News: SMF - Just Installed!

Author Topic: Iz stampe  (Read 1029601 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
Re: Iz stampe
« Reply #1650 on: July 19, 2015, 04:58:44 PM »
Keyword: "us"

Offline Mirabella

• 7k
« Reply #1651 on: July 19, 2015, 07:18:34 PM »
Hate, da ides!  Mislim da sam ti vec pomenula ovu instituciju.

http://www.nola.com/drink/index.ssf/2015/07/tales_of_the_cocktail_2015_spi.html

Overall categories: World's Best Cocktail Menu: The Dead Rabbit (New York)
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #1652 on: July 20, 2015, 06:31:19 AM »
Cujes, da ide na event koji je 18-tog, a ti mu to kazes 19-tog.

Osim toga, nije to za Hate-a. Tamo je na stotine ljudi, tamo bih se nelagodno osecao i ja (i pored toga sto sam mega-faca) a kamoli Hate.

Cuvaj se ljudi kao sto je Mirabella, Hate. Oni, iako iskreno zele da ti pomognu, ne razumeje tvoje specijalne potrebe i gledaju svet iskljucivo kroz prizmu svojih naocara (hrv. naocale).
Tebi treba neko ko ce te drzati za ruku sve vreme, every step of the way i ko razume sta tebi treba.

Help me help you Hate!
If you dine with the devil bring a long spoon.

Offline indie

• 7k
  • 144/233
« Reply #1653 on: July 20, 2015, 10:20:54 AM »
... Hrv. 'ocale'...
'на љуту рану - љуту траву..!'

Offline Mirabella

• 7k
« Reply #1654 on: July 20, 2015, 05:40:24 PM »
Cujes, da ide na event koji je 18-tog, a ti mu to kazes 19-tog.

Osim toga, nije to za Hate-a. Tamo je na stotine ljudi, tamo bih se nelagodno osecao i ja (i pored toga sto sam mega-faca) a kamoli Hate.

Nisam ga ja zvala na event nego u instituciju, aka The Dead Rabbit.

Mada, mozda si u pravu, mozda to i nije za njega.  Ti ljudi tamo osvojili nagadu za world's best cocktail menu a on pije pivu (pa jos i Coronu).   :mrgreen:
Don't argue with an Idiot.  He will bring you down to his level and beat you with experience!

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #1655 on: July 20, 2015, 05:48:27 PM »
Moze i naocale.
Kad smo vec kod hrvatskog, zapazite padeze:
https://hr.wiktionary.org/wiki/srce

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #1656 on: July 20, 2015, 06:43:22 PM »
U ceskoj pre 20 godina osudili jednog lika sto je zapoceo hot-line biznis jer je navodno narucio ubistvo svoje zene. Lik je bio maksimalno ostentatious na seljacki nacin i privlacio dosta paznje na sebe sredinom devedesetih. Onda mu je zena sa kojom se razvodio ubijena i cini mi se da nikad nisu nasli ubicu, ali su svejedno (valjda za svaki slucaj) osudili njega na 20 godina za narucivanje tog ubistva. Go figure.
Elem, nedavno ga pustili i posle par meseci ga intervjuisali i pitali sta misli o Ceskoj Republici danas i koliko se sve promenilo za 20 godina.
On rekao da su napravili od zemlje “chudobinec”  (худобинец), sto nije rec sama po sebi vec je izvuceno od reci “chudoba” sto znaci siromastvo.

Imam ja jednog druga i bio u Spaniji na letovanju i ja ga pitam kako je bilo a on mi kaze “veliki chudobinec, kako je moglo da bude”. Pitam ga gde je bio, koliko je potrosio i sl. i posto mi je da je suma koju je tamo potrosio bila dosta velika pitao sam da li je nesto kupio. A on mi kaze “kako sam mogao da kupim nesto u mestu gde je beda, glad i smrt”  :D

