News: SMF - Just Installed!

Author Topic: Iz stampe  (Read 1045470 times)

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Offline Hate mail

• 7k
    • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
Re: Iz stampe
« Reply #1750 on: July 29, 2015, 08:59:30 PM »
Ali verovatno mu se ne bi svideo "pancevacki vazduh" pa su mu krajnja instanca vocnjak i vrezhe bostana kod pokojnog Toze na bastu.

Martin u Zagreb, Martin iz Zagreba.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline baggio

• 7k
« Reply #1751 on: July 29, 2015, 09:32:48 PM »
Uhvatila si zadnju priliku posto ja uskoro prelazim na hrvatski. No slika je bolja od tisucu rjeci (rijeci?)

Vi ste tak ljubazni Gospon Ivan, nema sumnje da cete se izvanredno uklopit u vasu novu lijepu.......domooovinu to jest.  Cestitam vam.
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #1752 on: July 29, 2015, 11:25:59 PM »
domooovinu

:|

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1753 on: July 30, 2015, 12:12:18 AM »
Dok ne popije radnu obavezu.

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1754 on: July 30, 2015, 12:32:59 AM »
Nego bilo bi dobro da ovaj Toza malo elaborira 'de je bio i sta mu se sve dogadjalo za vreme ovog najskorijeg smrta...

Offline MalaKoala

• 7k
  • Flexibility is essential for mind stability
« Reply #1755 on: July 30, 2015, 02:53:17 PM »
ulagati/pozajmiti lovu nekome ko ce sve to spiskati na qrvice.
seriously?!?!

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #1756 on: July 30, 2015, 03:08:19 PM »
ne na qrvice nego na kocku i ruskinjice

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1757 on: July 30, 2015, 03:15:05 PM »
Ne nego ce da stedi k'o neka baba. Svasta. Neka se Honzik sam pomuci. :mrgreen:

Offline Daisy

• 7k
« Reply #1758 on: July 30, 2015, 03:15:29 PM »
ulagati/pozajmiti lovu nekome ko ce sve to spiskati na qrvice.
seriously?!?!

Berlusconi misli da to i nije tako loša ideja...
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #1759 on: July 30, 2015, 09:06:43 PM »
Problem je sto je Hrvatksa skuplja dobrih 20% i to ako optimalizujemo trosenje, sto sigurno necemo moci prvih godinu dana dok se malo ne naucimo tamo da zivimo.
A ja jednostavno ne znam gde da uzmem te pre. Niti gde bih mogo da ih ustedim jer vec stedim na sve strane i odricem se svega i svacega. Pokvario mi se sat pre jedno pola godine, odneo ga u servis, tamo traze preko 800 eura da ga poprave. Nisam ga popravio. Kad putujem putujem iskljucivo prasečakem, rizikujuci trombozu tokom daljih destinacija. BB passport se pojavio pre skoro godinu dana, ja i dalje koristim 4 godine stari Bold 9900. Otkazao platinum Amex pa nemam vise ni priority pass, tako da na aerodromu dok cekam provodim vreme u blizini nekih groznih ljudi. Kad sam prosle godine kupovao novi macbook, nisam kupio gold-plated najbrzi model vec sam kupio dead beat - poorman’s mac, najsporiji sa samo 8gb rama i 256gb hd.

Dakle nema sanse da prezivim u Hrvatskoj ako mi ne pomognete, makar prvo vreme, nekoliko godina. Ah, kako bolno žeže beda.

Česi ne kupuju retail. U Hrvatskoj nije razvijena internet kupovina kao ovde. Ni blizu. Dakle em je sve skuplje, em moras da kupujes retail. Lethal combo.
U CZ nema produkta koji ne mozes da narucis online. Cak i kapi za oci koje koristim i koje u apoteci kostaju 300kc online kostaju 200kc. Istina moras da narucis vise pakovanja da bi shipping bio besplatan, ali da se to optimizirati.

Ici cu krajem Septembra kad se vratim iz UA jedno 2 nedelje u ZG da ispitam situaciju malo bolje na terenu. A valjda ce te se i vi ovde malo do tada organizovati.
If you dine with the devil bring a long spoon.

