalno i plemenito breme pomaganja onima u nevolji. Ja sam lenj i tvrda srca za tako nesto.
Glede prezira, sa gornjeg spiska prezirem jedino dzeparose.

Pareski do

Quote from: taki on December 07, 2009, 11:15:22 PM
Quote from: Pijanista on December 07, 2009, 11:12:07 PM

Gaze se na engleskom, ne na srpskom? :mrgreen:

Баш тако, можеш да их исмеваш колико год хоћеш на српском а неће ништа да узврате. Ове наше не можеш све на енглеском, па ни чешки, руски и украјински нису сигурни. Најбоље је на холандском, али трофеј-жена онда ништа не разуме...

Ivan_D

Quote from: Pijanista on December 07, 2009, 11:03:24 PM
Dajes li bar sad prilog Hare Krisni, da im se oduzis?

Ne covece. Mada sam u to vreme mislio da hocu. I mislio sam da i kad budem imao para da cu ici ponekad na taj dok da se prisetim starih dana.
Bio sam jednom u tom njihovom templu i tamo sam platio 10fl za rucak, ali su me iznervirali jer su hteli da me vrbuju.
I jednom sam od jedne Hare-Krisna devojke kupio 5 knjiga, ali iz sasvim drugih namera i razloga, zbog kojih se ona naljutila kad ih je provalila i ubrzo otisla iz restorana u koji sam je uvukao "da pogledam knjige"   xwink2

Slicno je bilo i sa skvoterima, to je tek cudan svet. Ziveo sam nesto preko godinu dana po raznim skvotovima i uz najbolje namere nisam uspeo da se uklopim u njihov milje. A i kako bih kad sam dobio ukor kad je jedan od njih usao u moju sobu i video playboy tamo. I pitao me zasto "to" imam i da li sam "sexist". Bilo je to izdanje kad je Jenny McCarthy postala PMOY, verovatno bih mogao da nadjem i tacan datum kad se to desilo, tj tacan mesec i godinu.
Inace kao skvoter nisi smeo da pijes Heineken, pusis Marlboro i kupujes benzin na Shell pumpama. Nista od toga se nije ticalo mene - ne pusim, ne pijem, nisam vozio, ali ipak sam osecao da nesto sa tim ljudima nije sasvim u redu.

Ali Hare-Krisna hrana bila super. Nije bilo mesa, ja meso jedem, ali samo kad ga zena spremi (i mama doduse). A bila ukusna hrana, super zacinjena. Ali nedovoljno jednom dnevno, 5 dana u nedelji. Secam se da sam u jednom momentu spao na 63kg, sto na mojih 191cm nije bas mnogo.
Subotom smo isli na pijacu, oko 5 kad se zatvarala da pokupimo pomorandje i jabuke sto su popadale. Jednom smo otisli u Armiju Spasa, tamo su davali rucak vikendom, ali kad sam video to meso kako pliva u tom loncu samo sto nisam povracao i otisao sam.

I secam se da sam samo mislio na hranu tih meseci. Ne razmisljas ni kako izgledas, ni da li smrdis jer se nisi kupao 5 dana, ni sta ce biti sutra, a kamoli za nedelju dana, ni da li ce da udje kontrolor u tramvaj, razmisljas samo sta ces da jedes i kad se negde najedes onda je sve dobro.

I jedina veza sa buducnoscu su ti 'resolutions'. "Kad se izvucem iz ove situacije nikad vise necu da radim ovo, nikad vise necu da radim ono", "radicu ovo svaki dan i nikad necu propustiti ovo".

Skoro 20 godina i verovatno jedno milion i po eura zaradjenih i potrosenih kasnije znam da skoro nista nisam naucio niti cu nauciti. Sve nedace su se nekako vrlo brzo zaboravile. I jedino se nadam da ce zivot proci bezbolno i blagonaklono kao od 95. na ovamo jer ja ocigledno imam vrlo malo kontrole nad istim. dang.

Hate mail

http://www.youtube.com/watch?v=SQPYITT7fvI

Hehehe... ako je nekom malo, mogu da nadjem i ono lomljenje cesnice.

Mogu i ono sa gospodinom Legijom i cesnicom.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Pijanista

Quoteipak sam osecao da nesto sa tim ljudima nije sasvim u redu.