Elem, zasto vam sve ovo pricam. Ulazimo u ZG danas i prvo rec koja mi je pala na pamet je bila “chudobinec”. Bio sam jos pun entuzijazma i rek’o sebi, dobro, ovo je samo predgradje, sigurno su stvari mnogo bolje blize centru. Dosli u centar gde imamo stan (recimo 5-10min peske od Trga Bana Jelacica). Stvari su nesto bolje, ali i dalje sve izgleda kao u chudobincu. Ne preterano cisto, fasade po zgradama oronule i to po samom centru. Neke izgledaju kao da nisu renovirane od Austrougarske. Ljudi izgledaju dosta siromasno. U samom centru. Gomila nekih cudnih ljudi. Znam da su praznici i da je mnogo ljudi na odmorima, ali ove sto sam video izgledaju neprilicno.
Nisam ocekivao Prag, ali ocekivao sam manju, malo skromniju verziju Praga. Lviv u siromasnoj Ukrajini izgleda do jaja. Pogotovo centar. Svugde cvece, relativno cisto, nasmejani ljudi koji setaju gradom, ulicni sviraci i razni performeri. Ovaj chudobinec ovde je izgledao (disclaimer: 1st day impressions) maksimalno sumorno. Jos sam u shocku. Ziveo sam u ubedjenju da je ZG pravi evropski grad, nasmejan, veseo, da su hipsteri na svakom cosku, da je pun kafica gde ljudi sede, da ima svugde cveca. Assumptions, assumptions.
Oksi koja je bila vise nego zagrejana za ideju da se preselimo ovde, kad je ovo videla i kad potom sam okomentarisao da je ovde prilican chudobinec samo je rekla da je i sama ocekivala drugaciji grad i da joj cela ideja vise ne izgleda tako sjajno. Jos je rekla “ako se ne osecas dobro u Pragu idi u Lviv svake 3 nedelje, ovo ovde nije resenje”

Kazem, samo smo jedno poslepodne ovde, sutra idemo da pogledamo par stanova i mozda cemo imati drugacije utiske kad vidimo grad malo bolje. Ali prvi utisci nisu spektakularni.
Najvise me cude ti ljudi, kako izgledaju, kako su obuceni… Neocekivano u najmanju ruku. Nisam bio u BG 2 godina, Oksi je bila sa malim pre par meseci i kaze da je BG oronuo, ali pre par godina mi je centar BG izgledao puno bolje nego centar ZG danas. Moguce je da sam samo razocaran jer sam ocekivao mali Prag, a nasao nesto mnogo manje sjajno.

Nego gde je Hate? Nema ga vec par dana, a nestao je tokom vikenda. Sto je kriticno vreme za njega. Valjda nije umro ili sto je verovatnije ubio se. Ja bih se verovatno ubio da sam on. Ali on je stronger build, a i navikao je. Kakogod, drzacu vas sve licno odgovornim ako mu se nesto desilo zbog toga sto set ga ismejavali i niste mu pruzali podrsku.
Pogotovo ti Mirabella sa svojim arogantnim, oholim, border-line snobovskim pogledima na svet i nipodostavanju svega ostalog. Nije vam bilo dosta sto se mene oterali odavde jednom, morali set i na njega da se okomite. Sram vas bilo. Zlo mi je od vas svih. Pogotovo od Daisy i Superhika.

Offline Hate mail

• 7k
    • http://www.fas.org/irp/program/process/echelon.htm
« Reply #1657 on: July 20, 2015, 07:37:12 PM »
Sta te bole, dobio si carte blanche od zene da ides u Lviv svake tri nedelje. Zena ti bre misli dobro, pusti Mirabellu sa njenim srbovanjem ili Superhika ili mene napose.
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1658 on: July 20, 2015, 08:19:15 PM »
For other important things, please see this and this.

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #1659 on: July 21, 2015, 06:21:42 AM »
oh, tu si. thank heavens!

kako to mislis "pusti nas" zar me nisi mesecima proganjao da se vratim na forum i dosadjivao mi? Be careful what you wish for.
A mogao si bio lepo da odes da se osisas kod Tanje.

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #1660 on: July 21, 2015, 01:19:44 PM »
OK, drugi dan u ZG znatno bolji. I spoke too soon. Neposredna okolina Trga Bana Jelacica je verovatno kao Zeleni venac kod nas. Jes' da je u centru, ali nije k svetu i okupljaju se tamo sumjive egzistencije.