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1760 on: July 30, 2015, 09:15:27 PM »
 xrofl

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #1761 on: July 30, 2015, 10:10:41 PM »
Sve sam mogao da prihvatim, ali kad sam cuo da ti je sat crk'o, to me devastiralo  :cry:

Offline baggio

• 7k
« Reply #1762 on: July 30, 2015, 10:26:54 PM »
A mene ono cekanje na aerodromu pored nekih groznih ljudi. :mrgreen:
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1763 on: July 30, 2015, 10:34:10 PM »
Neverovatan je.

Ajde sto njega bolno zeze beda, na to sam vec navikao, ali zbog njegove bede ja ne dobijam BB Passport, tkompjutor, stampac i ko zna sta jos!

Kakva kolosalna neodgovornost!

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #1764 on: July 31, 2015, 10:44:18 AM »
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=07&dd=31&nav_category=167&nav_id=1021895

Tako postupa normalna drzava.
Sta mislite,koliko bi bolje bilo u Srbiji,kada bi raznorazne likove kao sto su Kusturica,Drecun,Amfilohije,Beckovic,Seselj,Djogo-Nogo i sl.bili upuceni u svoje drzave.Srbija bi bila barem za 40% uredjenija ,bolja i bezbednija drzava.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)]  (Srbin izSrbije, 31. jul 2015 12:00)

xjap

Offline Daisy

• 7k
« Reply #1765 on: July 31, 2015, 01:20:31 PM »
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=07&dd=31&nav_category=167&nav_id=1021895
Policijski inspektori su im naložili da u roku od 24 sata napuste Crnu Goru, što su oni i učinili.

U pitanju su Beograđani Veljko Ražnatović, sin folk pevačice Svetlane Ražnatović i pokojnog Željka Ražnatovića Arkana i Mirko Šijan, sin folk pevačice Goce Božinovske i ubijenog vođe "surčinskog klana" Zorana Šijana.

"Vijesti" pišu da su njih dvojica bili akteri incidenata u jednoj budvanskoj diskoteci, kao i da im je iz policije predočeno da im je ugrožena bezbednost.

od onoliko komentara ti odabrao polupismeni, tipa rugala se vrana svraki...  :roll:

Očeve znam da nemaju, ali izgleda da ni majke nemju. Ova dvojica ako dobace do 25-e to će biti uspeh!
(Kiza, 31. jul 2015 10:47)

Kakve seljacine
(bruka, 31. jul 2015 10:52)

Jel neko ocekivao da ce biti inzinjeri?!
(moroni, 31. jul 2015 11:06)

E JBG, uvek nam ih vrate...
(Mamini mali mezimci, 31. jul 2015 11:21)

otac-sin, iver-klada... sada, ne mogu bas da napisem kako ih ja dozivljavam jer, jelte, necete objaviti.
(terza, 31. jul 2015 10:53)

A zar im očevi nisu crnogorci?!
(Zlobni cinik, 31. jul 2015 11:26)

Šalji dalje, ne želimo ih u Srbiji
(ZoranSM, 31. jul 2015 12:09)

sin kriminalca i estradne pevaljke šta očekivati
(maiden serbia, 31. jul 2015 12:02)

Koji seljaci, umesto da idu u najskuplje evropske i svetske destinacije, da obidju svet, da vode ribe sa sobom i da se provode i uživaju, oni se seljače u raspalom Trokaderu. Nikada mi to neće biti jasno. Šta znam, valjda taj seljački mentalitet.
(DedaMiloje, 31. jul 2015 14:09)

znachi... nisu vishe aktuelni heroji MIRKO i SLAVKO, nego MIRKO i VELJKO!??!?...
(vladimir vlastimirovich milutin, 31. jul 2015 14:04)
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1766 on: July 31, 2015, 02:26:01 PM »
Koji seljaci, umesto da idu u najskuplje evropske i svetske destinacije, da obidju svet, da vode ribe sa sobom i da se provode i uživaju, oni se seljače u raspalom Trokaderu. Nikada mi to neće biti jasno. Šta znam, valjda taj seljački mentalitet.
(DedaMiloje, 31. jul 2015 14:09)

Ma i sa lovom utanjilo, brate...

Offline Daisy

• 7k
« Reply #1767 on: July 31, 2015, 02:54:23 PM »
... ma ima se, može se...

"R. Nikolić najbogatiji gradonačelnik KG od 1945."

Odbornici Zajedno za Šumadiju pokrenuće procedure u lokalnoj skupštini za dokazivanje imovine gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića.

Oni za Nikolića tvrde da je najbogatiji u istoriji Kragujevca od 1945 godine.