Sama cinjenica da smatraju da im pripada nesto sto je tudje (makar i te zapustene zgrade gde spavaju) je dovoljan dokaz. U zvakom skvoteru cuci Ce Guevara. To jest, ono najgore iz njega.

Hate mail

Taj tip je bio sadisticki ubica i zver. Toliko da ga je Fidel, i sam psihopat, dao ubiti. Redovito vidjam low intelligence omladinu ovde na ulici kako nose jebene majice sa njegovom kretenskom njuskom, rado bih im razbio nos.

taki

Quote from: Hate mail on December 07, 2009, 11:33:45 PM

Hehehe... ako je nekom malo, mogu da nadjem i ono lomljenje cesnice.

Mogu i ono sa gospodinom Legijom i cesnicom.

Hate, od ovoga je proslo 20 godina... jel' zaista mislis da je relevantno za bilo koju pricu osim vezanu za proslost i zaista strasna vremena kroz koja je ovaj narod tada prolazio?

Jel' treba sad da guglam kojekakve bahanalije po srednjem americkom zapadu od pre dvadeset godina?

Besmisleno... nit' bih ja nesto dokazala osim da beda, bilo materijalna bilo duhovna, u coveku provocira najnize strasti, nit' ovo tvoje moze ozbiljno da se komentarise.

Pijanista

Hate, prosetaj malo do "Salvation Army" u svojoj zemlji.

Ivan_D

Quote from: Pijanista on December 07, 2009, 11:37:08 PM
Quoteipak sam osecao da nesto sa tim ljudima nije sasvim u redu.

Sama cinjenica da smatraju da im pripada nesto sto je tudje (makar i te zapustene zgrade gde spavaju) je dovoljan dokaz. U zvakom skvoteru cuci Ce Guevara. To jest, ono najgore iz njega.

Filozofija skvoterstva je nesto dublja od toga sto si napisao, ali ajde.

Hate mail

Ivan_D

Nije problem to sto ljudi nisu imali hleba, sto je bila beda, rat...
Problem je, i poenta tog videa, taj mentalitet, otimanje, guranje, svadjanje, nedostatak bilo kakvog dostojanstva.

Pijanista

Hm, da pokusam da pogodim:

Skupi se gomila luzera, usele se u tudju zgradu, ako ima vode i struje super, koriste a ne placaju, ne rade nista, bistre politiku, traze i nalaze krivca za svoju sudbinu, ne jedu meso, svi su jednaki ali svejedno se nametne neko kao vodja koji uz to delje najbolje ribe, demonstriraju kad policija resi da rascisti taj izvor zaraze i kukaju kako je socijlan pomoc mala. Ah da, ne jedu meso.

Hate mail

Quote from: taki on December 07, 2009, 11:41:46 PM
zaista strasna vremena kroz koja je ovaj narod tada prolazio?

Nisu ta "strasna vremena" pala s neba (na nebeski narod) nego se glupi puk tzv. Srbije svojski potrudio da se nadje u tom chabru. Ako mislis da ja preterujem smejuci se, trebalo je / trebalo bi da vidis mog matorog.

Pijanista

Hate mail

Ivan_D

Quote from: Pijanista on December 07, 2009, 11:50:08 PM

Skupi se gomila luzera, usele se u tudju zgradu, ako ima vode i struje super, koriste a ne placaju, ne rade nista, bistre politiku, traze i nalaze krivca za svoju sudbinu, ne jedu meso, svi su jednaki ali svejedno se nametne neko kao vodja koji uz to delje najbolje ribe, demonstriraju kad policija resi da rascisti taj izvor zaraze i kukaju kako je socijlan pomoc mala. Ah da, ne jedu meso.

ur getting closer now :)

taki

Quote from: Ivan_D on December 07, 2009, 11:48:01 PM
Nije problem to sto ljudi nisu imali hleba, sto je bila beda, rat...
Problem je, i poenta tog videa, taj mentalitet, otimanje, guranje, svadjanje, nedostatak bilo kakvog dostojanstva.