Videli delove ZG koji su vise nego OK i izgledaju prijetni za stanovanje.

Problem je medjutim naci stan koji nam odgovara. Izgleda da takvih stanova ovde nema premnogo, a i iz par agencija su nam rekli da ce biti problem naci nesto sto bi udovoljilo svim nasim zeljama.

Sledeci problem su cene. Kako stanova tako i svega ostalog. Stanovi su 20-30% skuplji nego u Pragu, namirnice verovatno 30-40% skuplje, restorani verovatno isto tako 30-40%.
Razumem da smo ovde kao turisti i da bismo vremenom optimizovali trosanje, ali sve jedno bi nam trebalo najmanje 20% vise novca ovde. Sto je dosta za nas.
Razmisljao sam da li bi vi ovde mogli nekako da se organizujete i pomognete nam prvih godinu-dve?
Kroz visegodisnje druzenje ovde sa vama sam primetio razne flaws u trosenju skoro svih vas i znam mnogo mesta i nacina gde biste mogli ustedeti i onda taj suprlus uloziti u nase seljenje u ZG. Tako da ne biste ni osetili.

Poslednja, ali nikako nevazna, stvar su zene. 2 nedelje smo ovde u Hrvatskoj i ja jos treba da vidim prvu lepu zenu. Znaci neverovatno. Razumem da su me Ceska, Ukrajina i Rusija razmazile, ali za 2 nedelje videti samo par prosecno izgledajucih zena at best, je somewhat razocaravajuce.

Ne znam sta da radim. Nisam pametan. 

Offline Daisy

• 7k
« Reply #1661 on: July 21, 2015, 02:12:09 PM »
Razmisljao sam da li bi vi ovde mogli nekako da se organizujete i pomognete nam prvih godinu-dve?

ma da, evo se zaleteli sa BB za h8 i sa mojim stanom u Parizu...

have you considered Vienna?

40% su stranci i taj procenat će verovatno rasti... Lviv ti je još bliži Beču nego Pragu/Zagrebu

As of 2012, an official report from Statistics Austria showed that more than 660,000 (38.8%) of the Viennese population have full or partial migrant background, mostly from Czech Republic, Slovakia, Hungary, ex-Yugoslavia, Turkey and Germany.

https://en.wikipedia.org/wiki/Vienna
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Daisy

• 7k
« Reply #1662 on: July 21, 2015, 02:38:04 PM »
u Beogradu, agencije da bi privukle potencijalne klijente, daju oglas sa slikama nekog lepog stana koji je odavno izdat...

verovatno je slično i u Zagrebu...
uostalom ako budeš pratio oglase, verovatno ćeš naleteti na novi oglas nekog stana za koji ti znaš da je već izdat...
Više volim da mi se neko izveštačeno osmehne, nego da se spontano izdere na mene.

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #1663 on: July 21, 2015, 03:05:51 PM »
Sledeci problem su cene. Kako stanova tako i svega ostalog. Stanovi su 20-30% skuplji nego u Pragu, namirnice verovatno 30-40% skuplje, restorani verovatno isto tako 30-40%.
Razumem da smo ovde kao turisti i da bismo vremenom optimizovali trosanje, ali sve jedno bi nam trebalo najmanje 20% vise novca ovde. Sto je dosta za nas.

...sto ne bi trebalo da bude problem za nekoga ko poslednjih 20 godina trosi 6 figures.

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1664 on: July 21, 2015, 05:27:14 PM »
Yeah, really. Just keep spending.

What could possibly go wrong?

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #1665 on: July 21, 2015, 05:44:23 PM »
...sto ne bi trebalo da bude problem za nekoga ko poslednjih 20 godina trosi 6 figures.

Nije ti bas najbolja logika pane inženýre. Po logici stvari sve da trosim i milion godisnje na lokaciji A i onda se preselim na lokaciju B gde je sve skuplje za 20% bicu kratak 200K ako zelim isti nacin zivota. Dakle problem jeste i to veliki.

Ako trosis skoro ceo prihod, that is. Druga je stvar Hate-zenidba. On potrosi maksimalno 10% onog sto zaradi, pa je 20% razlika u ceni za njega samo 2%. Dakle no problem.