Bogatstvo porodice Nikolić se procenjuje na 1,3 miliona evra, a javnost se pita kako se obogatio Radomir Nikolić koji ima zavidnu imovinu od
- 10 hektara zemljišta preko
- nekretnine od 740 m²
- vikendice površine 225 m²
- letnje kujne 73 m²
navodi se u saopštenju te organizacije.

Zajedno za Šumadiju tvrdi da niko ne zna kako se Nikolić obogatio i da to treba zakonski da se utvrdi kao i da Nikolić treba da odgovara za nelegalnu gradnju vikendica po Beogradu i Srbiji.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=07&dd=31&nav_category=11&nav_id=1022056

"Svako ko licno poznaje porodicu Nikolic, zna vrlo dobro sta se sve prenosilo s kolena na koleno. Zavidnost pojedinih kriminalaca, to nikada nece umanjiti.
(Stari Sumadinac Vukasin).

E, pa Vukasine, porodica Nikolic je bila poslednja beda u Bajcetini. Toma je u osnovnoj skoli dobijao uzinu za dzabe, jer je bio "loseg materijalnog stanja", kako se tada govorilo. Tomin otac je umro od alkohola i nije imalo kuce za sta da ga ujede. Jedino je cirozu mogao da prenese na svoje potomke.
Ne izmisljaj covece, ovo zna cela Bajcetina i Kragujevac, samo sad moraju da cute.
(KG, 31. jul 2015 16:15)

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1768 on: July 31, 2015, 02:55:44 PM »
"nije imalo kuce za sta da ga ujede" -- ovo i Mislilac zna reci.

Offline Daisy

• 7k
« Reply #1769 on: July 31, 2015, 04:36:20 PM »
Tako postupa normalna drzava.

još jedna vest iz te normalne države...

Razularena banda brutalno pretukla Jagodinca u Crnoj Gori

G.J.   | 31. 07. 2015. - 13:10h  izmena vesti 17:17h

Brutalno pretučeni Jagodinac Mirosav Jovanović (43) bori se za život u šok sobi bolnice u Kotoru, a posle teških operacija lekari ne žele ništa da prognoziraju u naredna 72 sata. Policija traga već 48 sati za NN napadačima, dok tužilac još uvek nije kvalifikovao ovo teško krivičnog dela.

- Lekar Ivan Ilić je operisao mog brata Miroslava i za sada su mu životne funkcije stabilne. On je na intenzivnoj nezi, njegovo stanje se prati, ali lekari ne mogu ništa da kažu pre nego što prođe 72 sata do operacije. Njemu je izvađena slezina, ima tešku povredu pluća i polomljena su mu dva rebra, priča njegov brat blizanac Dragiša.

Iz budvanske policije je saopšteno da se istraga o ovom slučaju sprovodi intezivno i da su na tragu akterima incidenta.

Jovanovića i njegovog poznanika u sredu oko 3 sata napala je grupa od pet ili šest crnogorskih državljana u kafiću u Budvi. Poznanik iz Budve uspeo nekako da umakne razularenoj grupi, dok je Miroslav sa teškim povredama i u nesvesnom stanju prebačen u kotorsku bolnicu.

- Pozanik mog brata je odmah je ujutru dao izjavu policiju, ali kada su priveli osumnjičene, on ih nije prepoznao. Budva nije veliki grad i svi se poznaju, mislim da se on uplašio ili je dobio pretnje, ili jednostavno neće da se zamera sa njima da mu se ne bi svetili. Reč je o pokušaju ubistva, međutim, tužilac se još nije izjasnio i kvalifikovao delo. Istraga još traje. Meni je sve to sumnjivo, liči mi na zataškavanje slučaja, odnosno da postoji namera da se dobije na vremenu -  kaže Dragiša.

Miroslavljeva i Dragišina sestra koja živi u Budvi je u šoku i van sebe, veoma je uplašena. Kod nje je Mirosav boravio već dve nedelje i čekao posao kod privatnika.