O kom bre dostojanstvu pricas???
Jesi siguran da znas kako su ovi ljudi ziveli i sta im je znacio taj hleb? Ja sam tada bila jako dostojanstvena. Ostavljala sam u lokalnoj radnji 5 maraka da mi sacuvaju hleb da kad ustanem u osam ne ostanem bez njega... pa kad se potrosi tih 5 maraka ja dam novih... po mleko i jaja sam putovala jednom nedeljno u Belegis, lokalna seljanka, poznanica mojih roditelja mi je cuvala par litara, da imamo... ovi gore verovatno nisu imala tako prefinjen izbor, mada kad se setim svog ponizavanja jednako me zaboli zeludac...

Zar mislis da je nemoguce pronaci filmic u kome se taj fini svet u kome ti sada zivis otima za koricu hleba tamo neke '68, '70...  u cemu je razlika? Pa jesmo se sedamdesetih na Jadranu smejali Cesima i Poljacima sto ne idu po restoranima nego dovuku pun gepek paradajza, a ti koji su uopste stigli do Hrvatske su bili istaknuti gradjani cim su imali pasos.

Jel' treba da guglam redove finih belaca kako cekaju u redu da se na*ebu majke nekom crnackom detetu ili da poljube noge nekakvom propovedniku jer ih je ubedio da ga je Bog poslao da ih spasi o propasti sveta?

Tuzno je to sto ti ljude iz tog vremena sagledavas iz svoje udobne stolice i nalazis da su jadni, bez dostojanstva, a pojma nemas ni ko su ni sta su, osim sto su Srbi.

moglo se meni da se tada sepurim, mislila sam o sebi i bratu, a sta mislis kako je bilo nekoj zeni koju su kuci cekala deca, a nije imala onih 5 maraka kao ja?

taki

Quote from: Hate mail on December 07, 2009, 11:50:24 PM
Quote from: taki on December 07, 2009, 11:41:46 PM
zaista strasna vremena kroz koja je ovaj narod tada prolazio?

Nisu ta "strasna vremena" pala s neba (na nebeski narod) nego se glupi puk tzv. Srbije svojski potrudio da se nadje u tom chabru. Ako mislis da ja preterujem smejuci se, trebalo je / trebalo bi da vidis mog matorog.

Meni je samo fascinantno da ti i sa deset, dvadeset godina vise, nekakvim zivotnim iskustvom koje si nesumnjivo stekao, i dalje przis te parole. Tesko da ih je tada neko mrzeo vise nego ja, smatrala sam svakog tog nesretnika najdirektnije odgovornim za sve lose sto se meni dogadja... 20 godina kasnije svet ipak sagledavam na malo manje crno-beli nacin.

Hate mail

Studio B je jednom snimao red iz Knez Mihajlove koji je isao ka Trgu Republike na kome je Dana Draskovic / Spona delila hleb i supu. Kamera stane pored jedne zene sa decom a ona psuje Danicu Draskovic, jebe joj majku cetnicku/izdajnicku, sta vec (zaboravio sam). A druga zena do nje se trgne i kaze: "Cuti! Nece da ti da...".

Dostojanstveno, sto bi rekao onaj titogorac iz Pozarevca.

taki

Quote from: Hate mail on December 08, 2009, 12:07:07 AM
Studio B je jednom snimao red iz Knez Mihajlove koji je isao ka Trgu Republike na kome je Dana Draskovic / Spona delila hleb i supu. Kamera stane pored jedne zene sa decom a ona psuje Danicu Draskovic, jebe joj majku cetnicku/izdajnicku, sta vec (zaboravio sam). A druga zena do nje se trgne i kaze: "Cuti! Nece da ti da...".

Dostojanstveno, sto bi rekao onaj titogorac iz Pozarevca.

Pretpostavljam da je Dana to dostojanstveno odradila u Gucci cipelama i odgovarajucem autfitu.

Ivan_D

Znam kako su tada ziveli i koliko im je znacio taj hleb. Ali imas naroda (mnoge si pomenula gore) koji bi lepo stajali u redu u istim uslovima, a ne otimali se i cupali hleb jedan od drugih maltene iz usta.

I ne, nemoguce je naci ljude u Ceskoj koji su se tako otimali o komad hleba, bananu ili bilo sta drugo. Cesi su kulturan narod. Imaju kao narod svojih mana, ali su kulturni.
I to sto su nosili hranu sa sobom i nisu isli u restorane nema bas nikakve veze sa ovim gore.