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #1666 on: July 21, 2015, 05:45:36 PM »
Ispruzi se koliko si dug

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #1667 on: July 21, 2015, 05:48:31 PM »
 :mrgreen:

Rukovodim se logikom da puno toga moze poci naopako. Mogu taj novac da mi otmu, moze da bude inflacija, mogu da umrem a da ne stignem da ga potrosim, dalje licnog sam misljenja da novac ima vecu vrednost kad si mlad nego kad si star itd. itd.

Znam da mi je teorija suplja iz mnogo uglova, ali umesto da menjam teoriju vise bih voleo da zaradjujem vise, pa da mogu i da trosim kao sad i da ustedim. Je l' ima od vas neko neku dobru ideju?

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #1668 on: July 21, 2015, 05:50:36 PM »
verovatno je slično i u Zagrebu...
uostalom ako budeš pratio oglase, verovatno ćeš naleteti na novi oglas nekog stana za koji ti znaš da je već izdat...

Velika istina INI. Evo ti jedan primer, a bilo ih je jos par od juce.

(moj email agenciji)

Dobar dan,

Nasli smo jos par stanova koji nas zanimaju, ali sam sad video da nisu preko vase agencije. Osim ovog:  http://www.njuskalo.hr/nekretnine/donji-grad-ilica-140-m2-novogradnja-oglas-10976311

Jedini problem sa tim stanom je da se izdaje i bez provizije za dosta manje novaca   :)     http://www.njuskalo.hr/nekretnine/donji-grad-140-m2-novogradnja-750-bez-provizije-927-oglas-15547103

Pogledacemo za sada taj stan u Vrtlarskoj sutra u 10, pa cemo videti za dalje.

Pozdrav,

ID

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1669 on: July 21, 2015, 05:51:37 PM »
mogu da umrem a da ne stignem da ga potrosim

Možná přijde i kouzelník.  :mrgreen:

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #1670 on: July 21, 2015, 05:51:59 PM »
I njegov odgovor  ;)

Poštovani,

kontaktirao sam sad vlasnika u stana u Ilici i stan je iznajmljen prije dva tjedna po cijeni od 850 Eura, iznajmio ga je vlasnik no nije nam javio.

Slobodno provjerite u toj drugoj agenciji naše navode.

Sutra u Vrtlarskoj 3a će biti vlasnica u 10 h i čekati Vas .Njezin broj mobitela je

S poštovanjem

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #1671 on: July 21, 2015, 05:52:50 PM »
Možná přijde i kouzelník.  :mrgreen:

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #1672 on: July 21, 2015, 06:12:45 PM »
Rukovodim se logikom da puno toga moze poci naopako. Mogu taj novac da mi otmu, moze da bude inflacija, mogu da umrem a da ne stignem da ga potrosim,

Podsecas me na jednog mog prijatelja koji na rucku prvo pojede meso, pa posle salatu. Ako se udavi, bar da umre od pecenja a ne od "travuljage"

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #1673 on: July 21, 2015, 06:14:57 PM »
Je l' ima od vas neko neku dobru ideju?

Ostavi malo sa strane. Ako ne potrosis za zivota, istace tvom detetu, da ne mora da se hrani kod XAPE PAMA, vec da zivi kao covek

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #1674 on: July 21, 2015, 06:45:05 PM »
Nemam od cega da ostavim. Ne potrosim ja sve jer sam ekstravagantan vec zato sto malo zaradim.
Mi nemamo ni stan, ni auto, ne idemo ni na skupa letovanja, Oksi ne kupuje torbe od 1000 eura niti cipele od 400.
Najvise trosimo na sitnice koje se ne primete. Recimo kupim carape za 8-10 eura, ne kupujem za 2-3 eura, cetkicu za zube kupim za 8-10 eura, ne kupim za 2-3 i tako jos desetine raznih sitnica koje mozes da kupis jeftino, ali je bolje kad ih kupis skuplje :)  dalje, relativno cesto se vozimo taxijem, cesto jedemo po restoranima, kod kuce se takodje dobro hranimo, kad se malom nesto svidi kupimo mu, dnevno trosimo po gradu dosta na razne sitnice itd.