- Neka grupa svirala je gitaru u kafiću u Budvi i moj brat je sa poznanikom iz Budve slušao muziku. Prilikom izlaska iz kafića poznanik se verbalno zakačio sa grupom od pet, šest ljudi od 35 do 40 godina starosti iz Crne Gore. Prvo su maltretirali poznanika, a zatim se moj brat umešao da ih razdvoji i tada je počela brutalna tuča. Poznanika su davili u moru, ali je nekako uspeo da im pobegne, dok je moj brat dobio je udarac u glavu i pao u nesvest. Zatim ga oni gazili i skakali po njemu, iživljavali kao životinje se sve dok se nije pojavila policija - prepričava Dragiša šokantne detalje iz Budve.

On se sprema da otputuje za Kotor kada Miroslav izađe iz šok sobe. Miroslav je otac dvojice dečaka od sedam i deset godina.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/579553/BORI-SE-ZA-ZIVOT-Razularena-banda-brutalno-pretukla-Jagodinca-u-Crnoj-Gori

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1770 on: July 31, 2015, 05:16:13 PM »
Ja ne shvatam uopste ljude koji idu u zemlje treceg sveta / ne-belih ljudi.

Ili u "wrong neighborhoods" ovde i generalno po civilizovanom (za sad) delu sveta.

Ili u losa mesta u gradu ili napose u prirodna stanista nepatvorenih dinaroidnih divljaka.

Nikad mi nisu bili jasni ni retardi koji odu u Split sa BG registracijom, dobiju batine pred zenom i decom i jos pride deranzhman oko kola ("cetvoronoznog ljubimca") na dnu mora itd.

Zasto su, konkretno ovde, Srbi toliko glupi?

Zar nije proslo vec 25 godina neopisivih zlocina i ubistava po srbijanskim gradovima na skoro dnevnoj bazi (sacekuse, dinamit ispod kola, bomba u kafic, razne neke smrti po splavovima ali i na srbijanskoj "estradi"...) a cije su i zrtve i pocinioci gotovo iskljucivo lica sa crnogorskim imenima a sto sve lepo pise u srBskom tisku u rubrici "(Crna) hronika" ili se cita na televiziji?

Zasto Srbi ne umeju da prepoznaju taj pattern?

Zar nisu culi za slucaj visestrukih smrti u slucaju prominent crnogorske brace Lausevic (od kojih je jedan slavno bio cak i Milosem Obilicem cca 1989.) vs. nekog drugog "znas li ti ko sam ja" dokonog crnogorskog copora?

Crnogorci su kao Siptari: uteruju ti stoku u pasnjak, rade ti stetu, pisaju ti i seru pred kucom i cekaju da reagujes da bi te junacki ubili 20 na jednoga.

I onda ovaj carapanski seljak ode tim majmunima na rupu.

Ne znam, ne znam...

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #1771 on: July 31, 2015, 06:10:31 PM »
Meni se svideo komentar zbog ovog:  koliko bi bolje bilo u Srbiji,kada bi raznorazne likove kao sto su Kusturica,Drecun,Amfilohije,Beckovic,Seselj,Djogo-Nogo i sl.bili upuceni u svoje drzave

Dao bih 1000 eura svojih para da proteraju Kusturicu iz Srbije. Neverovatna stetocina je taj covek. Ali Srbi najvise vole takve.

I zato skidam kapu Djukanovicu sto je uspeo da se otrgne srbijanskoj ratnoj masineriji i oslobodi svoj narod.  xjap

Inace, da, ja ne bih isao u CG zato sto bih se plasio tamo. Nema razloga za Srbe da pored Hrvatske, Grcke i Turske idu u CG.

Mada opet, bez Crnogoraca i ostalih iz okruzenja ko zna sta bi bilo sa Srbijom. Je l' ima neki znameniti Srbin da se nije rodio u Austro-Ugarskoj ili CG? Ne mora cak da bude ni na nivou Tesle, Pupina, Kisa, Crnjanskog. Dovoljno neko kao Pekic recimo?

Offline Daisy

• 7k
« Reply #1772 on: July 31, 2015, 06:49:41 PM »
Je l' ima neki znameniti Srbin da se nije rodio u Austro-Ugarskoj ili CG? Ne mora cak da bude ni na nivou Tesle, Pupina, Kisa, Crnjanskog. Dovoljno neko kao Pekic recimo?

Pored nas nekoliko sa foruma, imaš i Miloševića npr.
Rođen u Požarevcu, a poznat je u celom svetu.

Offline Mirabella

• 7k
« Reply #1773 on: July 31, 2015, 09:06:49 PM »
Rodjen u Pozarevac a poznat u ceo svet  :mrgreen:
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1774 on: July 31, 2015, 09:19:08 PM »
Zasto su, konkretno ovde, Srbi toliko glupi?