Hate mail

Meni se nije mnogo toga loseg dogadjalo zapravo. Silom prilika, oba roditelja su bila zaposlena, cale je cak donosio kamaru para u devizama svakog meseca (a sve legalno), nismo trosili a bratu i meni je zadatak bio ici na fakultet(e) dok god moze, cak i duplo. Sem sto sam morao zalegati (visok sprat) za Novu godinu/BOOOOZIC itd., sto nije bilo struje, grejanja, vode, prevoza itd. nije mi bilo mnogo tesko. Meni u stvari nije bilo nista devedesetih. Manj' ono malo po sumama i gorama, gde sam upoznao fini svet o kome ponekad nesto otkrijem (stay tuned). Meni je pozivotinjenje drugih bila fascinacija.

Pareski do

Quote from: Pijanista on December 07, 2009, 11:50:08 PM

Хари кришна су вегетаријанци, Сквотери конзумирају месо, противе се Плејбоју (и Шелу, Хајнекен итд.)

taki

Quote from: Ivan_D on December 08, 2009, 12:11:39 AM
Znam kako su tada ziveli i koliko im je znacio taj hleb. Ali imas naroda (mnoge si pomenula gore) koji bi lepo stajali u redu u istim uslovima, a ne otimali se i cupali hleb jedan od drugih maltene iz usta.

I ne, nemoguce je naci ljude u Ceskoj koji su se tako otimali o komad hleba, bananu ili bilo sta drugo. Cesi su kulturan narod. Imaju kao narod svojih mana, ali su kulturni.
I to sto su nosili hranu sa sobom i nisu isli u restorane nema bas nikakve veze sa ovim gore.

Ma ne budi bas tako uveren, to je tako zato sto ti to tako sagledavas. Naravno da je tesko naci te filmice, ne zato sto se nisu otimali o hleb jer su fini nego zato sto nije bilo kamera da to snimi. Mojim ocima 16-godisnjakinje koja je dosla u Dubrovnik da se provede ti Cesi sa punim gepecima nisu bas izgledali dostojanstveno, sad naravno ne mislim tako, a ti si svoje gledanje na ono gore zamrzao u prostoru i vremenu i svoj prezir pothranjujes tim filmicima... valjda da se ne opustis. Takodje sam bila potpuno sokirana, ali bukvalno sokirana '92., znaci negde u vreme kad je ovo gore snimano, studentskim domom u centru Praga u kome smo bili smesteni na medjunarodnom studentskom takmicenju. Vrlo zvanicnom, nekakva olimpijada, bili i Ameri i Japanci, i Rusi... Covece, ja tamo nisam 12 dana isla u toalet, trpela sam do najblizeg restorana, jer sam jednom provirila u njega i vise nikada... svaki put kada sam otisla na tusiranje bogu sam se molila da ne navucem neku bolestinu... nisam se pokrila prva 2 dana, dok nisam kupila cebe i posteljinu... a opet pamtim Prag iz tog vremena kao nesto lepo. A da hocu mogla bih jos da opletem. Ne treba biti jednostran i ogranicen, nista vise.

Hate mail

Give credit where due, ali sa tzv. Srbima uvijek treba bit na oprezi...

taki

Quote from: Hate mail on December 08, 2009, 12:11:53 AM
Meni se nije mnogo toga loseg dogadjalo zapravo. Silom prilika, oba roditelja su bila zaposlena, cale je cak donosio kamaru para u devizama svakog meseca (a sve legalno), nismo trosili a bratu i meni je zadatak bio ici na fakultet(e) dok god moze, cak i duplo. Sem sto sam morao zalegati (visok sprat) za Novu godinu/BOOOOZIC itd., sto nije bilo struje, grejanja, vode, prevoza itd. nije mi bilo mnogo tesko. Meni u stvari nije bilo nista devedesetih. Manj' ono malo po sumama i gorama, gde sam upoznao fini svet o kome ponekad nesto otkrijem (stay tuned). Meni je pozivotinjenje drugih bila fascinacija.

I meni tada. I ja sam studirala, isla u pozoriste, u bioskop, na more, citala, imala decka... samo sto to sada gledam malo drugacije.