Znaci nije sad da imamo X-6 za 100K ciji je maintenance + troskovi jos 1K+ mesecno. Ili da imamo villu na moru. Nista od toga nemamo.
Zivimo u velikom stanu, ali da se preselimo u duplo manji stan ustedeli bismo max 300-400 eura mesecno. Mozda ni toliko. A izgubili bismo mnogo na kvalitetu. Mi jednostavno ne mozemo da ustedimo a da radikalno ne promenimo nacin zivota.

Najbolje resenje za nas bi bilo da vise zaradjujemo. Ili da se vi ovde uchipite pa nam svakih par meseci date nesto novaca. Ali na tome ne mogu da insistiram.

Gotovo sam siguran da imamo i duplo vise novca da ne bismo vise trosili nego sad. Mada tko zna. Kad sam u Amsterdamu isao svaki dan na Hare Krishna bio sam apsolutno siguran da nikad u zivotu nece koristiti taxi ili kupovati vodu na ulici za 2 guldena.

Ja sve racunam da ce Hate doci k razumu vremenom. Not holding my breath though.

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #1675 on: July 21, 2015, 06:53:48 PM »
Neko ko trosi 100,000+ godisnje (cega? Evra?) zaradjuje puno, osim ako ne trosi ustedjevinu. Pritom sumnjam da placas porez.

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #1676 on: July 21, 2015, 07:01:15 PM »
Haha, kakve veze porez ima sa tim? Ali eto odgovoricu ti porez naravno placam kad je taxable income u pitanju (Johnny i slicno). Kad nije, onda ne placam (razni kockarski konji i slicne investicije).

Offline baggio

• 7k
« Reply #1677 on: July 21, 2015, 07:20:57 PM »
Ali na tome ne mogu da insistiram. 

Ha, ha....I love this.
Hajde, molim te insistiraj!!!!!!!!! xrofl
We can not change the cards we are dealt, just how we play the hand - Randy Pauch

Offline Superhik

• 7k
« Reply #1678 on: July 21, 2015, 07:23:20 PM »
Ivane, racunaj na 100E od mene. Kvartalno.
Nije mnogo, ali je od srca.

Sipacu u auto jeftinije ulje, nema veze.

Eto, takav sam ja.

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #1679 on: July 21, 2015, 07:27:24 PM »
Hvala  

xjap

Offline Superhik

• 7k
« Reply #1680 on: July 21, 2015, 07:29:33 PM »
Munze rulez..  xyxy

Offline Daisy

• 7k
« Reply #1681 on: July 21, 2015, 07:32:28 PM »
Mada tko zna.

:lol:

stari Zagrepćanin

Offline Superhik

• 7k
« Reply #1682 on: July 21, 2015, 07:33:13 PM »
Agramer..  :|

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #1683 on: July 21, 2015, 07:45:03 PM »
Haha, kakve veze porez ima sa tim? Ali eto odgovoricu ti porez naravno placam kad je taxable income u pitanju (Johnny i slicno). Kad nije, onda ne placam (razni kockarski konji i slicne investicije).

Pa ako placas porez a trosis 100k to znaci da zaradjujes mnogo vise.

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1684 on: July 21, 2015, 08:17:39 PM »
Ali na tome ne mogu da insistiram. 

Ha, ha....I love this.
Hajde, molim te insistiraj!!!!!!!!! xrofl

xrofl xrofl xrofl

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #1685 on: July 21, 2015, 08:20:26 PM »
Pa ako placas porez a trosis 100k to znaci da zaradjujes mnogo vise.

Ah, wait-a-minute. Ti hoces reci da ovo sto se Hate-zenidba od pre par godina hvali 6-figure platom, da je to u stvari brutto??? Znaci da netto zaradjuje verovatno oko 6-7K mesecno, if that, kao i recimo barberi u Tanjinom shopu ili kao malo bolje sekretarice u NYC?

Ako je tako, onda iskreno povlacim sva ismejavanja i negiranja na temu Hate-Crnogorac. Samo, iskljucivo i jedino pravi-pravcati Crnogorac, par excellence, moze da ima tako unikatan osecaj licne vaznosti i accomplishmenta.  