Zasto, zasto??  :mrgreen:

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1775 on: July 31, 2015, 09:20:30 PM »
Rodjen u Pozarevac a poznat u ceo svet  :mrgreen:

Ma kako je krenulo pravicemo ga od blata, da ne kazem nesto gore.

Streber, bankar, pravnik, viski, engleski, Njujork, brat Vasojevic...

Ja mu se izvinjavam na svoj steti koju sam mu naneo posle Nove godine 1993.

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1776 on: August 01, 2015, 03:14:06 AM »
Oh, wait: pa covek nam je to lepo bio rekao.

Offline Daisy

• 7k
« Reply #1777 on: August 01, 2015, 03:59:58 AM »
Milošević Junior, rođen u Beograd, poznat u svetu po profitablnom poslu sa gajbicama...
tako da je lepo sebi priuštio jahticu od 5 miliona maraka...

Offline indie

• 7k
  • 144/233
« Reply #1778 on: August 01, 2015, 04:15:22 AM »
#
Најлепши украс једне жене јесте стидљивост, као што је бестидство жене најнеприроднији и најодвратнији призор у свету. Диван пример женске стидљивости показала је у свом животу св. Макрина. У младости отвори јој се нека љута рана на грудима. Иако је мајка саветоваше, да покаже рану лекару и потражи лека, Макрина никако на то не пристајаше. Она себе беше потпуно посветила Богу, и не могаше допустити ни помисао, да тело своје обнажава пред људима, па чак не ни пред мајком својом. Једне ноћи Макрина се умилно Богу мољаше. Из њених очију лијаху се сузе у прашину пред њом. С непоколебљивим поуздањем у Господа свога она замеси прстима прашину са сузама и тиме намаза рану своју. Сутрадан освану здрава. А када мајка с великом тугом уђе да види своју кћер, ова јој не хте рећи, да ју је Господ исцелио (из смерности скривајући чудо које она сама учини кроз молитву) него замоли мајку говорећи: „бићу исцељена, мајко моја, ако ти завучеш десницу твоју у недра моја, и крсно знамење направиш на болном месту". Завуче мајка руку своју и прекрсти оно место, али не напипа више рану него само ожиљак од зарасле ране. Тако св. Макрина скриваше тело своје из стидљивости, и чудотворство своје из смерности.
#
'на љуту рану - љуту траву..!'

Offline Superhik

• 7k
« Reply #1779 on: August 01, 2015, 08:34:25 PM »
Voz iz Vršca ne može u Beograd, ukraden deo pruge!

http://evrsac.rs/index.php/vesti/item/6879

...a i koj` ce qrac u Bgd...

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1780 on: August 01, 2015, 09:37:26 PM »
"To je sreca u nesreci..."

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #1781 on: August 01, 2015, 10:54:44 PM »
Je l' vozi Strela jos po Vojvodini?

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1782 on: August 03, 2015, 05:33:25 PM »
Good question.

Vozila je pre ~5 godina kada je moj brat uslikao negde u Vojvodini.

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1783 on: August 03, 2015, 06:14:57 PM »

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1784 on: August 03, 2015, 08:06:36 PM »

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1785 on: August 04, 2015, 03:36:57 PM »
Looneyland.

Tempers Flare When Huntington Park Appoints 2 Undocumented Immigrants To City Commissions
August 4, 2015 8:25 AM

http://losangeles.cbslocal.com/2015/08/04/tempers-flare-when-huntington-park-appoints-2-undocumented-immigrants-to-city-commissions/

Offline Daisy

• 7k
« Reply #1786 on: August 04, 2015, 04:04:41 PM »
Looneyland.

Tempers Flare When Huntington Park Appoints 2 Undocumented Immigrants To City Commissions
August 4, 2015 8:25 AM

http://losangeles.cbslocal.com/2015/08/04/tempers-flare-when-huntington-park-appoints-2-undocumented-immigrants-to-city-commissions/

Councilman Jhonny Pineda

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=jhonny

jhonny - Slang term for a condom

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1787 on: August 04, 2015, 04:18:12 PM »
Jhonny, Django, Alpacino, Dolar...

Na sta ce liciti ovaj svet kada svi ovi polumajmuni preuzmu sve ono sto smo mi napravili...

Na cirkus.

Ne-bele egsitencije su cirkuske egzistencije.

A onda sledi pad u moronluk/divljastvo i extinction.

Offline Daisy

• 7k
« Reply #1788 on: August 04, 2015, 06:20:37 PM »
Ispovest gastarbajtera: "Svi misle da sam bankomat i da mi zlatne koke padaju s neba"

Uvreženo je mišljenje da dijaspora mnogo lakše živi, te da redovna pomoć rodbini u domovini njima ne predstavlja nikakav izdatak. Jedan čovek je odlučio da otkrije pravu istinu.

Sudbine | Dnevnik.hr | utorak, 4.08.2015. | 15:55

“Starog BMW-a, kog sam kupio polovnog i držao ga u garaži od prošlog leta i posete domovini, jer na posao, tamo u Nemačkoj, idem isključivo vozom, a na pijacu biciklom, dobro sam izglancao. Kupio sam nove felne i navlake za sedišta, tako da sam ga 'napucao', pa izgleda kao nov.

Žena i deca su pokupovala hrpu majica, suknji, pantalona i još nekih drangulija na rasprodaji, pa su, po ćerkinom nagovoru, pobacali plastične vrećice, a kupljene stvari sve fino prepakovali u neke ukrasne i poskidali cene, tako da se ne vidi koliko smo sve platili. Uzeli smo svu godišnju ušteđevinu, žena se malo uvalila i u crveno na kartici, pa smo pre dve nedelje došli ovde na očevinu, da se kao odmorimo, a onda, da se vratimo praznih džepova.”

Ovako je svoju priču za “Al Džaziru” počeo jedan Sarajlija koji je odlučio podeliti nevolje koje većina pripadnika dijaspore iz BiH proživljava kada dođe u domovinu.

“Svakog meseca šaljemo u Bosnu pare, jer više od polovine rodbine je nezaposleno, a i ono malo što ih radi ili prima penziju, kao da ništa i ne primaju. Oni u nas gledaju kao u neke čarobnjake i ja im tu sliku ne smem pokvariti. Nekad sam pokušao da kažem kako teško radim, ali ovi moji kao da su gluvi, nikada to ne čuju. Oni misle da meni tamo u tuđini pečene kokoši padaju s neba. Ne nabijam nikome na nos, ali pomalo sam umoran od svega, od toga da sam postao bankomat iz kog se izvlači lova”, rekao je muškarac koji je želeo da ostane anoniman.

Naveo je i kako neki drugi njegovi sunarodnici, koji takođe rade u inostranstvu, pre odlaska na godišnji u Bosnu dižu manje kredite kako bi mogli biti ono što od njih 'mahala' očekuje da budu i kako bi mogli podmiriti nezasite apetite svoje uže i šire rodbine. Godišnje dijaspora u BiH šalje oko 1,75 milijardi evra, što je 30 odsto BDP-a te zemlje.

“Vole nas samo dok dajemo pare, a inače smo za njih seljaci, papci. Smeju nam se iza leđa. Nisam jednom čuo kako, kad ulazimo u kafić, kažu: ‘Uuu, eto dijaspore, vidi im opreme!’, misleći na to kako se odevamo. Nekad ustanu pa odu, a nekad ostanu i glasno komentarišu naš naglasak, kad ubacimo neku stranu reč”, žali se Adnan M., poreklom iz Zvornika, a koji je, nakon zadnje loše epizode prilikom “odmora u domovini” odlučio da ne dolazi barem neko vreme.

http://bulevar.b92.net/sudbine.php?yyyy=2015&mm=08&dd=04&nav_id=1023398

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1789 on: August 04, 2015, 06:24:52 PM »
Slawen: "nema nevinih".

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1790 on: August 04, 2015, 09:30:58 PM »
 :P

PRETUČENA MINA LAZAREVIĆ

Muž je prebio, pa pucao iz automatske puške

Glumicu Minu Lazarević (40) pretukao je suprug baletan Goran Stanić (42) u noći između petka i subote, saznaje "Blic".

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/580281/PRETUCENA-MINA-LAZAREVIC-Muz-je-prebio-pa-pucao-iz-automatske-puske--zastitimozene

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #1791 on: August 05, 2015, 10:28:07 AM »
SrBski baletan. Mos' misliti sta tek rade srBski navijaci i slicni.