Offline Daisy

• 7k
« Reply #1686 on: July 21, 2015, 08:40:12 PM »
http://www.njuskalo.hr/nekretnine/donji-grad-ilica-140-m2-novogradnja-oglas-10976311

http://www.njuskalo.hr/nekretnine/donji-grad-140-m2-novogradnja-750-bez-provizije-927-oglas-15547103
zanimljivo...

vlasnik izdaje za 750 € mjesećno, bez provizije
agencija izdaje za 1,000 € mjesećno + 1,000 € provizija
...
i zatim agent daje obavjest da je vlasnik izdao za 850 €

kontaktirao sam sad vlasnika u stana u Ilici i stan je iznajmljen prije dva tjedna po cijeni od 850 Eura, iznajmio ga je vlasnik no nije nam javio.

tko, tkoga ovde....?

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #1687 on: July 21, 2015, 08:42:19 PM »
tko, tkoga ovde....?

tkara tkurcem

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #1688 on: July 21, 2015, 08:43:53 PM »
Ivane, 6 figure je od 100,000 do 999,999. Ja ne znam koliko Hate zaradjuje, ali mi se cini da ima manje finansijskih (i drugih) briga od tebe. Prosto se ne zali.

Offline Daisy

• 7k
« Reply #1689 on: July 21, 2015, 08:54:47 PM »
mali je porez na zaradu u NY, jednoznamenkast... smiješno...

http://www.tax-brackets.org/newyorktaxtable

u socijalističkim zemljama (Kanada npr.), na veće zarade ide i do 40%

http://www.taxtips.ca/taxrates/on.htm

Offline Pijanista

• 7k
    • hahahaha
« Reply #1690 on: July 21, 2015, 09:23:50 PM »
To je porez za NY, na to treba dodati federalni, ako se ne varam. Ovo za Kanadu je tacno, marginalni moze da bude preko 50% (QC). Ja ne bih imao nista protiv da godisnje palcam $1,000,000,000 poreza :)

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1691 on: July 21, 2015, 11:42:41 PM »
Mnogo mi je drago da se patlidzan-boy vratio.

Ne mogu reci da mi je bas mnogo vazan ali mi je svejedno neobicno drag.

Jos kada bi se vratio i onaj sto ima nekakve zagrobne probleme sa vocnjakom (i nesto pred-grobne (h)istorije zivota i skolovanja u Zagrebu, verovali ili ne; dobro bi doslo jedno takvo lice ovom buducem Zagrepcaninu a nema neobaveznih caskanja...)...

Da se kompletiramo.

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1692 on: July 21, 2015, 11:45:45 PM »
I jos da navrati kouzelnik... :mrgreen:

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #1693 on: July 22, 2015, 09:11:55 AM »
ali mi se cini da ima manje finansijskih (i drugih) briga od tebe.

Talk about srpski zlozvyk of stating the obvious. Svako koga znam, osim dragog Jonathana, imam manje finanskijskih briga od mene. Svako.

Ali dok je zdravlja sve ostalo su sporedne stvari.

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1694 on: July 23, 2015, 01:09:15 AM »
Samo kuka, k'o neka baba.

Kralj-baba. :mrgreen:

Offline indie

• 7k
  • 144/233
'на љуту рану - љуту траву..!'

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1696 on: July 23, 2015, 01:24:58 PM »
HRONIKA

Pandžapski jezik blokirao pančevački sud

Zbog optužbe za korupciju od pola miliona evra, Džagdžit Sing našao se na optuženičkoj klupi u južnom Banatu, ali nema prevodioca za njegov maternji jezik

http://www.politika.rs/rubrike/Hronika/Pandzapski-jezik-blokirao-pancevacki-sud.lt.html

Offline Ivan_D

• 7k
« Reply #1697 on: July 23, 2015, 01:52:14 PM »
Bas mi je pre neki dan Oksi ponovo rekla da sam kralj-baba (baba sa dugim 'a' - genitiv) kad sam se raspricao sa jednom starijom Zagrepcankom kad smo isli da pogledamo stan   :mrgreen:

Offline Hate mail

• 7k
« Reply #1698 on: July 23, 2015, 02:55:29 PM »