Elem, znam ja jednog Gogovinu u Amsterdamu koji je iz Sarajeva i koji se zbog para posvadjao sa majkom i sestrom koji su jos dole.
Steta sto ne mogu da vam docaram kakav je to lik - morao bih da napisem knjigu celu. Oni su bili na socijali jedno 20 godina, sad kad se to ukinulo zena radi, on povremeno nesto, a uvek je voleo skupe muzicke opreme. Jos negde '94 narucio iz Engleske neko besno pojacalo, zvucnike za nekoliko hiljada guldena tada, uvek najnoviju kameru itd.
Trazila mu majka novac, on jednom nesto poslao sto nije bilo dovoljno, ona trazila jos, on sumnjao da je to za sestru sa kojom se bio posvadjao i nije hteo da posalje. Kaze koliko god da im posaljem njima je malo a meni je mnogo i onda dodao "fukara ja - fukara ti"   :mrgreen:
A potom nastavio "Ne razumeju oni sta je to biti u stranoj zemlji. Hoces lepo da se obuces da te ne bi smatrali za indijanca, hoces da kupis lepu muzicku opremu da ne bi bio tuzan jer te hvata nostalgija, hoces da popusis joint svaki dan da ne bi razmisljao sta te sve muci, hoces da ides na kurve da malo odahnes...
Nista od toga oni ne razumeju."

Offline Daisy

• 7k
« Reply #1792 on: August 05, 2015, 11:21:12 AM »
BALETAN NASILNIK: Ko je Goran Stanić, suprug glumice Mine Lazarević

http://www.24sata.rs/baletan-nasilnik-ko-je-goran-stanic-suprug-glumice-mine-lazarevic/16071

Obradovaće mu se u zatvoru... baletan....
(ddragan - 04.08.2015. - 11:06)

Offline indie

• 7k
  • 144/233

Offline Superhik

• 7k
« Reply #1794 on: August 07, 2015, 03:35:46 PM »

Offline indie

• 7k
  • 144/233

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1796 on: August 08, 2015, 11:52:45 AM »
Ana Vilenica: Stanovlasništvo je postalo strategija
preživljavanja
(kakva gomila marksistickih tlapnji...)

http://www.oslobodjenje.ba/kun/ana-vilenica-stanovlasnistvo-je-postalo-strategija-prezivljavanja

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #1797 on: August 08, 2015, 12:27:05 PM »
Taj narod tamo je totalno degenerisao. Totalno. Ne znam kako im je to poslo za rukom u tolikoj meri. Pogotovo Srbi. Hrvati su mnogo bolji, ali su ipak strasno daleko od naroda kao sto su npr. Cesi.

Moj odnos prema svemu tome je dosta evoluirao za poslednjih skoro 30 godina (tamo negde od ’87 kad sam poceo brzo da gubim osecaj pripadnosti tim budalama). Mnogo godina sam se pak dosta nervirao, jedio i osecao zaljenje zbog svih gluposti koje su neprestano pravili i koje bi im se uvek, bez izuzetka, obile u glavu. Jer bez obzira na sve, stvarno sam im zeleo svako dobro, a nikako nisam razumeo njihove konstantne pogresne izbore i poteze.
Pogotovo sto je biti normalan i napraviti dobar izbor uglavnom vrlo lako i vrlo logicno. Ali ne, Srbi vec 30 godina prave gluposti dan za danom.

Sve se to (moje nerviranje i zaljenje zbog srBskih gluposti i srBske gluposti) dosta brzo promenilo pre jedno godinu i po, kad je pocela kriza u Ukrajini i kad su Srbi suprotno zdravom razumu  podigli rusofilstvo na novi nivo. Tada sam totalno i definitivno digao ruke od njih.

Sad skoro osecam zluradost svaki put kad Srbi zbog svoje gluposti dobiju po usima. Uglavnom pomislim u sebi “I told you so!”  Nisam nikad pre verovao u schadenfreude, ali eto…

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1798 on: August 08, 2015, 02:00:54 PM »
...takav si ti.

Offline indie

• 7k
  • 144/233
« Reply #1799 on: August 08, 2015, 11:00:14 PM »
Ana Vilenica: Stanovlasništvo je postalo strategija
preživljavanja
(kakva gomila marksistickih tlapnji...)

http://www.oslobodjenje.ba/kun/ana-vilenica-stanovlasnistvo-je-postalo-strategija-prezivljavanja

ima lepa kolena...